sobota, 13. oktober 2018

Svečane in lesketajoče...

Prav zadovoljna sem zapuščala kavarno pogled na Baziliko svetega Štefana, ki je tako mogočno stala tam, me je navdal z radostjo. Tukaj sem! Budimpešta! Tako kot sem si želela! Uresničila sem si željo za rojstni dan!

Moja soba je čisto blizu. Ena ulica v desni. Prehod za pešce in potem spet desno in sem tam. Vmes sem že našla kitajsko restavracijo. To pa tako obožujem. Tu bom šla jesti.

Hodila sem po ulici. Prej je že bilo nekaj podobnega. Potem pa zagledam. Kako bi bilo super, če bi bila tukaj. Imajo tako lepo! Grem čez cesto in pogledam! Res je! Moja destinacija najdena! Prijazni gospodič mi je odprl vrata. Takoj so me namestili. Vse sem si super rezervirala! Najprej sem pogledala razgled! Čudovito. V sredini je bil tako lep vrt zasajen z zelenjem in mizicami in stolčki. Čisto mestno dvorišče. Lepo.

Hitro sem samo pospravila, kaj rabim in kaj ne rabim zraven, ker me čaka Frida! Res sem imela srečo s sobo, da sem dobila tako blizu! Moja orientacija je vedno bazilika. Potem pa sem šla ravno do Železnega mostu ali je mogoče Verižni most. Bom pogledala.

Potem pa po bregecu na vrh do gradu. Vetrc je prijetno pihljal čez reko. Ladje so vozile do Magdalenskega otoka. Videl pa se je že čudovit grad. Mislim, da je dolg kilometer. To si tudi moram pogledati. Sem že malo pozabila.

Kako ljubek sprehod do vrha. Ljubke zaokrožene stopnice, široka cesta ob obzidju. Vmes pa se je vedno bolj razprostiral pogled na mesto. Čudoviti mostovi. Otok v daljavi. Parlament. Strehe, ki so se kar bleščale v soncu. Kot elegantne obleke so se ponujale, ena lepša od druge. Hitro sem prišla do vrha! Že vidim napis Frida! To! Uspelo mi je!

LJubek pristen igriv prazničen dan!

Cmok!

Objem!









P.S.: Uživaj ta trenutek, poslušaj svoje srce in hodi po srčni poti. Ta je prava... Kool & The Gang - Celebration (https://www.youtube.com/watch?v=3GwjfUFyY6M)

petek, 12. oktober 2018

K A T E J A : The fun of monocromatic...


Hi my Beloved!

How do we live heartily? How do we live our dreams? Are we stepping forward?


Exactly! Everything is here now! We just live it! Authenticity! Living with all our heart! Happiness! Everything is possible that we can imagine! It's time!


How grateful I am for free days. I love them so much when I turn them into a tender love. I love this variety and at the same time simplicity. I fill them with what I love. Walking. Rituals of coffee and writing. Or tea and writing. Rites of vitalization and regeneration. Everything. It's precious time for myself.


I appreciate the time we spend together too. Talking. I love depth here.


I also like days off when I can just lazy. Not only that. But mostly. How is it beneficial for the soul!


Autumn. Warm autumn. Sometimes classic colors are more elegant. They're also fun. They're nice. I adore a colorful autumn. I dressed for a walk around the city. Almost too warm.


Life loves you!


Love with all your heart!


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!


**

SLO: K A T E J A : Zabavno monokromatsko…


Hej moje drage, moji dragi!

Kako kaj živimo srčno? Kako kaj živimo svoje sanje? Kako kaj stopamo proti njim?


Točno tako! Vse je tukaj zdaj! Samo živimo to! Pristnost! Srčnost! Srečo! Vse je mogoče, kar si lahko predstavljamo! Čas je!

Kako sem hvaležna za proste dni. Tako rada jih imam, ko jih zavijem v mehkobo ljubezni. Rada imam to pestrost in hkrati enostavnost. Napolnim jih s tem, kar ljubim. Sprehodi. Obredi kave in pisanja. Ali čaja in pisanja. Obredi vitalizacije in regeneracije. Vse. Dragocen mi je čas zase.


Cenim pa tudi čas, ki ga preživimo skupaj. Ob pogovorih. Tukaj imam rada globine.

Rada pa imam tudi proste dneve, ko lahko samo lenarim. Saj ne samo to. Ampak večinoma. Kako pa je to za dušo!


Jesen. Topla jesen. Včasih so klasične barve bolj elegantne. Saj so tudi zabavne. Lepe so. Barvito jesen obožujem. Oblekla sem se za sprehod po mestu. Skoraj pretoplo.

Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

S priprtimi očmi...

Pa je prišel. Hitro. (Bila sem na podzemni železnici. Samo ta metro sem čakala. Res je prišel!) Usedla sem tako, da sem videla napisane postaje. Seveda sem jih kontrolirala in primerjala z listkom. Vožnja je bila prijetna in mirna. Ljudje so večinoma sedeli s slušalkami v ušesih. Mladi. Starejši par je klepetal.

Postaje so se hitro izmenjevale. Slišal se je le šum želzja pod kolesi, kot bi malo škripalo v ovinkih. Moja postaja!


Kako pa zdaj ven? Kar šla sem za nekimi ljudmi. Ni bilo to to. Šli so v drugo smer. Ne mojo smer. Smer brez izhoda...

Potem sem šla tja, kamor je zavila druga polovica. Hitre visoke tekoče stopnice. Potem še ene. Stopila sem ven iz tega labirinta na svetlo. Juhu! Sem že videla Štefanovo baziliko v ozadju. To pa je bil najlepši pogled danes! Našla sem! Kje je zdaj moj Stabucks!

To pa tako najdem brez navigacije. Vedno…

Tako prijazen mladenič mi je naredil kavo! Imajo mandljev napitek! Božansko odločila sem se za okus kokosa. Božansko. Velika skodelica. Ni bilo nič gneče, ker še je bilo toliko hitro. Pridem. Kar vzela sem prvo skodelico. Seveda sem si še šla po sladkor, za rezervo, če bo potrebno. Pa me je iskala gospa, da sem njeno kavo vzela. Od kod se je vzela, če sem prej bila sama tam? No takoj za tem, pa sem dobila mojo. Kaj sem si res naročila veliko? Uh, kakšen lonček! Božansko! Tako lepo napišejo moje ime gor, čeprav sem vedno nekaj drugega. Pa ni važno, samo, da se začne na M.

Tako dolgo sem bila v preži, da sem dobila sedež v okenski izložbi. Čisto blizu trga s pogledom na baziliko. Malo sem pisala dnevnik. Malo sem raziskovala, kam grem naprej. Zanimalo me je, kje je moja soba. Pisalo je pet minut peš. Kar malo prevelika kava mi je bila, ker me je že vleklo naprej. Pa tudi galerija…

Ljubek ustvarjalen pustolovski dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!









P.S.: Kaj te veseli? Dajmo temu malo več prostora danes... Sway - Dean Martin  (https://www.youtube.com/watch?v=Nx0ekVnQEn8)

četrtek, 11. oktober 2018

Stran od centra?!

Prihod! Budimpešta! Seveda smo prišli iz drugega konca kot sem pričakovala. Ali pa smo samo šli proti drugemu cilju.

Gneča mestnega prometa se je že začela. Nič zato, ker sem bolj imela čas opazovati okolico. Sonce je tako lepo vzhajalo. Pri tleh se je nizala kot prosojni kosmiči vate rahla nežna meglica. Črte prepletenih letal so bile nežno roza, vse ostalo pa je žarelo v živo oranžno rdečih tonih. V ospredju se je kdaj pojavil kak velik grm, ki mi je zakril razgled. Potem pa spet ta prostranost in ravnost pokrajine.

Postaja. Ljubko na obrobju mesta. Saj ni bilo čisto obrobje. Samo nekaj stran od centra. Sem že iskala, katera številka tramvaja ali podzemne železnice bo me pripeljala bliže cilju. Tramvaja nikakor da najdem. (Vsaj ne prave številke. Vsi so vozili nazaj od kod smo prišli. Ne tja pa ne grem! Ni še čas odhoda!) Oziroma me je kar minilo, ko sem videla podzemno. Grem tja.

Takoj sem našla prodajo kart. Vzameš številko. Potem si na vrsti, ko je tvoja številka na vrhu pulta. Kam zdaj moram iti? Na katero številko? Ok. Za smer sploh nisem vprašala. Seveda sem šla najprej na narobe smer. To je zame pomenilo stran od centra. Potem sem vprašala. Ni vedel kontrolor kart. Pa sem številko videla napisano na steni. Dobro. Tja moram. Čisto na koncu pa sem še vprašala prijazno gospo. Tako smešno je bilo, ker sem se dobesedno vedno bliže vsedala. Tudi ona je šla na ta vagon.

Super je bilo, da je ta linija vozila vsakih sedem minut. Obkroženi sem imela postaji vstopa in izstopa. Ne morem da zgrešim!

Ljubek pustolovski dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Pestorst je v zraku! Čutiš svoje srce?! Danes mu sledim! Lady Gaga, Bradley Cooper - Shallow (A Star Is Born) (https://www.youtube.com/watch?v=bo_efYhYU2A)


sreda, 10. oktober 2018

K A T E J A : The colors and more colors...


Hi my Beloved!

But it will be an autumn holiday. So, because autumn is also the time to realize dreams. When is not the time to realize dreams?




Do I create a living today, as I want?
  

I heard so good music in town! I just called to say I love you ... How beautiful song for the soul ...


What is this conspiracy today ?! It all turned in the direction of the autumn wind! Everything wants to surprise me, cheer me up, make me smile, pamper me. Divine!


Sometimes such cute days come. I know exactly what to wear. And of course, I want to combine as many colors as possible. In truth, which colors do not go together !? As long as I feel good, everything is fine.


Here is the main guide - shirt. It has vivid pink flowers, yellow blossoms and gently pink. And the white base. Why not add a little bright yellow? Such colors are tree trunks in the sun. Autumn. My favorite time! I have to mention that the leopard pattern is a classic !!! This goes with everything. Also to the flowers. Animals love nature ...


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Barve in še več barv...


Hej moje drage, moji dragi!

Bo pa prav prišel jesenski dopust. Tako, ker je jesen tudi čas za uresničevanje sanj. Kdaj pa ni čas za uresničevanje sanj!?


Si ustvarjam danes življenje, kot si ga želim?

Slišala sem tako dobro glasbo v mestu! I just caled to say I love you… Kako lepa pesem za dušo…


Kakšna zarota je to danes?! Vse se je obrnilo v smeri vetrca jeseni! Vse me želi presenetiti, razveseliti, mi pričarati smeh na obraz, me razvajati. Božansko!

Včasih pridejo taki ljubki dnevi. Točno vem, kaj bi si oblekla. In seveda želim skombinirati čimveč barv. Saj v resnici, katere barve pa ne grejo skupaj!? Dokler se počutim dobro, je vse dobro.


Tukaj je glavno vodilo srajčka. Ima živo roza rože, rumene cvetove in nežno roza. Pa še belo osnovo. Kako da še ne bi malo dolala živo rumene?! Take barve so krošnje dreves v soncu. Jesen. Moj najljubši čas! Še moram omeniti, da je tigrast vzorec klasika!!! To pa vsepovsod zraven spada. Tudi k rožam. Živali imajo rade naravo...

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Celo pot...

Potovanje je bilo izjemno. Polno novih dogodivščin. Vsega. Doživetij. Kje sploh naj začnem?

Najprej je bila odločitev. Kam. Seveda na razstavo Fride Kahlo. To pa je umetnica! Razstava je še do konca meseca oktobra v Budimpešti. Res se splača iti.

Rezervirala sem avtobus. Sobo. To je vse tako enostavno preko interneta. Pogledala sem si, kateri metro – podzemno železnico si moram potem naprej poiskati. (Z metrojem se še sploh nisem peljala. Računala sem, da bom našla pravi tramvaj. Tam je pisalo številka devet! Dobro! Bom že našla!) To je bilo to.

Najbolj glavno pa mi je bilo, da najdem Starbucks. Seveda. Smisel potovanja je užitek. Na poti. Celo pot. Tako sem imela začrtano. Osnovno. Ostalo pa po navdihu. Tako sem vedela, da bom cel dan preždela v galeriji.

Odhod je bil čisto blizu mojega doma. Bilo je kar mrzlo. Ponoči. Dobro, da sem si vzela topel čaj za zraven v termovki. Malo bo zamude, so mi javili. Že prej se je en avtobus peljal mimo. Podoben, kot sem ga čakala. Ampak ni ustavil pri meni. Niti malo znakov ni kazal, da bi me rad imel zraven. Potem že ni zame.

Čez veliko časa se je peljal podoben noter. Čakam, da bo samo obrnil. Prišel ven. Nič. grem jaz raje pogledati, kje je. Vozil je že vzvratno. Seveda me je še zagledal. Samo kimal je z glavo. Kako? Če pa je pisalo. Eh. Samo, da sem gor, da sem na pravem. Samo, da sem še ga ujela.

To pa potem takšen luksuz. Cela dva sedeža zame. Lepše kot na sedežni! Malo sem dremala, malo sem poslušala glasbo ali navdih, malo gledala videje. Pot je tako hitro minila, da smo kar naenkrat bili v mestu Budimpešti!

Ljubek sijoč pristen dan moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!









P.S.: Skupaj, a vsak zase hodimo po srčni poti. Srce je pravi kompas. Kam te vodi danes?   (https://www.youtube.com/watch?v=Gdlyi5mckg0)

torek, 9. oktober 2018

Samo moj...

Vsi smo kapljice v oceanu. Povezani.

Poslušajmo svoje srce in hodimo po srčni poti. Zdaj je naš čas!

Kapljice oceana smo. Povezani v celoto. Želela sem napisati, da ko nekomu gre dobro ali odlično, gre vsem. Zato, ker je navdih, da je možno. Točno tako.

Še malo, pa se bliža praznovanje zame. Kaj si želim za to leto? Še več pristnosti. Potovanja srca. Pustolovščine. Take prave, kjer sem res, kar sem in se lahko čisto izrazim.

Sicer pa, kaj me ustavlja zdaj, da ne živim tako? Kaj mi sploh preprečuje karkoli? Mislim, da imam nakopičenih sto izgovorov ali še več. Ali nešteto. Samo, da vse ostane kot je. Pa zakaj?! Ne koristi mi več. To je sigurno bil kakšen mehanizem, ki me je ohranjal varno. Ohranjal mi je stabilno okolje, tudi, ko je bila zunaj čista zmešnjava. Ampak zdaj nisem več stara šest. Ali tri. Ali deset. Dovolj sem stara, da sem lahko pristna. Dovolj sem stara, da ne rabim obrambnih mehanizmom. Ohranjajo me malo. Ohranjajo me nepristno. Ohranjajo me nevidno. To ne služi mojemu srcu. Ne služi moji duši.

Danes je dan, da se lahko osvobodim. Zakaj bi še živela tako? zakaj bi samo sebe omejevala? Zakaj bi še odlašala? Ni mi več treba. Lahko delam točno to, kar mi narekuje srce. Lahko sem točno to, kar sem. Dovolj sem pogumna. Nočem več izklapljati ničesar. Celovita oseba sem in tako želim živeti. Danes. V polnosti.

Danes je moj dan. Danes je ta čas. Nič več čakanja. Kaj se še vse mora zgoditi? Nič. Nič kaj takega. Samo živim po svoje.

Ni zanimivo, kako je lahko. Samo odločim se. Samo dam si dovoljenje. Samo sem, vse, kar sem.
Lahko sem karkoli si želim, če se le odločim za to. Že zdaj sem vse to. vem. Čutim v srcu.

Vem, tudi prelomnice so pomembne. Prazniki. Zdaj pa si želim živeti ta dan v polnosti. Pustimo, kaj bo prišlo. Naj pride. Danes pa je moj dan. Samo moj! Čisto čisto moj! Res! Samo in samo moj!

Ljubek prijazno kičasto srečen dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Sledimo svojemu srcu in hodimo danes po srčni poti! Bon Jovi - It's My Life (https://www.youtube.com/watch?v=vx2u5uUu3DE)

ponedeljek, 8. oktober 2018

K A T E J A : The dancing lightness...


Hi my Beloved!

I follow the inspiration of the heart and I’m more genuine every day.

  

I don’t know how I can be more genuine every day. I'm who I am. Well, I probably thought that I was daring. Being. I’m more purified and more myself. I can be a joy.


I feel like a diamond from which the excess particles are brush up. Just to get even more genuine. Just to make it even more nicer in all the shades of the rainbow when the light is reflected in it.


I like the strength and at the same time the lightness of the trees. They lean so nice into the wind. They move through all the seasons of the year quite elegantly. Bear fruit with their time.


They are stable, but they are perfectly adapted to the weather and external circumstances. They grow with them. The only thing that is the same during the time of the tree is the change. Growth.


The colors of the trees are gently shifted into more autumn. Rich. Yellow. Ocher. Glowing. So with this dress I contrast the autumn. I like the dancing pleated fabric of a long skirt. Beautifully harmonious fluttering dance around my ankles.


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Lahkotnost plesa!


Hej moje drage, moji dragi!

Sledim navdihu srca in sem vsak dan bolj pristna.


Ne vem, kako sem lahko vsak dan bolj pristna. Sem, kdo sem. No, verjetno sem mislila tako, da si bolj upam. Biti. Bolj sem prečiščena in bolj samosvoja. Lahko sem radost.

Počutim se kot diamant s katerega so zbrušeni odvečni delčki. Samo, da se še bolj pristno sveti. Samo, da še lepše žari v vseh odtenkih mavrice, ko se svetloba odbija v njem.


Všeč mi je trdnost in hkrati lahkotnost dreves. Tako lepo se nagibajo v vetru. Premikajo se skozi vsa obdobja leta čisto elegantno. Rodijo sadeže ob njihovem času.

So stabilna, vseeno pa se čisto prilagajajo vremenu in zunanjim okoliščinam. Rastejo z njimi. Edino, kar je enako v času drevesa je sprememba. Rast.


Barve dreves se nežno prevešajo v bolj jesenske. Bogate. Rumene. Oker. Žareče. Tako sem s to obleko kontrast jeseni. Všeč mi je plesirana nabranost dolgega krila. Lepo ubrano plapola z mojim korakom.

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!