četrtek, 11. oktober 2018

Stran od centra?!

Prihod! Budimpešta! Seveda smo prišli iz drugega konca kot sem pričakovala. Ali pa smo samo šli proti drugemu cilju.

Gneča mestnega prometa se je že začela. Nič zato, ker sem bolj imela čas opazovati okolico. Sonce je tako lepo vzhajalo. Pri tleh se je nizala kot prosojni kosmiči vate rahla nežna meglica. Črte prepletenih letal so bile nežno roza, vse ostalo pa je žarelo v živo oranžno rdečih tonih. V ospredju se je kdaj pojavil kak velik grm, ki mi je zakril razgled. Potem pa spet ta prostranost in ravnost pokrajine.

Postaja. Ljubko na obrobju mesta. Saj ni bilo čisto obrobje. Samo nekaj stran od centra. Sem že iskala, katera številka tramvaja ali podzemne železnice bo me pripeljala bliže cilju. Tramvaja nikakor da najdem. (Vsaj ne prave številke. Vsi so vozili nazaj od kod smo prišli. Ne tja pa ne grem! Ni še čas odhoda!) Oziroma me je kar minilo, ko sem videla podzemno. Grem tja.

Takoj sem našla prodajo kart. Vzameš številko. Potem si na vrsti, ko je tvoja številka na vrhu pulta. Kam zdaj moram iti? Na katero številko? Ok. Za smer sploh nisem vprašala. Seveda sem šla najprej na narobe smer. To je zame pomenilo stran od centra. Potem sem vprašala. Ni vedel kontrolor kart. Pa sem številko videla napisano na steni. Dobro. Tja moram. Čisto na koncu pa sem še vprašala prijazno gospo. Tako smešno je bilo, ker sem se dobesedno vedno bliže vsedala. Tudi ona je šla na ta vagon.

Super je bilo, da je ta linija vozila vsakih sedem minut. Obkroženi sem imela postaji vstopa in izstopa. Ne morem da zgrešim!

Ljubek pustolovski dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Pestorst je v zraku! Čutiš svoje srce?! Danes mu sledim! Lady Gaga, Bradley Cooper - Shallow (A Star Is Born) (https://www.youtube.com/watch?v=bo_efYhYU2A)


Ni komentarjev:

Objavite komentar