sobota, 13. januar 2018

Čevlji! Čevlji! Čevlji!

Božiček (moja sestra) je tudi meni prinesel take luškane nogavice! Z božičnimi motivi! Na njih imam piškotke in sladkorne palice z belo rdečimi črtami! Kako je fajn, ko se mi je uresničila tako ljubka želja!

Doma smo praznovali. Mami je skuhala kot vedno tako dobro in slastno! Kar ne morem prehvaliti!!! Vse, kar imam najraje. Pa še vedno preseneti z novim! Najbolj super pa mi ej pogovor in pitje skupne kavice! Pa igranje z nekčakoma! Super mi je tako sproščeno vzdušje. Rada grem domov.

Oče je praznoval! Rojstni dan! Še zdaj ne vemo, ali se je rodil tisti dan, ko ima napisano v rojstnem listu ali dan prej. Praznujemo pa kar oba dneva. Narobe so mu čas napisali v rojstni list, ker se je rodil okoli polnoči…

Spolnim se ljubezni do čevljev, kot bi se spominjala kakšne ljube osebe… Imela sem tako dobre škornje. Pod kolenom. Črne. Z simpatično ozko petko. Vedno sem jih nosila s takim veseljem! Dokler jih nisem znosila skoraj do prosojnosti. To ne! So pa že bili celi popraskani. Ampak bodo vedno ostali moja ljubezen! Vem! Redko naletim na take čevlje! Tako udobni! Tako mojstrsko narejeni! S petko! Elegantni! Čisto lahki za nositi! Jaz sem tako nostalgična na trenutke!!! Uh, dobri so bili!

Kaj hočeš, čevlji so moja velika ljubezen!!!

Zakaj pišem o tem? Ker sem včeraj videla neke podobne. Ampak daleč od tega…

Danes pa dan poln ljubezni (ni nujno da do čevljev…)!

Objem! Cmok! Cmok!









P.S.: Življenje je drzna pustolovščina (v najboljših možnih čevljih), ali nič!!! Sijoč dan, moji dragi! Prljavo Kazalište - Mi Plešemo (https://www.youtube.com/watch?v=-PrTd3U_osc)

petek, 12. januar 2018

K A T E J A : Love cats!!!

Hi my Beloved!

I'm happy that I still catch some festive vibrations. It's really a holiday. It's Frayday!!! In fact, it's still a holiday (feels like)! I have day off! (I have free days!) I'm home.


I invited myself to the biggest coffee that exists! And amazing! A heart was painted in the coffee. Not with a brush! And colors! So, from the coffee foam!



Why would not it be such a festive day every day!


Every day, it is an opportunity for joy and kindness. All day, every day!


A lovely day full of joy and sparkle in the eyes! Today, let's be a little mischievous, playful, naughty! I already see sparks in my eyes... (and yours too!)


I’m wearing here my favorite faux leather leggings. They are super comfortable. With a long-sleeved shirt from zara. Comfortable gray shoes from deichman. Weather is cold. So I added my best and lovely white coat. My all time favorite! From tally weijl.


But one thing is obvious! I love cats!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Just be who you truly are! Love!!! Be the cat that you are inside!

Razpiram roke vsemu...

Danes je moj dan za proslavljanje vsega, kar sem. Danes se slavim in to v polnosti. Danes je čas samo za užitek in čarobnost. Vsega. Vseh ljubkih trenutkov.

Še bolj cenim vse, kar postajam. Še bolj se zahvaljujem za vse, kar je že bilo. Nič več obžalovanj. Vse se je zgodilo z namenom. In to je samo to, da si še bolj želim točno to, kar si želim.

Uh ti filozofski stavki…

Danes je pravljično. Vem. Še malo pa bom začela načrtovati morje. Želim si uresničiti mojo željo. Ne bom rekla največjo…

Ahhh! To pa moram povedati! Včeraj sem brala pesem od Alenke Reule! Ne samo eno! To pa moram deliti, ker tako čudovitih pesmi pa še ne!!!

Pa še nekaj! Ilustracije so fantastične! Meta Wraber je ustvarila pisanost knjigi! Obožujem!



Blagor ženskam

...blagor ženskam,
ki živjo v žitnem polju
in žanjejo dobre misli
za kruh
ki tolaži človšeka srca

blagor ženskam
ki znajo biti seljivke
ko postane zrak strupen
krenejo na jug
in rodijo na varnem

blagor ženskam
s kangljico iz pravljice
do kolen stojijo
v pradavnih studencih
pod čistimi slapovi
zajemajo nesmrtnost

z zdravilnim glasom prepevajo
neustrašne zbiljejo življenje
v nežnih trebuhih
okrogle
kot tople marelice
v poletni zarji...

Alenka Rebula (Rebula-Tuta, Alenka. V naročju, Trst 2009)

Z veseljem bi prpepisala celo pesem, ker me je tako navdušila! Ampak poiščite sami. Čarobne, zdravilne, bogate pesmi piše. Take, za dušo.

Ljubek dan danes, moje drage in moji dragi!

Cmok! Cmok!










P.S.: Sij danes v svojih najlepših, najboj pisanih barvah! Tina Turner - Simply the Best  (https://www.youtube.com/watch?v=mNU3aIJs88g)

četrtek, 11. januar 2018

La Dolce Vita!

Sem pa našla en izraz, ki me čisto opisuje!!!

La Dolce Vita!


Mislim, da so ga ustvarili po meni!

La Dolce Vita Mateja! Il mio stile…

Sladko življenje… Dobro življenje… Pa to je bistvo življena! Sreča! Bolj direktno se ne da napisati. Tako je treba samo živeti. Vsak dan sproti… polno.

Zdaj sem našla, da obstaja film s tem naslovom. Želim si ga pogledati! Uh, bo to La Dolce Vita vikend!

Veš kaj, zdaj je treba uživati sladkost življenja! In samo to si želim danes početi. Čeprav ne vem, če je to ravno početje. Zavita v kociko. Potepanje po ulicah. Sprehod. Kavica. Petke. Ampak ne previsoke. Brez mučenja prosim. Danes je dan samo za sprostitev. Užitek. Čutnost lepote vsega okoli mene. Čisto počasi. Čisto z občutkom srkam vsak trenutek še bolj polno.

Nič več čakati! Življenje je čarobno točno tukaj in zdaj.

Ljubek dan poln La Dolce Vita… tvoj pristen stil…

Cmok! Cmok!










P.S.: Sedenje nekja na klopci  v senci in branje knjige. Ali pa doma. zavita v kociko. Ali pa samo gledati skozi okno. Ti točno veš, kaj je zate sladkorček. Jimmy Cliff - I Can See Clearly Now (https://www.youtube.com/watch?v=MrHxhQPOO2c)

sreda, 10. januar 2018

K A T E J A : The royal purple!

Hi my Beloved!

Sunset was so magical!!


I just want to drove somewhere higher. That I can saw it all. I just wanted to take it all in my heart.


It was so beautiful! Clouds! Sun was going slowly for the mountains and hills in the distance. Disappearing. It was magical.

But then I turned right. Spontaneous. And again right. (Not as attended…)

And I was already in front of the beautiful railway bridge. Raised above the city. With a beautiful view of the hill Pohorje. And the sunset.



The sun was shining through the clouds so powerful!


I couldn’t find a better place to take pictures!

I can hardly wait to wear tiger shoes today. (Love!!! (Or my boots with green snake pattern! Yesterday!)) I’m in love with crazy shoes and colors… (My passion!!!) It can be festive every day! if I give this note of magic to everything.


This beautiful dress was a gift from my sister. I love asymmetry. And color. The rich purple. Royal.

The jacket is made of artificial leather, which emphasizes a (little) divinity wildness in me.


The most important thing to me is that I get dressed so that I feel good.

A lovely poetic day!!!

Sun rays every morning! And so my hope!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Just be who you truly are! Love!!! You are so beautiful! Inside out!!!

Čarobnost najprej zase...

Ne morem povedati, kako sem srečna! Čutim notranjo veselje in zadovoljstvo! Včeraj sem slikala in nastaja tako lepa pisana slika. Rada bi vzela malo večje platno! Pisanost kar sama nastaja…

Spet imava polno malih ribic! Kako so luškane. Zdaj imava poleg črnih malih in sivih mini gupijev, še oranžne. Samo črne očke jim gledajo ven! No samo očke so jih. Ti dve veliki pikici!

Nekaj bi rada priznala. Ali napisala. Začutila sem čisto resonanco!

Ni tako, da vadiš malo ljubezni do sebe (samoljubezni), in jo potem imaš za celo življenje. Ne, je bolj postopoma. Narašča korak za korakom. Začeti moraš ta hobi, navado, tako, da se hraniš s samoljubeznijo (ljubeznijo do sebe).
(Oprahmagazine #WednesdayWisdom)

Danes bom to še bolj udejanjala. Že vidim, koko bom potegnila z eno potezo rumeno črto po sliki. Dodala pike. Samo da se barva posuši, že nadaljujem.

Šla si bom po šopek rož. Povabila se bom kam raziskovati. Oblekla si bom svoja najljubša oblačila in krokodilske gležnjarje! Zelene! (Ali so kačji...)

Privoščila si bom kopel. Masko za obraz.

Kako lepo so ptice preletele nebo!

Spet imam novi hobi. Ljubezen do sebe! Bomo videli, kaj bo prinesel dan. Sigurno polno novih in svežih idej!

Sprehod!!!

Sladoled!

Smeh!

Sreča je vsepovsod!

Ljubek sončen dan moji ljubi!!!

Cmok! Cmok! Objem!!!










P.S.: Zakaj ne bi danes ustvarjali čarobnost zase in jo potem širili na vse okoli!!! (Ed Sheeran - Perfect: https://www.youtube.com/watch?v=2Vv-BfVoq4g)

torek, 9. januar 2018

Čevlji! Iiiiii!

Prebrala sem nekaj tako resničnega.

Svet je spremenjen s tem, ko si za vzgled, ne s tvojim mnenjem.
Paulo Coelho

Res je! Besede nič ne zaležejo. Samo primer, kako živim sama pomaga. Ali je navdih! Vedno pa je pravi kompas srce! Točno ve smer in pravi čas!

Danes si želim malo po malo ustvarjati koščke sreče. Mozaik veselja. Začelo se je že dobro! Naj ostane skrivnost… Dan se je začel dobro! Kaj dobro! Izjemno!

Nadaljeval pa se je božansko!

Že dolgo časa nazaj, so mi bilo všeč eni čevlji. Peko. Res luškani. Kačasti in vijolično pikni barve. Na špic! Tako ekstremni so se mi zdeli, da sem jih res dolgo samo občudovala! Vedno znova so me pritegnili! Dokler mi jih niso prodali. Peko je imel tako dobro kopito čevljev. Mehki. Udobni. Tudi, če je bila petka ali višja peta, me noge nikoli niso bolele v njih!

Vse kačasto je vedno dobro!!! Uh!

In imela sem tako dobro kačasto torbico! Pogrešam malo Emporium v Mariboru. Kar fejst! Tam sem si vedno tako dobre torbice kupila! In vse ostalo!

Imeli so tako božanski plašček! Ko sem si ga obleka, je bil kot ustvarjen zame! Versace! Božanski! Samo gledala sva se… in spogledovala… Vsem sem ga pokazala! Pravljično!!!

Bila sem pri kačastem… (ali krokodiljem...)

No, danes pa se mi je uresničila želja!!! Velika želja! Kačasti čevlji! Še boljše! Škornji! Ne morem verjeti, da me čevlji lahko tako osrečijo!!! Pravzaprav lahko verjamem! Ker se mi vedno znova zgodi isto!!! Obožujem čevlje!!!

Saj rdeče tudi, da ne bo pomote!

Ljubek dan v svojih najljubših čevljih danes, moji ljubi!!!

Cmok! Objem! Cmok!

P.S.: Včasih pa se je najboljše sezuti in zaplesati kar bos sredi vsega! Michael Buble - Sway with me (https://www.youtube.com/watch?v=QZm-LBMbxH4)

ponedeljek, 8. januar 2018

K A T E J A : Holiday vibes...

Hi my Beloved!


Today is a day of relaxation, pleasure, happiness, pampering… Pure in its own way... I can just be… happy… doing nothing, but all is done. Deeper. Lighter…


Day for my soul. I’m all in… whit my favorite cup. A bright pink color. Just drinking coffee and living la dolce vita (sweet life)…


My soul is so satisfied. Holidays were divine. I spend time with people I really like and love. It means so much to me.


We had diner together for Christmas. Chatting. Laughing. Eating. Drinking coffee. Tea. Playing games. Full of lovely details. I like that too. Just for the soul. Everything was so harmonious. This festive energy was felt in the air.


I went to coffee shop. I hoped that they still have those two Christmas trees set up. That they have not put them out yet! I was lucky. I like a festive atmosphere, even though the holidays are passing by. No explanation needed! I love colors! And the holiday vibes.


I was wearing a light white blouse. With over knee boots. And my most favorite a coat with faux fur. Leggings are with animal print. That It adds a little playfulness. Everything together looks so fresh.


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly









P.S.: Just be who you truly are! Love!!! Playfulness… Excitement… Friskiness…

Živa... Daaaaaa!!!

Včeraj sem brala tako lepe pesmi pretresljive, a čudovite. O tem, kako naj opustimo stanje na mestu, kot na grobu, žalujemo za sabo… in naj zaživimo. Res so bile tako globoke. Prav začutila sem željo, močno silo, po življenju. Strastnem. Vstani se iz pepela. In stopi sanjam naproti. Razpri roke. Nič iz preteklosti nima moči nad tabo. fokus. Kaj me osrečuje?

Rada bi imela polno življenjsko izkušnjo.

(Tu se mi je zdelo smešno, da imajo nekateri posmrtno izkušnjo. Skoraj da so umrli. Jaz bi pa rada imela izkušnjo življenja. Skoraj da sem živela, je premalo!!! Oziroma skoraj da živim! Premalo!!!)

Ne samo vegetiranje. Dneve. En dan podoben drugemu. Lahko živim vsak dan drugače. Po svoje, kot si zaželim. Čisto moj stil. Karkoli mi to pomeni.

Samo naredim si po svoje!!!

Vsak dan sto let. In ne sto let enak dan.

(Polno, zanimivo… kar ne morem, da si ne bi pela: »I did it my way!!!«
In res, vedno bolj rada naredim po svoje. Samo, ker lahko. In ker me to osrečuje!!!
»I do it my way!!!«
(Ali bolje povedano, zdaj delam vse, ali vedno bolj na moj način!!!))

Zjutraj kava.

Potem pa polno radosti…


Potem pa prostor raziskovanju v vse smeri! Sreča. Igrivost. Ustvarjalnost. Potovanja. Gradovi. Reke, jezera, morje. Sprehodi. Slikanje. Poetičnost. Pisanje. Lepota narave. Ustvarjanje oblačil. Ustvarjanje in poudarjanje tega, kar si želim. Uh, še je potenciala. Sem pa zadovoljna, kjer sem! 

Ljubek kičast dan poln ljubezni!

Cmok! Cmok!


P.S.: Najboljši čas do zdaj! Obožujem svoje življenje!!!
Pretty Woman - Oh, Pretty Woman (Roy Orbison)  (https://www.youtube.com/watch?v=Gqj_uc3KGTA)

nedelja, 7. januar 2018

Jeeee! U! UUUU! U!

Ne vem, ampak obožujem dneve kot je danes. Spim lahko kako dolgo si želim. Prebudila sem se z nasmehom. Tako sem hvaležna svoji mehki blazini, odeji, jogiju… Vse me tako objame in spim kot angelček. Res. to mi je v tako veselje. Super se počutim. In če se že zjutraj počutim tako, nič v dnevu ne more iti narobe.

Pogled skozi okno pa še mi je obetal več sijaja. Sonce! Kako pa to pogreje mojo dušo!

Rada imam obrede. Zajtrk. Kava. Joga. Meditacija. To me spravi v tako dobro voljo. Še bolj dobro voljo.

Avenija, Maribor, januar 2018
Polno načrtov imam, kam bi še rada šla. In veliko prostih dni, ko bom lahko to izkoristila. Komaj čakam! Sploh ne morem prav pisati, ker že komaj čakam, da odrinem od doma!
Babica praznuje devetdeset let! Kako lepo jo je bilo slišati. Vse nas je povabila na kosilo! Komaj čakam!

Odkrila sem neverjetno kavarno. Saj vem. Že dolgo hodim tja. Najbolj mi je všeč najprej, da lahko parkiram. Tudi če je dež, se lahko odpeljem z avtom tja. Zunaj še imajo vse tako lepo okrašeno v lučkah. Vse je nakičano, ampak s stilom. Kako še je le noti lepo! Tako lepi drevesci. Vem. Januar je. Ampak vseeno! Božansko! Jutri zjutraj bom šla tja na kavo! Prav želim se slikati tam! Da mi ne bodo prej pospravili!

Sodelavka mi je dala zelo dobro idejo! Seveda bom še šla na stolp, kamor mi je predlagala. Malo sva se pogovarjale o planinah. Res zanimivo! Spet me malo vleče! Vedno bolj bo vreme za to!

Ljubek dan poln radosti in iskric v očeh! Danes pa bodimo malo nagajivi! Že vidim iskrice v očeh...

Rada vas imam! Cmok! Cmok!









P.S.: Ljubim te čarobne dnev oblite s soncem!!!

P.S.: Ni vsak dan dober, je pa nekaj dobrega v vsakem dnevu!!! Who You Are- Ed Sheeran (https://www.youtube.com/watch?v=BjiEaSInikE)