sobota, 2. december 2017

Pa iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

Kaj bi bila raje lepa ali srčkana? Seveda srčkana, ker mi je pomembna bolj notranja lepota kot zunanja. Vem, samo slišala sem to vprašanje. Ni norih odgovorov…

Vedno sem v knjigah iskala navodila, pravila za življenje. Prav srkala sem modrost drugih. Zdaj imam svoja.

1.       Bodi srečna. (Sem srečna.)
2.       To te bo vodilo k še več sreče. (To me vedno vodi še k več sreče.)
3.       Vse se odvija v moje najvišje dobro. Vedno.

Tri so dovolj, ker pokrijejo vse. To je to. Seveda še vedno rada berem. Ampak bolj zaupam svoji modrosti zame, modrosti mojega srca. Večinoma časa...

Nekaj bi še dodala. Zabavno zdaj. Zabavno potem. Zabavno po zabavnem. Še vedno zabavno. In potem še kar zabavno. To je tudi fajn. To bi lahko bilo četrto pravilo. V vsem se najde ščepec zabavnosti.

Srečno potovanje. (Poslušam nenehno Abarhama Hicks, Esther! To je bistvo vsega! Čisto se strinjam! V vseh pogledih!!!)

To pa je že čisti povzetek, sinteza, vsega, kar vem. Samo potovanje. Super. Ampak srečno potovanje pa doda barve. Globino. Pestrost. Živost. Pristnost. Izraznost.


Pa, iiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Ljubek srečen pristen dan! Cmok! Cmok!


P.S.: Ljubko življenje! Pa res iiiiiiiiii! Taylor Swift & Ed Sheeran - Everything Has Changed live on BGT  (https://www.youtube.com/watch?v=7QyecF764SY)

petek, 1. december 2017

K A T E J A : Orange

Hi my Beloved!

Theme this week is orange. Like the autumn all around us. This beautiful tree is near my home. I just love this fall colors.



I passed by this awesome tree every day. I said every time to myself: “I would like to go here and take a picture! (Not just one... obviously!)”

…as long as there are still leaves on the tree! And I made it!



I take pictures normally in the nature! Always. By the lake, river, forest… It was the first time I photographed in the city. With full equipment. And by the main road! (I travel a lot. I always take photos! But not photos of me…) An interesting experience... Everything went smooth...



Something new!



The orange color radiates warmth and joy. That is all I need. And fun!



I made necklace myself. I had so much fun. I used a carneol stone (mineral). I played with autumn colors. This necklace is my style. So playful!


Love is everywhere. Inside out glow!

Follow your bliss! (Joseph Campbell)


Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly











P.S.: You are so beautiful. Express yourself everyday more… 

**

SLO: K A T E J A : Oranžna!

Hej moji dragi!

Tema ta teden je oranžna. Kot jesen vse okoli nas. To prekrasno drevo je čisto blizu mojega doma. obožujem te jesenske barve.

Vsak dan sem se peljala mimo tega čudovitega drevesa. Vsakič sem si rekla: »Res si želim priti sem, da bom posnela slike... (Ne samo eno… očitno!)«

…dokler še ima kaj teh pisanih listov na sebi! In uspelo mi je!

Po navadi fotografiram v naravi. Vedno. Ob jezeru, reku, gozdu… Prvič je bilo, da sem fotografirala v mesu. S polno opremo. In ob glavni cesti! (Veliko potujem. Vedno posnamem veliko slik. Ampak ne sebe…) Zanimiva izkušnja… Vse je teklo gladko…

Nekaj novega!

Oranžna barva izžareva toplino in veselje. To je vse, kar potrebujem! In zabavnost!

Verižico sem naredila sama. Tako zabavno je bilo. Uporabila sem karneol kamen (oldragi kamen, mineral). Poigrala sem se z jesenskimi barvami. Tako moj stil je. Tako igriva…

Ljubezen je vsepovsod. Sijaj od znotraj navzven!

Sledi svojemu sijaju! (Joseph Campbell)

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly♥










P.S.: Tako ste lepi! Izrazi se vsak dan bolj! 

Lučke, lučke...

Zaupam danes, da se bo vse raztopilo kot sneg. Najprej mora sploh pasti, zapasti, da pobelil to našo pokrajino. To si želim. Kepanje. Sankanje. Igranje na snegu. Kaj je to mišljeno igranje na snegu? Pa tako. Metanje po puhastem snegu. Igrivost.

Vem, nikamor se ne mudi. Zdaj še ne.

Včeraj sem bila malo v knjižnici. Iskala sem vse o enem slikarju. Večinoma sem že veliko prebrala na internetu. Samo želela sem še malo prelistati knjigo o njem. Ni je bilo. Vem, da jih imajo polno. Ker sem že večkrat našla tam točno to. Malo črno. Ali večjo. Nič ni bilo. Vse črke sem pogledala skozi. Eno naprej, eno nazaj. Nič. potem pa se mi slučajno pojavi. Drugi slikar na K. Učil je mamo na likovnem pouku. Izjemne slike. Mislim, da mi je bila knjiga usojena. Morala je zraven mene domov. Bila sem navdušena. Res. Odlično! Bom kaj napisala tudi o slikarjih, ki me zanimajo. Tako na kratko. Samo ne danes.

Iskala sem še eno drugo knjigo. Pesmi. Moje ljube Alenke Rebula. Pa je nisem našla. Prepričana sem bila, da je ni, ker sem si res vzela čas in preiskala vse okoli. Knjižničar pa jo je našel. Tudi po kar nekaj iskanja. Ljubko.

Hej, danes je tako bolj medlo vreme. Mislila sem, da je ponedeljek. Vem. Saj vem. Konec tedna bo že! Vikend. No bolj sredina. Jeeee!

Tako uživam na kolesu. Včeraj sem si privoščila tako dober late machiato z okusom lešnika. Božansko. Tako kremasto in puhaste penice. Obožujem. Potem sem počasi. Zanalašč čisto počasi šla čez most, ker se je mračilo. Sprehajala sem se zraven kolesa. Samo, da bi se prižgale lučke. Tako lepe so. Pinki in svetle vejice. Nekaj čisto posebnega… In ko sem prišla do polovice, so se! Neverjetno lepo je bilo. Vedno bolj močno so žarele! To pa je bil prizor. 

Danes pa si okrasimo dan čisto po svoje!!! Ljubko je in bo! Gremo! 



P.S.: Ljubko je! Tudi po snegu!!! Ali brez, ko sem notri... Kaka dobra pesem! Frank sinatra - Let it snow  (https://www.youtube.com/watch?v=M-b3iU-INDo)

četrtek, 30. november 2017

Čarobnost od znotraj...

Žaba. Princ. In vse to... Ne verjamem. Dobro si ga zdaj poglej raje, ker se ne bo spremenil. Že v osnovi mora biti čaroben...

Nikoli nisem prav razumela žensk, ki so si samo želele odnosa. Poročimo se. Imejmo otroke. Tudi jaz…
Če me pa toliko stvari zanima! Pravzaprav je vse zanimivo! In vedno še je kaj novega zraven, kar je še bolj zanimivo!

V resnici pa sem dolgo bila to jaz. Vse sem pustila, kar se mi je zdelo zanimivo. Zdaj pa ja imam partnerja in bova skupaj srečna. Kdo pa rabi slikanje, odbojko, kolesarjenje, pogovore s prijateljicami, branje, sprehode, ples, potovanja… če pa imam partnerja. Vem, lahko bi to vse delala skupaj. Ali delala ločeno. In bila srečna vsak zase. Ali skupaj…

Sama sem vse opustila, da ne bo pomote. Celo brez pritoževanja. Malo še me je vleklo. Uuuu, odbojka! Hitro sem potlačila. Eh, če pa imam zmenek. Bila sem zamotena z drugimi stvarmi. To je potem ubijalo živost v meni. Ubijalo je vse, kar sem v resnici.

Tako zdaj pa dovolj jokcanja. Res je. Veliko sem se naučila s tega. Zdaj če bi mi kdo rekel, pa daj no ostani, se bova cartala, boš šla drugi teden na slikanje… bi mu rekla, pridem nazaj. (Do drugega tedna.) Se bova potem naprej cartala.

Še vedno gledam na stvari skozi raziskovanje otroka! Uuuu, to pa je zanimivo! To pa je zabavno! Pa to! Pa to! Pa to! Obožujem radostno širitev. Kraljica pustolovščine imenovane potovanje. Mislila sem življenje…

Kaj bi se pritoževala! Čarobno je! Vedno bolj! Žabe pa ne bi več poljubljala. Če pa bi, bi vsaj uživala v tem! 

Ljubek srčkan dan! Cmok! Cmok!


P.S.: Čarobnost od znoraj je privlačna. Bolj kot vse drugo...

sreda, 29. november 2017

Žaba! Eh, pozabi...

Včeraj se je sin učil slovenščino. No, saj se je cel vikend. Naletela sem na to čudovito pesem.

Popolnost. Spominja me na pravljico, ki sem jo napisala že dolgo nazaj. Izpolnitev, celovitost imamo vsak zase. Ne rabimo je iskati v partnerjih. Ali partnerju. On je samo češnja na vrhu sadne kupe!

Svetlana Makarovič: Romanca o žabah

Pred davnimi leti in daleč od tod
živela princeska je mlada,
vsak dan se vsaj enkrat spustila je v jok,
ker princa imela bi rada,
nekoč je vsa žalostna zrla v vodnjak,
kar žaba iz vode poskoči,
princeska pomisli - to princ je zaklet!
Pa brž se pogumno odloči
pa žabo poljubi iz vsega srca,
četudi žival je nečista,
pa čaka, da princ bo poskočil iz nje,
a žaba - še zmeraj je ista!
pa vendar deklič ne odneha za nič,
obišče še druge vodnjake
in dan za dnem v mislih na princa iz sanj
poljubljala žabje je spake,
a žaba je žaba in princev ni več,
princeske pa tudi iz mode,
dekletom, ki iščejo princa iz sanj,
pa pravimo danes prismode.


Všeč mi je igrivost in iskrenost pesnice. Čisto je zadela bistvo. Dovolj je poljubljanja žab! Ne bodo se spremenile v princa. Zdaj je misija drugačna: že s prve najti princa! Hecam se! Sam bo prišel, ko bo pravi čas. Dva cela človeka, ki sta za radostno rast. To je to!

Malo je zakomplicirano. Mora rad piti kavo. Kdaj mora dolgo spati. Kdaj pa ne sme predlogo poležavati. Mora imeti rad kavo. Počasi. Aja, to sem že napisala.

Pa zdravo mora jesti. Pa kdaj kake tortilije, ali pa kokice, ali pa pico. Pa italijanske dobrote! Pa hvaliti mora moje kuhanje! Pa kuhati mora znati...

Pa rad mora potovati. Pa vsaj brati mora. To ne mislim,da mora biti pismen. Brati kake duhovne knjige. Da se lahko potem o tem pogovarjava. Pa meditirati. Če ne pa vsaj na dolge sprehod hoditi. Pa aktiven mora biti.

Pa rad mora biti na sedežni doma in gledati dobre filme. Pa če mu ni všeč Petdeset odtenkov sive, vsaj drugi del, ko je bolj srečen, potem tudi ne vem... Uh!

Pa mačke mora imeti rad. Pa pse. Pa vse živali. Pa prijazen mora biti. Drugače ne vem. Ne! Drugače ne bo šlo.

Pa da vsaj uživa ob pitju kave. Pa da rad debatira.

Najbolj pomembno pa je, da sem lahko ob njem vse, kar sem. Drugače pa res ne bo šlo. Saj ne kompliciram. To so komaj osnove... Pa plesati mora rad...

Ljubek dan, sploh pristen, moji dragi!!! Cmok! Cmok!


P.S.: Življenje je tako zabavno! V polnosti! Rega, rega, kvak - kvak! Vrtec na obisku v uredništvu Dela (https://www.youtube.com/watch?v=cB_JOMAewZQ)


torek, 28. november 2017

Ne brazbarvno! Vse pisano!!!

Tako lepo je zjutraj, ko sonce vzhaja. Pristavim si za kavo. Naredim si zajtrk. Komaj se začne svitati. Potem pa se prikaže sonce. Velika lepa popolna žareča krogla. Ljubko je. Popolnost. Vse se odvija točno tako, kot se mora.

Zaupanje. To je pomembno. Zaupanje. Zadovoljstvo. Kaj je danes slučajno zorek? (Samo torek je, samo torek… Zoro! U, dober film…) Nekam mi vse besede proti z težijo. Zvestoba. Zabava. Lepa črka. Zvezde. Zora. Zavest. Zaljubljenost. Zavetje. Zabavnost. Zabubljenost. Zacveteti.

Kaj bi pa danes naredila nekaj drugače? Razmišljam, da bi se res oblačila bolj monokromo. Če pa imam tako rada barve! Eh pusti pastele. Mogoče v drugem življenju! Kako lepo življenje imam, da imam čas razmišljati, kaj je meni bistveno v oblačenju… Vem. V polnosti.  

Barve so barve!

Že dolgo nisem pisala poezije. Kako pesem, kar tako, zase. To bom danes. Danes imam čas. Danes imam ogromno časa.

Sploh si ne predstavljam, da je že konec leta! Vse je že zabasano z okraski. Dva dni še in je že december!!! Pa kam mi je minilo to čudovito leto?! Kar spolzelo mi je med prsti.

Most čez Dravo je tako lepo osvetljen. Okrašen, mislim. Tako je lepo. Všeč mi je barva lučk. Tako živo roza barve in vejice. Lepo je. V lepem mestu živim. Rada imam to naše mesto.

Ljubek sijajen srčen dan, moji ljubi! Danes pa malo razvajanja! Pisano življenje!

Cmok! Objem!








P.S.: Življenje je poezija… dopusti, da se te dotakne s toplino… Srčnost doma… Chris Rea : Driving Home For Christmas (https://www.youtube.com/watch?v=THcbQyFtCqg)

ponedeljek, 27. november 2017

Breeze of the caffeine

It's so pleasurable seating and drinking coffee. With a little bit of a caffeine. So are my blogs. This are my rays from inside out… A little bit caffeine for soul. Or sugar. Or vitamin. Or wind, gentle breeze of beautiful. Or flowers on the table. Or smile. So precious.

Life is so beautiful. Why not share that? It’s great! I find something beautiful, always. Or funny. Or funny beautiful. Or beautiful funny. Or funny funny!

It's fun. Adventure.

Beautiful shiny day with the caffeine for soul. Give the opportunity for the perfection of the day! It really is beautiful!

It’s something special just to be, now. And enjoy this magic moment. I love my life in fullness. Magic breathes through me...

Some days ago... was the day of friendly people. I love kindness. Lovely! Nice words. Thank you. Please. Hello. Farewell. Good night. Sweet Dreams. Good morning. Everything!

Only love is real ... always ... from inside out ...

Nonsense worries! I know! It's always so! I'm learning to trust that everything is to my highest good! Always. The worries are like swinging on the swing. They're not bringing me anywhere. I think I'm moving, but I'm on the same spot. But at least I can enjoy swinging ... Wind ... And, of course, the view from the porch, terrace, balcony ...

I'm not so nostalgic. (Sometimes a bit! A little bit!) I like good stories. With a happy ending. If it's not the happy end, it's not over yet. Then the next part follows. That's right!

I am really what I am. No condemnation? How would I feel if I do not condemn myself? Free. Shiny. Great. My heart is filled with love.



The best day so far! Full of fun and happiness!



P.S.: The magic is everywhere! Today is the time for heart glow in fullness.

K A T E J A : This red hat!!!

Hi my Beloved!

This long dress is so easy to wear. It's so beautiful.



I just love hanging out by the lake. Autumn is so warm… I don’t remember to be so warm! Ever! I just love it!



I enjoy the deliciousness of being on the sun. For fun. For recharging my inner batteries… this always raise up my energy level!!! Like in a game. Next level! Bing! Bing! Bing! Next level! Bing! Bing! Your battery is full now. Not jet. I can seat there forever… Sun. Lake… Sun… Bing! Bing! Bing!



Love that long dress. Beautiful. I added a little bit of lace. And of course a hat. The red hat. That reminds me of summer. Egypt. A lot of sun. I love warmth of the Red sea.



I didn’t mention red shoes! They are so beautiful. Like slippers... When I saw them, I felt in love. Immediately. My favorite brand in Slovenia. Peko.


Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly







P.S.: Life is so delightful… Be yourself… You are so awesome, my beauty!

**
SLO: K A T E J A : Ta rdeči klobuk!

Hej moji dragi!

Tako lahko je nositi to dolgo obleko. Tako je lepa.

Rada grem k jezeru. Jesen je tako topla… Ne spomnim se, da bi kdaj bila tako sončna! Sploh! Ampak to obožujem!

Rada imam užitek martinčkanja na soncu. Za zabavo. Da si napolnim svoje notranje baterije… to mi vedno dvigne mojo raven energije. Bing! Bing! Bing! Naslednja stopnja! Bing! Bing! Vaša baterija je zdaj napolnjena. Ne še. Za vedno bi lahko sedela tam… Sonce... Jezero… Sonce… Bing! Bing! Bing!

Ljubim to dolgo obleko. Lepo. Dodala sem malo čipke- in seveda klobuk. Rdeč klobuk! To me spominja na poletje. Egipt. Veliko sonca. Ljubim toplino Rdečega morja

Nisem omenila rdečih čevljev! Tako so lepi! Udobni kot copatki… Ko sem jih videla, sem se zaljubila v njih. Takoj! Moja najljubša znamka čevljev sploh! Peko.

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly








P.S.: Življenje je tako slastno… Bodite, kar ste… Tako ste super, moje lepotice in moji lepotci!

Spoštovanje, tudi sebe

Rada bi samo to napisala. Kdaj slučajno srečam mame, ki so tako vpete v odnos z bivšim. Samo zato, ker imajo otorka skupaj. Ali pa tudi ne. V preteklosti ni nič dragocenega. Kar je bilo je bilo. Zdaj je dragoceno. Kar je bilo je bilo. Zdaj pa se lahko imam fajn. Poglejmo, kako se lahko zdaj imamo fajn. Preteklost je preteklost z namenom.

No slučajno sem slišala, da bo bivšega pirjavila anonimno, sploh ne vem zakaj. Zdaj sem že nekaj časa narazen z očetom najinega otroka. Ni šlo za velike nesporazume. Človek odraste. Bolj notranje. Se poglobi vase. Bolj vem, kaj si želim. Rada bi radostno rasla v življenju. Rada imam potovanja, pustolovščino, toplino, dom, raziskovanja, ustvarjanja, druženje. Srečo. Pač nisva za skupaj.

Vem. Romantične predstave so se mi razblinile. Srečam moškega. Se poročiva. Imava otroke. Živiva srečno do konca svojih dni. Zdaj pa je ostalo samo živima srečno do konca svojih dni. Vsak zase. To je življenje. Seveda si želim, da bi se lahko skupaj uresinčevala. Bila to, kar sva. Če pa ni šlo. Ne gre. Niti ne bi šlo. Vem. Različna sva. In to je dobro.

Nisva prijatelja. Se pa spoštujeva. Sva starša sinu. Seveda greva skupaj na prireditve, ki jih ima sin. Ne samo, da sva tam skupaj, še celo zabavno je. Fajn se je malo pogovarjati. Se hecati. Se smejati. Gledati skupaj sina, kako odrašča. 

Smo neka družina. Neka različica družine. Resnično mu želim, da bi bil tudi on srečen. Nekje sem slišala Eckarta Tolleja, da če dva nista za skupaj, se ločita kot olje in voda. To se je nama zgodilo. Po nobeni krivdi. Pač ni šlo. Zaupam, da je tudi to v moje najvišje dobro.

Jaz sem tako hitro udomačena. Prehitro. Zdaj pa imam pesto polno življenje. Čisto sama sem odgovorna za polnost in pristnost svojega življenja. Rada imam svoje življenje. Sem vedno bolj pristna in samosvoja.

Rada sem jaz. Rada imam smer, kamor grem. Rada imam svojo pot. Rada imam sina. Rada imam njegovega očeta, ampak samo kot njegovega očeta. Res ga spoštujem in ga cenim. Dobro srce ima. Dober človek je. Dober oče je. Spoštujem njega, spoštujem pa tudi sebe, ko ne kvačkam več okoli preteklosti. Hvaležna sem mu za vse, kar sva dala skozi. To je preteklost. Zdaj pa imava prostor za novo.

Življenje je tako polno in zabavno!

Ljubek poln pristen dan! Živlejnje je tukaj in zdaj! Se že zabavamo?!



P.S.: Spusti že to srečno srčnost vase! Oziroma bolj iz sebe... Ljubim svoje življenje! 

nedelja, 26. november 2017

Pisanje, ker lahko!

Zdaj pa sem tukaj in naredila sem skoraj milijon posnetkov! Bila sem tukaj in zdaj: lepa in to, kar sem, to mi je v veselje.

Ne vem, če sem prišla kavo piti in pisati ali pozirati. Vem. Saj vem.

Zdaj pa bom pila kavo in samo pisala. Tukaj mi je fajn. In kabel (priklop na elektriko za računalik. Se je izpraznil...) imam to pa je tudi nekaj. Splezala sem na klop, da sem si ga lahko priklopila. Visi iz strehe.

Danes bom šla. K jezeru. Vem. To si želim. Malo na potovanje. Pustolovščina! Vem. Želim si. Urediti življenje na svoj način. To je to. Moja draga. Vem.

Malo me je zaneslo s to modo in s tem. Vem. Ampak kaj, če imam rada kičasto. Kaj pa to, ko si želim biti vse, kar sem. Samo sem. To je to. Vem, rada se imam. Ponosna sem nase. 

Vem, v meni se je oglasil glas slikanja. Spet. Saj se hecam. To je tako vedno v meni. Glas uskladitve. Vse je v moje najvišje dobro. Rada imam svoje življenje. Res. Rada se imam. Ponosna sem nase.

Odpuščanje. Obred. To sem slišana tudi na predavanju Mtjaža Holca. Saj sem že slišala prej, samo spomnil meje. Napišem na papir vse, kar bi rada odpustila. Potem pa zažgem. Vse bom naredila. Samo da se znebim. Vem. Rada sem to, kar sem. Vem. Zaupam. V vse, kar sem. Res. Rada se imam. Ponsona sem nase. Vem.

Adijo kako dobra pesem. Vem. (Rada bi delala jogo.) Photograph. Kako je to zabavni video. Hej, kaj pa Tailor Swift. Shake it of! To pa moraš videti! Vem. Kako dober del. Počakaj me, da pridem domov. Neverjetno! Obožujem. Vem.

Tako z malimi koraki. Bom pa sledila svojim sanjam. Vem. Rada se imam in sem ponosna nase. To pa je to. Srečna sem s sabo.

Zadovoljna. Vem.

Ne morem verjeti, kako sem včeraj uživala v fotografiranju. Izjemno je bilo. Tu sem kot doma. Ljubko.

Tako sem razpeta. Vem. Med tem, da bi verjela pesmistki v sebi. Ne, ne bom! Zaupam modrosti. Abrahamu, Esther Hicks. Zaupam življlenju! Zaupam! Občutek je neverjeten. Vem. Rada sem to, kar sem. V polnosti. Zdaj pa si želim še narediti kako dobro fotografijo v rdečem stolu, ker mi je fajn. Ker se počutim izjemno. To bi si rada uresničila. 

To je zdaj moje pisanje. Adijo kako dobra glasba. Michael Jackson. Liberian girl. Adijo pamet. Želim si. Uresničiti vse. To je zdaj moje. Življenje. Želim si. Rada se imam. Ponsona sem nase. To je to. Narava. Živlejnje. Vem. Ležanje v travi. O čem jaz zdaj to?

Sprejemam svojo polnost, celovistost vsega, kar sem. Tudi tega! Živlejnje je tako čarobno pisano! Obožujem!

Ljubek pisan dan, moji dragi! Cmok! Cmok!

P.S.: To pa je treba tudi videti, kako dober video! Ed Sheeran - Photograph
 (https://www.youtube.com/watch?v=nSDgHBxUbVQ)