petek, 1. december 2017

Lučke, lučke...

Zaupam danes, da se bo vse raztopilo kot sneg. Najprej mora sploh pasti, zapasti, da pobelil to našo pokrajino. To si želim. Kepanje. Sankanje. Igranje na snegu. Kaj je to mišljeno igranje na snegu? Pa tako. Metanje po puhastem snegu. Igrivost.

Vem, nikamor se ne mudi. Zdaj še ne.

Včeraj sem bila malo v knjižnici. Iskala sem vse o enem slikarju. Večinoma sem že veliko prebrala na internetu. Samo želela sem še malo prelistati knjigo o njem. Ni je bilo. Vem, da jih imajo polno. Ker sem že večkrat našla tam točno to. Malo črno. Ali večjo. Nič ni bilo. Vse črke sem pogledala skozi. Eno naprej, eno nazaj. Nič. potem pa se mi slučajno pojavi. Drugi slikar na K. Učil je mamo na likovnem pouku. Izjemne slike. Mislim, da mi je bila knjiga usojena. Morala je zraven mene domov. Bila sem navdušena. Res. Odlično! Bom kaj napisala tudi o slikarjih, ki me zanimajo. Tako na kratko. Samo ne danes.

Iskala sem še eno drugo knjigo. Pesmi. Moje ljube Alenke Rebula. Pa je nisem našla. Prepričana sem bila, da je ni, ker sem si res vzela čas in preiskala vse okoli. Knjižničar pa jo je našel. Tudi po kar nekaj iskanja. Ljubko.

Hej, danes je tako bolj medlo vreme. Mislila sem, da je ponedeljek. Vem. Saj vem. Konec tedna bo že! Vikend. No bolj sredina. Jeeee!

Tako uživam na kolesu. Včeraj sem si privoščila tako dober late machiato z okusom lešnika. Božansko. Tako kremasto in puhaste penice. Obožujem. Potem sem počasi. Zanalašč čisto počasi šla čez most, ker se je mračilo. Sprehajala sem se zraven kolesa. Samo, da bi se prižgale lučke. Tako lepe so. Pinki in svetle vejice. Nekaj čisto posebnega… In ko sem prišla do polovice, so se! Neverjetno lepo je bilo. Vedno bolj močno so žarele! To pa je bil prizor. 

Danes pa si okrasimo dan čisto po svoje!!! Ljubko je in bo! Gremo! 



P.S.: Ljubko je! Tudi po snegu!!! Ali brez, ko sem notri... Kaka dobra pesem! Frank sinatra - Let it snow  (https://www.youtube.com/watch?v=M-b3iU-INDo)

Ni komentarjev:

Objavite komentar