sobota, 11. november 2017

Novo... Novo!!!

Moje življenje je tako čarobno. Nisem si niti predstavljala, da lahko teče tako gladko. Super mi je. Imam čudovite rože na mizi. Postale so mi stalnica v stanovanju, ker me vedno tako razveseljijo, ko jih vidim. Res pa je, da mi tudi pozirajo. Za risanje. Vedno je zanimivo vaditi s šopki… vazami… Pa še nekaj mi je zelo všeč. Sploh te jesenske dni. Svečka. Z vonjem vanilije. To pa objame moj dom s tako toplino svečke in še diši domače.
Ne morem verjeti, da je že zunaj sonce! Komaj čakam, da se malo odpravim na sprehod v naravo!

Rada poskušam nove stvari. Zdaj je bil na vrsti sir z lososom. Prekajen. Izgledal je lepo. Tako po plasteh, kot tortica. Rumeno rožnata, po plasteh... Nežen okus, ne premočen. Dober je bil. Danes sem si naredila za zajtrk topel sendvič s tem sirom in maslom! Božansko!

Ne morem verjeti! Oprah in Deepak Chopra imata medtiacijo! Je že enajsti dan! Jaz pa sem komaj zdaj izvedela! Ne izvedela! Videla!!! To je nezaslišano! Zvečer sem si naredila meditacijo. Slišala sem samo košček in že spala kot angelček...

Sonce se vedno bolj kaže in komaj čakam, da naredim svoje in grem po avto, da se lahko kam odpeljem! Juhu! Obožujem sonce!

Super mi je bilo, da so mi tako hitro menjali gume. Tu so vedno tako prijazni. Res sem zadovoljna. Pa še blizu mi je! Super hvaležna sem za to. Z vsem srcem.

Včeraj mi je bilo tako fajn klepetati. Prav rada imam malo tega. Noro. Potem pa se je kar zveza izgubila. Škoda. Sodelavka mi je tako dobro pohvalila slog oblačenja, da imam talent za to. Potem sem hodila po zraku, ne več po tleh. Kako mi je to v veselje. Res. Rada se lepo oblečem.


Dobila sem polno idej, kam bi še lahko šla. Res. In komaj čakam. Danes pa je ta dan. Moj dan!!!

Ljubek sončen dan! Pristen v odtenkih srca!!!

Cmok!







P.S.: Danes pa po prisojni strani, moje mucke in mucki...  Katrina & The Waves - Walking On Sunshine (https://www.youtube.com/watch?v=iPUmE-tne5U)

petek, 10. november 2017

K A T E J A : The silver splendor...

Hi my Beloved!




Autumn is so colourful! I just love it! So many rich shades of yellow, red, orange, ocher, green, brown… inspiration everywhere…

This time of the year was so sunny like never before! (No complaints at all! Let it be! Let it be!)



I went to the lake quite near and made some shots there.

Then the weather cooled down! Photos looked like I did them in the summer, not some days ago.

So I adjusted my clothes to rain. Or rather upgrade ...




Why did I choose a silver? Because it calms down the autumn wildness (I mean brightness…). And it a nice contrast to warm colors of nature.

Divinity ... Delicious juicy divinity.

Of course shoes are also in silver tones. With diamond-shaped dragonflies. Lovely. Cute. I adore them!

I received a letter bag for a birthday present! My sister knows exactly what I like. A little snake pattern in beautiful gray white shades! Works harmoniously and adds a dot on i!



I would wear this silver shirt with a tihts for every day. I would add black boots or ankles. Coat. And a belt ... A bigger bag and any other accessories that would greatly highlight the look.



Bliss of silver reminds me, that this year is going to end. Soon! So I wear it to spice it up… And to enjoy sweet November!

Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly









P.S.: I made a necklace by myself. It emphasizes the glow in my eyes!



*

SLO: K A T E J A : Srebrni sijaj...

Hej moji dragi!

Jesen je tako barvita! Obožujem jo! toliko bogatih odtenkov rumene, rdeče, oranžne, oker, zelene in rjave… vsepovsod inspiracija…

Ta jesen je bila sončna kot še nobena do zdaj! (Brez pritoževanja! Naj kar bo! Kar naj traja!)
Peljala sem se k jezeru v bližini in posnela tam nekaj posnetkov.

Potem se je vreme kar naenkrat ohladilo. Fotografije so izgledale, kot da sem jih posnela poleti, ne pred nekaj dnevi.

Tako da sem prilagodila oblačila dežju. Oziroma jih rahlo povečala… na bolj toplo!

Zakaj sem izbrala srebrno? Ker umiri jesensko divjost (mislim barvitost…). Lep kontrast toplim barvam narave.

Božansko… slastna sočna božanskost.

Seveda so tudi čevlji v srebrnih tonih. S kačjimi pastirji iz diamantkov. Ljubko. Prikupno. Obožujem jih!

Za moj rojstni dan sem dobila pisemsko torbico. Moja sestra točno ve, kaj mi je všeč. Na njej je droben kačji vzorec v sivo belih odtenkih! Deluje harmonično! Doda pa piko na i.

Za vsak dan bi si oblekla to srebrno majčko s pajkicami. Obula bi si črne škorenjčke ali gležnjarje. Plašč. Pas. Večjo torbico in druge dodatke, ki bi poudarili celoten videz.

Sija srebrne me opominja, da se to leto počasi bliža koncu. Skoraj. Zato sem si oblekla svetleče, da malo začinim videz… In da še bolj uživam sladki november.

Ljubi se, bodi kar si! Zabavaj se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly












P.S.: Verižico sem naredila sama. Poudari sijaj v mojih očeh!

Večnost skozi mene...

Seveda še kar dežuje… in še kar srkam navdih iz iste knjige… Josepha Campbella. Odlično branje!

Kava je že pripravljena. Voda zraven tudi. Kocika me že čaka… Gremo dalje!

Razmišljanja o univerzalni sili, višjem jazu, univerzumu, vesolju, notranjem vodstvu, notranji biti, Bogu… Besed je neskončno, pomenijo pa eno in isto. Usklajenost s tem, kar smo v resnici. Ljubezen. Zanimiv pogled…

»Bogovi predstavljajo nekako zaščitniške moči, ki podpirajo posameznika na polju delovanja. Kontempliranje o božanstvih ponuja nekakšno podporno moč.

V nas živi življenjska modrost. Ta modrost živi v nas in predstavlja silo te moči, te energije, ki lije v polje časa in prostora. Gre za transcendentno energijo, ki priteka z območij onstran naših spoznavnih moči.

Ko izberete božanstvo za vzor in prepoznate njegov navdih, postane vaše življenje prosojno za transcendentno. Pomeni, da živite v imenu transcendence in pustite energiji, da se pretaka, namesto da bi se trudili za uspeh ali dosežke v svetu.

Večnost je zdaj.

Pomeni z eno nogo živeti v transcendentnem kot Bog.

To pomeni, da v meni deluje večna stvar. To je tudi pomen Budove zavesti, ki je vse vesolje in vi sami obenem.« Joseph Campbell

Čisto ga razumem!!!

Danes pa naj sije malo večnsoti skozi vse nas!!! V pinki odtenkih prosim!!! Lep dan! Cmok! Cmok!



P.S.: Sij! Sij! India Arie I'm light... (https://www.youtube.com/watch?v=OL-gxfx2QtY)

četrtek, 9. november 2017

Razsvetljenje!!!

Včeraj sem seveda peljala gume menjati. Vem. Bila sem hitra. Ob devetih zjutraj… Dobra sem! Ne!?! Ni šlo skozi s časom. Naročili so me naslednji dan. Gume pa sem znosila v avto kljub dežju. No, saj sem si avto postavila čisto blizu kleti…

No, tako da sem se že vstala prej kot ob devetih. Očitno. Ker sem morala biti ob osmih tam. Za menjavo. Oblekla sem si rdeč puli in hlače. (Metal rdeče. Nepomembno…) Bila sem še cela skuštrana, ker jutranje makeupiranje ni zame, preveč. Če je sploh zame. Malo že… Malo…

(Gledala sem na youtubu, kakšna vse ličila, in ne vem kaj še vse si, je kupila nevemkatera youtuberka. Sin je mimogrede pripomnil, da jaz verjetno ne bom imela celo življenje toliko ličil. Niti ne vem točno, kaj bi z njimi. Rada se naličim. Vem. Našminkam. Maskara. Malo pudra kdaj. Ne bom o vseh podrobnostih… Lepota mi je pomembna. (Zdaj bi se rada zagovarjala in bi rada napisala, da sem naravno lepa, da ne rabim veliko ličenja. (Čisto umestno (Ha ha! Ha! (To ni bilo potrebno...)))) Ampak priznam, rada sem sproščena. Rada se naličim, potem pa pozabim, da sem se. Ni mi za popravljanje šminke, pudra, ne vem česa. Samo sem. Bolj uživam v pogovoru, raziskovanjih, smehu, norčijah, igrivosti… Nisem samo pupa na polici… za gledanje…)

Pogledala sem se v ogledalo. Se nasmejala in pomislila, dobro izgledam. Brez makeupa, še nepočesana. Kako zanimivo. Vedno sem našla kaj, kar mi na meni ni bilo všeč. Vedno bi kaj spremenila. In potem sem se osredotičila na to. Tako sem si pokvarila cel dan že zjutraj. Zdaj pa se vidi napredek. Mislim, da sem že celo razsvetljena. Lahko se pogledam v ogledalo, se celo nasmejim! In dan poteka gladko, kot po maslu, naprej… Čudeži se dogajajo.

Vem, izgled. Vse to. Zunanjost. Bolj je pomembna notranje lepota. Notranje bogastvo. Tako ali tako! Sreča. Prijaznost. Prijateljstvo (tudi do sebe…). Zadovoljstvo. Duša. Jaz sem to, kar sem. Pristnost. Vse to je izjemno pomembno. Bistveno. Lepo pa je tudi, da
se lahko sprejmem in ne samo to! Celo zadovoljna sem s sabo!

Samo za info. Ko sem se gledala v ogledalo, ni bila več tema. Pa tudi mrak ne (imam luči). Bil pa je neverjetno osrečujoč občutek. Res je! Vsak je po svoje lep! Ati se je vedno hecal: »Če bi bil lepši, bi pa bil že kičast.«

Točno tako! 

Vseeno ljubko kičast dan! 









P.S.: Lepota sije od znotraj navzven... Eric Clapton - Wonderful Tonight (https://www.youtube.com/watch?v=DQlgcjosN9w)

sreda, 8. november 2017

Sledim svoji norosti!!!

Zdaj, ko so tako deževni dnevi, je samo čas za kavo in branje knjige. Dovolj. Čisto dovolj. Poslušanje dežja. Gledanje luž po ulici. Vse je v živo rumenih oker odtenkih. Vse polno čarobnih tepihov barv v naravi, parku takoj spodaj… Moje najljubše preživljanje časa pa je branje. Malo že pogrešam sonce. Ampak, če imam dobro knjigo, sem takoj za.
 
Berem Josepha Campbella, ki je znan po stavku sledi svojemu sijaju (dobeseden prevod je blaženosti… Follow your bliss.) Tako imam pomemben projekt v življenju. Slediti svoji sreči. 

Kaj je to? 

Zame je seveda preživljanje časa s sinom, kar je vedno znova zabavno. Igrivo! Pestro! Smešno! 
To obožujem! 

Slikanje. Pisanje. Fotografiranje. Razvijanje svojega barvitega sloga obl
ačenja. Potovanja. Pitje kave. Čajev. Dobra hrana. Kuhanje. Narava. Pogovori. Ples!!! Čevlji!! To bi moralo biti na prvem mestu!!! In seveda torbice! Tudi to bi moralo biti na prvem mestu!!!

Branje in podčrtavanje. Toliko srčkov imam po knjigi... (s svinčnikom), da je potem cela srčkana. Pa to je zanimivo! Pa res! Res! Na to še pomislila nisem! O moj Bog! OMB! (V angleščini se boljše sliši OMG! Ampak.. OMB je dober prevod!) Noro! 

Peščene plaže! Morje! Reke! Jezera! Luže! Priznam, obsedena sem z vodo! Potočki! Potoki! In seveda sreča! To bi pa definitivno moralo biti na prvem mestu. Kaj nisem napisala pitje kave!?! To gre zraven vsepovsod!!! Karkoli delam! Vedno lahko pijem dišečo vabljivo vročo kavo!

»Raziskovanje moje vseživljenjske strasti.« J.Campbell


To je definitivno bolj zanimivo kot karkoli drugega. To me čisto posrka. Vidim, da sem multirazpršena. Vse mi je nekako v veselje. Če ne pa si naredim. To z vse ni mišljeno vse. Samo užitek, sprostitev, raziskovanje v smeri zanimanja. To je to. Brez debate in pojasnil… Preveč besed, mucka!

Gremo! Gremo! Avantura!!! Raziskovanje vseživljenske strasti!!! Gremo!



P.S.: Gremo!!! Po svoje!!! Gremo!!! Queen - Love of my life (https://www.youtube.com/watch?v=pGankmig5yM)

torek, 7. november 2017

Sij od znotraj...

Uh kako diši po stanovanju… po riževem narastku. Danes zunaj tako lepo dežuje. Malo, čisto malo sem bila zunaj. Saj še bom potem šla malo. Ampak notri je tako toplo. Tako fajn je. Puding je že kuhan. Mmm, je dober… Presenečenje. Čajek bom si skuhala.
 
Tako lepo se slišijo dežne kaplje. Na strehi.

Na vetrobransko steklo so prilepljeni tako živo rumeni listki. Vse je tako lepe žive barve. Polno luž.  Ljudje spodaj hodijo z dežniki. Čas je, da si oblečem kaj toplega.

Neverjetno cenim toplino mojega doma. Tako fajn je biti doma. Najprej moja velika udobna postelja. Tako zavetje topline, razvajanja, sproščanja, meditacije… potem moja kuhinja. Kjer nastajajo razna čutna razvajanja za okuse in pogled in lačne ali žejne želodčke.

Malo se pretegnem in že gremo dalje. Zadnjič sem gledala tako dober film. Kaka dobra komedija. Priznam, da sem že dolgo čakala na njo… Tako me je razveselila. Zraven pa kokice. Ni lepšega.

S prijateljico sva bili malo v nočnem dogajanju. Ples je bil fajn. Ne vem pa, zakaj sem se tako hitro naveličala. Ni mi bilo več. Malo sem šla pokukati in mi je dovolj. Imela sem poplave v torbici. Še zraven vsega dogajanja… Verjetno sem zamašek postrani zavila. Denarnica je bila čisto prepita. Telefon sem takoj obrisala in ga dala v žep v hlače, da se je malo pogrel. Sigurno je bil premražen… doma pa sem še vodo ven vlila… Nič hujšega. Telefon dela kot nov…

Zdaj pa že malo pogrešam sonce. Saj vem, lepo je tudi živo rumeno listje vsepovsod okoli… Čar je tudi v veliki skodelici kave… Opazovanju narave zunaj. Listanju moje najljubše revije. Je pa potem tudi več časa za slikanje. Vedno si mislim, da bom šla hitro spati, pa je potem vse tako zanimivo… pa še sploh zaspana nisem.

Lep ljubek jesenski dan! Cmok! Cmok!

P.S.: Danes pa sonce sije od znotraj...

Brandi Carlile - The Story (https://www.youtube.com/watch?v=U-O5NAxDDsg)


ponedeljek, 6. november 2017

Srkanje svetlobe...

Samo sedela sem na soncu. Zaprla oči. Samo srkala svetlobo, žar in sijanje. Občutila sem tako lepoto in sozvočje z naravo. Ljubek čisto mali labod. Čisto majhen ni prava beseda, ker je že bil veliki. Ampak je bil mladič, ker je imel sivo perje. Tako je bil lep. Cel čas je plaval čisto ob meni. Sedela sem tam na klopci in samo poslušala valovanje jezera. Bilo je čarobno.

Sonce je čisto počasi zahajalo. Dobro, da sem imela fotoaparat zraven. Vse sem poslikala. Tako sem uživala v zajemanju čudovitih žarkov, ki so sijali skozi oblak. Nad njim pa so bili majhni puhasti oblački. Kot vretenca v hrbtenici kakega dinozavra… snežno beli puhki…

Sedela sem v kratkih rokavih, no obleki, ker je bilo tako toplo…

Zdaj pa dežuje. Svet se mi še bolj umiri, ko je dež. Takrat je čas za obrede na sedežni. Čajek. Prižgana svečka z vonjem vanilije. Dobra knjiga. Lahko bi spekla kake dobre kekse. Ali pecivo.

Sem pa bila malo tudi po nakupih. Puliji. Puloverčki. Jopce. Jakna. Mislila sem, da sem še vedno malo prehitra, ker ti tako sončni topli dnevi kar vztrajajo. Zdaj pa bo vse prav prišlo. Pa kje še je zima!

Ne spomnim se tako toplega novembra. Vem, da je že enkrat celo snežilo, ko smo šli na pokopališče. Nič nimam proti. Prav obožujem sonce. Zunaj pa je prijetno sveže. Narava tako žari v rumenih tonih. Drevesa spodaj so že bolj živa, vse kar žari od te pisane palete listov.

Ljubek srčkan dan! Cmok! Cmok!
  

P.S.: Življenje je polno barv… Jules Larson - You Know It's True (live acoustic) – ResidentBand  (https://www.youtube.com/watch?v=IYwgGTIsQdo)

nedelja, 5. november 2017

Ljubkost drugačnosti...

Že na faksu sem imela rdeče čevlje. Nisem jih dobila po naključju… Z babico sva bili v Evroparku in nisem se jim mogla upreti. Upala sem, da mi bo ona rekla, da so preveč. Res so mi bili všeč iz dna duše. Tisto, ko je ljubezen na prvi pogled. Pa vseeno. Rdeči so. Kačasti…
 
Ona pa meni navdušeno! Če so mi lepi, pa si jih vzemi! In sva kupili… Bolj je bila ona kriva, ker jaz sem bila mlajša.

Nosila sem jih s takim veseljem. Prav so mi prišli vsepovsod, čeprav sem se prej spraševala, kam bi sploh lahko nosila tako živo rdeče kačaste čevlje. Res vsepovsod! Bili so celo v Pragi z mano!

Bili so nenavadni. Ljudje so strmeli v moje čevlje! Jaz pa sem se počutila tako dobro v njih! Tudi če komu ne bi bili všeč… to ni moj problem. To je samo njihovo mnenje.



Vem, pa da je lažje biti neviden, prilagojen v množici kot izstopati. Pristnost. Avtentičnost. Vsemu dam svoj pridih. Ščepec mene! Potem pa se počutim, kot da sem prinesla mir in veselje s tem celemu svetu! Ne hodim več po tleh… ampak lebdim! To me tako osreči. Je pa potrebno malo poguma!

Malo pa že!


Tako rada imam lepoto nedelje. Tega najlepšega dneva. Domačnost, ki me zavije kot mehka kocika. Vonj po zajtrku in sveže skuhani kavi. Čisto umirjen dan, ko ne rabim nikamor. Dobro kosilo. Potem pa narava. Voda. Jezero. Kako to obožujem. Sončni zahod. Kava. Drevesa, listje, ki šumijo v krošnjah. Lepota je v vsem. 

Zame je vsak dan tako lep kot nedelja... ali še bolj... začinjen s pristnostjo, toplino, srečo...

Ljubek dan danes! Cmok! Cmok!


P.S.: Zavita v kociko ljubezni... cartljivka... Jack Johnson - I Got You (https://www.youtube.com/watch?v=dBWFUVq85gs&list=PLFgquLnL59alGdYvtjudt1nlORakL46pN&index=2)