torek, 7. november 2017

Sij od znotraj...

Uh kako diši po stanovanju… po riževem narastku. Danes zunaj tako lepo dežuje. Malo, čisto malo sem bila zunaj. Saj še bom potem šla malo. Ampak notri je tako toplo. Tako fajn je. Puding je že kuhan. Mmm, je dober… Presenečenje. Čajek bom si skuhala.
 
Tako lepo se slišijo dežne kaplje. Na strehi.

Na vetrobransko steklo so prilepljeni tako živo rumeni listki. Vse je tako lepe žive barve. Polno luž.  Ljudje spodaj hodijo z dežniki. Čas je, da si oblečem kaj toplega.

Neverjetno cenim toplino mojega doma. Tako fajn je biti doma. Najprej moja velika udobna postelja. Tako zavetje topline, razvajanja, sproščanja, meditacije… potem moja kuhinja. Kjer nastajajo razna čutna razvajanja za okuse in pogled in lačne ali žejne želodčke.

Malo se pretegnem in že gremo dalje. Zadnjič sem gledala tako dober film. Kaka dobra komedija. Priznam, da sem že dolgo čakala na njo… Tako me je razveselila. Zraven pa kokice. Ni lepšega.

S prijateljico sva bili malo v nočnem dogajanju. Ples je bil fajn. Ne vem pa, zakaj sem se tako hitro naveličala. Ni mi bilo več. Malo sem šla pokukati in mi je dovolj. Imela sem poplave v torbici. Še zraven vsega dogajanja… Verjetno sem zamašek postrani zavila. Denarnica je bila čisto prepita. Telefon sem takoj obrisala in ga dala v žep v hlače, da se je malo pogrel. Sigurno je bil premražen… doma pa sem še vodo ven vlila… Nič hujšega. Telefon dela kot nov…

Zdaj pa že malo pogrešam sonce. Saj vem, lepo je tudi živo rumeno listje vsepovsod okoli… Čar je tudi v veliki skodelici kave… Opazovanju narave zunaj. Listanju moje najljubše revije. Je pa potem tudi več časa za slikanje. Vedno si mislim, da bom šla hitro spati, pa je potem vse tako zanimivo… pa še sploh zaspana nisem.

Lep ljubek jesenski dan! Cmok! Cmok!

P.S.: Danes pa sonce sije od znotraj...

Brandi Carlile - The Story (https://www.youtube.com/watch?v=U-O5NAxDDsg)


Ni komentarjev:

Objavite komentar