sobota, 7. julij 2018

Ples skozi dan...

Neizmerna moč narave je v trenutku osvetlila nebo! In to ne enkrat. Kot bi nekdo prižgal luč v spalnici, dnevni in kopalnici. Tako zaporedoma. Samo, da je bilo to stanovanje celo nebo! Popolnost! Potem pa je vse v trenutku spet ugasnilo. Vozila sem se iz predela z blagim pikanjem dežka proti nevihti. Bajno! Vedno bolj močne kaplje so bile. Naliv se je večal. Avto je tako priročno zavetje. Vse sem videla, slišala sem velike kaplje dežja, kako udarjajo po pločevini. Vseeno pa sem bila čisto na suhem. Popolnost!

Tudi dom je tako moje zavetje. Rada imam ta čas. Imam svojo zasebnost. Svojo spalnico. Mir. Domačnost. Tišino. Ali glasbo. Odvisno, kaj si zaželim. Lahko si uredim vse, kot mi je. Čisto po svoje. Tako super mi je preživeti dan na balkonu. V ležalniku. Ali pri mizici, kjer pišem. Rada imam svoje življenje.

Zdaj pa dežuje zunaj. Zato mi je moje udobje sedežna.

Nič pa še ni večje razkošje kot vroč tuš. Ali pa kopel! To pa je božansko! Popolnost. To pa je čisto razvajanje! Čisto obožujem!

Končno sem dobila mojo knjigo!!! Takoj, ko sem jo odprla, je zadišala tako po novem. Še boljša pa je bila vsebina! Saj se ne spomnim točno, kako je pisalo. Vem, pa, da je bilo o tem, da svojo notranjo svetlobo širimo navzven. Svojo srčnost delimo s svetom. (To je zdaj moja razlaga!)

Kaj daš, to dobiš. Danes dajem sočutje in ljubezen. Igrivost. Smeh. Zabavnost. Ples skozi dan. Saj ni treba, da kam pridem. Uživam v korakih in glasbi v tem čudovitem pristnem dnevu. Popolnost.

Ljubek edinstven dan!

Cmok! Objem!








P.S.: Danes sem najboljša verzija sebe. NINA SIMONE - FEELING GOOD (https://www.youtube.com/watch?v=OfJRX-8SXOs)

petek, 6. julij 2018

K A T E J A : Light!

Hi my Beloved!

Isn’t interesting that we are used to, is it getting slow? Do we have to suffer? At least a little. At least a little torture doesn’t hurt.

  
I wonder what would happen if we believed the other way around.


What if we believed today and trusted that we could have everything? I don’t even have to suffer in the way. I can have fun and I'm genuine!


What if I believed today that matters, all matters, can run easily? Probably would have been easier. Definitely!


It's not a complete story. It's a story. Every day something interesting happens. Can I enjoy all these madness? Can I enjoy anyway? Can I make at least a little fun? Can I see at least something nice? Can I at least make someone laugh?


Anyone who searches finds it. And I found it. Sometimes it's really enough of search!!!


How nice it is when it rains! Even if it's summer. This lovely skirt is purely natural material. But the jacket is so light. Colors are from a similar colored family. Brick red. I love exploring the surroundings.

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Lahkotno!


Hej moje drage, moji dragi!

Kaj ni to zanimivo, da smo navajeni, da gre vse bolj počasi? Ali da se mora trpeti? Vsaj malo. Vsaj malo mučenja ne škodi.

Zanima me, kaj bi se zgodilo, če bi verjeli obratno.

Kaj če bi danes verjeli in zaupali, da lahko imamo vse. Sploh pa ne rabim trpeti na poti. Lahko se zabavam zraven in sem pristna!

Kaj če bi danes verjela, da lahko zadeve, vse zadeve, tečejo lahko? Verjetno bi šlo lažje. Sigurno!

Ni popolna zgodba. Je pa zgodba. In vsak dan se zgodi kaj zanimivega. Lahko uživam v vseh teh norostih? Lahko uživam vseeno!? Si lahko naredim vsaj malo zabavno? Lahko opazim vsaj nekaj lepega? Se lahko vsaj komu ali čemu nasmejim?

Kdor išče, najde. In našla sem. Včasih je res dovolj iskanja!!!

Kako je lepo, ko dežuje! Četudi je poletje. To ljubko krilo je čisto naravnega materiala.  Jopica pa je tako lahkotna. Barve so iz podobne barvne družine. Opekasto rdeče. Rada raziskujem okolico. Tudi bližnjo. Od blizu…

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Vse je vse!

Danes pa imam plonk listke. Lepo se to reče po štajersko »švingl« listke. Pripomoček. Včasih je bil obvezen. Zdaj pa po želji.

Kuham vedno ob poslušanju česa navdihujočega! Tako me vedno kaj prevzame.

(To takoj, bi se dalo zelo razpravljati. Veš. Prej ko jaz dobim preblisk! To je fenomenalno! To si bi lahko zapisala! To si moram zapisati! To si res želim zapisati! Potem pa pisalo! Saj imam vedno nekaj pri roki. Svinčnik. V predalu. Ampak kaj, ko je bil brez konice. Tako potem letam brezglavo panično. Pisalo! Pisalo! Našla! Zakaj ne piše!?! Pisalo! Skoraj že pozabim, kaj sem si želela zapisati, ko ga že nekje najdem.)

Takoj zapišem na listek. To je karkoli, kar imam pri roki. Tokrat je račun. (Od tenis copat…)

Zdaj sem prebrala prvi stavek. Razmišljam že nekaj časa o tem. O tej točno določeni stvarci. In kaj slišim, ko prižgem radio poln navdiha (Hay House Radio…)!?! Seveda ravno o tej temi! Naredila bom vse, da se to uresniči! To je to!

Sploh ni vprašanje, ali se bo uresničilo. Se bo. Vprašanje je samo na kak način. To pa je motivacija. Ob tem pa mi igra srce! Božansko!

Dobivala bom sproti namige, kako to uresničiti. Predana sem!
Vsi dvomi v meni so lahko pozabljeni. Ali se bo uresničilo?

Se bo!

Že stopam proti temu. Vsak dan sem bliže. Akcija iz srca!

Ležalnik me tako zapeljivo gleda. Tukaj na balkonu. Čas je. Za meditacije na soncu. Za sončenje. Malo vitamin D! Vitamin M kot morje se mi že tudi bliža! Komaj čakam!

Potem pa sem še slišala to vprašanje, če bi bila zadovoljna, če je čez pet let vse isto kot je zdaj? Ali kako bi izgledalo moje življenje čez pet let, če je vse mogoče? Kako bi si ga kreirala? In vse je res vse!

Ljubek sijoč dan poln pristnosti!

Cmok! Objem!








P.S.: Življenje je čarobno! Mišo Kovač Od svega te volim više (https://www.youtube.com/watch?v=CJ1dtpv4MwQ)

četrtek, 5. julij 2018

Vse same malenkosti...

Ni lepšega, kot je sonce zunaj! To pa dvigne moje razpoloženje preko sto odstotkov! To me pa tako razveseli. Bi že bilo za kopanje? Seveda!

Kam pa bi šla? Bom hitro malo ponudbe pogledala!

Tako razkošje mi je, ko pijem kavo s smetano na balkonu. Že imam raztegnjen ležalnik. Samo čaka me. Zdaj še malo preveč sonce sveti, ampak bo! Počasi bo ravno pravi čas. Pa knjiga! Kaj pa kakšna sadna bovla! Z mešanim sadjem in lubenico in melono?! To pa bi bilo osvežilno! V ananasovem soku. To pa bi bilo dobro! Izjemno! Fantastično! Kako si to želim! V polnosti!

Voda me pa vedno tako osveži! Popolnost! Sploh za tako vroče dni! Saj vem, osnove!

Ne samo, da rada pijem vodo! Izjemno rada se tudi kopam! Zdaj je pravi čas za to! Malo sem že začela s kopeljo včeraj. Vaditi.

Seveda gre zraven kopeli tudi dobra knjiga! Berem Alena Cohena! On mi ima tako dobre knjige! Tako lahkotno in zanimivo in smešno pisanje! Ampak seveda duhovno. Piše, da sta v življenju pomembni dve točki.

Prva.

Ne sekiraj se za male stvari. Ne sekiraj se za malenkosti.

Druga.

Vse stvari so malenkosti.

(To mi je tako polepšalo dan! Res je! Prav smejala sem se na glas! Ne spomnim se, kaj sem skrbela in dramatizirala pred desetimi leti, ampak če bi zdaj o tem razmišljala, bi se mi sigurno zdelo smešno. Dobila sem širšo sliko. In se še mi veča! Zagotovo!)

Tako zabavnega dneva pa še ne! Toliko kot sem se včeraj presmejala! Prav solze so mi tekle po obrazu od smeha!

Ljubek pristen dan...

Cmok! Objem!









P.S.: Vsaj malo več pristnosti kot včeraj... Kanček! Bob Marley - Could You Be Loved (https://www.youtube.com/watch?v=64tZdPWi82k)

sreda, 4. julij 2018

K A T E J A : Lines! Dots!

Hi my Beloved!

All at the right time. Everything at the right time. Everything is balanced. Everything is in the becoming. 



When is the right time? Never. And always. Now. What else do you expect?! Would I be a little still in this little world? Would I just have to stand still? Would I be a little more time here yet? Why can’t I easily move forward toward my dreams?


Why wouldn’t I be genuine? Always. Why is this a question at all? Well, I can do it.


Everything at the right time.


It's mature. It's enough mature. Really. I feel.


But after each rain, sow the sun. Even after this storm! I trust! I trust! I always trust a little bit more!


A lovely day full of sunshine!


Lines! Dots! Small dots! White black! Everything is contrasting and everything is interconnected! It's so balanced. The skirt is such a beautiful medium-long. With ruffles below. With white dots. The lines are on the shirt. Of course, I was again in a lovely castle. That's for the soul!

Have the nicest lovely happy pink day!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly
















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Črte! Pike!


Hej moje drage, moji dragi!

Vse ob svojem času. Vse ob pravem času. Vse je uravnovešeno. Vse je v nastajanju. 

Kdaj je pravi čas? Nikoli. In vedno. Zdaj. Kaj še bi čakala?! Bi še malo ždela v tem malem svetu? Bi še malo samo stala pri miru? Bi še kar malo bila tukaj? Zakaj se ne bi z lahkoto pomikala naprej proti svojim sanjam?

Zakaj ne bi bila pristna? Vedno. Zakaj je to sploh vprašanje? Pa saj sem lahko.

Vse ob pravem času.

Zrelo je. Dovolj je zrelo. Zares. Čutim.

Ampak po vsakem dežju posij sonce. Tudi po tej nevihti bo! Zaupam! Zaupam! Vedno bolj zaupam!

Ljubek dan poln sonca!


Črte! Pike! Male pikice! Belo črno! Vse je kontrast in vse je povezano! Zato je tako uravnoteženo. Krilo je tako lepo srednje dolgo. Z volančki spodaj. Pikasto. Črte pa so na srajci. Seveda sem bila spet na ljubkem gradu. To pa je za dušo!

Imej najlepši ljubek srečen pink dan!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Frekvenca ljubezni...

Danes pa je tako lep dan! Kar malo bolj dolg se mi zdi, ko sem se prej zbudila zjutraj. Zdaj je čas po kosilu. Komaj. Zanimivo. To mi po navadi tako hitro mine kot bi švignil. Kar posrka me!

Lepo je imeti tako dolge dneve. Bi šla malo dremati po kosilu?

Prej je bilo tako smešno, da dol padeš!!?! Kaj tako smešnega pa že dolgo nisem doživela! Pestrost! Smeh do solz! Kaj tako zabavnega pa še ne! Prav jokala sem se zraven od zabavnosti! Še potem me je vse žgečkalo! To pa je bilo tako prijetno! Kaj prijetno! Popolno! Še zdaj mi je lepo in se smejem, ko se spomnim! Včasih dan preseneti! S sladkorčki brez sladkorja! Za dušo!

Malo sem se že razvajala! Prej s kavo s smetano. Ampak belo kavo s smetano! Kako mi je to pasalo! Kakšen luksuz pa je to!

Zunaj so tako lepi oblački. Beli puhasti! Na modrem nebu. Popolnost!

Tako hitro sem prebrala knjige, da mi je zdaj kar malo dolgčas. Bom si jih še več nabavila. Ampak te so me res vlekle! Pestrost! Prebrala sem veliko zanimivega.

Nekam me vleče! Potovanje! Komaj čakam! Čas je! Morje tudi!

Še nekaj neverjetnega sem odkrila. No, saj ne odkrila, saj sem že večkrat prej poslušala. Zdaj pa vedno, ko imam vklopljen računalnik, poslušam zraven. Tako dobra vibracija mi je bila, da sem ali še kar čutim mravljince v vratu. (Vem, da se mi zdravi samo zato, da se mi sčisti kanal ustvarjanja, izražanja! Končno si dovoljujem biti, kar v resnici sem!)

Zdaj, ko berem, kaj to je, je opisano kot frekvenca ljubezni – 528 hz. Samo to vpišem v YouTube in mi že igra! Kako sem hvaležna za internet in dostopnost vsega! Prej mi je vzelo toliko časa, da sem prišla do željenih stvari! Zdaj pa so tukaj v trenutku! Čarobnost!

Glasbo si dam čisto na tiho. Tako, za ozadje. Božansko!

Lepota je od znotraj in se širi navzven…

Cmok! Cmok!









P.S.: Lepo privlači lepo! Jasmin Stavros - Dao bih sto Amerika (https://www.youtube.com/watch?v=2IBa5d_ol7k)

torek, 3. julij 2018

Tukaj! Točno tukaj!!!

Končno sem imela čas, da sem se naspala. Vse. V enem kosu. Vem. Spala sem tako na obroke. Malo zdaj. Potem pa takoj, ko sem imela čas. To pa je tako blagodejno. Kot bi bila v nebesih. Postelja. Odejica. Petje ptičkov zjutraj. Popolnost. Ravno prav oblačen dan za dolgo spanje. Tako obožujem take dneve. Jutra.

Dobim občutek. Tako majhen kratek hiter preblisk. Kaj če bi zdaj to? Tam potem dobim navdih ravno o tem, kaj premišljam! To je neverjetno!

Zdaj sem spet dobila enega. Že grem. Samo to še napišem do konca.

Razmišljam o nečem. Ravno vklopim radio in govorijo ravno o tem! Kako je to mogoče. Vesolje je v nas. Ni vprašanje, ali se bo zgodilo.

Ali se bo zgodilo? Zgodilo se bo. Samo vztrajaj. Vprašanje je samo, kako se bo zgodilo. Seveda govorim o uresničevanju sanj. To je to. Danes sem spet korak bliže. Res. V polnosti. Komaj čakam, da se grem spet naprej igrati.

Vse je igra. Zakaj pa ne bi bila zabavna?

Zdaj pa sploh ne morem več pisati, ker že komaj čakam, da grem v akcijo! Tako me vleče! Sploh ne morem kaj drugega razmišljati! Uh, kako dobro! Po kosilu pa izlet! Seveda na kakšen grad! Življenje je popolno! Se že veselim novega raziskovanja!

Tako sem hvaležna, da mi avto tako dobro služi. Božansko! To mi daje svobodo v vseh pogledih! 
Življenje tu sem! Nikamor ne prihajam! Srečajva se tukaj!

Ljubek sijoč pristen dan!

Cmok! Cmok!








P.S.: Sreča je tukaj! Zdaj! Tukaj ja!!! Por una Cabeza - Carlos Gardel (https://www.youtube.com/watch?v=Gcxv7i02lXc)

ponedeljek, 2. julij 2018

Čipkast dan ob reki...

Kako lepe čipke so se naredile na kozarcu. No, ni čisto kozarec. Kava v kozarcu. Ne to tudi ni. Steklena skodelica je. Ampak malo večja! Tako ljubka. Vidi se skozi. Tako lepo je to. Lepi krogeci na vrhu… potem pa čupkasto narprej dol. Kot krilo. Ampak samo bolj gosto čipkasto.

V ozadju že slišim glasbo! Kako dobro igrajo! Pour una cabeza! To si želim iti poslušati! Božansko! Rada imam živo glasbo. Spoh koga, ki tako ljubko igra z dušo. Pristno. S srcem! To več pomeni kot naučeno strogo pravilno petje. Če ni duše v tem, je prazno! Srce da tiste prave odtenke in nianse glasbi! To je tisto, kar še bolj v meni prebudi veselje! To pa si vedno tako vzamem k srcu. To mi tako polepša dan! pa ne samo dan!

Celo življenje imam bolj bogato prepleteno!

Rada imam svoje življenje!

Sploh danes, ko se mi je začel dopust!

Rada imam ta ritem počasnosti. Pod krošnjo dreves. Labodi plavajo mimo! Seveda počasi. Kje te so zdaj? Malo naprej! Okoli mene letajo ptički. Račka je tudi plavala v drugo smer. Oziroma s tokom. Metuljček čisto nežno rumene barve mi je odfrfotal čisto blizu glave. Malo sem se že nagnila, da ne bi bilo nesreče. Karambola. Uh, pa saj ni železen. Ali električen! Ali tonski! Ali deset tonski!

Kam pa jaz plavam? S tokom, ali proti toku? Zdaj, če je tok polenjen kot danes Drava, potem še nekam pridem proti toku. Tako se bi mi vsaj zdelo. Ampak zakaj mučenje!? Zakaj mučenje, če lahko grem s tokom? Kaj pa na brzici? Tam pa ni vsako veslanje v nasprotno smer ne bi nič pomagalo. In to je dobro! Zakaj bi sploh želela proti toku? Vse kar sem, je v toku. Vse kar si želim, je v toku. Čutim dobrobit, ki se pretaka. Zakaj bi ji nasprotovala? Zakaj bi se upirala?

Ljubek sijoč dan!

Cmok! Objem!

❤ Kateja

P.S.: Sledi, res sledi, svojemu sijaju... (Joseph Campbell)

nedelja, 1. julij 2018

Samo ne navigacije!!!

Nekaj sem narobe stisnila na garminu. (V resnici vedno prav stisnem. Samo potem je samosvoj. (Kot jaz… To je dobra lastnost! Vedno! Brez dvoma!))

Pot sem poznala. Bila sem že dvakrat tam. Vsaj! Ampak pred enim letom. Bila sem še na avtocesti, ko mi je dal navodila, da moram ostro zaviti levo! Kako! Avtocesta! Pregrada vmes. In to ne tako nizka! Ogromna. Beton. Težko. Niti skočiti ne bi mogla čez… Plezala bi že lahko. Ampak ne na avtocesti…

Kaj!?

Kam me to želi poslati?

No potem se je umirila. Poslala me je na pravi izhod. Ampak pri krožnem me je želela kar prehitro ven poslati. Potem mi je za vsako ulico rekla, da naj zavijem desno.
Vedela sem, da sem na pravi poti. Vem, kot vem. Do tukaj sem še poznala. Samo potem…

V krožnem me je spet želela obrniti.

Zapeljite iz krožišča pri četrtem izvozu! Nazaj ne grem!

Saj bi mu pustila, da me turistično vozi okoli, pa sem bila vezana na uro…

Ne samo, da sem bila veznana na uro. Bila sem že malo pozna.

Zdaj bi ga pa res rabila!

Preslišala sem vse namige za desno! Očitno, ker je to levo! To se pa že spomnim.

Našla sem. Kljub temu, da sem peljala na hrib. Mimo čudovitega gradu. Preko reke. In okoli nazaj. Skoraj...

Kdor išče, najde. In našla sem. Včasih je res dovolj iskanja!!!

Zaupam sebi in svojemu notranjemu garminu, vedno bolj...

Ljubek pristen dan!

Cmok! Objem!








P.S.: Rada imam vožnje okoli. Toliko doživim... Cilj pa mi je tudi super! Pointer Sisters - Fire (https://www.youtube.com/watch?v=K9S5EZgIJck)