sobota, 15. december 2018

Me slišiš? Hej!!!

Kako dobro je bilo brati v postelji! Prav pogrešala sem knjige. Saj sploh nisem vedela, da jih. Saj sem vsak dan skoraj malo brala. Ampak tako, kot te knjiga potegne vase. V zgodbe, pusti domišljiji prosto pot. Srečen si, kot je glavni lik srečen in žalosten, ko je junak žalosten. Njegovi uspehi so tvoji uspehi. Čisto sem padla noter. Dobro branje. Najbolj pa mi je bila všeč ta njegova narava, ki ga je klicala in je tudi naredil vse, da ji je sledil.

Dala mi je veliko misliti. Kje me kliče moja narava, pa se še delam gluho? Slišim, pa nočem slišati. Kako je to? Zakaj? Še kar vztrajam v tem udobju vsakdanjika. Ampak ta vsakodnevna rutina mi prinaša vsakodnevne običajne učinke, ki niso več tako posebni. Ne dajejo mi tistega pravega zadovoljstva. Bom še kar vztrajala v tem udobju, ki je samo navidezno?

Rada imam pustolovščino, sploh tako, ki je globinska. Znotraj sebe. Vse se spreminja v meni. Potem pa še navzven. Rada imam to drznost in svežino. Sama se najbolje poznam. Seveda je potem najlepše priti nazaj v zavetje doma. V moj brlog. Kaj sem slučajno medved? Rada bi si ustvarila svoj brlog čimbolj udobno. Samo zato, da potem grem raje v svet, sem tam vse, kar sem. celovitost. Pisanost. Drugačnost. Potem pa se spet vrnem v brlog.

Ne moram povedati, kako me je navdušil Freedy Mercury. Poslušala sem še nekaj njegovih intervjujev. Bil je čisto sproščen, tak kot je. Povedal je, da je samo to, kar je. Da je spontan na odru, Da dela to, kar mu je res v veselje in to zna najboljše. Navdih vedno priteka. Deli samo njegov pogled na teme (ljubezen), ki so jih že vsi občutili. Več mi je tudi, kako je vse stavke končal z "darlig". Moja draga, ljubi, ljubček, srček. Kako simpatično. Čisto samosvoj je bil in je v tem užival. Izražal je svojo edinstvenost. Bil je drugačen in imel je pogum, da je živel čisto po svoje.

Ljubek sijoč pristen samosvoj dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Živim polno srčno življenje in tako naj bo srce danes naš kompas. Samo danes. In potem vsak dan! Tako je!

petek, 14. december 2018

Govoriš o?!

Zdaj sem prebrala knjigo skrivnost življenjske energije in pravilne pozornosti Petra Amalietti.

Najbolj me je navdušilo poudarjanje pravilne drže, ker drugače sploh življenjska energija ne kroži.

Kolikokrat mislim, da se držim vzravnano, pa sem samo cela napeta. To bi res rada vadila. V knjigi je podroben opis pravilne sproščene vzravnane drže, ki se jo je treba samo naučiti. Že to nam poveča kvaliteto življenja. Kaj šele, če vse povežemo z dihanjem.

Knjiga se mi zdi mešanica vseh modrosti, predvsem pa doživetja in prakso avtorja, ki že sam mnogo let izvaja vaje. Zajetih je kar nekaj slovenskih pregovorov. Lepo se mi zdi, da je vključena tudi naša slovenska tradicija (modrost).

Zelo lepo se mi zdi poudarjanje, da je treba negovati vrednote povezovanja, ljubezni, spoštovanja, dobrohotnosti, sožitja… Pomembno je, da jih vtkemo v vsakdanjik življenja.

Seveda pa mi je bilo najbolj všeč, da je omenil tudi Esther in Jerry Hicks.

»Tisti, ki največ govorijo o uspehu, so uspešni. Tisti, ki največ govorijo o zdravju, so zdravi. Tisti, ki največ govorijo o bolezni, so bolni. Tisti, ki največ govorijo o revščini, so revni. Takšen je Zakon.«

»Osredotočanje na rešitev vzbuja pozitivna čustva, osredotočanje na problem vzbuja negativna čustva. In čeprav je razlika subtilna, je pomembna, kajti ko čutite pozitivna čustva, v svoje življenje privlačite to, kar si želite. Ko čutite negativna čustva, privlačite to, česar si ne želite.«

»Če obraz obrnete proti soncu, bo senca ostala za vami.« Maorski pregovor

Cenim, da je avtor tako obsežno zgodovinsko modrost tkal tako lahkotno med sabo. Knjigo sem prebrala na mah in jo toplo priporočam. Naj bo to le vabilo, da se je lotite sami.

Všeč mi je bilo, da je pomembno, da delamo kar ljubimo. Ali vzljubimo sedanjo službo, delo ali pa si najdimo novega. Poudarja tudi, da je vse potrebno delati z največ sedemdeset odstotkov moči.

Dih je zelo pomemben. Naj bo dolg in sproščen, umirjen, globok.

Ljubek pristen sijoč dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!









P.S.: Srčno vam želim, da ste srečni. Srce pa je naš glavni kompas. Kam nas vodi danes? Queen - Live at LIVE AID 1985 (https://www.youtube.com/watch?v=A22oy8dFjqc&t=48s)

četrtek, 13. december 2018

Posodobitev notranjosti...

Kako uživam, ko je jesen. Pa še je vedno sonce. Tako lepo je tukaj naokoli. Vem. Rada imam svoje življenje. Res. Že samo zaradi tega, ker sem dovolj spala in je sonce. Že to je dovolj. Kaj šele, da sem lepo doma zavita v kociko in pišem! Lepota nad vsem!

Potem pa grem na sprehod. Nekam me vleče. K reki. Proti toku.

Samo, če pa pogledam tako v življenju, zakaj bi sploh karkoli proti toku? Zakaj ne bi vse sprejela kot je in samo bila. V svojem toku reke življenja. Vse sprejmem, kot se je zgodilo. Vse vzorce. Jih objemam. Hvala, ker mi kažete, kako ne gre. Kako bi rada zgodbo pisala drugače? Seveda je danes moj čas. Zdaj v tem trenutku je moj čas. Tu in samo tu je moja točka moči. Tako je!

Hvaležna sem, da se mi točno določeni vzorci še bolj razkrivajo kot kdajkoli. Tisto, ko mi pljuskne mrzla voda v obraz! In to je dobro! Samo zbudi me! Pljusk! Zaslužim si boljše! Zaslužim si le najboljše! Tako je! Moje življenje je dragoceno. Jaz sem dragocena. Točno taka kot sem.

Sproščam se v tem lepem toku. Samo uživam in se fokusiram na to, kaj si želim. Kako se želim počutiti. In samo to vadim. Pa da vidimo, kako bo šlo.

Še zadnji požirek kave. Še zadnji šluk. Kako je bila dobra! uživam v njej! Tako rada imam okus. Prav prija mi. Potem pa že imam pripravljen čaj. Z medom. Ker ga imam rada in ker koristi mojemu telesu.

Kaj pa to, da lahko imam vse?! Vse sem lahko. In dovolj sem že zdaj.

No mogoče bi še napisala to, da je stare vzorce možno pozdraviti. Že ozaveščanje in sprejemanje, da karkoli je bilo, je bilo. To je preteklost. Zdaj pa se zavestno lahko odločam drugače. Hvala, da ste bili z mano stari vzorci, zdaj pa vas več ne potrebujem. Tako je!

Nekaj je osvobajajočega, ko spoznam, da so bili na delu samo vzorci. Brez krivde. Nikjer. Samo naučeno, privzeto obnašanje. Zdaj pa lahko posodobim svojo notranjo programsko opremo. Samo tako, da poslušam sproti svoje srce.

Ljubek sijoč pristen dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!









P.S.: Pristnost je lepa. Bodimo, kar smo v srcu. Točno taki kot smo, smo res neponovljivo čudoviti. Tako je! Srce nam je kompas.

sreda, 12. december 2018

Ne! Normalna!?!

Danes je dan za sprostitev. Sprehod v naravi in pisanost dneva. Kaj pa poezijo? Poetičnost dneva? Vse si lahko ustvarjam zase. Kot si želim. Že dolgo nisem pisala pesmi. Kaj pa čakam? Zvezek na nočni omarici čaka. Pesmi čakajo. Pa pesniški večer tudi.

Zdaj sem se spomnila prijateljice, s katero sva se tako dobro razumeli. Vem. Zdaj se že nisva slišali več kot pol leta, ker je menjala službo. Kaj če bi jo povabila na kavo? Pogrešam jo. Iskreno prijazno ljubko klepetanje. Odkrivanje duše. Čas je. Za veseli december ali veseli januar. Kako bo imela čas.
Pomembno je, da se družimo z ljudmi, ki gradijo odnos z nami, ne pa ga rušijo. Ali nas rušijo.

Kaj ni zanimivo. Vse kar je na koncu pomembno je, ali odnos raste, se gradi ali ga ruši!? Potem pa ja ni težko imeti lepega odnosa. Saj pa ima vsak občutek, kaj je radostna rast, gradnja ali jemanje opek stran?! Slej ko prej potem nastane praznina. Vse, kar je bilo zgrajeno, izginja proti nič. Lahko začneš graditi znova. Ampak odnos je živa stvar. Ne vem, kako roži, ki je nisi sproti zalival, gnojil, potem, ko se je že posušila, še vdihneš življenje? Mogoče pa. Samo za odnos sta vedno potrebna dva.

Tako imam rada odnose, kjer sem cenjena in ljubljena zaradi tega, kar sem. Točno zaradi tega, kar sem. In drugi so iskreno radi z mano. Jaz pa z njimi.

Pa nič ni to, če sem čudna. To je moja lepota. Kdo pa ni čuden. Ne rabim biti navadna, ali vsakdanja, normalna. Ne! Samo pristna. To je dovolj!

Ljubek simpatičen pristen dan!

Cmok! Objem!








P,S,: Poslušam svoje srce. Sem samosvoja v vseh pogledih. Tako si ustvarjam pristno srčno srečno življenje. Pa ti?!

torek, 11. december 2018

Kaj pa si želim?

Vodi me pisanost tega, kar sem. rada sem to, kar sem. vem. Kako bi si ustvarila pot, življenje, da bi meni bilo všeč?

Gledala sme film Queen Bohemian Rasparody. Božansko. Nič ni bil, Freedy. Nič. Samo to, kar je. Ne kralj glasbe, ne kralj gejev, ne kralj ljubezni. Samo pristen. Užival je življenje. Tako me je navdušil. Samo pristen je bil. Kaj si želim ustvarjati zase? Kaj si želim biti? Kdo sem? kako bi meni ugajalo življenje?
Danes sem imela tako lep privid, da živim ob morju. Tako lepo je valovalo morje. Nežno, a vseeno močno. Sicer je bil jesenski dan, kot je danes tukaj v Mariboru.  Vem, rada bi živela ob morju. Mogoče. Kdaj. Čas je, da si danes bolj ustvarjam življenje, kot si ga želim. V polnosti.

Danes že uživam. Še malo, pa je čas, da grem domov. Tam se odlično počutim. Izjemno.

Čakaj. Prej ko odbrzim dalje. kako si res lahko danes ustvarjam življenje, kot si res želim? Sem slikarka. Sem pisateljica. To si želim, še več ustvarjati. Sebe. Taka kot sem. ljubezen do sebe je tudi to, da delam to, kar me veseli. Čakam, da se to še bolj ugnezdi v meni. Jaz sem pristnost. Jaz sem točno to, kar sem. sem vse, kar sem. še nastajam. Še postajam. Ampak še zdaj sem vseeno dovolj. Že zdaj sem vse. Nikoli ne morem narediti dovolj, da se počutim dovolj. Najprej se želim počutiti dovolj. O tem samo jaz odločam. Samo jaz odločam. Dovolj sem. zdaj sem odločena.

Pripravljam gnezdo zase.

Veš kaj, kaj čutim? O čemerkoli. Če potem temu sledim, vem, kaj bi rada. Potem izgine vsa nedoločnost. Meglenost.

Pa kaj je lahko lepšega kot to, da sem lahko to, kar sem. popolnost. In si ustvarjam popoln svet zase. To pa mi je tako pomembno. Samo zame. Potem imam končno kaj dati, ker če ne sem zagrenjena, da si ne ustvarjam sveta zase, kot si ga želim. In kaj si želim? To je zdaj moje raziskovanje. To je zdaj moje odločanje. To je zdaj moja strast. Samo raziščem. Najbolj pomembno pa je, da poslušam sebe. Poslušam svoje srce. To je to!

Ljubek sijoč pisan dan! Tvoj je!

Cmok! Objem!









P.S.: Tako me je osrečilo, da lahko poslušam svoje srce. Vsak treniutek dneva. Kaj mi pravi danes? Kam me vodi danes? Pa tebe? Queen - Bohemian Rhapsody (https://www.youtube.com/watch?v=fJ9rUzIMcZQ)

ponedeljek, 10. december 2018

K A T E J A : Magic!


Hi my Beloved!

Now I have a question on the refrigerator: why it's worth living for?


For painting, writing, warm genuine heart relationships, love, family, developing myself as a soul, joyful growth, laughter, humor, fun. Lightness, travel, inspiration, beautiful dressing, enjoying a coffee.


I've always loved music! I love genuine good music. Diversified! What have I heard today, which made me so happy?! I already know! Uh, I already remember... I'm going to listen to it.




That always happens to me. I'm so in a moment that I forget about time. It's totally consuming me in. I enjoy this so much. Conversations. Laughter. Joy. Or activities, such as painting.


More and more I want to fill my life with beauty. But not so outward beauty. So, for the soul.


Everything is in autumn shades. My clothes too. I love autumn. I love skirts. And great boots. Warm. Super comfortable! The best is yet to come! We're going to a coffee with a friend! I can’t wait! Magic!


Life loves you!

Love with all your heart!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

P.S.S.: Hey, your life is loving you! Trust! I am inspired to open my heart. Anyone is inspired o listen to his own heart. We walk each in our hearts direction.


**

SLO: K A T E J A : Čarobnost!


Hej moje drage, moji dragi!

Zdaj imam na hladilniku vprašanje, zakaj je vredno živeti? 
Za slikanje, pisanje, tople pristne srčne odnose, ljubezen, družino, razvijanje sebe kot duše, radostne rasti, smeha, humorja, zabavnosti. Lahkotnosti, potovanj, navdiha, lepega oblačenja, užitka ob kavi. 


Glasbo sem že od nekdaj oboževala! Rada imam pristno dobro glasbo. Raznoliko! Katero sem že danes slišala, ki me tako razveselila!?! Že vem! Uh, že vem… bom jo kar šla poslušat.

To se mi vedno zgodi. Tako sem v trenutku, da kar pozabim na čas. Čisto me posrka. Tako uživam v tem bivanju. Pogovorih. Smehu. Veselju. Ali dejavnostih, kot so slikanje. 


Vedno več in bolj si želim napolniti svoje življenje z lepoto. Ampak ne tako lepoto navzven. Tako, za dušo. 

Vse je v jesenskih odtenkih. Tudi moja oblačila. Rada imam jesen. Rada imam krila. Sploh pa udobne škorenjčke. Tople. Super udobne! Najboljše pa še pride! S prijateljico na kavi! Komaj čakam! Čarobno!


Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!


P.S.S.: Hej, življenje te ljubi! zaupaj! Sem navdih, da odprem svoje srce. Vsak, ki išče svojo pot, naj prisluhne svojemu srcu. Hodimo vsak po svoji srčni poti.

Slišiš sebe!?!

Kako sem uživala na predavanju! To pa tako obožujem! Ženske, ki opogumljajo ženske. Pa ne samo ženske, otroke, moške. Vse. Večinoma pa smo bile ženske. Odlično sem se počutila tam. Rahlo je snežilo, ko sem šla čez most. Dobro, da sem imela dežnik. Kako obožujem sprehode. Tudi ponoči. Saj še ni bilo ponoči. Samo izgleda tako, ker je tema tako hitro.

Bom pogledala malo zapiske skozi, kaj je vse lepega rekla Alenka Rebula. Zvezek sem doma pozabila. Bom pa doma naprej bolj podrobno pisala. Najbolj mi je ostalo do vsega, da si ustvarjamo svoj prostor in čas, ko smo res lahko v miru. Takrat se vse procesira v nas. vse to doživljanje čez dan, da sem umirimo, da se spet povežemo s sabo. Zberemo vse vtise. Se začutimo. Kaj čutim? Kaj si želim? Kako si lahko to ustvarjam zase? Kakšen prostor si želim zase?

Sama sem odgovorna zase. Od drugih pričakujemo, da nam dajo to, kar je naše delo. Sebe, svojo notranjost je najprej pomembno slišati. Velikokrat nismo bili videni in slišani. Najprej je čas, da damo to sebi. Pa še vse kaj drugega, kar rabimo.

Tako smešna se mi je zdela zgodba gospe. Živeli so v hiši. Sin je imel svojo sobo. Mož je imel svoj snemali studio. Ko pa jo je vprašala, kje pa ima ona prostor, je rekla, da ima ona pa celo hišo! Potem pa je šla v babičino hišo, da se je tam umaknila in povezala s sabo.

Jaz tudi tako cenim svojo sobo. Prosto za ustvarjanje. Prostor za branje. Prostor za počitek. Prostor za barvitost!

Meditacijo. Jogo. Kreativno samosvoje oblačenje. To pa mi je tako všeč, da ti ne morem povedati. Vsak košček moje sobe obožujem. Zdaj delam na eni sliki. Potrebujem modro voščenko. Pojma nimam, kam je pobegnila. Imela sem dva mala koščka, pa sta oba izginila?!! Kako!?! Danes sem želela nadaljevati, pa jih kar ni. Bom potem poiskala. Res, ker lahko, ker si želim. To mi je všeč, da izražam svojo unikatnost. To sem jaz.

Alenka je rekla, da je najbolj pomembno, da se sprejmemo v celoti. To smo. Taki smo. To je to.

Ljubek pristen barvit nagajiv dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!













P.S.: Sem pristna in samosvoja oseba. Drugačnost je lepa. Vsak prispeva svojo raznolikost in ustvarjamo pristno bogat unikaten svet. Skupaj. Srce je glavni kompas. Tako je! Queen - We Will Rock You (https://www.youtube.com/watch?v=-tJYN-eG1zk)

nedelja, 9. december 2018

Si upaš? Ti upaš?!

Kako sem zadovoljna, da imam tako lepo življenje. Čutim, da je kot valovanje. Nežno. Včasih so bili valovi divji in dramatični. Prišla je nevihta in vse razmetala. Potem pa sem počasi sestavljala koščke. Zdaj pa pride, se zgodi življenje. Moja površina pa le rahlo vzvalovi. Ali pa vedno valovi bolj nežno. Tako mi je skoraj bolj všeč. Ni mi več za drame in tragedije. Tako je. Sprejmem. Grem dalje.

Vedno so mi bile všeč table vizij. Kako sem si jo ustvarila. Smo si jo skupaj, potem pa sem vse spustila. Življenje se plete vsak dan sproti. Vem, kaj si želim. Točno vem. Vse mi je vedno bolj jasno. Cenim odnose, prijateljstva, ljudi, ki jim lahko zaupam, kjer so pogovori lahkotni, a tudi globoki. Cenim svojo družino. To je vse, kar na koncu šteje. Igrivost. Povezanost. Pristnost. Smeh. Veselje. Radost, svoboda ustvarjanja. Iskrena prijateljstva. Užitek pogovora.

Vredna sem ljubiti. Ljubezen je zame vsepovsod. Louise L. Hay

Tako rada imam tako lepe misli. To pa mi tako ogrejejo srce. Rada imam, ko me kaka misel kar preseneti. Tako, ko mi da čisto spoznanje, resonanco s srcem.

Vsak dan živim tako, kot si res želim? Sem malo v coni udobja zadnje čase? Saj je fajn, vse je super, samo je čas, da se malo razcvetim. Zaplešem skozi življenje. Saj je dobro. Življenje. Ples pa je tudi fajn, samo za užitek. Ni treba, da kam pridem. Samo, da uživam v gibanju.

Ni potrebe, da si se mučili za izboljšanje. Vse kar moramo narediti je, da se imamo bolj radi, kot smo se imeli včeraj in se obnašamo do sebe kot do nekoga, ki je globoko ljubljen.  (Hay House https://www.instagram.com/p/BqprIt5A7e_/)

Pa da! To je to! Rada se imam bolj, kot sem se imela včeraj. Pa ti? Danes je nov dan. Nova priložnost. Vse je sveže. Pa ti?

Ljubek sijoč dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!









P.S.: Poslušam svoje srce. To mi je kompas. Kam me vodi danes? Kaj pa tebe? Si upaš?