petek, 14. december 2018

Govoriš o?!

Zdaj sem prebrala knjigo skrivnost življenjske energije in pravilne pozornosti Petra Amalietti.

Najbolj me je navdušilo poudarjanje pravilne drže, ker drugače sploh življenjska energija ne kroži.

Kolikokrat mislim, da se držim vzravnano, pa sem samo cela napeta. To bi res rada vadila. V knjigi je podroben opis pravilne sproščene vzravnane drže, ki se jo je treba samo naučiti. Že to nam poveča kvaliteto življenja. Kaj šele, če vse povežemo z dihanjem.

Knjiga se mi zdi mešanica vseh modrosti, predvsem pa doživetja in prakso avtorja, ki že sam mnogo let izvaja vaje. Zajetih je kar nekaj slovenskih pregovorov. Lepo se mi zdi, da je vključena tudi naša slovenska tradicija (modrost).

Zelo lepo se mi zdi poudarjanje, da je treba negovati vrednote povezovanja, ljubezni, spoštovanja, dobrohotnosti, sožitja… Pomembno je, da jih vtkemo v vsakdanjik življenja.

Seveda pa mi je bilo najbolj všeč, da je omenil tudi Esther in Jerry Hicks.

»Tisti, ki največ govorijo o uspehu, so uspešni. Tisti, ki največ govorijo o zdravju, so zdravi. Tisti, ki največ govorijo o bolezni, so bolni. Tisti, ki največ govorijo o revščini, so revni. Takšen je Zakon.«

»Osredotočanje na rešitev vzbuja pozitivna čustva, osredotočanje na problem vzbuja negativna čustva. In čeprav je razlika subtilna, je pomembna, kajti ko čutite pozitivna čustva, v svoje življenje privlačite to, kar si želite. Ko čutite negativna čustva, privlačite to, česar si ne želite.«

»Če obraz obrnete proti soncu, bo senca ostala za vami.« Maorski pregovor

Cenim, da je avtor tako obsežno zgodovinsko modrost tkal tako lahkotno med sabo. Knjigo sem prebrala na mah in jo toplo priporočam. Naj bo to le vabilo, da se je lotite sami.

Všeč mi je bilo, da je pomembno, da delamo kar ljubimo. Ali vzljubimo sedanjo službo, delo ali pa si najdimo novega. Poudarja tudi, da je vse potrebno delati z največ sedemdeset odstotkov moči.

Dih je zelo pomemben. Naj bo dolg in sproščen, umirjen, globok.

Ljubek pristen sijoč dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!









P.S.: Srčno vam želim, da ste srečni. Srce pa je naš glavni kompas. Kam nas vodi danes? Queen - Live at LIVE AID 1985 (https://www.youtube.com/watch?v=A22oy8dFjqc&t=48s)

Ni komentarjev:

Objavite komentar