ponedeljek, 10. december 2018

Slišiš sebe!?!

Kako sem uživala na predavanju! To pa tako obožujem! Ženske, ki opogumljajo ženske. Pa ne samo ženske, otroke, moške. Vse. Večinoma pa smo bile ženske. Odlično sem se počutila tam. Rahlo je snežilo, ko sem šla čez most. Dobro, da sem imela dežnik. Kako obožujem sprehode. Tudi ponoči. Saj še ni bilo ponoči. Samo izgleda tako, ker je tema tako hitro.

Bom pogledala malo zapiske skozi, kaj je vse lepega rekla Alenka Rebula. Zvezek sem doma pozabila. Bom pa doma naprej bolj podrobno pisala. Najbolj mi je ostalo do vsega, da si ustvarjamo svoj prostor in čas, ko smo res lahko v miru. Takrat se vse procesira v nas. vse to doživljanje čez dan, da sem umirimo, da se spet povežemo s sabo. Zberemo vse vtise. Se začutimo. Kaj čutim? Kaj si želim? Kako si lahko to ustvarjam zase? Kakšen prostor si želim zase?

Sama sem odgovorna zase. Od drugih pričakujemo, da nam dajo to, kar je naše delo. Sebe, svojo notranjost je najprej pomembno slišati. Velikokrat nismo bili videni in slišani. Najprej je čas, da damo to sebi. Pa še vse kaj drugega, kar rabimo.

Tako smešna se mi je zdela zgodba gospe. Živeli so v hiši. Sin je imel svojo sobo. Mož je imel svoj snemali studio. Ko pa jo je vprašala, kje pa ima ona prostor, je rekla, da ima ona pa celo hišo! Potem pa je šla v babičino hišo, da se je tam umaknila in povezala s sabo.

Jaz tudi tako cenim svojo sobo. Prosto za ustvarjanje. Prostor za branje. Prostor za počitek. Prostor za barvitost!

Meditacijo. Jogo. Kreativno samosvoje oblačenje. To pa mi je tako všeč, da ti ne morem povedati. Vsak košček moje sobe obožujem. Zdaj delam na eni sliki. Potrebujem modro voščenko. Pojma nimam, kam je pobegnila. Imela sem dva mala koščka, pa sta oba izginila?!! Kako!?! Danes sem želela nadaljevati, pa jih kar ni. Bom potem poiskala. Res, ker lahko, ker si želim. To mi je všeč, da izražam svojo unikatnost. To sem jaz.

Alenka je rekla, da je najbolj pomembno, da se sprejmemo v celoti. To smo. Taki smo. To je to.

Ljubek pristen barvit nagajiv dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!













P.S.: Sem pristna in samosvoja oseba. Drugačnost je lepa. Vsak prispeva svojo raznolikost in ustvarjamo pristno bogat unikaten svet. Skupaj. Srce je glavni kompas. Tako je! Queen - We Will Rock You (https://www.youtube.com/watch?v=-tJYN-eG1zk)

Ni komentarjev:

Objavite komentar