sobota, 22. december 2018

Vmes!

Danes je dan za srčno pot. Sem že na njej. Vsaj s tem, predpripravami! Naspala sem se! To pa zame pomeni izjemen dan! Podlaga mora biti! Rada imam spanje. Rada imam svojih osem ur. Potem sem res pripravljena na dan! Saj so še potem druge pomembne stvari (kava) in malenkosti (meditacija)! Ampak spanje pa je osnova!

Kako sem včeraj uživala v pisanju. Povabila sem se v kavarno. Iz gledala je malo polno, pa sem se odločila za drugo, preko ceste! Tam še le je bilo pravo praznovanje! Sedela sem med dvema mizama, kjer so se glasno smejali, si pripovedovali zgodbe, se režali! Prav vesela sem še jaz bila za njih. Sredi tega bučnega prazničnega vzdušja, pa sem našla oazo miru zase. Neverjetno jasno in lahkotno sem pisala. Naročila sem si kavo. Uživala ob njej. Mislim, da je bil preobrat takoj, ko sem sprejela situacijo. Srečni so. Radi so skupaj. Smejejo se. Uživajo. Jaz pa tako vem, kaj si želim pisati. No. Sproti dobivam ideje. Tako da smo potem šli kar lepo skupaj!

Všeč mi je ta razigranost. Pestrost. Zgodbe. Veselje.

Bila sem v čisto majhnem kraju. Še nikoli nisem bila tam. Bilo je zanimivo. Ena kavarna. Imela je svetlobne črke. In od teh je ena že ugasnila. Če bi Slovenija imela Teksas, bi to bilo to. Vasica je bila raztegnjena ob cesti. Imeli pa so začudo čisto nov asfalt! Ampak če že imajo eno kavarno, je to dovolj. Za začetek!

Vedno se mi zgodi kaj smešnega! In to mi vedno polepša večer. Še zdaj se na glas nasmejim, ko se spomnim. Lep dan, lepo popoldne. Prav tako za raziskovanje. Kaj če bi danes dali v center raziskovanja svojo dušo? Kaj če bi jo sploh vzeli zraven na potovanje? Kaj če bi poslušali svoje srce?

Ljubek sijoč pustolovski srčen dan!

Cmok! Objem!!!









P.S.: Neka nevidna sila, ki nas vleče, vabi k uresničitvi želje, se želi uresničiti. Želi postati oprijemljiva. Naša notranja narava nas kliče. Zakaj ne bi šli? Čutimo strah in naredimo vseeno. Tako je! India.Arie - That Magic (https://www.youtube.com/watch?v=wwds59Ozo50)

petek, 21. december 2018

K A T E J A : Festivity is tangible...


Hi my Beloved!

Where is my nature calling me, and am I still being deaf? I hear, but I do not want to hear it. How is that? Why? 



I just insist in this comfort of everyday life. This everyday routine brings me daily normal results, which are no longer so special. They don’t give me that genuine pleasure. Will I still insist on this convenience, which is just fictitious?

I love adventure, inside, deep, deeper. Within myself. Everything changes in me. Inside out. I like that boldness and freshness. 


I know myself best. Of course, it's best to get back to the shelter at home. In my lair. Am I accidentally a bear? I would like to make my lair as comfortable as possible. It feels like heaven to me, when I'm all home. Holiness. Colorfulnes. Difference. Then I return to the lair again.

The walkway always fills my lungs. Divine. Now orderd a warm tea. In my favorite coffee shop. With cats. Of course I love cats.

This is really a journey for the soul.



The festivity has become tangible in my life. In golden white colors! Then this big Christmas chair! Just on the roof of the car I would get it home!

Life loves you!

Love with all your heart!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

P.S.S.: Hey, your life is loving you! Trust! I am inspired to open my heart. Anyone is inspired o listen to his own heart. We walk each in our hearts direction.


**

SLO: K A T E J A : Otipljiva prazničnost…


Hej moje drage, moji dragi!

Kje me kliče moja narava, pa se še delam gluho? Slišim, pa nočem slišati. Kako je to? Zakaj? Še kar vztrajam v tem udobju vsakdanjika. Ampak ta vsakodnevna rutina mi prinaša vsakodnevne običajne učinke, ki niso več tako posebni. Ne dajejo mi tistega pravega zadovoljstva. Bom še kar vztrajala v tem udobju, ki je samo navidezno? 
Rada imam pustolovščino, sploh tako, ki je globinska. Znotraj sebe. Vse se spreminja v meni. Potem pa še navzven. Rada imam to drznost in svežino. Sama se najbolje poznam. Seveda je potem najlepše priti nazaj v zavetje doma. V moj brlog. Kaj sem slučajno medved? Rada bi si ustvarila svoj brlog čimbolj udobno. Samo zato, da potem grem raje v svet, sem tam vse, kar sem. Celovitost. Pisanost. Drugačnost. Potem pa se spet vrnem v brlog. 


Sprehod pa mi vedno napolni pljuča. Božansko. Zdaj pa sem na toplem čaju. V moji najljubši kavarni. Z mačkami. Seveda obožujem mačke. 
To pa je res potovanje za dušo. 

Prazničnost se je kar pritihotapila v moje življenje. V zlato belih barvah! Potem pa ta veliki božični stol! Samo na strehi avta bi ga spravila domov!

Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

P.S.S.: Hej, življenje te ljubi! zaupaj! Sem navdih, da odprem svoje srce. Vsak, ki išče svojo pot, naj prisluhne svojemu srcu. Hodimo vsak po svoji srčni poti.

Pusti slona pri miru!

Zdaj pa je že lep čas, ko imam vse tako lepo urejeno. Zvezdice, ki so različnih barv, pa potem svečke na mizi, tudi v obliki zvez. Srebrnih. Lepe so. Ogenj vzbuja v meni domačnost in toplino trenutka. Kot živost v domu, ki mu daje poseben pečat. Prazničnost. Svečanost.

Danes pa si jaz želim topline zase. Kopel. Tudi z prižganimi svečkami. Praznovanje, tudi z vami, ker ste z mano na tej moji srčni poti.

Najlepše ali kaj mi najbolj pomaga, da sem pri sebi, pa je pisanje kar cenim, za kaj sem hvaležna. Pa tudi meditacija.

Kako sem hvaležna mojemu srcu, da bije. Očem, da vidijo. Pravzaprav celemu telesu, da sem. Se premikam. Govorim. Se izražam. Sem zlitje duše in telesa na zemlji.

Kako pojemo slona? Grižljaj po grižljaj! (Pustimo slona pri miru! Naj živi!) Vse je samo metafora za projekte. Korak po korak. Zdaj sem tukaj. Kaj sledi?

Kaj je naslednji logični korak?

Tako. Zdaj vem. Zdaj lahko stopim naprej.

Kako zabavno si je bilo dati masko na obraz. Taka lepljiva je. Posuši se na obrazu in potem jo v celem potegnem dol. Kako je to bilo žgečkljivo. Najprej je bila tako tekoča, potem pa mi je začelo kožo skupaj vleči. Neverjetno hranilno za mojo kožo in lahkotno zabavno za dušo.

Ni pa lepšega kot iti na dolg razvlečen sprehod, potem pa priti na toplo. Spila sem tako dober čaj z medom. Prav božansko je bilo. Rada imam svoje življenje.

Ljubek sijoč pristen srečen srčen dan!

Cmok! Objem!












P.S.: Poslušam svoje srce in mu dajem danes prostor, malo več kot včeraj, da je še bolj pristno v mojem življenju. Sem srčnost. To naj danes vodi moje poti! Brooke Fraser - Something In The Water  (https://www.youtube.com/watch?v=8Axj-xvyz8M)

četrtek, 20. december 2018

Srečnost v vidiku...

Kako cenim, da sem videla sončni vzhod. Saj vem. Nič kaj takega! Meni pa se srce tako razveseli. Tako sem zadovoljna! Tako sem srečna! Tako obožujem sončne vzhode! Sploh pozimi! Bil je čisto na južni strani! Smer proti morju! (Kaj je to verjetno kaki namig? Me vleče!? Veš, da me! Kako lepo šele mora biti doli, če je že tu čista popolnost! Že slišim valovanje morja!)

Vse ob pravem času!

Kake projekte imava doma! Neverjetno! Vse je šlo kar nekam, potem pa je nepričakovano dobro izpadlo! To pa je bil tak užitek! Ne moram povedati, kako še bolj cenim zdaj svoje stanovanje! To pa je čista milina! Zavetje. Zame. Za moje ljube. Rada sem doma. Čeprav pa rada raziskujem okoli. Dolgo že ne želim biti doma. Vsaj nekam me vleče. Na kavo. Ali na sprehod. Na kak grad. Ali k morju. Ali v kako lepo mesto. Na razstavo. Na literarne večere. Naokoli. Potem pa sem najbolj srečna, da pridem domov. In naprej uživam.

Ob knjigi. Branju. Pisanju. Kakem dobrem filmu. Rada imam svoje dneve. Božansko!

Kaj ni zanimivo, da ko začnem razmišljati o nečem, kar mi ni tako pri srcu, se še spomnim drugih podobnih stvari. Velja pa tudi obratno, če pa razmišljam stvari, ki pa so mi pri srcu, pa se še jih več podobnih pridruži. Kaj si želim bolj? O čem si želim bolj razmišljati? Kaj me bolj vleče? Če si se že vsaj malo manj pritoževala, bi že bilo boljše. (Ponavadi me potegne kakšna pripomba. Seveda imam tudi jaz kaj povedati na to temo. Sploh, če sem že prej doma razmišljala o tem in se mi to kar ponavlja. Uh. Potem pa na polne zagrizemo v to. Pa to nisem jaz! To mi ni podobno! Če pa je tako fajn! Nič ni fajn! Si želim še več tega?! Potem pa uživaj!) In če bi bolj opazila stvari, ki pa so mi všeč, bi že bilo odlično. To je potem tisto pravo. To je tisto, kdo sem jaz.

Ljubek najboljši dan do zdaj!

Cmok! Objem!









P.S.: Cenim, kar sem. danes. Zdaj. V tem trenutku. Zdaj sem že mojstrovina. Pristnost. Srčnost. Lepota. Duša. Srce mi je kompas! Poslušajmo svoje srce! Tako je! Here comes Santa Claus (right down Santa Claus Lane) - Elvis Presley (https://www.youtube.com/watch?v=OIF_rXj7mag)

sreda, 19. december 2018

K A T E J A : Nothing is more beautiful!


Hi my Beloved!

Today is a day for relaxation. A walk in nature and the colorfulness of the day. What about poetry? Poetics of the day? I can create everything for myself. As I wish. I have not written a poem for a long time. What am I waiting for? The notebook on the nightstand is waiting. The poems are waiting. And the poetry night too. 


It is important that we hang out with people who build a relationship with us, not destroy it or ruining us.



If I look in my life, why would I have anything against the current? Why not accept everything as it is and just be. In his course of the river of life. I accept everything, as it happened. All patterns. I hug them. Thank you for telling me how it is not going. How would I like to write the story differently? Of course today is my time. Now, at this moment, it's my time. Here and only here is my point of power. That's right!

I’m grateful that exact patterns are revealed to me more than ever. It's like my cold water splashes my face! And that's good! Just wake me up! Splash! I deserve better! I deserve only the best! That's right! My life is precious. I'm precious. Exactly as I am.


I sincerely wish you, to be happy. The heart is our main compass. Where does it lead us today?

What now, when do we really have snow? Great! Just dress warmly! I'm ready for walks! It was such a wonderful sunset! I love that. Camel and tiger together ?! Nothing is more beautiful!



Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Nič ni lepšega!


Hej moje drage, moji dragi!

Danes je dan za sprostitev. Sprehod v naravi in pisanost dneva. Kaj pa poezijo? Poetičnost dneva? Vse si lahko ustvarjam zase. Kot si želim. Že dolgo nisem pisala pesmi. Kaj pa čakam? Zvezek na nočni omarici čaka. Pesmi čakajo. Pa pesniški večer tudi.


Pomembno je, da se družimo z ljudmi, ki gradijo odnos z nami, ne pa ga rušijo. Ali nas rušijo. 



Samo, če pa pogledam tako v življenju, zakaj bi sploh karkoli proti toku? Zakaj ne bi vse sprejela kot je in samo bila. V svojem toku reke življenja. Vse sprejmem, kot se je zgodilo. Vse vzorce. Jih objemam. Hvala, ker mi kažete, kako ne gre. Kako bi rada zgodbo pisala drugače? Seveda je danes moj čas. Zdaj v tem trenutku je moj čas. Tu in samo tu je moja točka moči. Tako je!
Hvaležna sem, da se mi točno določeni vzorci še bolj razkrivajo kot kdajkoli. Tisto, ko mi pljuskne mrzla voda v obraz! In to je dobro! Samo zbudi me! Pljusk! Zaslužim si boljše! Zaslužim si le najboljše! Tako je! Moje življenje je dragoceno. Jaz sem dragocena. Točno taka kot sem. 

Srčno vam želim, da ste srečni. Srce pa je naš glavni kompas. Kam nas vodi danes?

Kaj pa zdaj, ko res imamo sneg? Super! Samo toplo se oblečem! Že sem pripravljena za sprehode! Tako izjemno čudovit sončni zahod je bil! To pa obožujem. Kamelje in tigrasto skupaj?! Nič lepšega!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Dobro je!

Teta Frida, Maribor, december 2018
Rada imam to prazničnost. Včeraj sem se peljala mimo stranske ulice našega lepega mesta. Tako bogato je bila okrašena. Razvejana drevesa so imela lučke vse po njih. Kot bi jih kdo posul s svetlečimi sijočimi diamanti! Med tem razkošjem pa so še bile živo redeče ogromne krogle. Lepo so žarele. Danes si želim tja. Še bolj! To pa je razkošje našega mesta. Lahko najdeš kaj izjemno lepega na nepričakovanem mestu. Zna presenetiti.

Zdaj pa tako uživam bo kavi. Taki. Čisto zame. Z riževim lešnikovim napitkom. Dobra je. In še velika skodelica je! To pa šteje. Nekako dobro je priti pisati med ljudi. Imajo tako lepo vse okrašeno. V lučkah. In božičnih kroglah zlate barve. Vse okoli mene je vrvež, v meni pa mir.

Rada pišem. Končno imam zdaj čas, da res lahko. Tako v miru. In prosto namenjam samo temu. To je dobro. Dobro za mojo dušo.

Kako zanimivo mi je to, da nekatere knjige pustijo pečat. Druge pa samo preberem in vem, v srcu vem. Z vsem bitje vem, da si še bolj želim uresničevati sebe. Pa tudi to, da se je vredno podati na srčno pot. Sreče. Svobode ustvarjanja. Radostno rast.

Kam me danes kliče srce?

Ljubek poetično srečen dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!









P.S.: Moje življenje je polno lepote. Želim poetičnost v sebi spodbujati, jo podkuriti, da se še bolj razplameni. Srečnost, toplina, duša, ljubezen, srčnost naj se razcvetijo v meni. Kaj pa si ti želiš zase? Tako je! Zdaj pa to tkimo to danes v ta dan! Poetičen dan! Mišo Kovač - Ti si za me rođena  (https://www.youtube.com/watch?v=Od5GtsdeSlM)

torek, 18. december 2018

Zlata čipka

Musikafe Ptuj, december 2018
Predolgo sem brala knjigo. Zato sem malo popoldne zadremala. Pred kosilom. Kako pa je to osvežujoče! Prav prijalo je! Potem sem se zbudila čisto v drugem svetu. Sveža. Polna energije. Zagnana. Prav mi je prišlo.

Spomnim se, ko je ati šel vsak dan po kosilu spat. Vsaj za malo. S sestro sva se ravno takrat najbolj razživeli. Ga žgečkali s kako travno bilko, da je mislil, da ga jezi muha. Mami pa naju je mirila, da morava biti tiho, ker je ati zmučen in rabi počitek.

Prav prija kdaj malo popoldansko dremanje. Uh, to pa je bil užitek!

Tako lep sončni zahod sem videla. Kot bi nebo samo do spodaj pokril z ljubkimi drobnimi raztegnjenimi oblački. Bili so kot majhna čredica. Niso se dotikali drug drugega. Skozi njih pa je sijalo zlato oranžno sonce. Lepo so bili obrobljeni z zlato čipko. To je kar trajalo in trajalo. Potem pa sem videla naprej bolj goste oblake. Samo tu pa tam je bila kakšna špranja. Res drobna. In potem je skozi eno tako špranjico sijalo zahajajoče sonce. Bilo je kot v gledališču. Reflektor. Samo da je bil obrnjen navzgor. Spodaj ozek, potem pa se je razširil v kraljevo zlato rumeno oranžno pahljačo. Kaj tako lepega še nisem videla. Bilo je izjemno! To pa je za dušo!

Včeraj sem pisala pozitivne aspekte najpomembnejših stvari. Pa saj niso stvari. Vse to sem se nalezla od Abrahama (Esther Hicks). Najdi deset najljubših stvari. Vsega. Najlepše pa mi je bil poslušati o tem, da če ti nekje ni všeč, da se premakni drugam. Ampak prej najdi deset najljubših stvari, ki so zdaj prisotne.

Zaljubi se vase. kaj je deset najljubših stvari na sebi?

Ljubek sijoč pristen srečen sončen dan!

Cmok! Objem!












P.S.: Tkem poetičnost v svoj vsakdan z nitkami sreče. Srce mi je kompas. Kam te vodi danes? Elvis Presley - Jailhouse Rock (https://www.youtube.com/watch?v=gj0Rz-uP4Mk)

ponedeljek, 17. december 2018

K A T E J A : Juicy sunshine colors...


Hi my Beloved!


We create our space and time when we can really be in peace. Then everything is processed inside us. All this experience throughout the day, than I calm down to get back in touch with me again. We collect all the impressions. We feel it. What do you feel? What do you want? How can you create it for yourself? What kind of space do you want for yourself?



I’m responsible for myself. We expect others to give us what is our own job. It is important to hear your own inner word. We were not seen and heard often. First, it's time to give it all to ourselves. And everything else we need.



It leads me to the colorfulness of who I am. I love who I am. I know. How would you make the journey, the life that you love?
  
Wait. Before I move on. How can I really create life today, as I really want? I'm a artist. I'm a writer. That's what I want to do more. Me. It's like I am. Love for myself is also that I do what pleases me. I'm waiting for this to become even more nested in me. I'm authentic. I’m exactly who I am.


I'm all that I am. I am still creating. I'm still getting there. I’m becoming me. And. I already am everything. I can never do enough to feel enough. First, I want to feel enough. I'm the only one who makes this decision. I'm the only one who decides. I'm good enough. now I'm determined.


I'm preparing a nest for myself.


The ice cold river flows. Such pastels are also colors. Everything in the lemon yellow green. I know. I'm growing. In juicy sunshine colors. I love it!!!


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly

















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Sočne sončne barve...


Hej moje drage, moji dragi!

Ustvarjamo svoj prostor in čas, ko smo res lahko v miru. Takrat se vse procesira v nas. Vse to doživljanje čez dan, da sem umirimo, da se spet povežemo s sabo. Zberemo vse vtise. Se začutimo. Kaj čutim? Kaj si želim? Kako si lahko to ustvarjam zase? Kakšen prostor si želim zase? 
Sama sem odgovorna zase. Od drugih pričakujemo, da nam dajo to, kar je naše delo. Sebe, svojo notranjost je najprej pomembno slišati. Velikokrat nismo bili videni in slišani. Najprej je čas, da damo to sebi. Pa še vse kaj drugega, kar rabimo.


Vodi me pisanost tega, kar sem. Rada sem to, kdo sem. vem. Kako bi si ustvarila pot, življenje, da bi meni bilo všeč?

Čakaj. Prej ko odbrzim dalje. Kako si res lahko danes ustvarjam življenje, kot si res želim? Sem slikarka. Sem pisateljica. To si želim, še več ustvarjati. Sebe. Taka kot sem.
Ljubezen do sebe je tudi to, da delam to, kar me veseli. Čakam, da se to še bolj ugnezdi v meni. Jaz sem pristnost. Jaz sem točno to, kar sem. sem vse, kar sem. Še nastajam. Še postajam. Ampak še zdaj sem vseeno dovolj. Že zdaj sem vse. Nikoli ne morem narediti dovolj, da se počutim dovolj. Najprej se želim počutiti dovolj. O tem samo jaz odločam. Samo jaz odločam. Dovolj sem. Zdaj sem odločena.
Pripravljam gnezdo zase.


Ledeno mrzla reka teče. Take pastelne so tudi barve. Vse v limona rumeno zelenem. Vem. Dozorevam. Rastem. V sočne sončne barve. Obožujem!!!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!