ponedeljek, 17. december 2018

Mačja stran...

Maribor, december 2018
Moje življenje je zgodba, vsak dan s svežim listom. Bom gledala nazaj in prepisovala? Ali bom napisala kaj svežega? Kaj resnično pristnega? Kam me vodi srce danes? Živimo veselo pristno življenje po svoje.

Kar nisem želela iti spat. Bilo je že danes, pa sem mogla prebrati do konca. Zanimiva zgodba. Bom posebej pisala o tem. Toliko samosvojosti in poslušanja srca, njegove notranje narave. Res, skoraj brezpogojno. Neverjetno. Ekstremno. Navdušena sem.

Podobno kot zgodba Freedya Mercury, samo bil je to, kar je.

Nimam tako ekstremnih pogledov na svet in nisem tako divja in drugačna. Samo v nekaterih vidikih. Pustimo zdaj to! Preveč podrobnosti! Izbris! Zakaj pa si potem vseeno ne upam biti to, kar sem? Saj si upam, malo po malo. Čisto malo po malo. Tako, da še imam občutek, da sem, pristna.

Pri obeh omenjenih pa je to šlo na polne. Saj sta imela neka obdobja neodločenosti ali nedoločenosti. Vseeno pa sta potem, ko sta odkrila svojo resnico, za to tudi živela. Saj to je tisto, za kar se res splača živeti.

Kaj je miška, se bom spravila iz luknjice? Si bom dovolila biti levinja, kot se vidim v resnici? Ali pa vsaj mačka?! Mačke so mi pri srcu. In to z razlogom, ker so tako samosvoje. Udomačene samo do mere, kot jim je všeč. Imajo tudi ostre kremplje, če je potrebno. Pa kaj to jaz sebi grozim? Pa daj no! Vse je prepleteno nežnost in moč.

Pa kaj res moramo o mačkah? Verjetno pa niti nisem mačka, ker tako uživam v kavi. Ampak moja mačja stran zraven prede od užitka.

Ljubek sijoč pristen kičasto srečen dan!

Cmok! Objem!












P.S.: Življenje je pustolovščina?! Kam greš danes? Kam te vodi srce? Poslušajmo svoje srce!  Dean Martin - Let it Snow! (https://www.youtube.com/watch?v=mN7LW0Y00kE)

Ni komentarjev:

Objavite komentar