sreda, 19. december 2018

Dobro je!

Teta Frida, Maribor, december 2018
Rada imam to prazničnost. Včeraj sem se peljala mimo stranske ulice našega lepega mesta. Tako bogato je bila okrašena. Razvejana drevesa so imela lučke vse po njih. Kot bi jih kdo posul s svetlečimi sijočimi diamanti! Med tem razkošjem pa so še bile živo redeče ogromne krogle. Lepo so žarele. Danes si želim tja. Še bolj! To pa je razkošje našega mesta. Lahko najdeš kaj izjemno lepega na nepričakovanem mestu. Zna presenetiti.

Zdaj pa tako uživam bo kavi. Taki. Čisto zame. Z riževim lešnikovim napitkom. Dobra je. In še velika skodelica je! To pa šteje. Nekako dobro je priti pisati med ljudi. Imajo tako lepo vse okrašeno. V lučkah. In božičnih kroglah zlate barve. Vse okoli mene je vrvež, v meni pa mir.

Rada pišem. Končno imam zdaj čas, da res lahko. Tako v miru. In prosto namenjam samo temu. To je dobro. Dobro za mojo dušo.

Kako zanimivo mi je to, da nekatere knjige pustijo pečat. Druge pa samo preberem in vem, v srcu vem. Z vsem bitje vem, da si še bolj želim uresničevati sebe. Pa tudi to, da se je vredno podati na srčno pot. Sreče. Svobode ustvarjanja. Radostno rast.

Kam me danes kliče srce?

Ljubek poetično srečen dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!









P.S.: Moje življenje je polno lepote. Želim poetičnost v sebi spodbujati, jo podkuriti, da se še bolj razplameni. Srečnost, toplina, duša, ljubezen, srčnost naj se razcvetijo v meni. Kaj pa si ti želiš zase? Tako je! Zdaj pa to tkimo to danes v ta dan! Poetičen dan! Mišo Kovač - Ti si za me rođena  (https://www.youtube.com/watch?v=Od5GtsdeSlM)

Ni komentarjev:

Objavite komentar