četrtek, 20. december 2018

Srečnost v vidiku...

Kako cenim, da sem videla sončni vzhod. Saj vem. Nič kaj takega! Meni pa se srce tako razveseli. Tako sem zadovoljna! Tako sem srečna! Tako obožujem sončne vzhode! Sploh pozimi! Bil je čisto na južni strani! Smer proti morju! (Kaj je to verjetno kaki namig? Me vleče!? Veš, da me! Kako lepo šele mora biti doli, če je že tu čista popolnost! Že slišim valovanje morja!)

Vse ob pravem času!

Kake projekte imava doma! Neverjetno! Vse je šlo kar nekam, potem pa je nepričakovano dobro izpadlo! To pa je bil tak užitek! Ne moram povedati, kako še bolj cenim zdaj svoje stanovanje! To pa je čista milina! Zavetje. Zame. Za moje ljube. Rada sem doma. Čeprav pa rada raziskujem okoli. Dolgo že ne želim biti doma. Vsaj nekam me vleče. Na kavo. Ali na sprehod. Na kak grad. Ali k morju. Ali v kako lepo mesto. Na razstavo. Na literarne večere. Naokoli. Potem pa sem najbolj srečna, da pridem domov. In naprej uživam.

Ob knjigi. Branju. Pisanju. Kakem dobrem filmu. Rada imam svoje dneve. Božansko!

Kaj ni zanimivo, da ko začnem razmišljati o nečem, kar mi ni tako pri srcu, se še spomnim drugih podobnih stvari. Velja pa tudi obratno, če pa razmišljam stvari, ki pa so mi pri srcu, pa se še jih več podobnih pridruži. Kaj si želim bolj? O čem si želim bolj razmišljati? Kaj me bolj vleče? Če si se že vsaj malo manj pritoževala, bi že bilo boljše. (Ponavadi me potegne kakšna pripomba. Seveda imam tudi jaz kaj povedati na to temo. Sploh, če sem že prej doma razmišljala o tem in se mi to kar ponavlja. Uh. Potem pa na polne zagrizemo v to. Pa to nisem jaz! To mi ni podobno! Če pa je tako fajn! Nič ni fajn! Si želim še več tega?! Potem pa uživaj!) In če bi bolj opazila stvari, ki pa so mi všeč, bi že bilo odlično. To je potem tisto pravo. To je tisto, kdo sem jaz.

Ljubek najboljši dan do zdaj!

Cmok! Objem!









P.S.: Cenim, kar sem. danes. Zdaj. V tem trenutku. Zdaj sem že mojstrovina. Pristnost. Srčnost. Lepota. Duša. Srce mi je kompas! Poslušajmo svoje srce! Tako je! Here comes Santa Claus (right down Santa Claus Lane) - Elvis Presley (https://www.youtube.com/watch?v=OIF_rXj7mag)

Ni komentarjev:

Objavite komentar