sobota, 12. maj 2018

Pljusk branja z morja...

Morje je prišlo k meni, ker jaz nisem mogla dol. Mama mi je prinesla svežino, slike in pljusk morja. Občutek sproščenosti in slanosti. Predvsem pa dopusta.

Spodaj je imela nekaj časa in je brala. Ko smo se dobili na kavi, smo se spet veliko hecali o čolnu. Koko dobro vžiga in da lahko vesla kar doma pozabimo. Včasih je prišel samo pol poti, potem pa sta nazaj veslala. Kako smo se smejali. Motor pa sej že tudi vžgal. Prav plameni... Padel je že v vodo in se skoraj potopil. Čoln so nam skoraj odnesli valovi, medtem, ko smo pili kavo in ga gledali s terase, kako ga počasi odnaša.

Najboljše pa mi je bilo vodilo, ki ga uresničuje. Brez "šimfanja". Jamranja in takih neumnosti. Skozi me je nekaj brcala pod mizo, pa sploh nisem vedela, zakaj se gre.

No potem sta moška odšla in mi je vse pojasnila. Bere Dobro Vilo Majo. Ne spomni se točno naslova. Ampak je že skoraj na koncu. Tako jo je navdušilo, da vesolje vse sliši. Bolj kot jamraš, več tega privlačiš. ("Tarnaš. Na tu še malo zraven!") Zanimiva teorija. S tem, da sem ravno želela malo sočutja ali joj, kako si si boga. Pa tega nisem dobila. Bilo je osvobajajoče. Sama vem, kako moram naprej. In to sigurno ni pot jamranja.

Tako me je navdušila nad to knjigo, da sem se danes odpravila do knjižnice. S kolesom. Veter v laseh. Prva knjižnica, ki je čisto blizu mojega doma. Vse sposojeno. Ne bom več tako brezglavo "letala". Zdaj sem si pogledala, kje sploh so knjige, kaj imajo knjižnice. Da se ne bom selila od ene do druge. Neuspešno.

Zanimivo. Druga najbližja knjižnica mi je kazala prosto samo eno. Uresničite svoje poslanstvo. Kaj se hecaš? Ravno s tem vprašanjem se ukvarjam. Mi kdo misli bere, ali me samo usmerja? Naključij tako ni. To tako ne verjamem.

Zdaj pa sem prebrala par vrstic. Čisto sem že padla noter. Berem v senci velikega drevesa na klopci. Pišem tudi tukaj. Zaupam. Zaupam v odgovore. Zaupam v navdih. Komaj čakam, da se mi razkrije več. Sedaj pa knjiga naprej… Uresniči svoje poslanstvo. Maja Debevc.

Ljubek dan poln uresničenih sanj in poslanstva...

Cmok! Cmok!











P.S.: Srčnost je glavno vodilo. Poslušajmo srce! 

petek, 11. maj 2018

Njim je lažje...

Nič ni boljšega kot dobra komedija! Vse se dogaja kot naključno smešno. Skupaj pa smešno do konca. Rada se smejem! Rada imam norosti. Rada imam glasen smeh! Prav krohot iz vsega srca! To pa je zdravilo za dušo! Dobesedno! Saj se potem počutim tako lahkotno!

Razveselijo me majhne stvari. Moji obredi zjutraj. Meditacija. Sadna kašica. To se sliši, kot da si vzamem otroško hrano. Spasirano. Korenček in ne vem kaj noter skrito, samo da je zdravo za otroke. Bljek. Ne! Dobro kašico. Z borovnicami. Cimetom, kokosom in ovsenimi kosmiči. Banano in jabolko. To zmiksano - pa je tako okusno. To mi da tako energije.

Beseda je tudi smuti. Seveda mi jo je podčrtalo, da je nepravilna. Predlagalo pa mi smeti. Ne! Ne to! Smoothie! Zanimivo, da ko to besedo napišem v google prevajalnik, mi da čisto enako besedo nazaj. Enako! Ni slišati preveč slovensko!

No, sadje in vse zmiksam skupaj in dobim nekaj tako dobrega. (Skoraj bi pozabila napisati poglavitno! Dodam še kocko zmrznjene špinače. Tako za barvo. Zeleno je obvezno!)

Tu na tej točki mislim, da je hrvatom lažje! Oni imajo: "Piši kao što govoriš."
Piši kot govoriš. Smuti! Evo zdaj je razumljivo! "Sada se razumijemo!"
V polnosti!  Mednarodno!

Danes pa imam cel dan zase! Cel dan! Od jutra do večera za vse neumnosti, ki so mi všeč! Vse! Lahko delam karkoli! Svoboda! Imam že skuhano! Za zajtrk bom jedla mojo najljubšo jed!

To se tako sliši, kot da nerada kuham! Rada kuham. Malo sem se naveličala vedno istega. Rada bi si malo posodobila jedilnik. Rada bi vdihnila malo domišljije jedem. Tako za raznolikost. To si želim. Za pestrost. Svoje kreativne sposobnosti bi rada izrazila tudi tukaj. In zdaj. Spet nov navdih. Vedno kar priteka k meni! V obilju!

Ljubek razkošen dan poln srčnosti!

Cmok! Objem!









P.S.: Življenje te ljubi! OTO Pestner&Franjo Bobinac-Bisere imaš v očeh (https://www.youtube.com/watch?v=7H8TQX2uDMM)

četrtek, 10. maj 2018

K A T E J A : Romance...


Hi my Beloved!

They invite me to join their playfulness and joy. Nature and spring! Every moment. Depths and lightness. All I am. The inner beauty shines outward. In the fullness of the day. Like the stars yesterday. And a mild round moon. Like the sun today.


I read the interesting thought of Louise L. Hay.

"I will spend the most time on the planet with I, so why not create a good relationship."

It's true! Why not? I can be the greatest friend of myself!


That's why I need the days when I move towards zero. Then I hear. I'm connecting with me. I knit more deep with the nature in me. There is a beautiful color tapestry of connection. Authenticity. Dreams become reality. I live my beautiful life. I create it again every day after my own.


I love this castle. It's very close! I like to go there so much. Just look at it. I imagine how they lived. And they will even restore it! Luxury! Here my grandmother and grandfather met. The romance itself...


I wore animal print. Because I love this pattern. Leggings (faux leather) are as my official pajamas outside the house. I'm committed to comfort. I admit it. Same story with booties. Comfortable. Wide heel. Simple! Lovely! i love my life!

Life loves you!

Love with all your heart!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly











P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!


**

SLO: K A T E J A : Rdeče bele…

Hej moje drage, moji dragi!

Vabijo me, da se pridružim njihovi igrivosti in radosti.  Narava in pomlad! Vsakega trenutka. Globine in lahkotnost. Vse sem. Notranja lepota sije navzven. V polnosti dneva. Kot zvezde včeraj. In blaga okrogla luna. Kot sonce danes.

Prebrala sem zanimivo misel Louise L. Hay.

"S seboj bomo preživeli največ časa na planetu. Zakaj ne bi ustvarili dobrega odnosa."

Res je! Zakaj pa ne? Sebi sem lahko največja prijateljica!

Zato pa potrebujem dneve, ko se v se pomika proti nič. Takrat se slišim. Povežem s sabo. Pletem bolj goste niti z naravo v sebi. Nastaja čudovita barvna tapiserija povezanosti. Pristnosti. Sanje postajajo resničnost. Živim svoje lepo življenje. Vsak dan znova ga ustvarjam po svoje.

Ljubim ta grad. Čisto v bližini je! Tako rada grem tja. Ga samo pogledam. Si predstavljam, kako si živeli. In celo obnovili ga bodo! Razkošje! Tukaj sta se spoznala moja babica in dedek. Sama romantika...

Oblekla sem si tigrasto. Ker imam rada ta vzorec. Pajkice (umetno usnje) so kot moja uradna pidžama izven hiše. Predana sem udobju. Priznam. Enako zgodbo imajo škorenjčki. Udobni. Široka peta. Enostavno! Ljubko! Rada ima svoje življenje!

Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Prvič...

Hej, kako sem srečna! Neverjetno! Spet se je zgodilo. Podobno. Isto ne gre… že zaradi komponente časa. Bila sem v trgovini. Spet sem si nagledala srajčko. Živo rdeče skoraj bolj malinaste barve. Z volančki. Ljubkim izrezom. Prikupnimi malimi rožicami. Cvetki bele barve. Neenakomerno.
Moj stil. Lahkotna, a vseeno elegantna. Lepih barv. Živih! Skoraj rdeče roza, ampak močne barve.

Našla sem jo po naključju. Gospa jo je prijela v roke. Takoj odložila nazaj. Napaka. Ali sreča zame! Takoj sem jo pograbila. Hitro… Nabrala sem si še nekaj drugih stvari. Srajčk. Malo sem šla iz cone udobja…

Spet pride gospa k meni. Če je ne boste imeli, bom jo jaz imela. Samo malo. Pa okoli je polno drugih stvari. Oblačil. Torbic. Obutev. Zakaj? Zakaj ravno to!?

Prodajalka je slišala pogovor.

»Kaj ni to velika številka?«

»Mislim, da je,« sem rekla.

Smo že gledale etiketo. Takoj sem rekla, da bi si jo vseeno probala. Samo, da vidim, kako mi stoji. Pogovor je bil zabaven. Sproščen. Zagotovila sem ji, da ji dam to bluzico. Če mi ne bo prav. Kar dvomim. (Naj si kar misli! Hecam se!) Preveč so mi bili všeč zvonasti rokavi. Sploh pa barve. Že zadnjič sem si jo nagledala. Zdaj je ne izpustim…

Pristajala mi je popolno. Pa še dve drugi zraven. Seveda so brez oklevanja šle z mano domov.

Potem sem še iskala gospo po trgovini. Povedala bi ji, da jo bom obdržala, mi je všel in mi odlično pristaja. Ogovorila sem neko napačno. Ampak tako je bilo vseeno, ker sem si jo želela. In mi je bila usojena. Rdeča z belimi cvetovi… popolna. Le zame.

Sebičnost je zabavna. Prišla sem domov in že obrnila celo omaro. Ujema se z veliko stvarmi. Sploh s pikastim krilom. Drugače, a moje.

Dolgo sem živela v lepi zeleni dolini. Danes pa sem se peljala k staršem ma obisk. Tja. Sonce je počasi zahajalo. Lenobno. Vse je bilo zlato rumeno obarvano. Konice visokih trav so žarele oblite v sijaj. Prvič sem videla kaj takega. Po zraku so lebdela puhasta semena. Puhaste bele majhne vatice. Kroglice. Tako lepo so se svetile kot majhne zvezde. Čarobni prah. Peljala sem se čisto počasi, da sem srkala to lepoto. Nepopisljivo. Dragoceno.

Nikoli še nisem doživela takšne popolnosti. Takšne svetlobe. Toliko letečih puhkov. Bili so kor razpihani regradovi cvetovi. Samo lepši.  Bolj kroglasti. Prikupno majhni. Čista čarobnost…

Ljubek pristen dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!









P.S.: Živjenje je praznik! Čista čarobnost! Queen - A Kind of Magic (https://www.youtube.com/watch?v=0p_1QSUsbsM)

P.P.S.: Tako sem uživala v teh lebdečih stvarcah, da sem čisto pozabila fotografirati. Bilo je magično. Nadnaravno nepopislijivo lepo!

P.P.P.S.: Na majici niso bele rožice, ampak bele sveteče vejice. Čarobno!

sreda, 9. maj 2018

K A T E J A : Love inside...


Hi my Beloved!

Pure luxury!


Did you find me, spring in my nest? At home? You invited me out of the house. Among flowering meadows. Yellow flowering fields. Slightly undulating river. Swims that float so elegant. In the wind of freshness.


The walk never felt so good. I love nature.


Have you tasted the poetic life of today?


Do you create your own beautiful life?
  

Do you hear singing birds outside?


I like walks in nature. I live in a small town, where I have everything close. Grassland, forest, island. It's really an island. Although we do not live by the sea. Sometimes I want to...


But the weather is already like in summer! That's why I dressed my skirt. Made pure from natural materials. The colors are white, green, a little orange, and of course live pink. I stressed this with a shirt. It has small ruffles at the edges. Lovely.


A lovely day full of adventure!



Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly
















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Ljubezen od znotraj...


Hej moje drage, moji dragi!

Čisto razkošje!

Si me našla pomlad v mojem gnezdu? Doma? Zvabila si me iz hiše. Med cvetoče travnike. Rumeno cvetoča polja. Rahlo valujočo reko. Labode, ki plavajo tako elegantno. V vetrc svežine.

Sprehod še nikoli ni del tako dobro. Obožujem naravo.

Si danes že okusila poetičnost življenja?
Ustvarjaš svoje lepo življenje
Slišiš sploh petje ptičkov zunaj? 
Rada imam sprehode v naravi. Živim v majhnem mestu, ker imam vse blizu. Travnike, gozd, otok. Res je otok. Čeprav ne živimo ob morju. Včasih si želim, da bi...
Ampak vreme je že poletno! Zato sem si oblekla krilo. Narejena čisto iz naravnih materialov. Barve so bele, zelena, malo oranžne, in seveda živo roza. To sem še poudarila z majico. Ima majhne volančke, naborke ob robovih. Ljubko.
Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly

 












P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Mamljivo...

Danes je dan za užitek. Začelo se je že včeraj!

Če imam na voljo užitek ali ne, mislim, da vem, kako bi se odločila. Vedno!

Včeraj sem si natočila kopel. In to nenavadno. S penicami. Kako pa to paše. Bila sem že cela dremava. Tako čisto na sproščeno mi je vse vleklo. Vidim, da bi rada to večkrat izvajala. Tko redno prakso. Kot dihanje. Nujno je! zato, ker tako sprošča.
Zakaj ne bi uživali, če lahko.

Živost je vsepovsod okoli mene. Vidim drevo, ki se počasi nagiba lev in desno v vetru. Velika črna ptica je preletela njeno krošnjo. Okoli brenči veliki sršen. Vse je v cvetu zunaj. Vse. Igriva je narava ta čas. Odela se je v najlepše barve. Trava izgleda tako dobro, ko še je vsa razkuštrana. Neporezana. Divja. Razrastla. Nepokošena. Prav vlada okoli hiše. Čisto se je razrastla.

Tako se počasi razrašča ustvarjalnost v meni. Včasih sem še jo rezala. Nisem ji dajala proste poti. Ali sem sploh preslišala namige. Samo pustila sem jo. Ali jo ignorirala. Pa se je vedno znova vračala. Me vedno zapeljevala. Vedno enako nežno. Vabljivo. Mamljivo. Zdaj se ji en morem več upreti.

Izraža se skozi mene. Preko oblačenja. Slikanja. Pisanja. Kuhanja. Uh, tu še je prostora za napredek.

Gledala sem z družino masterchefa. Kako je to bilo pestro! Bila je meglica iz sladkorne pene. Po njej so polili sadno omako. Potem se je meglica razkadila. Spodaj se je pokazal otoček. Super sladica! To pa je ustvarjalnost v kuhinji! Kaj takega pa še ne!

Ljubek pisan pristen dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Ljubezen je v zraku. Poljublja nas s sončnimi žarki. Oliver Dragojević - Vjeruj U Ljubav (With Oto Pestner) (Live)  (https://www.youtube.com/watch?v=kV_bl8gMASM)

torek, 8. maj 2018

Poudarek užitku...

Kako je super, ko sem prosta. Samo tako. Ker je čas. da se naspim. Točno tako. Samo naspim. Včasih so prosti dnevi kot nalašč za to. Cenim, da sem lahko doma. Klepetam ob kavici. Se smejimo skupaj. Se pogovarjamo. Lepo. To je vzdušje. Se hecamo!

Samo zato imam rada proste dneve, da se malo sprostim. »Čilam.«

Spet smo pri tej besedi! Se sprostim… no tako je že bolj slovensko. Saj ne, da ne bi želela slovensko. To mi je tako lep jezik. Prav ljubek mi je. »Luškan.« Bogat. Razgiban. Če pa sprostitev v slovenščini ne da tega poudarka užitka zraven. Samo sprostitev po slovensko pomeni tako. Blago. Relaksirane.

»Čilanje« pa že ima bolj zabaven pridih. Delam nekaj, kar mi je super fajn. Se sprostim zraven. Sem lahko čisto lahkotna. Jaz. Pristna. Se sproščam. Zraven pa še maksimalno uživam. V ničemer posebnem in vsem. Spet te dolge razlage. Samo ta beseda.

Še pa mi je ena beseda pri srcu. Zabavnost. Zabava. Smeh. Lahkotnost. Smejanje iz srca. Krohotanje. Glasno smejanje. Situacije. Polne komedije. Polne verižnega smejanja. Včasih so stvari tako drastične, da se ne morem nehati smejati. Vedno privlačim polno smeha.

Še druga beseda mi je pri srcu. Pristnost. Samosvojost. Izraznost. Same lepe besede. Počasi jih vedno bolj tkem v svoje življenje. Iskrenost. Tudi do sebe. Ali bolj najprej do sebe.

Ljubek sijoč dan poln pristnosti!

Cmok! Objem!









P.S.: Življenje je zdaj! CAN'T STOP THE FEELING! - Justin Timberlake (https://www.youtube.com/watch?v=ru0K8uYEZWw)

ponedeljek, 7. maj 2018

K A T E J A : Lightness...


Hi my Beloved!

What can I do today to be closer to my dreams? Today!?



What do I want for yourself? To be more genuine, to live a full life, to realize myself.


We celebrated! It was such a beautiful anniversary! I like especially those people. They're close to me. I just want them to be happy. That's all. We celebrated the anniversary of the wedding.


Partnership is a common path to discover one another's authenticity and celebrate it. Feeling of affection and proximity, intimacy.


Above all, a place for happiness. Both. Each of them happy together even more.


I put my feet up on chair. I am drinking coffee. And I'm just enjoying it. When such days come… When you need! There's nothing to be done! Just enjoy!


Today my dear is a day of pampering! Mandatory!


Sometimes such days are coming! I still appreciate home! Cosiness! Shelter! Quiet! And birds that sing from the outside! This is perfection!


Is there anything better than to wear a skirt? When is spring? At sunset? No! I love the lightness flutter of skirt layers. Dancing around me.


The t-shirt was a gift from a friend. I love the difference and the flowers on it. It's all that vibrant yellow ocher! The shoes are of course Peko. For an easy step. I added a gold chain.


Have the nicest lovely happy pink day!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly
 













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Lahkotnost!


Hej moje drage, moji dragi!

Kaj lahko danes naredim, da sem bliže svojim sanjam? Danes!?

Kaj si pa želim zase? Da bi bila vedno bolj pristna, da živim polno življenje, da se uresničujem.

Smo pa praznovali! To pa je bila tako lepa obletnica! Rada imam posebej te ljudi. Blizu so mi. Samo želim si, da bi bili srečni. To je vse. Slavili smo obletnico poroke.

Partnerstvo je zame skupna pot v odkrivanju pristnosti eden drugega in slavljenja tega. Občutek ljubljenosti in bližine, intimnosti.

Predvsem pa prostor za srečo. Obeh. Vsak zase srečna, skupaj pa še bolj.

Podložila sem si noge. Pijem kavo. In samo uživam. Kdaj pridejo taki dnevi. Ko je treba! Nič ni treba! Samo uživati!

Pridejo kdaj taki dnevi! Še bolj cenim dom! Domačnost! Zavetje! Tišino! In samo ptičke, ki pojejo od zunaj! To je že popolnost!

Je kaj lažje nositi kot krilo? Pomladi? Ob zahajajočem soncu? Ne! Rada imam lahkotnost plapolanja vseh plasti krila. Pleše okoli mene.

Majica je bila darilo prijateljice. Obožujem drugačnost in rože na njej. Sploh tiste živo rumene oker barve! Čevlji so seveda Peko. Za lahkoten korak. Dodala sem še veliko zlato verižico.

Imej najlepši ljubek srečen pink dan!

Ljubek dan poln pustolovščine!

-Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!