sobota, 2. junij 2018

Ne dežek, naliv!

Tako sem se zatopila v pisanje! Čisto me je prevzelo! Pogledam naokoli in sem še samo jaz sedela pod velikim drevesom. V kavarni pri Dravi. Kaj?!! Dežuje?

Nekaj drobcenih kapljic je že padlo na ekran. Čisto majhnih… Drevo je vedno bolj šumelo med pisanjem. Sonce se je počasi skrilo. Mislila sem si, da je samo vreme malo bolj oblačno. Nič zato. Saj imam jaknico zraven. Pa sem kar naprej pisala! Dokler res ni bilo več nikogar okoli. Natakar je z neverjetno hitrostjo zbiral kariraste blazinice s stolov. Drevo je bilo res dobro zavetje!

Najprej je bilo tako, da sem prišla. Prostor je bil samo v zadnji vrsti, najbolj oddaljeni od reke. Dobro, no, za zdaj bo ta mizica vredu. V trenutku, ko se je sprostila miza z razgledom pod krošnji velikega drevesa, sem že bila tam! Računalnik sem samo prepognila, dala vmes očala in telefon kot veliki sendvič. To sem dala pod roko. V eni roki kava, v drugi voda. Nisem niti vedela, da se lahko tako hitro spravim. Ko sem že stala, sta bila dva zaljubljenca. Izgledalo je, da sta namenjena naravnost proti vip mizi… Ne! Ne k moji mizi! zdaj ko imam vse tako spakirano v sekundi dvajset! Potem sta samo šla mimo… dobro. Zame!

Imela sem neke prijetne opravke v mestu. Potem sem se želela povabiti na kavo nekam. V centru ne bi šla… grem k Dravi. Tam mi je vedno ljubko… Tako sem kolo parkirala ulico, ki je vzporedna, da ga potem ne rabim vleči po bregcu.

Sredi mojega uživanja niti nisem resno jemala dežja. Pa saj ni bil niti napovedan. (tako se mi zdi. Sicer pa sploh ne poslušam vremenskih napovedi. Ali poročil… Sončno je bilo, ko sem šla od doma. tako bi naj ostalo saj tri ure… ali štiri… Ampak ne! Vreme je samosvoje! (To mi je izjemna lastnost! Všeč mi je!))

To ni bil rahel pršič! Naliv je bil! Zakaj nisem šla z avtom!? Samo vse sem pospravila na najbolj pred dežjem dostopno točko. Si poiskala ključe. Se odpravila po bregecu do kolesa. In uživala v vožnji s kolesom. Kapljice so bile vsepovsod na očalih. Ampak sem vsaj imela čelado! presenetljivo hitro sem bila doma. takoj sem si naredila kopel. Treba je naprej uživati!

Ljubek pristen dan!

Cmok! Cmok!









P.S.: Poslušaj svoje srce!!!

petek, 1. junij 2018

K A T E J A : Lovely whole!


Hi my Beloved!

Am I deciding of fear or love?

  

I decide more based about my feelings (at least I think so). But at least I decide - based more about my feelings than I used to. Or sometimes. Or at least yesterday. (Hope dies last!)


I love being myself everyday more. I'm more gentle to myself. Less to blame. I'm more a friend with me. It's not that easy, but it's always easier.


Relationship to myself. Loving relationship with myself. Authenticity. Love for myself. You look in your eyes? Are we honest with yourselves?


Dreams are being realized! They are tangible! The colleague traveled to Bali with a friend! This is my dream island of artists and art! I can’t wait to see all the pictures from there! Other dreams have come true. Huge! I do not want to tell you everything, but I'm really excited!


I can see it! Increasingly, I see that! With all my heart!


What is even more beautiful than big sleeves? Shirt painted with purple leaves and tiny orange dots. Not so small. It's lovely! I love everything on it! Everything is complementary. Orange and purple. Logical sequel... Lovely whole!


Life loves you!

Love with all your heart!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!


**

SLO: K A T E J A : Ljubka celota!


Hej moje drage, moji dragi!

Se odločam iz strahu ali iz ljubezni?

Bolj se odločam po svojem občutku (vsaj mislim si tako). Se pa vsaj bolj odločam po svojem občutku, kot sem se nekdaj. Ali včasih. Ali vsaj včeraj. (Upanje umira zadnje!)

Vedno bolj rada sem jaz. Bolj sem nežna do sebe. Manj se obsojam. Bolj sem prijateljica s sabo. Saj ni tako lahko, ampak je vedno lažje.

Odnos do sebe. Ljubeč odnos s sabo. Pristnost. Ljubezen do sebe. Si pogledamo v oči? Smo do sebe iskreni?
Sanje se uresničujejo! Postajajo otipljive! Kolegica je odpotovala na Bali s prijateljem! To pa mi je sanjski otok umetnikov in umetnosti! Komaj čakam, da vidim vse slike od tam! Še druge sanje so se uresničile. Ogromne! Vse ne bi rada povedala, ampak sem čisto navdušena!
Vidim, da se da! Vedno bolj vidim, da se da! Z vsem srcem!
Kaj je še sploh lepšega, kot veliki rokavi? Majčka poslikana z vijoličnimi listki in drobnimi oranžnimi pikami. Bolj malimi. Ljubka je! Vse na njej obožujem! Vse se samo dopolnjuje. Oranžno in vijolično. Logično nadaljevanje... Ljubka celota!
Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly












P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Zavetje pod drevesom...

Nekaj je v zraku! Čarobnost. Moja duša je tako polna. Tako lepa. Tako se izraža skozi mene. Noče biti več potlačena. Noče biti več skrita. Želi si prostor v moje žviljenju. Vedno bolj!

Govorim, kot bi bili dve ločeni stvari. Jaz. Duša. Ampak ne! Duša je večji del mene. Samo prostor ji dajem, da se pretaka skozi mene.

Tako rada potujem! Sploh, ko si pogledam kakšen grad, jezero, staro mestno jedro, galerijo… Vse to mi tako polepša dan!

Danes pa sem si ga polepšala s tem, da sem se odpravila v knjižnico!

Šla sem tudi malo raziskovati, če imajo kaj novega. Želim si eno pikasto srajčko. Nekaj sem jih našla…

Želela sem najti eno knjigo, pa je ni bilo! Kar se mi je nekam skrila… Knjižničar mi je pomagal iskati, ker nisem imela pojma, kje bi bila! Iskala sem na čisto narobe polici. Potem mi je našel istega avtorja, le drugi naslov. Vmes, ko je šel preveriti, ali imajo točno to, kar iščem, se mi je odprlo na tej strani!

»Prasila zaradi svoje vsemogočnosti in vsevednosti ne pozna ničesar slabega in nezaželenjega, zato se nam – ki smo del nje – slabega in nezaželenega ni treba bati. Torej je vse, kar se zgodi, brez izjeme dobro in zaželeno – tudi to, kar ima naš zelo oemjeni človeški razum za slabo in nezaželeno.«

   Kojc, Martin. Pot k sreči. Vale Novak d.o.o. 2006, str. 119.

Kaj še je lahko lepše povedano? Vse je zaželeno. Vse je tako kot mora biti. Vse je popolno.

Zdaj pa sedim pod drevesom čisto ob Dravi na kavi! Kako mi je tukaj všeč! Dobro, da sem še prej ujela nekaj sonca na kolesu! Tako lepi razgled imam na reko! Prej so mimo plavale male račke za mamo račko. V ravni vrsti. Kako so bile lepe!

Prav uživam! Zdaj pa si želim, da pridem čimprej domov in si skuham kaj dobrega… Čimprej moram pohiteti, ker mislim, da bo začelo deževati. Semena kar letijo dol z drevesa! Prav pravljično je tukaj! Gremo! Dom kliče!!!

Ljubek pristen dan poln užitka! Razvajajte se!

Cmok! Cmok!









P.S.: Življenje je praznik! Danes pa sploh! Oto Pestner - 30 let  (https://www.youtube.com/watch? v=3DOCoLt7RUk&list=PLPZ_AL1yp6Tz3ZrQbEIxZqv2fW5x0ITiN)

četrtek, 31. maj 2018

Še en!!!

Zjutraj sem se zbudila cela še medla. Premalo spanja! Ampak veselje potovanja me je čisto prebudilo!!! Počutila sem se, kot da grem na morje! Bila sem tako vznemirjena!

Že ko sem mislila, da se mi je dan tako izpolnil, ko sem bila v baročni dvorani gradu Murska sobota, se je lepo samo že nadaljevalo!

Potem sva si še ogledali en grad! Seveda sem bila z mojo mamo! Tako rada raziskuje kot jaz!!! Takoj sem vedela, kam morava naprej zaviti! Rakičan! Kako lepi oboki! Izgledalo je, kot da vozijo noter pri ozkem prehodu. Ne! Tu ne gre skozi. Preozko je! In sem obrnila... Potem pa druga pot! Tam sva skoraj zapeljali noter v konjušnico! Ravno je šel dva metra pred nama veliki črni konj mimo do staje! Takoj sem peljala vzvratno! Potem sva se raje lepo sprehodili! Okoli.

Grad je bil tako lep. Cel park pred njim. Kavarna. Kočija. Oboki. Božansko. In res so vsi vozli pri tisti ozki luknji noter, pod oboki, ker drugje ni šlo. Saj sem videla tam en avto ven peljati. Na sredi dvorišča so bili lepa debela stara drevesa. Ljubko.

Na koncu pa ogled narave! Bukovniško jezero!

Uh, kako pa je to lepo. Sonce je sijalo. Potem pa so se kar naenkrat zbrali vsi oblaki! Padal je tak dež! Garmin naju je peljal na panoramsko gozdno pot! Potem pa je začela padati toča! Parkirala sem pod največje drevo! Uh! Jaz sem se spravila kar dremati. Mama pa je brala revijo. Samo malo sva ogledali kanček jezera… Skoraj tako. Glej jezero. Uuuuu! In je že mimo!

Potem pa je toča ponehala in želela sem si bliže k jezeru!

Bingo!

Našli sva ga! Tam so bili ribiči. Verjetno. Pod streho kočice! Takoj sva se spravili tja! Meglica se je počasi dvigala nad gladino. Še je deževalo. Račke so plavale okoli! Na vsak način sem jih želela slikati! Ključe od avta sem odložila na mizo. Malo se približam račkam in že so ribiči mislili, da so ključi njihovi. Takoj sem se morala oglasiti! Račke pa sem slikala! Čoln je bil privezan za debelo drevo. Tako lepo turkizne barve...

Kako ljubko!

Potem sva še videli most v obliki loka na drugi strani. Seveda sva še morali tja. Skoraj nič ni deževalo. Kaj pa to, ko sem našla popoln pomol!? Božansko! Ljubko. Jezero je bilo tako lepo. Škoda, da nisva več imeli časa za sprehod po energijskih točkah!

Za popotnico domov sem še pila kavo z okusom lešnika. Dobra je bila. Dež in toča pa sta čisto ponehala!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Cmok! Cmok!









P.S.: Življenje je tako lepo, vsak dan sproti! Shawn Mendes - There's Nothing Holdin' Me Back (https://www.youtube.com/watch?v=dT2owtxkU8k)

sreda, 30. maj 2018

K A T E J A : Crazy in movement...


Hi my Beloved!

If you did not feel fear, what would you achieve? What would you dare to do if you were not scared?



I would just be. I would have lived my inside nature, which is my authenticity. By blood, I am a writer in my soul. Artist. Painter. Photographer. All this I would live more boldly. I'd have more eggs to take care of all these areas. So I really need the eggs for that? Sometimes already.


Or I can just do a little every day I get to my dreams. Just every day a little stepping forward.


Summer night! Magical night! How hot are already! How bright are the stars! Now that there are more sunshine, there is more inspiration everywhere! I don’t know, what the weather got with inspiration! But it works better than all vitamins together! It’s wake me up! I feel even more lively! It's pulling me even more into nature! Vitamin sun!!! (Just a little bit and will be vitamin sea! I love it!)


But I make some more conscious decisions. Is that what I really want? Depending on the other? I'm afraid what others will think?


I was driving past! Fields! A lot of red poppies fluttered on it! how wonderful! It was morning! The light was right!


It's a purely everyday clothing. Just a little red and tiger pattern tennis shoes! So! I'm ready to be crazy in movement throughout the day! Or just for coffee!


But this wonderful poppy field!!! It was waving in the wind...


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Norenje!


Hej moje drage, moji dragi!

Če ne bi občutila strahu, kaj bi dosegla? Kaj bi si upala, če me ne bi hromil strah?
Samo bila bi. Živela bi naravo v sebi, ki je moja pristnost. Po krvi, po duši sem pisateljica. Umetnica. Slikarka. Fotografinja. Vse to bi živela bolj drzno. Bolj bi imela jajca, da seuresničim na vseh teh področjih. Pa res rabim jajca za to? Včasih že.
Lahko pa samo vsak dan malo stopim k svojim sanjam. Samo vsak dan po malo stopam naprej.
Poletna noč! Čarobna noč! Kako tople so že noči! Kako svetle so zvezde! Zdaj, ko je več sonca, je več navdiha vsepovsod! Sicer ne vem, akj ima vreme z navdihom! Ampak meni deluje hujše kot vsi vitamini skupaj! Poživi me! Še bolj čutim živost! Še bolj me vleče v naravo! Vitamin sonce!!! (Še malo pa bo vitamin morje! Obožujem!)
Se pa bolj zavestno odločam. Si to res jaz želim? Gledam na druge? Me je strah, kaj si bodo drugi mislili?

Peljala sem se mimo! Polja! Polno rdečih makov se je bohotilo na njem! Kako čudovito! Bilo je jutro! Svetloba je bila ravno prava!


To je čisto vsakdanje oblačilo. Samo malo rdeče barve in tigrasti teniski! Tako! Pripravljena sem za norenje skozi dan! Ali samo za kavo!

Ampak to čudovito makovo polje!!! Valovalo je v vetru...

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Potovanje, ne cilj

Kaj pa to, ko naj bi bil delovni dan, pa se je spremenil v tako čarovnijo? Polno obveznosti je bilo začrtanih. S presledki vmes! Uživala sem v tem! Že ko se reče Grajska ulica, mi je neznansko vabiljivo! Kaj šele, ko imam tam prosto dve uri, skoraj no.

Najprej obveznosti! (To bi se naj zavleklo. Prilišli sva prehitro. Ampak takoj so naju sprejeli! Niti kave še nisem imela časza nazap prinesti, pa sva že opravili!) Potem pa park! Vodomet! Cvetoči grm. Račke! Drevored! Razporeditev grmičkov! Posebna drevesa! Fotografiranje!

Grajska vhodna vrata! Božansko! Oblaki v ozadju, ki so tako lepo sijali v čisti belini. Puhasti! Nebeško modro nebo! Vse je bilo kot v pravljici.

Seveda nisem bila prvič tam. Vse sem želela razkazati naprej! Poročno dvorano vse v steklu. Gospa nama je prijazno dovolila pogled od zgoraj! Tam pa grajske sani v kraljevo modri barvi. Verjetno da za poročne fotografije! Popolnost!

Najlepše pa še je le prišlo! Baročna dvorana s pravim grajskim pohištvom! To pa mi je tako lepo za dušo! Vse stene tako lepo poslikane. Tako lepa peč v beli in zlati barvi.

Res priporočam ogled! Grad Murska Sobota!!!

Kaj pa to, ko so še imeli grajsko kavarnico!? Kavarno. (Kaj še je lahko svet lepši!!! T pa sem bila prvič!!!) Kavico so nama postregli v tako lepih kozarcih. Božansko!

Spoznali sva tako prijazno gospo. Skupaj smo se še potem usedli na kavi. Prišel je tako prijazen kužek. Belo rjav. Tako ga je razvajala s priboljški! Prav super smo se imele! Škoda, da sva že morali naprej!

Kar nisem mogla verjeti, da so naju tako dobro in prijazno sprejeli. Kar so naju razvajali! Vedno znova! Ljudje pa so res prijazni! Čisto!

To pa je bilo tako za dušo!

Ljubek dan polno notranje izpolnjenosti!

Cmok! Cmok!










P.S.: Čutiš to čarobnost v zraku!? Čutiš to čarobnost v srcu?!?!! Mišo Kovač - Od svega te volim više (https://www.youtube.com/watch?v=JeEIWatM1_0)


torek, 29. maj 2018

Privoščiti...

Tako, pa sem tukaj. Kako lepo je tukaj, drugače. Vrt sredi hiš. Zelenje sredi mesta. Ljubko je. Sredi vsega tega pa še dobim mojo najljušo kavo. Lepo. Rada sem tukaj.

Če bi želela, bi lahko sedela tudi na soncu. Zanimivo.

Preko streh, ki se vidijo, plavajo počasi puhasti beli oblački. Hiše imajo še staro glineno kritino gor. Ciglaste barve. lepo je tukaj. Domače. Vmes pa kukajo čisto nebeško modri kosi neba skozi. Ljubko.
Prišla sem pisati, pa sem tako dolgo klepetala po telefonu, da sem imela občutek, kot da kavo pijem v družbi. Zabavno! Cela stena je poraščena z bršljanom! Aja saj ni bršljan, malo prevelilki lilsti so za bršljan… mislim, da je divja trta.

Jaz sem še kaj divja? Kje je moja narava, ki hrepeni po svobodi ustvarjanja? Še ji pustim kaj dihati?

To pa je moj način uživanja. Ob sončnem dnevu se povabim na kavo. Lepo se uredim. Imela sem še neki opravek v mestu, ki sem ga opravila hitro kot "šus". Lahkotno.

Tukaj sem prvič, všeč mi je ta naravnost in poraščenost. Ne bi bilo prav, če bi rekla, da je zaraščeno, ker je lepo urejeno. Ljubki stolčki.

Ne ni divji trs, trta je! Prava trta, ker vidim, da že žene male grozdeke.

Počasi bom že mroala iti, pa še mi ni. Vetrc tako lahkotno piha. Res sem se preveč oblekla. Dobro, da imam nahrbtnik zraven, da bom vse stvari zmetala noter. Na hitro.

Rada se razvajam. Tudi tako. Kaj pa kopel? Ali pa predolgi spanec? Ali pa gledanje rož, kako lepo cvetijo… popolnost. Ples. Ali ko ujamem ravno pravo svetlobo…

Vidim, da bi rada poiskala še več načinov. Nekam skromna sem danes. Čas je, da si privoščim. Zase.

Ljubek sijoč dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Cmok!









P.S.: Kaj so pa tvoje sanje? Stopaš proti njim? Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee  (https://www.youtube.com/watch?v=kJQP7kiw5Fk)

ponedeljek, 28. maj 2018

K A T E J A : Blossom!


Hi my Beloved!

We are allies. All women are allies. Let’s talk nice about one another. Women's power. Others underestimate us, we will not do it ourselves. Neither yourself nor anyone else. Come on! It's time! We appreciate one another!



Dad always said, if I have nothing good to say, I better keep quiet. (I always have something smart to say...) The same is true for us. If you do not have anything nice to say about another woman, it's better to be quiet. That's it!


I love to express myself through clothing. I was also wild by nature. I climbed everything. On the cherry I climbed the highest. We climbed together above the gap. The stream flowed below. Everything seemed interesting. The more I thought it was impossible, the more I was challenging. Rocks at sea. Various.


I don’t know how I reconcile that exploratory nature and femininity. Now I see that there is nothing to coordinate. I'm just a woman who likes to explore. Why would not this go together? But I was so burdened that I was half a guy half a girl. It's not true! I was just genuine and I was doing what I was most happy about!


The day started early in the morning. The castle and the park in front of it already invited me. The bushes were so in blossom! I enjoyed nature. Divine!


Why not white pants? A lovely shirt with flowers is matched with a flowering park. Violet. As I knew that the color is going to there. I like exploring around. I'm all interested. So I like to dress comfortably. Especially comfort shoes, that I can walk around everywhere!


Have the nicest lovely happy pink day!


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly












P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Razcveteno!!!


Hej moje drage, moji dragi!

Zaveznice smo. Vse ženske smo zaveznice. Lepo govorimo ena o drugi. Ženska moč. Že tako nas drugi podcenjujejo, ne bomo si še to delale same. Niti sebi, niti drugim. Daj no! Čas je! Cenimo se!
Ati je vedno govoril, če nimam kaj pametnega povedati, boljše da sem tiho. (Vedno imam kaj pametnega povedati…) Enako velja za nas. Če nimaš kaj lepoega povedati o drugi ženski, boljše, da si tiho. To je to!
Rada sem izražala sebe skozi oblačila. Sem pa bila tudi divja po naravi. Vse sem preplezala. Na češnji sem splezala najbolj visoko. Plezali smo skupaj nad prepadom. Spodaj je tekel potok. Vse se mi je zdelo zanimivo. Bolj se mi je zdelo nemogoče, bolj mi je bil izziv. Skale na morju. Pestro.

Ne vem, kako sem uskladila to svojo raziskovalno naravo in ženskost. Zdaj vidim, da tu ni nič za usklajevati. Sem samo ženska, ki rada raziskuje. Zakaj pa to ne bi šlo skupaj? Jaz pa sem se tako obremenjevala, da sem bila pol fant pol punca. Ni res! Samo pristna sem bila in sem delal to, kar mi je bilo v največje veselje!

Dan se je začel že zgodaj zjutraj. Grad in park pred njim sta me že vabila. Grmovje je bilo tako lepo razcveteno! Uživala sem v naravi. Božansko!

Zakaj pa ne bele hlače? Ljubka srajčka z rožicami se ujema s cvetočim parkom. Nežno vijoličnim. Kot bi vedela, da bodo ravno take barve tam. Rada raziskujem okoli. Vse me zanima. Zato se rada oblečem udobno. Sploh obujem, da lahko hodim vsepovsod okoli!

Imej najlepši ljubek srečen pink dan!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly












P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!