torek, 29. maj 2018

Privoščiti...

Tako, pa sem tukaj. Kako lepo je tukaj, drugače. Vrt sredi hiš. Zelenje sredi mesta. Ljubko je. Sredi vsega tega pa še dobim mojo najljušo kavo. Lepo. Rada sem tukaj.

Če bi želela, bi lahko sedela tudi na soncu. Zanimivo.

Preko streh, ki se vidijo, plavajo počasi puhasti beli oblački. Hiše imajo še staro glineno kritino gor. Ciglaste barve. lepo je tukaj. Domače. Vmes pa kukajo čisto nebeško modri kosi neba skozi. Ljubko.
Prišla sem pisati, pa sem tako dolgo klepetala po telefonu, da sem imela občutek, kot da kavo pijem v družbi. Zabavno! Cela stena je poraščena z bršljanom! Aja saj ni bršljan, malo prevelilki lilsti so za bršljan… mislim, da je divja trta.

Jaz sem še kaj divja? Kje je moja narava, ki hrepeni po svobodi ustvarjanja? Še ji pustim kaj dihati?

To pa je moj način uživanja. Ob sončnem dnevu se povabim na kavo. Lepo se uredim. Imela sem še neki opravek v mestu, ki sem ga opravila hitro kot "šus". Lahkotno.

Tukaj sem prvič, všeč mi je ta naravnost in poraščenost. Ne bi bilo prav, če bi rekla, da je zaraščeno, ker je lepo urejeno. Ljubki stolčki.

Ne ni divji trs, trta je! Prava trta, ker vidim, da že žene male grozdeke.

Počasi bom že mroala iti, pa še mi ni. Vetrc tako lahkotno piha. Res sem se preveč oblekla. Dobro, da imam nahrbtnik zraven, da bom vse stvari zmetala noter. Na hitro.

Rada se razvajam. Tudi tako. Kaj pa kopel? Ali pa predolgi spanec? Ali pa gledanje rož, kako lepo cvetijo… popolnost. Ples. Ali ko ujamem ravno pravo svetlobo…

Vidim, da bi rada poiskala še več načinov. Nekam skromna sem danes. Čas je, da si privoščim. Zase.

Ljubek sijoč dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Cmok!









P.S.: Kaj so pa tvoje sanje? Stopaš proti njim? Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee  (https://www.youtube.com/watch?v=kJQP7kiw5Fk)

Ni komentarjev:

Objavite komentar