četrtek, 31. maj 2018

Še en!!!

Zjutraj sem se zbudila cela še medla. Premalo spanja! Ampak veselje potovanja me je čisto prebudilo!!! Počutila sem se, kot da grem na morje! Bila sem tako vznemirjena!

Že ko sem mislila, da se mi je dan tako izpolnil, ko sem bila v baročni dvorani gradu Murska sobota, se je lepo samo že nadaljevalo!

Potem sva si še ogledali en grad! Seveda sem bila z mojo mamo! Tako rada raziskuje kot jaz!!! Takoj sem vedela, kam morava naprej zaviti! Rakičan! Kako lepi oboki! Izgledalo je, kot da vozijo noter pri ozkem prehodu. Ne! Tu ne gre skozi. Preozko je! In sem obrnila... Potem pa druga pot! Tam sva skoraj zapeljali noter v konjušnico! Ravno je šel dva metra pred nama veliki črni konj mimo do staje! Takoj sem peljala vzvratno! Potem sva se raje lepo sprehodili! Okoli.

Grad je bil tako lep. Cel park pred njim. Kavarna. Kočija. Oboki. Božansko. In res so vsi vozli pri tisti ozki luknji noter, pod oboki, ker drugje ni šlo. Saj sem videla tam en avto ven peljati. Na sredi dvorišča so bili lepa debela stara drevesa. Ljubko.

Na koncu pa ogled narave! Bukovniško jezero!

Uh, kako pa je to lepo. Sonce je sijalo. Potem pa so se kar naenkrat zbrali vsi oblaki! Padal je tak dež! Garmin naju je peljal na panoramsko gozdno pot! Potem pa je začela padati toča! Parkirala sem pod največje drevo! Uh! Jaz sem se spravila kar dremati. Mama pa je brala revijo. Samo malo sva ogledali kanček jezera… Skoraj tako. Glej jezero. Uuuuu! In je že mimo!

Potem pa je toča ponehala in želela sem si bliže k jezeru!

Bingo!

Našli sva ga! Tam so bili ribiči. Verjetno. Pod streho kočice! Takoj sva se spravili tja! Meglica se je počasi dvigala nad gladino. Še je deževalo. Račke so plavale okoli! Na vsak način sem jih želela slikati! Ključe od avta sem odložila na mizo. Malo se približam račkam in že so ribiči mislili, da so ključi njihovi. Takoj sem se morala oglasiti! Račke pa sem slikala! Čoln je bil privezan za debelo drevo. Tako lepo turkizne barve...

Kako ljubko!

Potem sva še videli most v obliki loka na drugi strani. Seveda sva še morali tja. Skoraj nič ni deževalo. Kaj pa to, ko sem našla popoln pomol!? Božansko! Ljubko. Jezero je bilo tako lepo. Škoda, da nisva več imeli časa za sprehod po energijskih točkah!

Za popotnico domov sem še pila kavo z okusom lešnika. Dobra je bila. Dež in toča pa sta čisto ponehala!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Cmok! Cmok!









P.S.: Življenje je tako lepo, vsak dan sproti! Shawn Mendes - There's Nothing Holdin' Me Back (https://www.youtube.com/watch?v=dT2owtxkU8k)

Ni komentarjev:

Objavite komentar