sobota, 3. marec 2018

Odgrnila sem zavese...

Nekaj tako lepega je v tem našem mestu! Sprehod čez most. Ptice preletavajo nebo. Strehe so sveže pobeljene z belino snega. Polno snežink na kupu ustvarja tako harmonijo. V ozadju pa se vidjo zasneženi hribi. Reka spodaj je tako elegantno srebrno metalne barve. Veličastna. Stalna. Umirjena. Kot bi vedela, da je nedlja.

Ljudje so tako zaviti v šale. Res. Že dolgo ni bil otako mrzlo. Minus in to krepko. Malo smo se navadili ali razvaldili na te mile zime. Neverjetno! Prav paše. Tako sem hvaležna, da živim v tako lepem mestu. Gospa s psičkom me je tako lepo pozdravila, psiček pa me je povohal. Tako ljubko kravlžljast je bil. In puhasto bel kot sneg. Vse v stilu bele barve. Ljubko je to! Tako prijazni ljudje živijo tukaj.

Uživam na kavi in tako lepem pogledu skozi okno.

Malo sem bila žleht. Ampak ne smem povedati vsega! Ampak občutek je bil izjemen! Še je vedno. Čaroben. Včasih je treba biti malo žleht!

Uh, pogrešam, da bi kaj karte skupaj igrali. To bi mi bilo v tako veselje! Zdaj je sneg. Čas je za tarok. Prav kliče po tem, da bi vrgli kakšno »rundo«!

Dan se vedno tako lepo začne. Vse je zasneženo in potem je na vso to kristalno čisto belino sijalo sonce. Žarki so se tako lesketali po strehah.

Kaj je moja najljubša barva? Ni niti potrebe razlagati. Živo roza ima vibracijo ljubezni v sebi. In to tiste prave. Srčne. Samo, kako je lahko ljubezne sploh neprava? Če ni prava, potem ni ljubzen. Potem je pač nekaj namišljenega. Pa saj ne obstaja namišljenost. Dokler je resnična, je. Potem pa je ljubezen v srcu. Vedno. Vseprisotna. Vednoprisotna. Samo naravnam se. Na sledenju svojemu srcu! Pa saj ne obstaja čas, ko ni ljubezni. To je tako, kot bi rekli, da ni sonca podnevi. Vedno je, samo je včasih skrito za oblaki. Pri meni pa je isto, samo rolete imam dol potegnjene. In težke črne žametne zavese zagrnjene. Ampak ni treba, da je tako. Ni treba. Sonce je vedno tukaj. Samo odprem vse na strežaj. Za sijaj duše, srca. Lepoto dneva. Čarobnost…

Danes odprimo okna na strežaj soncu! Že čutiš čarobnost?

Ljubek dan!

Cmok! Cmok!









P.S.: V srcu imamo dovolj ljubezni za vse! 

petek, 2. marec 2018

K A T E J A : Snowy cute...


Hi my Beloved!

What would you mean to me I’m in love with life?



What would mean life loves me?


What does success mean for me?


Questions are more important than answers. They spread and deepen. They give me the chance of discovering. Research. The layers are revealing to me. There is no day and night. Yes and no. This is a feeling of satisfaction when the answer founds me.


In love with life means to me that I do what I love and love what I do. I wake up full of excitement, what awaits me all. I live my dream. I'm becoming... I am always more authentic. I express my talents. I follow my bliss. So then I shine love.


Snow everywhere! Also on my shoes! And a little bit in! Well, I know, it's winter! So I'm dressed as warmly as possible. It has not been minus 20 degrees for a long time. A turtle neck. A long sweater (jumper) dress. The warmest booties. A hat. And something that stands out. Red purse with emphasis and color of snow. White flower. I have such a beautiful coat that almost can’t be seen from the snow...


Love with all your heart!


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...


Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful snowy day!



**

SLO: K A T E J A : Snežno ljubko

Hej moji dragi!

Kaj bi meni pomenilo zaljubljena v življenje?

Kaj bi mi pomenilo življenje me ljubi?

Kaj sploh zame pomeni uspeh?

Vprašanja so bolj pomembna kot odgovori. Širijo se in poglabljajo. Dajo mi možnost odkrivanja. Raziskovanja. Razkrivajo se mi plast po plast. Tu ni dan in noč. Da in ne. To je občutek zadovoljstva, ko me odgovor sam najde.

Zaljubljena v življenje mi pomeni, da delam, kar ljubim in ljubim, kar delam. Zbudim se polna navdušenja, kaj me vse čaka. Živim svoje sanje. Se uresničujem. Sem vedno bolj pristna. Izražam svoje talente. Sledim svojemu sijaju. Tako potem sijem ljubezen.

Sneg vsepovsod! Tudi na mojih čevlji! In malo v! No, saj vem, zima je! zato sem oblečena kar najbolj toplo. Že dolgo ni bilo minus 20 stopinj. Puli. Dolga pulover obleka. Najtoplejši škorenjčki. Klobukec. In nekaj, kar izstopa. Rdeča torbica s poudarkom in barvo snega. Belo rožo. Imam tako lepi plašček, da se me skoraj ne vidi iz snega…

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten snežen dan!

Razčesavanje...

Hej, kako je kaj danes? Najprej je malo snežilo, potem pa je že kar deževalo! Polno ljubezni je vsepovsod. Ni to lepo? Čarobno!

Kako mi je všeč, ko smo se ženske tako emancipriale. Vsepovsod lahko gremo same. Dve gospe sta keleptali. Ena je prišla na čaj. Druga spet je prišla brati časopis. Zanimivo… Mislim, da sem se rodila v točno tukaj kot sem se, da lahko žvim sovjo pristnost. Svobodo ustvarjanja. Ne morem povedati, kako odlično se počutim. Vse v meni kar kriči od radosti! Bolj vriska. Lepo mi je tukaj.

Slikam svoje dneve po svoje. To je taki užitek. Vem. In privilegij!

Zunaj tako močno dežuje. Dežnik sem pustila v avtu, ker sem mislila, da bo nehalo deževati. Pa saj nimam daleč stran avta.

Valentinovo je tako lep praznik. Polno navdihujočih misli je vsepovsod. Rada imam ta praznik! Kaj pa danes, vse je dobro. Vse je dobro in čisto vse je dobro!

O čem bom pa danes pisala? O sebi. O sreči. O bližini. O vsem, kar me navdihuje. Sploh ne mroem povedati. Zato sem tukaj na kavi, ker sem se povabila. Za praznik. Ljubezni. Ker se imam rada. Ker se učim imeti rada vedno bolj…

Kaj pa zdaj? Sijaj naprej… Kaj je danes sledenje mojemu sijaju? Sledi mojemu sijaju? Slutnaj mojega sijaja? 

Počasi bi rada šla domov. Vem. V zavetje. V reiki. V meditacijo. V uživanje na sedežni. Delanje nič in delanje vsega. Samo bom. Tam. Radostna. Igriva. Samosvoja. Kaj če bi kakšen dober film pogledala?

Toliko že vem in toliko bi še rada raziskala. Samo pomislim in že grem dalje. Kaj pa zdaj? Razvajanje. Kako? S kopeljo. Z razvajanjem. S cartanjem. S samo. S ponjenjem baterj. S celovitostjo. Z branjem. S sprehodi. Z jogo. S sabo. S lepoto, ki me obdaja.

Zdaj pa je že sonce. tak da je čas za odhod proti domu. Lepo je bilo tukaj. 

Ljubek dan, moje drage, moji dragi!

Rada vas imam!

Cmok! Cmok!




P.S.: La Vie Est Belle... Življenje je lepo... Magnifico Gospod težko sem ponižen live (https://www.youtube.com/watch?v=K3IUuuTLirs)

četrtek, 1. marec 2018

Glasba in poetičnost...

Ditka, Slovenska Bistrica, Viteška dvorana

Tako sem veselja, da sem si uresničila željo! Šla sem na koncert Ditke in Ferija Lainščka!

Začelo se je z mojo najljubšo pesmijo! Ne bodi kot drugi! V angleščini! Dober glas ima! Dobila sem mravljince po celi koži! Ganjena sem bila do solz! Ditkin oče jo je uglasbil, ker je mama rekla, da je to najlepša ljubezenska pesem, kar jih je slišala. Rekla mu je, da jo mora uglasbiti!

Tako vzdušje, tako bogate besede, pesmi, uglasbljene! Neverjetno! 

Potem pa še pesnik! Kako dobro pripoveduje. Prinesla sta tako srečo in radost v moje srce! To si želim zase! Prinašati srečo in radost ljudem!

To ne morem povedati z besedami. Pesmi so tako doživete in čutne. Občutek je bil samo magičnost! Ljubezen! Čarobno! Najlepše ljubezenske pesmi sploh!

Kar dobila sem navdih! Tudi jaz že pišem pesmi od malega. Natančno od drugega razreda! In spet jih bom. Saj vedno pišem kaj! Rada bi se bolj posvetila tej poetični plati v meni, ki si želi na plano!

Večer je bil posebno bogato doživetje za dušo. Lepota. Sijaj! Grajski večer! 

Zdaj pa poetičnost ob blizu... Feri Lainšček!

Ne bodi kot drugi

Prinesi mi rože, ki divje cvetijo,
odpelji me v goro, kjer škrati živijo.
Pokaži mi zvezdo z mojim imenom,
zloži mi pesem z bizarnim refrenom.

Povabi me včasih v kraje neznane,
mi zjutraj pod okno pripelji cigane.
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.

Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi,
ljubezen ni reka, ki teče po strugi.
Napravi to zopet, ne hodi po poti,
saj sreča ni nekaj, kar pride naproti.

Poljubi me nežno, ko drugi hitijo,
povabi me v mesto, ko drugi že spijo.
Usoda je živa in mrtvi junaki,

naj še hrepenijo postaje in vlaki.

Hej, ti, danes pa čudovit poetičen dan! V vsej svoji lepoto in polnosti!

Cmok! Cmok!









P.S.: Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi... Ditka - Ne bodi kot drugi (https://www.youtube.com/watch?v=7bNMHGxGGj8)


sreda, 28. februar 2018

K A T E J A : Rainbow day...


Hi my Beloved!

There is some movement in Slovenia. Some energy is in the air. Maybe it's all over the Earth! Feeling love for yourself. Developing or emphasizing or reclaiming women's energy, power. We do not need to be a man. We are beautiful and perfect because of our femininity.


I don’t mean that only for women. Men can be themselves too. It’s not about gender. I love to be authentic. And I wish that for everybody! Be happy!


How can I today emphasize my femininity? I'm sure to start with the basics. Nice underwear and makeup. Not really red. But definitely a nice shade. I'm going to dress nicely. How do I feel good? Uh, I have such a beautiful dark blue coat. I'll put that one up! It has such a nice border in front of the artificial leather, which is so beautifully lit. it’s not all about clothing. But it’s a start.


It was so cold! It was so ice-cold! such as the title of the famous song… “Ice! Ice! Baby!”


The heels of my shoes were stuck in the snow. But I love these shoes! They are so good! the whole combination! I love this skirt because it is so playful! Beautiful ruffles in the end emphasize the dance of the fabric. Jumper is like rainbow. How would you not like this?


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...


Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful rainbow day!


**

SLO: K A T E J A : Mavričen dan…

Hej moji dragi!

Neko gibanje v Sloveniji poteka. Neka energija je v zraku. Mogoče pa po vsej Zemlji! Občutenje ljubezni do sebe. Razvijanja ali poudarjanje ali obujanje ženske energije, moči. Ne rabimo biti moški. Lepe in popolne smo točno zaradi svoje ženskosti.

Tega ne mislim samo za ženske. Moški so tudi lahko samosvoji. Ne gre za spol. Rada sem pristna. In to si želim za vse! Bodi srečna! Bodi srečen!

Kako lahko danes poudarjam svojo ženskost? Sigurno bom začela pri osnovah. Lepo spodnje perilo in šminka. Ne ravno rdeča. Ampak definitivno nek lep odtenek. Kaj lepega si bom oblekla. V čem se dobro počutim? Uh, imam tako lep temno moder plašček. Tistega si bom dala gor! Ima tako lepo obrobo spredaj z umetnega usnja, ki se tako lepo sveti. Ne gre samo za oblačila. Ampak je pa začetek…

Bilo je tako mrzlo! Bilo je tako ledeno! Kot gre znana pesem… »Ice! Ice! Baby!”   pete od čevljev so me mi zapikale v sneg. Ampak obožujem te čevlje! tako so dobri! cela kombinacija! To jeans krilo obožujem, ker je tako igrivo! Lepi volančki na koncu poudarijo ples tkanine. Pulover je kot mavrica. Kako ne bi imela rada tega?

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten mavričen dan!

Lepa... v soncu...

Se lahko počutim odlično, če se danes naročim pri frizerju? Lahko se počutim vedno boljše. In boljše.

In danes bi to pomenilo to. Malo časa zase. Urejenost. Prijaznost do sebe. To je moja uresničitev danes. Si želim ustvarjati sebe. Kot sem. V polnosti? Kaj to sploh pomeni? Pomeni mi biti srečna v vsej polnosti. V vsem, kar sem. V vseh stvareh. V vsem, kar sem. Rada sem to, kar sem. Vedno si bolj si dovljujem, da poetičnsot duše sije skozi mene.

Uh, se je zbralo kar nekaj oblakov v življenju. Nisem jih spustila. Zdaj pa se naj razkadijo! Naj se meglice razprišijo! Čas je, da posije sonce v polnosti!

Si tukaj?


Seveda sem!

Še bolj zaljubljena v življenje.

Si želim biti v polnosti jaz. Pa saj sem. Saj drugega ne morem biti.

Zelo rada miksam stvari. Tako kot imam rada barvitost, tako imam rada mešanje. Smotijev. To mi je pa najboljša stvar do zdaj. Včasih sem si naredila kakšnega. Sestra pa me je čisto navdušila, da si jih delam vsak dan. Še bolj zdravo različico. Z ovsenimi kosmiči, kokosom, cimetom, malo špinače, banano… Vedno dodam borovnice, ker jih imam rada. Potem dobim tako lepo ledeno kašico, ki je tako okusna, najboljše pa je, da je zdrava! Obožujem to! To je zdaj vsak dan moj zajtrk.

Danes je dan za razvajanje. Malo sonca. Kopel. Malo sprehoda. Kdaj pa ni dan za razvajanje? To pa je tudi res. Ali branje dobre knjige. Za sladko brezdelje. Slikanje. Vse, kar si moje srce poželi. To je danes moj dan.

Polno imam navdiha, kaj bi rada brala. Vedno večja navdušenka Abrahama (Esther Hicks) sem. To pa mi je v tako veselje. Neverjetno! Bodi srečen in vse ostalo se ti razpre v polnosti.

Čakaj, grem zdaj frizerja poklicati! Mogoče pa ima danes čas.

Ljubek pristen dan poln sonca!!! Samo čez okno poglej!!!

Cmok!








P.S.: Ljubim sonce v sebi, ki je vedno močnejše!!! Elvis Presley - It's now or never (https://www.youtube.com/watch?v=QkMVscR5YOo)

torek, 27. februar 2018

Pa uživajte!

Tako prijazna gospa, ki mi je prodala vstopnico, mi je rekla, pa uživajte.

Bom, hvala!

Ravno prej sem imela dilemo v glavi. Užitek ali užitek! Saj ne, hecam se. Je res vedno živeti, če ne uživaš? Bom res spustila kakšen užitek! Potema pa mi je potrdila, da je smisel življenja užitek! Vedela sem! In sreča!

Stopim iz pisarne, ko spet srečam pevko! Zdaj pa sem jo morala pozdraviti! Tako lepa je bila! Tako lepo se smeji in tako lepe oči ima! (Da ne bo to kaj narobe razumljeno! Še vedno so mi všeč moški! Popolnoma! Ampak! Res je lepa! )

Pokažem karto! Spet isto! Uživajte! (Pa kaj to ja zarota! Saj sem že prvič slišala!!! Kaj so to vadili celi dan ali kaj skupaj! Mislim, celo osebje!!! Kako so prijazni!!!)

Bom! Bom! Bom!

Dvorana v gradu je bila čudovito osvetljena! Mi je že mahala gospa, da je prosto v drugi vrsti! In seveda, mi je verjetno mislila reči, naj uživam! Pa sem že na obrazu imela tako srečne izraz, da mi verjetno ni rabila več reči!

Spet malo okusa poetičnosti! Kaj še nimate knjig Ferija Lainščka? Kaj še čakate!

Ljubim

Ljubim svilo tvoje kože,
ko po njej moj prst drsi,
čutim tiste drobne mravlje,
ki si iščejo poti.

Ljubim toplo sled jezika,
ki mi nežno šepeta,
čutim plimo nore želje,
ki prevzela je oba.

Ljubim drugi breg pogleda,
ko potem zapreš oči,
čutim roko, ki je legla,
kakor misel obleži.

Ljubim zadnji rob dotika,
ko potem že skoraj spim,
čutim zopet da sem tvoja
in da s tabo res živim.

Feri Laišnšček

To pa so pesmi! Danes pa poetičen dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Cmok!











P.S.: Čutiš čarobnost ljubezni!? Tukaj je. Otipljiva. Ditka LJUBIM (https://www.youtube.com/watch?v=lIxSnWbdNzk)

ponedeljek, 26. februar 2018

K A T E J A : The biggest pom pom...

Hi my Beloved!

I started sweet early in the morning. Sometimes sneak some day. Unannounced. In the middle of everything. That's right. Surprise. It’s like it would be Sunday midweek. Or something like that. Holidays without an official holiday.


And this early in the morning was meant at half past twelve. Somewhere. Maybe a couple of seconds before. I could sleep for a long time.


Love is in the air! Literally everywhere! Can you feel the magic!?


Today it's free day for me. I just enjoy it and that's it. Do I have a sense of guilt? No, not by chance! The more I relax and the more I enjoy, the more I fall in love with life. Then I able to share all love further.


Today is such a day when there is nothing to be done. Just if I want to. Just nothing! I do not have to! Because I do not need it! And this is always a blessing for the soul!


I'm just here. Relaxed. In the warmth of the house. And I want to take a walk, watch a good movie. That's it. Little tiny things that are precious to me. Why do not fill the days with this?!


I have a choice. And today I choose what makes me happy. The color in the painting dries up. It was so good to play with colorfulness. That to me is such a joy! Also colors in the dressing. I know. Monochrome tones are not for me! Everything has at least a pinch of paint! To revive. Refresh! Then it is alive! At least a bit! Uh, monochrome is so boring! I love the colors! The rest seems so inexpressible ... I love bright pink! And shoes! And the bath! And sipping coffee quite slowly! Uh, that's it! And writing!


I'm in full gear. Yes! A cap with biggest pom pom ever! A warm coat! Boots with full heel! A scarf! It's winter! It’s very cold! I'm dressed like a northern bear. (But still not enough! (Are the bears even dressed!?!)) A turtle neck. Leggings. Double. Dark red. A lovely T-shirt in dark red with printed large roses. It was a gift. Surprise... Exterior... Everything is in dark blue. Also a lovely little purse that is adorned with ribbon. This is the connecting element between dark blue and red because it has exactly such lines up!


Have the nicest lovely happy pink day!


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Največji cof!

Hej moje drage, dragi!

Že navsezgodaj zjutraj sem začela sladko. Včasih se prikrade kakšen dan. Nenapovedano. Sredi vsega. Čisto tako. Presenečenje. Kot bi bila nedelja sredi tedna. Ali nekaj takega. Praznik brez uradnega praznika.

In to zgodaj zjutraj je mišljeno ob pol dvanajstih. Nekje. Mogoče par sekund prej. Lahko sem dolgo spala.

Ljubezen je v zraku! Dobesedno vsepovsod! Čutiš čarobnost!?

Danes je zame prosto. Samo uživam in to je to. Imam slučajno občutek krivde? Ne, niti slučajno! Bolj kot sem sproščena in bolj kot uživam, bolj se zasipam z ljubeznijo. Potem jo komaj lahko delim naprej.

Danes pa je taki dan, ko ni nič treba narediti. Samo če želim. Čisto nič! Nič ni moram! Ker ne rabim! In to je vedno pravi blagor za dušo!

Samo sem. Sproščena. V toplini doma. In želim si na sprehod, pogledati dober film. To je to. Majhne drobne stvari, ki so meni ljube. Zakaj pa si ne bi zapolnila dni s tem?

Imam na izbiro. In danes izbiram to, kar me osrečuje. Barva na sliki se še suši. Tako dobro se je bilo igrati s pisanostjo. To mi je v tako veselje! Tudi pri oblačenju. Vem. Monokromatski toni niso zame! Vse kar ima vsaj ščepec barve! Da poživi. Osveži! Potem vse oživi! Vsaj malo! Uh, enobarvno je tako dolgočasno! Jaz prav ljubim barve! Ostalo se mi zdi tako neizrazno… Ljubim živo roza! In čevlje! In kopeli! In srkanje kave čisto počasi! Uh, to pa je! in pisanje! 

V polni opremi sem. Da! Kapa! Topel plašček! Škorenjčki s polno peto! Šal! Zima je! Mrzlo in to zelo! Oblečena sem kot severni medved. (Pa še premalo! (Kaj so medvedi sploh oblečeni!?)) Puli. Pajkice. Dvojne. Temno rdeče. Ljubka majica v temno rdečem s potiskanimi velikimi vrnicami. To je bilo darilo. Presenečenje… Zunanjost… Vse je v temno modrem. Tudi ljubka mala torbica, ki jo krasi rutka. To je vezni element med temno modro in rdečo, ker ima točno take črte gor!

Imej najlepši ljubek srečen pink dan!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!