ponedeljek, 26. februar 2018

Uresničitev želje... za dušo!!!

Se lahko zgodi še več naključij? Vedno sem si želela na Ditkin koncert. Tako lepo sta z očetom uglasbila pesmi od Feria Lainščka. Najbolj zato! To pa so ljubezenske pesmi! Kar mravljince dobiš zraven! Vedno sem ga zamudila, ali je bil predaleč, ali sem delala… no, vedno je bilo nekaj.

Sodelavka me je prosila, če zamenjam izmeno bratu. Rada bi, da bi prišel na njeno poroko! Pa vedno! Vedno sem za romantiko in poroke! Čestitke! Ona meni, komaj ko pridem v službo, tako resno, nekaj velikega bi te morala prositi. Sem se že ustrašila, da bom morala biti priča! Hecam se! Petkrat sem se še opomnila, da moram priti zjutraj!

Tako slučajno zjutraj med pitjem kave pa opazim! Magična dvojica v Slovenski Bistrici. Danes zvečer! Imam prosto! In to v viteški grajski dvorani, ki je tako lepo poslikana! Veliko dam na lepoto ambienta. In tako čudovite pesmi spadajo v kraljevo dvorano!

Kar nisem mogla čakati, da mine! Potem pa plan kot specialka. Na sekunde. Stuširati. Najesti. Obleči. Uh, še piti! In voila! Že sem bila v avtu. Snežilo je! Pa kaj je to takega. Samo bolj počasi je treba. Počasi in sigurno!

Parkirišče me je že čakalo! Stopila sem v grajsko dvorišče. Slišale so se petke. Videla sem samo svetlečo krilo v zlatem! To bi lahko bila pevka!

Pesem za okus! Feri Lainšček... romanitčnost in poetičnost in dragocenost!

Vedno prvi

Vedno si prvi prišel mi naproti,
ko pot je zavila v neznano,
moja je senca postala lisičja
in noč je ležala nad mano.

Vedno si prvi prinesel mi sonce
in jutro z okusom poljuba,
kaplja je topla drsela med nama
in zvesta bila je obljuba.

Vedno si prvi zaslutil nevihto
in tisti moj strah za metulje,
tvoja je misel drsela po robu,
kjer z mano nihče ne potuje.

Vedno si prvi dotaknil se kože
in mravlje so šle po tej poti,
našla sva najino drugo obalo,
še zmeraj ji greva naproti.

Med nama je nekaj, kar ni le beseda,
iz take snovi je kot sanje,
med nama so časi, ko skupaj molčiva
in tiho verjameva vanje.

Feri Lainšček


Danes pa poslšaj svoje srce!!!

Ljubek dan moje drage!

Cmok!!!









P.S.: Slišiš? Pssst! Slišiš!?! Tvoje srce ti govori!!! Ditka- Ne spreminjaj me (https://www.youtube.com/watch?v=WHrIOg3HOeU)

Ni komentarjev:

Objavite komentar