sobota, 11. avgust 2018

Zaplešimo...

Kaj ni lepo, da smo živi? Vse se pretaka okoli mene. Zabavne stvari. Srečnost. Smeh. Zabavnost. Izzivi. Kar je potem zanimivo in spet razlog za porajanje novih rešitev. Kar je spet srečnost in srčnost.

Dogaja se. Zabavno je vse to opazovati. Pretakanje. Pretočnost. Zabavnost. Lahkotnost. Sledenje svojim sanjam. Narava v meni se želi izraziti. Vedno bolj.

Danes sem si kar zraven zajtrka s tako lahkoto pripravila vse za kosilo. Tako lahko pa že dolgo ni šlo. Zdaj že diši iz pečice. Komaj čakam, da bo pečeno. Uh, kako obožujem to! Pa še uspelo je!

Imamo pa še neko drugo praznovanje. To navznoter je tako vsak dan praznovanje. Rast! Zdaj pa bo prava čaga! Zbrala se bo vsa velika družina. To se tako sliši, kot da bi se zbrali vsi klani mafije. Saj po eni strani je tako. Vsak ima svoj način življenja. Vsakdanjosti in obveznosti nas ločujejo bolj kot včasih. Več časa smo preživljali skupaj. Ampak tak je tudi prav. Bo pa zdaj veselje večje! To me tako osreči. Komaj že čakam.

Moram pa priznati, da me pa tudi veseli, da sem našla popolno obleko. Rada imam drugačnost. Igrivost. Barvitost. Potem pa iskanje dodatkov in torbice in čevlje. To mi je pa v tako veselje. Za dušo. To me pa tako osrečuje! Srčnost. Pestrost. Vem. Komaj čakam, da bo zabava, se si vse oblečem skupaj. Dobila sem tako lepe asimetričen uhane. Lepših in bolj kičastih še nisem videla. Res. Božanski so!

Ljubek dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Pusa! Objem!








P.S.: Razrpimo roke lepemu! Vse okoli nas je! Parni Valjak - Uhvati ritam  (https://www.youtube.com/watch?v=aPoxPHdL6cs)

petek, 10. avgust 2018

K A T E J A : The uniform...


Hi my Beloved!

I like to talk. I love the depths. I love honesty. I love friends. I always get to something new. Lessons. Insights. That's what makes me so happy. This is really important for me in my life. I love that.


Perfect night! The perfect start!


I love life in the city.


I enjoy this moment...


This is definitely my uniform. Dress. Dresses. Flops. Much more in the summer. Easy breezy. The color is so richly emerald green. Lovely ... Life is too short to complicate.


Life loves you!


Love with all your heart!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!


**

SLO: K A T E J A : Uniforma...

Hej moje drage, moji dragi!

Rada se pogovarjam. Rada imam globine. Rada imam iskrenost. Rada imam prijateljstvo. Vedno pridem do česa novega. Spoznanja. Uvidov. To mi je pa tako veselje. To mi je v resnici pomembno v življenju. To obožujem.

Popolna noč! Popoln začetek!
Obožujem življenje v mestu.

 Uživam v tem trenutku...

To je zagotovo moja uniforma. Obleka. Obleke. Natikači. Sploh poleti. Lahkotno zračno. Barva pa je tako bogato smaragdno zelena. Ljubka... Življenje je prekratko za kompliciranje.

Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Danes? Zdaj?

Ljubko je tukaj. v tem trenutku. Vse je tako jasno. Vse je tako pristno.

Prav rada imam dan kot je danes. Lahko sem spala, kakor dolgo sem želela. Mislila sem, da bom bolj dolgo. Telefon si naredim kot za na letalo. Ali stisnem tisti gumbek letalo. Da imam res mir. Odprem si okno, da je svežina. Potem pa zaspim kot angelček.

Spanje mi je tako pomembno kot dihanje. Potem sem čisto drug človek, ko sem dala svoje ure skozi. Sveža. Navdušena. Radostna. Kar tako, samo ker sem dovolj spala.

Prijazna sem do sebe. S spanjem. Radodarna. To pač rabim in to mi je uvod v lep dan.

Včeraj sem brala Roberta Holdena, da si želimo sreče, vseeno pa občutimo krivdo, če bi res sprejeli povabila, ko nas vabi.

Koliko sreče lahko prenesem? Res verjamem, da dobro prinaša dobro? Zakaj pa potem ne živim tako? Vsaj malo bolj tako?

Saj živim tako. Danes si bom uresničila željo. Tako. za mojo dušo. Za zabavo. Ker si lahko. Želim si. Kaj me osreči danes? Kaj je moja srčna želja danes? Kaj si lahko uresničim za dušo?

Ljubek pristen dan moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!











P.S.: Srčen dan poln, več kot poln sreče! Življenje je tvoje. Poslušaj svoje srce!!!

četrtek, 9. avgust 2018

Žgečkanje čisto narahlo...

Bosa sem hodila po travi. Tako me je žgečkala. Niti malo ni bila trda in pikasta. Bila je mehka kot tepih. To pa sem tako uživala. Kot bi mi nekdo božal noge s peresom. Žgečkljivo. Božansko mehko. Sproščujoče. Da niti ne omenim, da je sonce ravno zahajalo in je bilo vse ovito v nežno zlati sij.

Na drugi strani pa se je pripravljalo k nevihti. Ravno, ko sem se obrnila, da grem nazaj, sta zaporedno zabliskali dve streli. Ena za drugo. Kot bi rekel nekaj na hitro. In že sta bili stran. Lepo je bilo videti tako močni črti iz oblak do zemlje v trenutku. Potem pa vse izgine. Moč narave. Nevihte so mi vedno pri srcu. Padlo pa je samo par kapljic. Vsaj tukaj.

Pravo poletno vzdušje. Najprej vročina, potem pa nevihta.

Kako pa kaj moj izziv kreativnosti? Rada bi naslikala vsak dan eno sliko. Ali s svinčnikom. Mislim, da si kar najdem izgovore, da je ne. Včeraj sem prepozno prišla domov. Res?! Kaj pa je sploh pozno?! Kaj pa bo danes? Bom samo vzela platno in slikala? Ali vsaj svinčnik in papir. Daj no, saj zmoreš! Mislim, jaz zmorem. Uh, spet to motiviranje. Kako mi ni pri srcu!?

Ljubek ustvarjalen dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Življenje je samo tvoje! Si ga obarvaš po svoje? Želje se uresničujejo ob pravem času na pravem kraju. Jack Johnson - I Got You (https://www.youtube.com/watch?v=dBWFUVq85gs)

sreda, 8. avgust 2018

K A T E J A : Freshness...

Hi my Beloved!

I love joy. Playfulness. Dance. Spontaneity. Lightness.


Honesty. Interesting conversations. Freshness. Wisdom. Connection of souls. I just like them.


My life is so simple, I'm just here. Love.


Whatever you give, you get.


What would you like to learn? What would you like to practice?


What does the creation of the heavens on earth mean to me? Definitely writing, long walks, painting, drinking coffee quite slowly, becoming everything I am in my soul. Becoming.


My life is so fresh. like wind. In the summer. For refreshment. I'm wearing it very easy. Everything from the blue family colors. Simple. Playing. Lovely!


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Svežina...


Hej moje drage, moji dragi!

Rada imam navihanost. Igrivost. Ples. Spontanost. Lahkotnost.

Iskrenost. Zanimive pogovore. Novosti. Modrost. Povezanost duš. Pač rada jih imam.


Moje življenje je tako enostavno, samo sem. Ljubezen.
Kar daš, to dobiš. 

Kaj bi se želela naučiti? Kaj bi želela vaditi?

Kaj pa mi pomeni ustvarjanje nebes na zemlji? Definitivno pisanje, dolgi sprehodi, slikanje, pitje kave čisto počasi, da postajam vse, kar sem po duši. Uresničevanje.

Moje življenje je tako sveže. kot vetrc. Poleti. Za osvežitev. Oblečem se čisto lahkotno. Vse je iz modre družine barv. Enostavno. Igrivo. Ljubko!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly











P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Žarki ujeti v valovih...

Lepo je tukaj. Zdaj. V tem trenutku. Kako mi je to znano. Kot bi nekje prepisala.

Zakaj pišem? Ker me to osrečuje.

Svet ne rabi več knjig, več slik. Meni pa je tako osrečujoče ustvarjati. To je moje poslanstvo. Samo, da sem srečna. Prijaznost do sebe. Zakaj pa ne!?

Spoznala sem tako prijazno gospo. Tako sva se ujeli. Nekako sem občutila njeno toplino in milino in nežnost skozi pogovor. Saj se nisva nič posebnega pogovarjali. Videli sva se prvič. Takoj sva se začutili. Povezali. Kako je bilo fajn. Ima svojo trgovino z ljubkimi oblačili. Prav uživala sem, ko sem si poiskala kombinacije, ki so mi bile všeč. Potem pa sem si še oblekla vsa krila, ki so jih imeli, ker prvo ni bilo moje velikosti.

Nazadnje pa sem si kupila tako lepo obleko! Kaj takega pa nisem pričakovala. To je tako, kot da greš po kruh v trgovino, prideš pa domov z diamanti! Uh, kako dobra izkušnja. Že dolgo nisem srečala tako prijazne duše!

Najlepše pa še je bil sprehod ob Dravi. Pa sončni zahod. To pa je čisto za mojo dušo. Pozabila sem že skoraj, kako je sedeti čisto pri vodi. Bosa. In samo gledati v te lepe žarke, kako so ujeti v valovanje reke. Tako lepo pa mi že dolgo ni bilo. Takšen mir.

Ljubek sijoč dan poln barvitosti!

Cmok! Objem!









P.S.: Življenje ti šepeta skozi znamenja... Liam Payne, Rita Ora - For You (https://www.youtube.com/watch?v=RQUuqbzQVsY)

torek, 7. avgust 2018

Preblisk, blisk, blisk

Kaj pa to, ko imam čas pisati? Sem si tako močno želela ustvarjati!? To že, ampak ne sredi ceste…
Zastoj je. Bil. Zanimivo, da ravno zdaj, ko sem se odločila pisati, je vse steklo.

Nekateri so že ugasnili avtomobile. Prej, ko pa sem samo sedela, in se je vleklo, pa ni šlo nikamor...

Prej sem dobila preblisk. Ne rabim več ugajati. Preveč ljudi je okoli mene. Samo sem. To, kar sem. V polnosti. Pristnost. Vsem niti ne morem ugoditi, tudi, če bi lahko, bi vedno znova koga razočarala, ker ne bi bilo do pikice po njihovo. Slej ko prej, bi jih razočarala. To ni moja naloga. Tukaj sem zaradi sebe. Vem. Sebično.

Vsekakor pa je sebično tudi to, da bi morala delati karkoli za koga drugega. To je tudi sebično. Od njih. Sami so odgovorni za svoje počutje, tako kot jaz. Boljše, da ugodim vsaj sebi. Jaz zase vem.

Danes je to kopel. Danes je to lahkotna vožnja s kolesom. Ananasov kompot. Je pa že prej bilo nekaj podlage razvajanja. Tako. Samo zame. Zdaj pa je čas, da grem počasi domov. Počasi. Uživam zdaj tukaj. V tem trenutku. Samo sem. V lepem mestu živimo. V vseh pogledih. Čas je. Kako so ljubke te slikarke! Spet sem dobila polno navdiha. Kako pa bi bilo kaj slikati? Sliši se božansko.

Ljubek pristen dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!












P.S.: Življenje me ljubi. (Tebe tudi. Prijazno je, prijateljsko...) Rita Ora Your Song (https://www.youtube.com/watch?v=4vAf1esMT8s)

ponedeljek, 6. avgust 2018

K A T E J A : Resonance...

Hi my Beloved!

There is something misleading in the air. Can you feel this summer playfulness? Lightness? 


I know, it's part of me. That's who I really am. My heart is laughing at the funny things that are happening to me.


First you read. You feel resonance. The next logical step is to change something. The next step is action.


I'm precious. I'm worth it. I'm beloved. Exactly as I am, I'm the best. I follow my bliss.


It's best to go for a coffee. Right by the river. That's how I adore it. At all, when is the sunset. Divine. Perfection. I'm wearing very easy clothes because it's so hot. Short jeans trousers and cute white cotton t-shirt.


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Resonanca…


Hej moje drage, moji dragi!

Nekaj nagajivega je v zraku. Čutiš to poletno igrivost? Lahkotnost?


Vem, del mene je. To sem v resnici jaz. Moje srce se kar smeje ob norčijah, ki se mi dogajajo.


Najprej prebereš. Občutiš resonanco. Naslednji logični korak pa je, da kaj spremeniš. Naslednji korak je dejanje. 

Dragocena sem. Vredna sem. Ljubljena sem. Točno taka kot sem, sem najboljša. Sledim svojemu sijaju

Najlepše mi je iti na kavo. Čisto ob reki. To pa tako obožujem. Sploh, ko je čas sončnega zahoda. Božansko. Popolnost. Oblečena sem čisto lahkotno, ker je tako vroče. Kratke jeans hlače in ljubka pikasta bela bombažna majčka.

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Sonce in še več sonca!!!

Nekaj otipljivega je v zraku. Sladko kot lubenica. Poletje. Rada imam ta čas. Vedno znova me preseneti z lepotami. Sončnih vzhodov. Zahodov. Šumenja listja. Cvetenje. Drobni lističi posuti po tleh kot tepih. Vetrc. Moč nevihte. Topli večeri za sprehajanje. Sveža jutra. Pa seveda sonce. In še več sonca.

Danes grem raziskovati okolico. Komaj že čakam. Samo bolj popoldan, ko bo že vročina malo ugašala. Upam.

Tako me je razveselil klepet včeraj. Rada klepetam. Čarobno je. Bogatijo me nova doživetja. Pisanost ljudi. Tako lepo smo različni. To je ravno zanimivo. Vseeno pa smo tako podobni. Vsak sledi svojim sanjam, svoji sreči, si ustvarja svoje čudovito neponovljivo življenje.

Čarobnost je v zraku. Čutim jo še bolj kot kdajkoli.

Kaj ni to zanimivo, da če sem sama sonce, še privlačim še več sonca. Sijem danes še bolj svoje pristne barve.

Ljubek sijoč svetel dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Sij v svojih barvah! Justin Timberlake and Anna Kendrick "True Colors" (https://www.youtube.com/watch?v=Bp9qOlKB0F4)

nedelja, 5. avgust 2018

Moj dom zdaj...

Tako rada živim v našem mestu. Na sploh v mestu. Nisem si niti predstavljala, da se bom tako hitro navadila. Doma sem bila iz manjše vasice, kjer smo živeli v hiši s kar veliko parcelo. Uživala sem, ko sem si šla na vrt po paradižnik, sedela v senci pod kivijem. Bila na zibelki v senci zadaj pri ribniku.

Vedno se je slišalo šumenje potoka, kar me je uspavalo zvečer. Rada sem igrala odbojko na našem igrišču. Gozd je bil čisto blizu za sprehode. Gobe pa sem našla samo bolj, če je res katera želela iti z mano. No, nekaj kotičkov sem že imela, kjer so me po navadi čakale. Rada sem nabirala kostanje, še raje pa imam pečene. To pa bi jih lahko pojedla tono. Prepričana sem!

Rože so tako lepo rastle pred hišo. Najraje sem imela tako lepo vrtnico, ni bila prav oranžna, niti ne prav roza, marelična, bila je tako močne lososove barve. Od znotraj pa temno rumena. Tako je lepo dišala. Včasih sem si kak cvet utrgala in si ga dala na mizo, ker so rože tako božanske! Rada jih imam! Kaj rada, to je že ljubezen!

Življenje je prineslo, da sem se selila v malo večji kraj, potem pa v še večjega. Mislila sem, da bom pogrešala vso to pokrajino. Ampak imam tudi tukaj čudovit razgled na drevesa in sončne vzhode. Na drugi strani je park. Malo mi poteši to zelenje naravo, ki mi je bila prej takoj pri roki. Obožujem življenje v mestu.

Ljubek sijoč zabaven dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Uživam v tem trenutku... Mišo Kovač - Odvest ću te na vjenčanje (https://www.youtube.com/watch?v=RJhmgVpLEGc)