sobota, 5. avgust 2017

Barvita unikatnost...

Razmišljala sem o hobijih, ki jih imam. Veliko raznolikih. To me je spravilo v tako dobro voljo, da jih moram deliti.

Najvišji smisel, ki si ga deli celotno človeštvo je biti srečen. Zdaj sem srečna.

Sploh, ko pijem kavo čisto ob vodi. Plavajo labodi mimo. Račka. Ribice. Mislim, da smo že pri mojem prvem hobiju. Kavanju. Kafetkanju. Kavčkanju. Kavica. S penicami. Obožujem. Res. Sploh ob vodi… valovanje me pomirja.

Pisanje tako ali tako. Pesmi. Zgodb. Bolga. Navdihujočih smešnih zgodb. Zase, ker so moj vir sijaja, ustvarjalnosti, prebliskov. In ker je zabavno in smešno. Meni. Moje upanje. Stik.

Branje kje na klopci.  Ob reki. Morju. Na balkonu v ležaliku. V postelji. Risanje srčkov zraven, kjer mi je všeč. S svinčnikom…

Lepo oblačenje. Nakit, ki ga izdelam sama.  Zapestnice. Ljubko nalakirani nohti. Čimbolj raznoliko in živih barv. Če pa so bleščice zraven pa je tako božasnko! Ličenje. Namazala sem se z živo rdečo šminko in sem se slučajno pogledala v ogledalo. Pri rdeči luči. Čisto sem pozabila, da jo imam gor. Kako smešno! Prav žarelo je! Preseneti me lahko karkoli!

Moda nasploh. Harmonija čevljev (čevlji!!! Obožujem!), torbice (moje prikupne torbice!!! Ljubezen!), nakita (več je več!) in seveda obleke… Podrobnosti… To pa prav obožujem, ko iščem popolnost.

Všeč mi je naraven videz, čeprav sem si tudi všeč, ko sem naličena.

Kuhanje. Raje imam vegetarijansko. Solatke. Trenutno sem navdušena nad mešanico vsega. Rdeči radič, kumarice, bučke, paprika, paradižnik, čebula, fižol, koruza, pečeni šampinjoni, kuhana jajčka…

Smejanje svojim neumnostim. Kako v mrtvem kotu s kolesom skoraj povozim kolesarja. Telefon mi pade na nogo. Smejanje nasploh!

Poslušanje ljubezenskih zgodb. Sodelavka se je čisto na sveže zaljubila! Iiiii! Druga pa se poroči! Iiiii! Pa če to ni ljubko! Kar mravljince sem dobila, ko sem ju poslušala! Luškano.

Brez slikanja tako ne gre. Bolj šprica barva naokoli, boljše je! In čimveč barv. Ne morem brez tega! Slikam lahko na karkoli. Obleke… tudi. Skodelice… Pa razstave si tudi rada ogledujem. Klepetam z umetnicami in umetniki.

Fotografiram rada. Sončne zahode. Živali. Naravo. Morje. Sončne vzhode. Vse.

Igrivost. Žgečkanje. Norčije. Odbojka.

Pečenje koruze. Poletni hobi… bolj.

Sprehodi. Ob reki. Joga. Meditacija. Sedenje v tišini.

Obožujem morje. Vse v zvezi stem. Plavanje. Potovanja. Raziskovanja. Različnost. Vožnje s čolnom. Kava ob morju. Lahkotnost oblačenja. Klobuke!

Branje. Razikovanje. Duhovne knjige. Resnice. Navdih. Upanje. Drugačni pogled. Nove možnosti. Aja, to sem že!

Geochaching! Novi kraji. Nove metode skrivanja zakladov. Zbiranje zakladov. Iskanje. Najboj pa, ko ga najdem! Juhu! Pa ker so vsepovso.

Poslušanje glasbe. Ples. Sproščenost.

Uh, cartanje.

Moje nove zen karte Osho. Intuicija. Razkritja. Astrologija. Reiki. Kristali.

Tortice. Sladoled. Sladoledi. Lučke!

Nabiranje školjk na plaži. Metanje žabic. Kamnov čim dlje. Namakanje nog. Valovanje. Steklenico z željami vržem v morje.

Ribice v akvariju, ki so tako luškane. Kozice. Čistilci. Cvetko. Ilich. Dolgorepi. Mango. In majčkeni. Pa moj ljubi koralni plati. Mislim, da je punčka. Nima še imena. Lepotica. Mucika. Boginja. Frida bo.

Odbojka. Badminton. Kolesarjenje.

Optimizem. Zaupanje.

Pisanje dnevnika.

Delanje smoothijev. Raziskovanje novih kavarn.

Gledanje zvezd. Lune.

Barve. Spanje. Ali vsaj dremanje na balkonu.

Zdaj pa me že vleče domov! Slikanje. Školjkice. In barvanje!

Kako imajo lepo tukaj pri Dravi pri teti Fridi! Obožujem ta zaliv! Tako prijazni so. In kava je tako dobra in pisanje tukaj sredi vsega tega zelenega kar teče. Čisto ob reki. Noro dobro!

Izbiram dobro počutje! Zdaj pa uživanje! Platno prihajam!

Božanski barvit slikovit unikaten dan, moje drage in dragi! Cmok! Cmok! Objem!



P.S.: Samo enkrat se živi, zakaj ne bi izbrala sreče, lahkotnosti, igrivosti!?! Pa ja no! Če ti rečem!
Bon Jovi - It's My Life (https://www.youtube.com/watch?v=vx2u5uUu3DE) Res je!

petek, 4. avgust 2017

Jaz baraba!

Že kar nekaj časa nazaj... Za moj rojstni dan… Sva šla s sinom zjutraj na trgatev, potem sva se izgubila v avstrijskih vinogradih. Videla sva lamo, ki je pljuvala. Nekaj malih ribničkov. Ampak to ni bilo to. Želel
a sva nekam drugam. Ampak sva malo prilagodila pot. Najina končna točka je bil nakupovalni center v Avstriji, kjer sva kupila kar po naključju avtomat za kavo. Ker je bil rdeč in ker je bil lep.

Čisto zvečer pa sva še šla v kino. Gledati Jaz baraba! Kako je bil dober! Tako zanimive scene! Smešni prizori! To je bil moj najlepši rojstni dan do zdaj! Ko rečejo hčerke: »Uuuuu, pica z obloženim robom.«
 
Tudi dvojka je bila zanimiva, smešna. Polna humorja. Sploh zmenek Gruja! Ali pa ko je oblečen v vilo na rojstnem dnevu od hčerke.

Zdaj pa trojka! Polno smešnih prizorov! Ko dobi hčerka zaročitvenega prašička! Pa ko minioni nadzirajo celi zapor! Zabavno je bilo! Všeč mi je tudi bilo, da sem ga gledala v 3D tehniki. Kako so peresa letela med nami. Pa super efekt disko krogle. Pa pljuskanja morja. Dobro so to naredili.

Minioni pa so tako glavna atrakcija! Ljubki! Vip karte za letalo! Na straniščnih školjkah! Enega zapornika so po pomoti kar zraven vzeli! Drugi pa naklačeni spodaj! Spodaj bolj umirjeni ritmi, zgoraj pa divja zabava! Luškani so!

Vem! Obožujem dobre risanke! Vem! Z veliko humorja! Nikoli nisem prestara za norčije, igrivost ali risanke. Barabo sem gledala več krat in še vedno mi je zanimiva, tudi če bi jo še gledala znova. Ene risanke so pač odlične!

Vsak ima v srcu svojo naravo. Bodi kar si! Ostalih je tako že dovolj!


Zanimiv navihan minion sladki dan čisto po tvoje!



P.S.: Lynyrd Skynrd - Sweet Home Alabama (https://www.youtube.com/watch?v=C29Fs-WNIrg) 

četrtek, 3. avgust 2017

Pozitivna? Ne!!! Pristna!

Največja vrednota v življenju je svoboda. Osvojiti svoje vrhove. Delati, kar ljubiš. Ljubiti, kar delaš.

Danes se počutim kot ptica, ki ima nebo zase. Kletka je že bila vse skozi odprta. Samo opazila nisem. Čas je. Vem.

Zame.

Raziskovanje. Širjenje. Rast. To vse me vabi. Ampak vedno enako nežno, milo. Nihče ne more razumeti, ker nima moje narave v sebi. Vsak ima svojo. Neomajno kliče. Šepeče. Prisluhnem ji. Seveda, samo to je logično. Še bolj kot logično, pa srčno. Preplavi me taka energija, da sploh ne vem, kaj bi s toliko.

Zdaj, ko je tako vroče, me pa vabi še kopališče. Voda. Ohladitev. Čeprav tam, ko smo bili pred nekaj dnevi, je bila kar malo prevroča voda. Samo v velikem bazenu sem se lahko malo ohladila. Vsake toliko sem se morala cela potunkati, da sem si še ohladila glavo.

Potem pa posušitev v senci. S pistacijami. In revijo. Seveda.

Slučajno sem slišala pogovor s sosednje brisače. Kocike. Očka je razlagal:  »Vsak človek zase je lep. Vsak je poseben. Vsak je čisto edinstven.« To je pritegnilo mojo pozornost. Kako lepo je govoril! Ob sebi je imel dva otroka punčko in fantka. Oba sta se cartala pri njem. Mislila sem si samo, kako lepo!

Potem pa slišim naprej, da še fantek ne bi šel domov s kopanja. Očka mu je pojasnjeval, da morajo iti. Da morajo priti do avta in poklicati mamico, kje so. Da so bili na kopanju in da bodo malo zamudili. Da ne bo mamice skrbelo. Ker njega bi tudi skrbelo, če bi se isto zgodilo. Iiii! Kak lepo! Jaz pa sem mislila, da je gospa zraven mamica. Saj še ni bila gospa, kot v pokoju. Ljubka ženska je bila. Po na daljnem opazovanju sem ugotovila, da je punčka njena hči, fantek pa od moškega.

Kako lepo, da so se našli! Obožujem ljubezenske zgodbe!

To jaz zdaj nisem celi čas tja gledala! V resnici sem brala revijo na ležalniku. (Tako je izgledalo!)

Potem še je moški otrokoma povedal, da se še bodo igrali skupaj zunaj spredaj, samo, da pokličejo mamico. Oba sta se tako razveselila!

Cenim odgovorno starševstvo in spoštovanje bivšega partnerja, ne glede, zakaj sta šla narazen. Vedno bosta ati in mami otroku. Za njega se gre, odnosa je že tako konec.

Lep pristen ljubeč dan v senci, ob vodi, doma!



P.S.: Nekdo me je vprašal, če sem vedno tako pozitivna. Neeee. Sem pa vedno pristna! (https://www.youtube.com/watch?v=iy4mXZN1Zzk) Robbie Williams - Feel

sreda, 2. avgust 2017

Srčna pot!!!

Zabavno je načrtovati pobeg. S šotorom. Malo nekam višje, kjer ni tako vroče. Čas je prišel. Komaj čakam! Kaj še sploh znam sestaviti šotor? Seveda! Palice skupaj. Potem pa križ, da dobim okostje igluja. Eh, saj bo šlo!
 
Obožujem gledanje zvezd ponoči.

Včasih, ko smo bili otroci, smo se dobili skupaj. Šli smo na travnik malo višje. Postlali smo si koce in gledali zvezdne utrinke, ki so kar deževali z neba. Tako smo uživali več ur!

Obožujem tudi kurjenje ognja in pečenje koruze! Zdaj je pravi čas za to! Če ni črna, ni pečena. Saj ne! Mora samo lepo zadišati!

Na mizi me razveseljuje cvetje. Pijem kavo in občudujem ribice v akvariju. Rada imam jutranje obrede. Obožujem jutra. Meditacijo.

Eh, tako sem srečna, da sploh ne morem prav pisati! Kako je to hecno! Kar tako, brez razloga! Nekaj me preplavlja!

Že veliko časa nazaj (res veliko veliko!!) smo imele žensko skupino, kjer smo delale po knjigi srčne želje! Sonia Choquette! Vse so se mi uresničile! Tako je bilo, da sem si izbrala tri. Potem pa sem vsak dan nekaj naredila za vsako željo! Imela se jih napisane na ogledalo! Rada bi spet to znova! To mi je v veselje! Zdaj imam spet nove želje! Za uresničitev svojega poslanstva! 

Enkrat se živi, zakaj ne po svoje!?! Vsak ima svojo pot! Tudi jaz! Samo ena je prava, pot srca!


Zdaj pa je čas za Nike slogan! Just do it!


Lep dan poln pristnosti! Življenje se razgrinja v vseh odtenkih srčnosti!



P.S.: Od znotraj navzven! Ellie Goulding - Love Me Like You Do (https://www.youtube.com/watch?v=AJtDXIazrMo)

torek, 1. avgust 2017

Razkrite globine...

Že nekaj časa nazaj so me očarale karte. Zen. Našla sem jih čisto po naključju. (Ne verjamem več v naključja. Bolj v neko skladnost, sinhronost... usklajenost...)

Iskala sem vse od avtorja Osha, pa je bilo samo to prosto. Iz čistega zanimanja in radovednosti sem si jih izposodila. Ampak so govorile z mano. (Ne dobesedno! Ali pač…) Sem pa dobila jasnost. Razkritja podzavesti. Najbolj pa so mi bile všeč, ker so tako abstraktno poslikane na zadnji strani. Čisto zame. Tudi spredaj so imele izjemne slike.

Neke stvari so se mi razkrile, ki si še jih nisem želela priznati. Zaključevanje. Zavlačevanje. Popolni razcvet.

Kar prehitro mi je potekel čas z njimi. Malo sem se navezala na njih. Priznam. Bile so zabavne. Odločila sem se. Želim jih imeti. Pripravljena sem.

Kaj je v Maroboru najbolj dolgo odprto in ima še knjigarno? Seveda Europark. Po preiskanju cele police, sem vprašala, kje so? Nimajo. Eh, škoda!

Bom pa jih naročila preko interneta. Tako sem jih čakala. Že naslednji dan mi je poštar pozvonil. Letala sem kar po zraku dol po stopnicah! Prispele so!

Odvijem. Povoham. Dišijo po novem. Čisto nove! Premešam. Kako so lepe! Seveda mi je padla prva ven ustvarjalnost! Pa še tako lepa je! Ne vem, ali še bom živela minuto ali sto let! Želim pa živeti polno. Ustvarjalno!
Zaupam svoji duši. Svoji naravi. Vse se je zarotilo, da sem srečna!

Skrivnost plesa, je ples.

Skrivnost pisanja, je pisanje.

Skrivnost uživanja, je užitek…

Od zdaj naprej nisem čarovnica (uuu, mogoče pa... čarovnice so zakon! Ni čudno, da so se jih moški bali! Ali cerkev! Živele so po svoje. Modro!) Sem pa dobila vpogled v razjasnitev situacije.

Zdaj so v taki lepi škatli! Z vrtnicami, Eifflovim stoplom in napisom: Love is in the air! (Saj vem! Če pa je poletje!) Zavite v svilo in prevezane s pinki trakom. 

Privlači me mističnost!



Lep seksi mističen globok dan poln ljubezni!


P.S.: Neverjetno dober video! Malo zmigajmo!https://www.youtube.com/watch?v=nfWlot6h_JM) Taylor Swift - Shake it off!
(


ponedeljek, 31. julij 2017

Osupljiva lepota srca!!!

Včasih me kar presune, koliko modrosti je v knjigah! Spet sem naletela na eno tako! Knjigo! Polno modrosti! V sebi imam vedno sto vprašanj, ki se mi zdijo zanimiva. Če prvih sto ni dovolj, še jih vedno lahko najdem več. Zanima me duša, sreča, rast, umetnost, izražanje, pristnost, srčnost, povezanost, prepletanje, celost, mističnost… in še veliko drugega.

Potem pa mislim, da grem malo k reki, ker me to sprošča. Naivno sem mislila, da grem malo labode slikati. Sončni zahod. Za vsak slučaj pa bom knjigo zraven vzela, da se malo usedem na klopci in berem ob šumenju valov.
Pa kaj še! Najboljši del je bil, ko sem bila kar osupla! Odgovori kar pridejo. Jaz to tako dolgo tuhtam v sebi, je pa tako enostavno. Kako!

Sončni zahod je bil čudovit. Oblaki so bili obrobljeni zlato. Skozi njih so še prosevali sončni žarki. Bela črta oblakov se je vlekla nad hribi v ozadju. Reka je odsevala zlatost. Pozneje pa postajala rdečkasta in vedno bolj temna. Kako lepi kontrast.

»Živite v celoti in živite intenzivno, da bo vsak trenutek zlat in da bo vse vaše življenje vrsta zlatih trenutkov!« Osho

Videla sem male račke. Kako so bile navihane! Skakale so ven iz vode in nazaj noter!Mala je kar proti meni prišla! Nič se ni bala! (Verjetno čuti, da ne jem rac…) Če pa je tako luškana!

»Razdajajte življenje stvarem, ki so lepe.« Osho

Narava me vedno prevzame! Sedenje na klopci in branje, tudi. Neverjetna kombinacija. Sploh, ko še kdaj mimo priplava kakšen snežno beli labod s tako lepimi očkami. Ali labodka…

»S svojo energijo storite nekaj, kar vas povzdiguje. In višje, kot se dvigujete, bolj vam viri energije postajajo dosegljivi!« Osho

Tako sem se zatopila v knjigo, da sem skoraj zamudila veličastno predstavo zahajanja sonca! Morala sem dati v največjo hitrost, da sem še ujela zadnje žarke! Se pa je splačalo!

Največje sporočilo, ali pa samo potrditev, ki pa ga že tako poznam (ali ga tudi živim!?! Vedno bolj!!!). Poslušaj svoje srce. Poslušam svoje srce!

Čudovit srčen dan!



P.S.: Živite polno! Ne zapravljati energije za neumnosti! (Dobro veš, kaj mislim!)


P.P.S.: Malo plesa nikoli ne škodi! Ne glede na okoliščine! Elvis Presley - Burning Love (https://www.youtube.com/watch?v=zf2VYAtqRe0)


nedelja, 30. julij 2017

Za odtenek boljše!!!???!!!!!

Ne morem verjeti! Delala sem meditacijo s Sandra Anne Taylor in je bilo neverjetno. Sama taka sporočila!

Ceni se.

Dragocena si.

Tovja duša je pomembna v tej sestavljanki življenja.

Ne pusti se dušiti drugim.

Izrazi se.

Nauči se ljubiti sebe.

Lepa si.

Videla sem najprej sebe, kako imam dvignjene roke in kako imam svetlobo v njih. Kako se razširim in odprem.

Potem drugo sliko pa sem videla, kako spuščam dva bela goloba iz svojih dlani. Začutila sem besedo svoboda. Zanimivo.


Splošno vprašanje. Ali me ta odnos daje čast, spoštovanje (honor)? Adijo. Ko pa sem to prebrala, pa sem kar dobila solzne oči.

Adijo, kako dolgo se že nisem imela tako lepo. Že dolgo nisem bila na mostu in pisala. Zdaj pa tako lepo sonce zahaja. Kakšen mir čutim v tem. Kako je to seksi sedeti tukaj na lesu in samo biti tu.

Adijo, kako je bilo lepo to. Neverjetno. Res. Skupaj sta tekla. Kako lepo.

Adijo, kako hecno je, ko ljudje hodijo mimo in me zibljejo. Nevejeten užitek. Vmes pa taka harmonija. Adijo, kako je to lepo!!1

Kaj lepo, božansko. Kot da me hoče živjenje opomniti, daj, glej kako lepo je tukaj, pusti vso to tehniko in samo srkaj. To je to. 

Mislim, da sem pri mojem svetišču… reki. To je to. Kako sem srečna s sabo. Ampak nekaj me je klicalo sem in sem poslušala. Z vsem srcem. Cenim se. Lepa sem. Dragocena sem.

Kaj je moja lekcija? Da se brezkompromisno izrazim. Da nisem kameleon. Da se ne skrivam. Da sem vse, kar sem lahko. To sem dojela. Zakaj razširjene roke? Ker se moram razširiti, odpreti in stati v tem, kar sem. To je moja lekcija. Vse se bo uredilo. Kak je lepo. Pa kaj si ti nor….

Adijo kaki občutek miru in miline. Sto let že nisem tega čutila…

Srečna sem tukaj ob reki…

Moje poslanstvo je samo, da sem srečna. Ne delaj teže in obremenjuj sebe. Tukaj sem, z vsem srcem.

Kako se slišijo valovi. Kako sonce lesketa svoje odseve na gladini. Vse je zlato in kar žari.
Bolj si moram zaupati. To sem tudi dobila sporočilo.