sobota, 5. avgust 2023

Podcenjevanje sreče in prijaznosti!

 Kdo si ti, moja draga?

Kako bi opisala svoj stil?

Uživam v oblačenju in danes imam ozko rdeče krilo in rdečo majčko! Vso moje razpoloženje se spremeni, ko se oblečem izvirno! Na majici mi piše: »All we need is fun!«

Pa še res je! Vse, kar potrebujmo - ali potrebujem - je zabava!

Pa to je čista resnica! Vse izgleda tisočkrat boljše, če se nasmejim! Veselje, sreča in dobra volj so podcenjeni!

Kaj vse nas učijo v šoli! Same bedarije! Podatke, ki jih imaš na voljo v sekundi, če jih želiš! Kakšna izguba časa! Namesto, da bi mas usmerjali v pristen stik sabo, s svojim resničnim poslanstvom, pa nas usmerjajo v stroj sistema pohlepništva! Za vse bi bilo in je vsega dovolj, če dela vsak, kar ljubi!

Zdaj pa nismo več žrtve sistema! Vsak sam se odloča, kako bo živel! Ne gre več za golo preživetje, ampak uspevanje na vseh ravneh! Svobodni smo!

Svobodni smo, da izbiramo življenje, ki nam je pri srcu! Bolj in več kot izbiram veselje in srečo, več ga je v mojem dnevu! In posledično življenju!

Zdaj dajem užitku, sreči, veselju, igrivosti, smehu, zabavi pravo vrednost! Vse to je neprecenljivo za mojo dušo, moj um in moje telo! Sem magnet za ljubezen in veselje!

Tudi prijaznost in dobrota sta bili podcenjeni! Čas je, da jim povrnemo slavo, ki si jo zaslužita! Svet ke takoj lepši!

Kako lahko danes vneseš več veselja v svoj dan? Bodi prijazna – tudi s sabo! Dragocena si!

Ljubek radosten zabaven vesel lahkoten kreativen blažen vzhičen užitka poln dan!



Zaljubi se v svoje življenje in danes izbiraj več veselja, sreče in ljubezni!

petek, 4. avgust 2023

Prazničnost obstoja!

 Si že kaj praznično razpoložena? Ali si še kaj praznično razpoložena?

Kakšno vzdušje ustvarjaš v svojem svetu?

Praznuješ to, kdo si?

Vsak dan je dan za slavje! Vsaka malenkost je vzrok prazničnosti!

Kaj se zavedaš, kako je življenje radodarno z lepotami in čarobnostjo?

Pogledam nežno sonce, spet je prišla vrana na najvišjo in najtanjšo vejico breze. Krakala je tako močno, da se je verjetno držala z vsakim krempljem posebej,  da ni izgubila ravnotežja. Vprašala sem jo, kaj mi želi povedati, pa je bil odgovor močan jasen prediren: »Kra, kra, kra, kra, kra, kra!«

Saj mi bo sporočilo razodeto! Na nekaj me je prišla opozoriti: »Osredotoči se! Dobro je v tebi in okoli tebe! Čas je! Sij! Stopi naprej, če tudi sama!«

Včeraj pa sem videla ob cesti kokoš, ki je nepremično imela glavo v velikem zelenem grmu! Ves čas se ni premaknila niti za milimeter! Mogoče je mislila, da se je dobro skrila. Kaj je videla?

Kje se jaz skrivam? Tiščim glavo v pesek, da se mi ni treba pomakniti naprej?

Če še vedno krivim kogarkoli za svojo preteklost, sedanjost ali prihodnost, sem v vlogi žrtve. Ni več sodnika. Vse je bilo razpleteno zame. Vse sem izbrala, da lahko zdaj živim bolj pristno in polno! Vse!

Se še kje počutiš kot žrtev? Predaj to bogu, predaj ljubezni! Sama pa svobodno živi naprej s pridobljeno modrostjo!

Ljubek srečen srčkan pristen nagajiv lahkoten jasen svoboden dan!



Uživaj v svobodi ustvarjanja novega dne in nove Zemlje! Ti si center svojega vesolja! Zdaj! Obrni svoj svet v srčno smer!

četrtek, 3. avgust 2023

Zares srečno!

 

Zanimivo je, kako dovoljujem mnenjem drugih, da vplivajo name. Kot bi si bolj želela, da me imajo radi in da jim ugajam, ko da bi zares živela srečno!

Kdo ima glavno vlogo v mojem življenju?

Kdo je glavna zvezda mojega življenja?

Jaz!

Eh, pa daj no! Res!?!

To ni smešno! Malo pa je! Malo pa je res!

Zakaj bi se morala opravičevati, dokazovati, primerjati, tekmovati z drugimi ali pred drugimi?

Vsak ima svojo vlogo, ki je jaz ne poznam. Zato jim lahko dam mir!

Poznam pa sebe in svoje poslanstvo! To pa je moja moč in največje sijanje ljubezni na mati Zemljo in vso vesolje! Samo sledim svojemu srcu!

Pa tako enostavno, pa tako težko! Edina prava pot in hkrati najlažja zame, drugi pa tako imajo s svojo srčno potjo dovolj dela. Samo jih je treba postaviti nazaj v perspektivo! Tako je!

Kdo je zvezda tvojega življenja?

Kdo je res zvezda tvojega življenja?

Kdo?

Ljubek radosten nagajiv lahkoten ustvarjalen dan!



Življenje je lepo! Življenje je čarobno! Odpri lepoti svoje srce!

sreda, 2. avgust 2023

Dragocena si!

 Spoznaj se! Samo s pristnim poznavanjem sebe lahko dam svetu največ! Samo toliko lahko dosežem s trudom in trdim delom, vse ostalo pa je naša notranja narava, ki se preprosto želi izraziti – kot jaz!

Sem celota lastnosti in to z namenom! Ustvarjena sem bila z ljubeznijo, ker sem čisti izraz ljubezni! Zdaj pa samo dovolim, da lepota moje pristne narave sije skozi mene!

Jaz sem ljubezen.

Jaz sem dobra.

Jaz sem luč!

Jaz sem veselje!

Jaz sem ustvarjalnost!

Nič ni narobe, če kdo oporeka temu. Vedno imam v srcu prostor resnice, ki me takoj prelije z mirom, če le vprašam za kaj gre. V sebi vem, da sem vse to. Vse ostalo pa so sodbe drugih iz njihovega sveta.

Vedno se lahko preizprašam in če najdem kanček resnice v odsevanju mene drugih, se potem drugič boljše odločim. Seveda sprejemam polno odgovornost za to, kdo sem.

Vedno znova se vračam k temu, da sem ljubezen! Zdaj pa je najvišja oblika ljubezni do sebe odmor od strupenih odnosov! Dovolj je bilo! Prav prija malo svobode in svežine upanja v svoje dobro!

Bolj zaupam svoji naravi in pozitivno vodeni navdihnjeni akciji kot mnenjem drugih o meni. Oni, ali določena oseba, ve zase, jaz pa zase. Zato imam svoje notranje vodstvo!

Kje še podlegaš vsiljeni krivdi drugih?

Ljubek srčkan pristen svoboden dan!



Zaupaj vase! Zaupaj v svoje dobro! Ti si ljubezen! Ti si luč! To si že davno izbrala!

torek, 1. avgust 2023

Pusti svinje!

Vem, da imam v sebi moč, ki me vedno znova obnovi! Skozi mene se pretaka Ljubezen, ki vedno napolni moje srce! Vstanem in otresem pepel! Počutim se prerojena.

Ko je bil sin star eno leto, sem mu kupila drevo ginko! Tako ke zrastlo v teh letih in je čisto nekaj posebnega! Sploh, ker je njegovo! Je pa tako močno, da preživi celo atomsko bombo! Zdaj ima tako lepe rumene liste!

Meni je simbol trdoživosti, vztrajnosti in ponovnega vstajenja. Nekaj v meni se ne vda v izgorelost dogodkov in vztrajno polni moje srce z lučjo in upanjem!

Kaj je tvoja »divja« situacija?

Zdi se mi, da bombe kar padajo v moje življenje! Vedno znova se vstanem in grem naprej še bolj prepričana, da sem dobra, da sem ljubezen in da šteje samo povezanost z mojim srcem!

Čutim, da ima moje srce moč obnove v trenutku! Zdaj! Samo pokažem pripravljenost videti skozi zablode drugih ali sebe in že me požene naprej!

Otresem neumnosti, ki so mi jih drugi ali sama želela pripisati – in niso moje – ter grem naprej!

Vem, da včasih ujčkam razočaranja predolgo! Tako dolgo, da se jih že naveličam!

Kaj!? To si misliš!? Pa to ni res!? Pa to ni moje!?! Naj se to sranje vrne od kod je prišlo! Ne bom več nosila tega sranja zate! Ne bom več predelovala tega sranja zate! Dovolj! Jaz sem ljubezen! Zaslužim si, da z mano lepo ravnajo! Doma si naredi svoj kup gnoja in naj ti smrdi po mili volji! K meni pa več ne prinašaj tega sranja! Naj ti to smrdi doma! Jaz pa imam raje svež zrak in mirno sapico ljubezni!

Vsak je odgovoren zase! Veselim se tega! Pa saj nisem jaz smetišče za odlaganje »nevarnih« neželenih odpadkov drugih! Svobodna sem! Zdaj postavljam rampo in v svoje življenje spuščam zdrave pristne radostne odnose!

Nisem več pripravljena prenašati sranja drugih! Minilo me je! Zaključeno je!

Pa če kdo ne želi priti pristen, iskren in srčen v moje življenje, potem pa niti ne rabi hoditi! Bova oba prihranila energijo in čas!

Kdo je že rekel, da ne mečimo biserov svinjam, saj jih bodo samo poteptale!?!

Ali pa, da je škoda časa svinjo učiti peti! Svinja bi grdo krulila, mi pa bi trpeli zraven ob poslušanju!

Zdaj pa dovolj o svinjah!

Tu sem, da bi živela pristno! Svinje pa z lahkim srcem puščam pri miru. Imam pa seveda ogrado ljubezni, da mi ne morejo blizu!

Čemu namenjaš svojo energijo? Ustvarjanju ali drami tega dne? Kaj ti je bolj pomembno?

Ljubek srečen vesel igriv lahkoten pristen srčkan sočen ljubek ustvarjalen dan!



Pleši skozi življenje. Ni čar v popolnosti, ampak v ljubezni do plesa!

ponedeljek, 31. julij 2023

Največja spodbujevalka!

Spoznavam sebe. Bolj in bolj. Še lažje pa se spoznavam, če sem v družbi. Bolj zabavno je in bolj hitro se vse dogaja. Radostna rast je na potence!

Zato obožujem stike. Ne glede, kako težko se mi je včasih odpraviti od doma, se vedno splača potruditi. Vedno se kaj zanimivega razkrije. Vedno spoznam kaj novega o sebi in seveda o drugi osebi.

Kaj sem lahko en dan brez pritoževanja?

Namesto tega pa povem, kaj je moj cilj.

Odnosi so dragoceno darilo, zdaj jih sprejemam z odprtimi rokami. Živim svoje najboljše življenje – vendar ne sama. Obkrožena z ljubimi.

Po drugi strani pa bi si rada bila še bolj prijateljica. Ne bi se rada tako obsojala. Rada bi bila bolj svoja navijačica kot sodnica.

Rada bi se sprostila glede napak. Saj jih ne delam namerno ali da bi komu škodovala. Učim se. In učenje je povezano z napakami. Slišala sem Tonija Robinsa, ko je razlagal, kdaj rečemo otroku, da ne bo hodil? Ko pade enkrat, ali desetkrat ali ga spodbujamo, da ne glede, kdaj bo shodil, da zaupamo v njega? Zaupamo, da bo zares shodil!

Kaj če bi danes zaupali v sebe, da bomo shodili? Učenje je proces. Imamo čas. uživajmo v času padanja in pobiranja! Uživajmo na poti! To šteje! Ni potrebno drenje in piskanje s piščalko in stisnjene pesti! Nič od tega ni potrebno! Lahko nežno prigovarjamo sebi ali drugemu: »Zaupam ti. Ti to zmoreš. Padla si? Vstani. Na roko. Stresi prah. Poskusi še enkrat. Dobro ti gre! Zaupaj si!«

Potem je kar vse lažje! Res! Ne obupajmo prehitro nad sabo!

Ljubek radosten nagajiv lahkoten igriv dan!



🌷 P.S.: Sprejmi se. Uživaj na poti in v prahu – samo otresi ga in gremo dalje! Življenje je prekratko za cono udobja! Pa še neudobna postaja – vedno bolj!

💗 P.P.S.: Naročite se na moj kanal Kateja - Poslušaj svoje srce ❤️ poln navdiha ...  ❤️ Sledi svojemu srcu ❤️ 🎀 Veseli december ✨ Poslušaj! Doreen Virtue #5 ❤️  https://youtu.be/2TBbG14p6nY

🎻 P.P.P.S.: Malo glasbe za še lepši dan ... Rita Ora - Your Song ... https://youtu.be/RsELrcVNzG0

☕ P.P.P.P.S.: Naroči se na dnevni navdih za lepši sr(e)čnejši dan na e-mail: katejadn@gmail.com !

nedelja, 30. julij 2023

Jasnost 500 na uro!

 Zanimivo, kako hitro vse postaja jasno! Kot bi se iz jutranje neprepustne megle povzpela v trenutku na najvišji vrh, ki ga meglenost niti slučajno me more doseči!

Nič več prespraševanja in dvomov vase! Nič več občutkov krivde! Samo sledim svojemu srcu!

Preteklost je bogata knjižnica izkušenj, na katero sem zelo ponosna! Dala mi je uvide in modrost! To so moji trdni temelji!

Hvaležna sem vsaki osebi, ki je z dobrim ali manj dobrim, tlakovala mojo srečno srčno pot. Zdaj pa je res utrjena!

Moje srce je mi je vodnik! Takoj začutim mir ob resnici, ne glede kako boleča je videti na prvi pogled!

V mojem srcu vlada mir, ki ga nič ne more izbrisati ali zamajati! Moje srce je dom Bogu! In z Bogom je vse mogoče!

»Bog najde pot, kjer poti ni!«

Florence Scovel Shinn

Zaupam svojemu srcu! Še bolj pa zaupam Bogu!

Si zaupaš? Zaupaš svojim občutkom? Zaupaš Bogu? Zaupaš Ljubezni?

Ljubek srečen vesel dan!



Vredna si dobrega življenja! Zdaj!