sobota, 15. september 2018

Igra! Zabavnost!

Prej sem dobila navdih, da bi šla na kakšen pesniški večer. Ali koncert. Zase vem, kaj si želim. Rada imam glasbo, ki me potegne vase. Me navduši. Si pojem zraven. Rada imam ljubkost takih dni kot je danes.

Včeraj je samo zame igrala ena pesem. To pa tako cenim. Rada imam ples v meni. Sreče. Energije. Poetičnosti.

Delam stvari, ki jih pač moram delati. Ker so običajne. Saj niso, da jih moram. Želim si jih, ker mi omogočajo razkošje. Vem. So pa druge stvari, ki jih delam s srcem. Z ljubeznijo. Tako imam rada to. Širitev svojega srca. Širitev pristnosti. In ko sem v prvih situacijah, si samo še bolj želim delati več tega, kar si želim. Še bolj si želim. To pa je tudi dobro.

Danes pa sem celo spoznala, da ni treba, da preklapljam med svetovi. Lahko živim svoje poslanstvo, da pomagam ljudem živeti srčno in pristno. V vseh odtenkih dneva. Ni mi potrebno biti zdaj tako, zdaj tako. Ne vsepovsod lahko živim pristno sebe. Kaj če bi danes naredila eksperiment? Lahko živim srčno sebe cel dan?

Bomo videli. Sebe tako vedno zraven nosim. Same sveže in nove ugotovitve. Kaj te bom zdaj z vsem tem znanjem? Tako veliko vem!?! Kako pa je kaj praksa!???! To pa je bolj, gremo mi po svoje.

In res. Kaj če ne bi vsega jemala tako resno? Si upam zabavati? Si upam jemati vse bolj lahkotno? Si upam bolj igrati? Skozi ves dan. V vsem?!

Danes pa je samo en namen. Igra. In zabavnost. Poročam jutri, kako bo šlo!

Ljubek nagajiv dan!

Cmok! Objem!!!









P.S.: Poslušajmo svoje srce. Kam nas vodi?

petek, 14. september 2018

K A T E J A : Walking along the sea...


Hi my Beloved!

I can appreciate all the blessings that life gives me, that day. I can aspire to those little things that can’t go so well. By focusing on this, they become only bigger and more disturbing.


Like a coin. You have it in your hands. You can watch a number or a picture on the other side. What are we going to watch today? What am I looking at today?


It's time to focus your energy. At all, what you want more? It's quite simple. It's purely logical.


What if you enjoyed a little more? What if I hug a little more all the situations?


That's right!?! This happened!? Good. It's so good too. I accept that. Without resistance and without excessive cover. Now it's what it is. Now I have power again. I can be a wider version of myself.


I love all the colors in this lovely dress. It's long to the ground. The line is slightly outwards. I added some color to all these colors. Of course it's hot pink! The dress is right for walks along the market in a lovely seaside town. Walking along the sea. I love it!


Love with all your heart! Love! Love! Love!


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful red day!


**

SLO: K A T E J A : Sprehodi ob morju...


Hej moje drage, moji dragi!

Lahko cenim vse blagoslove, ki mi jih daje življenje, ta dan. Lahko pa strmim v tiste malenkosti, ki niso mogoče šle tako dobro. S tem, ko se osredotočam na to, postajajo samo še večje in bolj moteče.


Tako kot kovanec. Imaš ga v rokah. Lahko gledaš številko ali slikico na drugi strani. Kaj bomo gledali danes? Kaj bom gledala danes?

Čas je za usmerjanje svoje energije. Sploh v tisto, česa bi rada še več. Čisto enostavno. Čisto logično.


Kaj če si malo bolj uživala? Kaj če bi malo bolj objela vse situacije?
Tako je!?! To se je zgodilo!? Dobro. Tudi tako je dobro. Sprejemam to. brez upiranja in brez odvečne navlake. Zdaj je kar je. zdaj pa imam spet naprej moč. Lahko sem širša različica sebe. 

Obožujem vse barve na tej ljubki obleki. Dolga je čisto do tal. Linija je rahlo navzven. Vsem tem barvam sem še dodala malo barve. Seveda živo roza! Obleka je prava za sprehode po tržnici v ljubkem obmorskem mestu. Sprehodih čisto ob morju. Obožujem jo!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly

















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten dan!

Preneseš to?!

Cenim, da mi je super, da sem lahko to, kar sem. Vedno več časa. Ni to zanimivo? Vsak dan dobimo novih štiriindvajset ur. Ni garantirano. Ampak ponavadi jih. Čemu namenjam največ časa? Jamranju? Navdihu? Veselju? Razvijanju svojih talentov in strasti?

Kaj mi večinoma brzi po glavi? Ustavljam ta slap? Ponavljam vsak dan enak tok misli? Verjetno že. Iz navade. Kaj če bi poizkusila kaj novega? Kaj če bi se bolj osredotočala na to, kar si v resnici želim? Verjamem, da bi se moje življenje še bolj spremenilo. Saj se je že. Če pogledam pred desetimi leti in zdaj. Prav ljubim svoje življenje.

Rada bi še kdaj šla v kako galerijo! Zdaj razstavlja Frida Khalo v Bratislavi ali Budimpešti! Ona pa je tak navdih pristnosti. Samosvojosti. Čutnosti in iskrenosti do potankosti. Pogledala sem! V Budimpešti! To pa niti ni tako daleč!? Kmalu imam rojstni dan!? Darilo!? Zase!? Se že vidim na ladjici in preko mostu potem do galerije. Na bregec. Uh, to pa bi bilo uresničenje sanj! Pa še nekaj je tam carsko! Starbucks!!! Hej, vem, življenje je tako čudovito!

Želela sem pisati, da se nič in nihče ne rabi spremeniti, da sem srečna. Lahko sem srečna zdaj. V tem trenutku. V tem času. Zdaj. Lahko živim svoje poslanstvo tudi v manj zaželenih situacijah. To so samo okoliščine, ki mi pomagajo ostriti fokus.

Smer je važna. Pomembna. Grem v pravo smer? Potem pa je tako vse vredu.

Mislim, si, da če sem polna navdiha deset minut, ko pišem blog, je skoraj premalo. Vem. Pisanje mi je svetinja. Obožujem pisanje. Takrat sem res povezana s svojim višjim jazom. Najboljšim v meni. Pač rada pišem. To mi je naravno. Kaj pa drugače? Kaj oddajam? Sem svoja najboljša izvedba sebe? Kje je moja vibracija? Nizko? Srednje? Visoko?

Ni to zanimivo vprašanje, koliko sreče lahko prenesem? Kaj če bi preizkusila danes malo več? Si upam iti malo čez rob? Kdaj sem najsrečnejša? Sredi ustvarjanja. To sem jaz. Barvitost. Pestrost. Koliko sreče res lahko prenesem?! Si upam živeti srečno? Ali bom samo pisala o tem? Si upam to izkusiti? Danes. Zdaj. V tem trenutku?

Seveda uživam zdaj na kavi. Seveda ob pisanju. Sedenju na soncu. Vrabček me je prišel pozdraviti. Tukaj pri meni pa je tako lep beli kuža. Ljubek je. Malo sem se sprehodila po soncu. Sprehod me vedno osreči.

Zdaj pa grem počasi domov. Naprej uživati. Si narediti kosilo. To me tudi osreči. Dobri okusi. Božansko. Potem pa slikanje? Si upam?

Ljubek presrečen dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Življenje je čarobno. Čutiš? Živimo pristno polno življenje in poslušajmo svoje srce. Katrina & The Waves - Walking On Sunshine (https://www.youtube.com/watch?v=iPUmE-tne5U)

četrtek, 13. september 2018

Sočutje...

Hvala, da ste. Vem. Pišem tako zase. To me osrečuje. Tako se povežem s svojim srcem. Tako sem lahko jaz jaz. Tako izražam svoje občutke in razmišljanja. To mi je v veselje in strast.

No, pišem zase. Vseeno pa mi je super, da lahko to delim naprej. Naredim veliko neumnosti. Mogoče pa je potem vam treba narediti kakšno neumnost manj. Ampak ne se odpovedati kakršnim koli neumnostim, če vas srce tja vleče in se potem lahko še celo smejite temu.

Neumnosti so del življenja in mi ga izjemno bogatijo. Mislim, da se jim ne bom odpovedala. Še hitro ne. Verjetno nikoli. Je pa tudi tako, da ko prerastem ene neumnosti, me vlečejo nove in sveže. Nikoli ni niti malo enolično. Življenje je v barvah in pestro.

Rada sem v družbi. Rada pa imam tudi čas zase. Zadnja dva dni sem bila tako natrpana z vsem in vsemi. Prav odpočijem si, ko lahko samo pišem v postelji. Se razvajam na čisto poseben način, ki je meni všeč. Sonce mi sije tako lepo na obraz. Nežno. Zraven uživam ob kozarcu vode. To me vedno osveži.

Sem pa našla tako lepo "penkalo". Saj ga nisem našla. Ker sem vsak dan šla stokrat mimo. Bilo je v kozarčku s pisali. Zdaj, danes pa sem ga uporabila. Kako lepo piše. Tanko.

Rada si ustvarjam svoje dni poetično. In tako bo tudi danes. Rada sem v svojem svetu. In v mojem svetu je vse dobro. Izkoristila bom še ta dan, ko še ni prava jesen, da se bom usedla kje zunaj na kavi in pisala. To mi je pa tako za dušo.

Rada bi si spremenila fokus. Dovolj imam enakih stvari vedno z enakimi rezultati. To je res definicija norosti. Vse delam isto, pa mislim, da se bo kaj spremenilo. Kaj sem sploh naredila v to smer? Ne bomo se zdaj kregali in se počutili krivo. Ne bom se zdaj kregala nase in se počutila krivo. Zdaj je moja točka moči. Ne rabim se počutiti krivo. Naredila sem najboljše, kar sem znala. Zmogla. Zdaj pa lahko drugače. Malo sočutja do sebe. Moč pa je definitivno zdaj.

Ljubek srčen poetičen dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!









P.S.: Živimo pristno in poslušajmo svoje srce.


sreda, 12. september 2018

K A T E J A : A black cat...

Hi my Beloved!

The day was so easy. I was just there and I enjoyed it. In all. I felt connected. Abundance. Lightness.



I just surrender myself to the day.

  
I trust my life, that with all my strength I stand by the side! I'm learning to trust.


Life is so beautiful, if I let him.


This dress screams summer. White. With large flowers and palm leaves. The material is so natural and light. Divine! It's just right for the heat of summer...


Love with all your heart! Love! Love! Love!

  
A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful red day!


**

SLO: K A T E J A : Črna mačka…


Hej moje drage, moji dragi!

Dan je potekal tako lahkotno. Samo bila sem tam in sem uživala. V vsem. Čutila sem povezanost. Sroščenost. Lahkotnost.


Čisto sem se prepustila dnevu.

Zaupam življenju, da mi z vsemi svojimi silami stoji ob strani! Učim se zaupati.


Življenje je tako lepo, če mu pustim.

Ta obleka kar kriči poletje. Bela. Z velikimi rožami in palminimi listi. Material pa je tako naraven in lahkoten. Božansko! Ravno prav za ostanek vročine poletja...

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten dan!

Meni! Meni! Meni!

Tako rada imam dobre pogovore. Tako. S prijateljicami. Kako rada poslušam o morju. In seveda govorim. To je harmonija in ravnovesje. Rada imam tako sproščenost. Rada imam tako lahkotnost. Kava pa je tako seveda obvezna zraven.

Rada imam povezanost z višjo silo, notranjim vodstvom, vesoljem, bogom, višjim jazom…
(katerakoli beseda je že…). Direktno. Meni namenjeno. Osebno. Vse je tukaj. Vse je na dosegu roke. Samo v naravno grem ali na sprehod ali uživam ob kavi ali kopeli. Samo sprostim se. In povezanost je tukaj.

Tako rada imam navdih. Zdaj berem Alena Cohena. Rada imam njegov smisel za humor in jasnost, s katero razlaga, da smo vredni, da smo že celi, da smo že vsa ljubezen.

Jaz sem vredna. Jaz sem dragocena. Jaz sem cela. Jaz sem ljubezen.

Tako kot ti. Ti si vredna (vreden). Ti si dragocena (dragocen). Ti si cela (cel). Ti si ljubezen.
Tako je!

Čutim neizmerno zadovoljstvo, da sem lahko to, kar sem. Da lahko živim po svoje. Da sem lahko pristna v vseh pogledih. To mi je privilegij, ki ga srkam vedno bolj!

Nekaj sem včeraj spoznala med pogovorom. Ljudje okoli mene so lahko nesrečni. Lahko so celo jezni. Lahko so naveličani. Lahko so brezupni. Lahko so zadirčni. Lahko so čisto vse. To pa niti malo ne more biti ključno za moje počutje. Sprejemam. Tako so se odločili. Sprejemam. To je njihovo. Nič nima z mano. Jaz pa sem lahko srečna ravno v vsaki situaciji, če se tako odločim. Če sem kar tako neizmerno srečna, kaj pa mi to more? Čisto nič!

Torej! Kje je danes fokus? Pri sebi!!! Torej! Pri meni! V meni! Tako je!

Ljubek sijoč pristen dan! Cenim vas!

Cmok! Objem!









P.S.: Danes odpiramo svoja srca ljubezni, ki je že v nas. Nič nam ni treba narediti, nikamor nam ni treba iti. Samo povežemo se s svojim srcem. Tam je že ves zaklad. Tako je.

torek, 11. september 2018

Kaj pa ta vidik?

Kako me okrepi to povezovanje s sabo. Res. Rada imam naravo, pa če tudi je samo z balkona ali skozi okno, tako kot zdaj. Gledam tako lepo osvetljeno krošnjo. Krošnje. Poljublja jih sonce in veter jih nežno ziba, tako da se gibljejo v ritmu.

Kaj pa povezanost z mojo naravo? Kako pa mene kaj poljublja sonce in plešem v vetru? Si dovolim kaj plesati?

Poslušala sem tako zanimivo zgodbo. Kaj je prvi občutek, k kateremu se nagibam, ko gre kaj po svoje? Se počutim krivo, jezno, otrplo? Občutim sočutje, ljubezen, nežnost, prijateljstvo? Zunanje situacije samo iztisnejo iz mene, kar je že v meni. Če sem pomaranča, pomarančni sok. Stiskaš koliko želiš, pa ne bom dobila jabolčnega soka. Tako je z mano. Imam v sebi ljubezen, prijaznost, igrivost ali kaj drugega? Kaj se v meni prebudi, ko sem stisnjena za sok?

Definitivno so naučeni vzorci, ki pa jih lahko spremenim. Najprej z zavedanjem. Potem pa najprej na fizični ravni. Držim se vzravnano, glavo držim po konci, glasno govorim. To že takoj spremeni kemične reakcije v mojih možganih. Veliko se smejim. Tudi to spreminja možgane. Lahko sem srečna kar tako. Samo, ker sem. Ker živim.

Vsi uspešni ljudje imajo definirane cilje. Kaj si v resnici želim? Ne kot dokazovanje ega. No tudi malo. Ampak tako, za dušo.

Drugi korak pa je akcija. Stopanje k temu na to načinov. Ali sto en način. Pristopi k svojim sanjam na sto en način. Prvi ne deluje. Ok. Super. Zdaj vem, kako ne. Drugi. Ok. Tako tudi ne gre. Gremo tako. Ne. Kaj pa tako? Moje srce me vodi in dokler utripa je moj kompas. Ljubim svoje življenje in sem vredna, da ga živim po svoje. Vredna sem, da si ga uresničim. Vredna sem, da sprejemam vse namige in vso ljubezen. Življenje me obožuje. Kaj če bi vedno gledala s tega vidika? Vse je zame. Celo življenje mi stoji ob strani.

Ljubek sijoč dan poln navdiha in srčnosti!

Cmok! Objem!









P.S.: Skupaj sledimo svojemu srcu. Sem zgled srčnosti in delam to, kar ljubim. S tem prebujam enako v vas. Povezanost s sabo in svojim srcem. Tako je. Vi to zmorete zase.  Bon Jovi - It's My Life (https://www.youtube.com/watch?v=vx2u5uUu3DE)

ponedeljek, 10. september 2018

K A T E J A : Lovely days...


Hi my Beloved!

I give the day today the opportunity to be the most beautiful so far! Divine! This is so beautifully written! You're my best and favorite day so far!!!



I love the poetic days. Lovely, it smiles at me in the morning. The sun invites me from the nests of blankets and pillows. It invites me to create this wonderful day.

The kindness flows through me. I was always friendly. I've always been more optimistic. I've always looked at my life more easily. This is me.


They wanted me to change me, that it was not appropriate. I know. Others are different. In this lies our beauty. Now, it's my time to be all that I am in full. Luxury.


There is nothing better than a little sun! Autumn is approaching. That's why I appreciate the sunny days. It's not even better than a dress with flowers! Flops! I appreciate the lightness of the clothes. Now coffee!!!


Love with all your heart! Love! Love! Love!


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful red day!


**

SLO: K A T E J A : Ljubki dnevi...


Hej moje drage, moji dragi!

Dnevu dajem priložnost danes, da je najlepši do zdaj! Božansko! Kako pa je to lepo napisano. Ti si moj najlepši in najljubši dan do zdaj!!!
Rada imam poetičnost dni. Ljubko se mi nasmehnejo že zjutraj. Sonce me vabi iz gnezda odeje in blazin. Vabi me k ustvarjanju tega čudovitega dneva.


Prijaznost se preliva skozi mene. Vedno sem bila prijazna. Vedno sem bila bolj optimiska. Vedno sem na življenje gledala bolj lahkotno. To sem jaz.


Kolikokrat so me želeli spreminjati, da ni primerno. Vem. Drugi so drugačni. V tem je našla lepota. Zdaj pa je moj čas, da sem lahko vse, kar sem v polnosti. Razkošje. 

Nič ni lepšega kot še malo sonca! Jesen se približuje. Zato še bolj cenim sončne dneve. NIč ni lepšega kot obleka z rožami! Natikači! Cenim lahkotnost oblačil. Zdaj pa na kavo!!!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten dan!

Čakala me je...

Še vedno me razveselijo malenkosti. Vem. Kupila sem si tako lepo obleko. Dolgo. Tako. Za razvajanje. Ali pa kar tako.

Lepo mi je življenje tukaj. Zdaj v tem trenutku.

Peljala sem se mimo z avtom. Skoraj so že zapirali trgovino. Ni se mi dalo obračati. Samo videla sem jo od daleč. Tako lepo je plapolala v vetru.

Danes pa sem šla po celem mestu na sprehod. Izgledalo je, da bo deževalo. Seveda sem še pogledala vse trgovine vmes, prej ko sem prišla do tja. Čakala me je. Samo mene. Poda se mi popolno. Zraven pa sem dobila dodaten popust! Ko teče, teče!

Zdaj pa samo sedim in pišem. Tako dolgo sem hodila naokoli, da sem porabila ves čas za kavo. Pa bom šla jutri zjutraj in si bom res vzela čas. Komaj čakam na pisanje. Kje je kakšna kavarna, kjer še nisem bila? Če bo tako lepo vreme kot danes, bi sigurno rada sedela zunaj.

Ponosna sem nase, da sem tako v gibanju. Gospodična je pohvalila moja oblačila, kako sem se oblekla. Saj vem, sebi sem tudi bila všeč. Najboljše vedno nastane, ko poslušam sebe. Tako se najboljše počutim. Lahkotno.

Ljubek pristen srčen dan danes moje drage, moji dragi!

Cmok! Cmok! Objem!









P.S.: Lahko smo karkoli čutimo v sebi. Narava v nas nas kliče. Čas je, da se javimo in odgovorimo! Ustvarjamo si pristno polno življenje. Poslušajmo svoje srce!