sobota, 29. december 2018

Pa res?

Kako je lepo zunaj. Še je malo snega! Strehe so še vedno rahlo posladkane z njim. Kot bi jih nekdo skozi veliko posipal obilno s sladkorjem v prahu. Skoraj me pokrajina spominja na krof z veliko sladkorja na njem. Kako sem rada najprej samo sladkor dol polizala!

Točno tako pa je zdaj v življenju. Če lahko izbiram med nečim, kar mi je pri srcu in kaj mi ni. Kaj bi izbrala? Sploh ni dvoma. Vedno sem najprej za sladkor! Tiste ljubke sladke malenkosti, ki jih imam tako rada. Sprehod. Slikanje. Pisanje. Ples.

So pa vedno neke stvari, ki pa jih bi zradirala. Ampak so potrebne, da si še bolj definiram, kaj pa bi rada. Še bolj vem, kaj so moji sladkorčki. Cukerčki so potem samo še bolj okusni.

Saj ni samo, da definiram. Točno potem vem, kaj bi rada.

Naslednji korak pa je potem, da stopam proti temu, kaj bi rada še bolj. Vem, da nisem sama na poti. Zaupam, da mi vse vesolje stoji ob strani. Pa res? Kažem to z vsakodnevnimi dejani, razmišljanjem, obnašanjem? Ali še vedno vse hočem sama? Se zanašam na svoje moči in samo svoje? Kako se to zaupanje odraža v mojem življenju? S skrbmi glede prihodnosti, nezaupanjem, da če se kaj ne zgodi takoj po moje, da je vse propadlo? Ali zaupam, da če sem zamudila ladjo, da me potem čaka jahta, tam v pristanišču?

Danes dajem svoje zaupanje v roke vesolja. Zaupam, da se vse dogaja v moje najvišje dobro in dobro vseh. Tako je!

Ljubek sijoč srečen dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!













P.S.: Živimo polno srčno življenje. Danes živim po svoje. Kako sem zadovoljna in srečna! Majhne stvari štejejo in to mi je v zadovoljstvo. Tako je! Katrina & The Waves - Walking On Sunshine (https://www.youtube.com/watch?v=iPUmE-tne5U)

petek, 28. december 2018

K A T E J A : Joy.


Hi my Beloved!

Today is the day for the heart path. I'm already on it. At least with this, pre-preparations! I slept so good! This is a great day for me! The substrate must be! I love sleeping. I love my eight hours. Then I'm really ready for the day! But then there are other important things (coffee) and little things (meditation)! But sleep is the basis!



What do you want? What do you really want?

Can you imagine that?


Not so, with your head. I can really feel that. How would you feel, if this had been accomplished?

What would you experience? What would you feel?


Satisfaction. Happiness. Playfulness. Lightness. Pleasure. Completeness. Friendship. Heart warmth. Heartbeat. Proximity. Success. Joy. Relaxation. Luxury. Abundance. Creativity. Internal happiness. Authenticity. Peace. Love.

I'm doing what I really love.


Pleasure. Walking. Cap on the head. This is pure satisfaction. If, however, coffee is followed, it is so perfection! Juhu! All in blue! Today is a day of pampering!

Life loves you!

Love with all your heart!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

P.S.S.: Hey, your life is loving you! Trust! I am inspired to open my heart. Anyone is inspired o listen to his own heart. We walk each in our hearts direction.


**

SLO: K A T E J A : Veselje.


Hej moje drage, moji dragi!

Danes je dan za srčno pot. Sem že na njej. Vsaj s tem, predpripravami! Naspala sem se! To pa zame pomeni izjemen dan! Podlaga mora biti! Rada imam spanje. Rada imam svojih osem ur. Potem sem res pripravljena na dan! Saj so še potem druge pomembne stvari (kava) in malenkosti (meditacija)! Ampak spanje pa je osnova!

Kaj si želim? Kaj si resnično želim?

Si lahko to predstavljam? 

Ne tako z glavo. Lahko to resnično občutim. Kako bi se počutila, če bi bilo to uresničeno? Kaj bi doživljala? Kaj bi čutila? 
Zadovoljstvo. Srečo. Veselje. Igrivost. Lahkotnost. Užitek. Izpolnjenost. Prijateljstvo. Toplino. Srčnost. Bližino. Uspeh. Radost. Sproščenost. Razkošje. Obilje. Kreativnost. Notranjo srečo. Pristnost. Užitek. Ljubezen. 

Delam resnično, kaj si želim.

Užitek. Sprehodi. Kapa na glavi. To pa je čisto zadovoljstvo. Če pa sledi še kava, pa je tako popolnost! Juhu! Vse v modrem! Danes je dan za razvajanje!

Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

P.S.S.: Hej, življenje te ljubi! zaupaj! Sem navdih, da odprem svoje srce. Vsak, ki išče svojo pot, naj prisluhne svojemu srcu. Hodimo vsak po svoji srčni poti.

Vsi dogovori...

Kaj če danes zaupala, da sem dovolj? Kaj če bi to bil moj cilj za novo leto. Kaj si sploh želim za novo leto? Čas je za jasnost.

Cilj. Jaz sem dovolj.

Pa saj se večino časa tako tudi počutim. Moje življenje se mi zdi lahkotno in zabavno. Sem pristna. Ustvarjam. To sem osrečuje. Uživam v pogovorih.

Uživam v dnevih. Delam resnično, kaj si želim. V polnosti. Dovolj sem.

Zdaj mi tako lepo sonce sije na sedežno. Prav lepo je biti tukaj in samo uživati. Včeraj pa je bil tako lep sončni zahod. Vse je bilo v roza tonih. Prav močno roza. Božansko lepo.

Bila sem na baletni predstavi. Kako so bile ljubke baletke. Lepo so plesale. Prav zabavno je bilo, za dušo.

V središču tvojega bitja
imaš odgovore.
Veš, kdo si,
in veš
kaj si želiš.

Rumi

Kako pa je to lepo. Samo pomembno je, da si vzamemo čas zase. Zadihamo. Se občutimo. Smo. Potem pridejo vsi odgovori.

Ljubek poetične srčen srečen dan!

Cmok! Objem!


P.S.: Odpiram srce danes svetlobi v meni. Srčnosti. Pristnosti. Danes je srce moj kompas. Pa tvoj? Queen - Bohemian Rhapsody (https://www.youtube.com/watch?v=fJ9rUzIMcZQ)

četrtek, 27. december 2018

Spajanje...

Kaj se je že kdo navdušil za filme, sploh božične? Včeraj sem gledala enega. Skoraj dva. No bili so trije, samo ne božični. Imela sem cel filmski maraton. Pa tako dobri so bili. Všeč mi je razplet zgodbe. Vedno. Sploh obožujem srečne konce.

Vsak dan je v mojem življenju srečen konec. Vsak dan je kot nov svež film. Razen če ga ne dam na ponavljanje in ga ponovim znova. Vseeno pa so vedno koščki svežine. Čudovit sončni zahod, ki je že skoraj malo po kosilu… barvitost in nežnost barv me vedno očara.

Zanimivo mi je, kako smo ženske vedno bolj močne. Ali enakopravne. Kar je danes naravno tukaj pri nas, je bilo nedopustljivo v preteklosti. Ali še je celo zdaj kje po svetu tako. Zato tako cenim, da sem doma v Mariboru. Sloveniji. Sem ženska in sem svobodna, da lahko počnem kar si želim. Sem ženska in moja naloga ni samo kuhanje in pospravljanje. Zdaj se vse deli bolj enakopravno. Kot ženska imam privilegij, da lahko izražam svojo pristnost. Izbiram, da sem v srečnem iskrenem zadovoljujočem pristnem odnosu. Ali raje nisem. Moja sreča je pomembna. Lahko postavljam meje, kar še je sprejemljivo zame in kaj ne. Pa to je raj!

Vem koliko imamo ženske odpustiti moškim, ker pač so bili tako naučeni. To je bilo naravno. Imeli so moč, ženska je bila skoraj bolj lastnina, vsaj včasih. Zdaj pa tudi moški rastejo v spoštovanje sebe, da resnično ljubijo ženske in jih cenijo. Vseeno pa si želim odpustiti vsem, tudi generacijam nazaj, ki so drugačni. Želim si videti njihovo srce, njihovo notranjo lepoto.

Ljubek sijoč svež pristen dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!












P.S.: Srčna pot me vedno bolj kliče. Tudi skozi malenkosti. Danes sem pristnost. Srčnost. Toplina. Srečnost. Tako je! Dajem vedno več prostora sreči! Življenje me ljubi!  Sway - Dean Martin (https://www.youtube.com/watch?v=Nx0ekVnQEn8)

sreda, 26. december 2018

K A T E J A : The beautiful moments!


Hi my Beloved!

What do I want more? What do I want to think more about? What pulls me toward my dreams? If I have already complained at least a bit, it would have been better.


And if I'd been more aware of things that I liked, it would have been great. It is then the real thing. That's who I am.


Everything at the right time.


How are we eating an elephant? Bite the bite! (Leave the elephant alone! Let him live!) It's all a metaphor for projects. Step by step. I'm here now. What's next?



What is the next logical step?

So. I know now. Now I can move on.


We are strong women. Together with relatives, we got coffee. We chatted a bit about plans, about the beautiful moments of this year. That's why it's so colorful. When is not the time for colorfulness?

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Lepi trenutki!


Hej moje drage, moji dragi!

Kaj si želim bolj? O čem si želim bolj razmišljati? Kaj me bolj vleče? Če si se že vsaj malo manj pritoževala, bi že bilo boljše.

In če bi bolj opazila stvari, ki pa so mi všeč, bi že bilo odlično. To je potem tisto pravo. To je tisto, kdo sem jaz.

Vse ob pravem času.


Kako pojemo slona? Grižljaj po grižljaj! (Pustimo slona pri miru! Naj živi!) Vse je samo metafora za projekte. Korak po korak. Zdaj sem tukaj. Kaj sledi?

Kaj je naslednji logični korak?
Tako. Zdaj vem. Zdaj lahko stopim naprej. 


Ženske smo močne. Skupaj s sorodnicami smo se dobile na kavi. Malo smo poklepetale o načrtih, o lepih trenutkih tega leta. Zato tako pisane barve. Kdaj pa ni čas za pisanost?

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Razkošje!

Kako sem hvaležna, da imam danes čas za raziskovanje. Komaj čakam, da se peljem do gradu! Juhu! Tam pa je tako božanski razgled!


Še bolj pa me veseli, da imam čas za raziskovanje duše! To pa mi je čisto razkošje. Jaz. Tišina. Ali nežna glasba. Nešteto prostih listov za pisanje. Raziskovanje globina moje duše. Igrivosti. Srčnosti. Ljubezni. Rada odkrivam svežino in živost v sebi!

Moje življenje je dragoceno! Danes! Tukaj! Danes je tudi čas za razvajanje! Tako polno kopel sem si natočila, da sem bila cela potopljena v vodi. Začelo se je tako, da sem si natočila prevročo vodo. Potem pa sem morala dolivati toliko mrzle. To pa je bilo razkošje!

Preurejala sem si stanovanje! Zdaj pa imam luksuz! Tako prostorno je! Diha! Toliko svetlobe je v njem! pravi užitek! Prav prosojno je za svetlobo!

Kaj pa jaz!? Sem kaj prosojna za sijaj v meni? Mu dopuščam kaj, da se izrazi? Sije skozi mene… Lahko zažarim v lučkah pisanih kot na božičnem drevescu! Tako lepo barvito sijejo v temi. Kaj pa jaz? Sijem v svojih pristnih barvah? Tako uživam danes, kot že dolgo nisem! Prav vzela sem si čas zase! Prav namenoma! Brez dolgega (ali kratkega) seznama. Samo sem. in šla bom samo tja, kamor me vleče! To pa je razkošje, ki si ga bi rada večkrat privoščila! Čista lepota!

Res je fajn! To pa je čisto razkošje! Počutim se tako zadovoljno! Lepo življenje si ustvarjam! Prav uživam v njem! Počutim se kot bi gledala stoto epizodo nadaljevanke, ki pa ima srečen kones. Ampak že danes je prav zanimivo!

Kam me vodi pot danes? Kam me vodi srce? Grem? Pridi!

Ljubek srčen prazničen ljubek kičasto srečen pocukran ljubek dan!

Cmok! Objem!












P.S.: Lepo je, ko sem lahko samo jaz, pristna. To pa mi je največji privilegij v življenju sploh! Barvitost mene se izraža vsepovsod skozi srčnost, toplino, prijateljstvo. Tako je! Naj še bolj napolnijo naša življenja resnične vrednote. Papa Americano  (https://www.youtube.com/watch?v=ZXyEiGnkYms)

torek, 25. december 2018

Lahko kot pasulj!

Vedno in to res vedno poslušam Hay House Radio. Vedno je kaj zanimivega! Tam se dogajajo stvari in se govori in tem, kar me res zanima! Rada raziskujem dušo in globine. To me vedno fascinira! Raziskovanje sreče, pristnosti, poslanstva! (Zdaj ko smo že tukaj pri teh tako velikih besedah.

Visokoletečih življenjskih smislih. Kaj ni najlepše biti samo v tem trenutku. Pisati. (Zame!) In uživati ob kavi. Pustim pretočnosti, da se izraža skozi mene v polnosti. (Čakaj zdaj! Nekaj drugega sem želela napisati! Aja! To! Poslanstvo je izražanje pristnosti, radostna rast, svoboda izražanja in seveda sreča!))

Tam sem slišala, če se kaj želim naučiti, je najbolje, da druge učim o tem. Takoj sem se spomnila na srečo in izražanje pristnosti. Ampak ne učenje skozi teorijo. Praksa, moja draga! Praksa!

Danes sem definitivno srečna. Kar tako. Ker imam rumeno črtasto majico oblečeno in rumen pulover čez. Pa še najbolj udobne pajkice, kar sem jih našla! Kako me pa to osreči! Božansko! Pa še zato, ker imam prosti dan! Tako! Prostor za uživanje tega trenutka in za to, da lahko resnično delam, kar si želim! Danes je ta dan, ko še bom skuhala nekaj novega! Upam, da uspe! Komaj čakam!

Joj! Saj sploh nisem želela o tem pisati! Slišala sem na radiu (Davidji!), da je on slišal od nekoga.

Izbereš, napišeš petindvajset stvari, ki si jih želiš uresničiti v življenju.

Napišeš!

Potem pa obkrožiš pet najbolj pomembnih! To pa potem uresničiš! Zdaj bom začela delati seznam!

Prisežem! Glej! Bom jutri delila z vami naprej, kako se to razvija dalje! zdaj pa povzetek.

Napišemo petindvajset stvari, ki jih želimo uresničiti v življenju!

Obkrožimo najpomembnejših pet!

Vržemo se v uresničevanje!

Pa če je to lahko še lažje! Potem pa ne vem! Lahko kot pasulj! (To že tudi dolgo nisem jedla! Kaj bo danes za kosilo!?)

Ljubek pristen praznično srečen zabaven dan!

Cmok! Objem!












P.S.: Danes je najbolj čaroben dan do zdaj! Odpiram se vsem lepotam čarobnosti. Privlačim jih še bolj v svoje življenje! Srce je moj kompas! Tako je! Queen - A Kind of Magic (https://www.youtube.com/watch?v=0p_1QSUsbsM)

ponedeljek, 24. december 2018

K A T E J A : Let the holidays go on!


Hi my Beloved!

My life is a story, every day with fresh page. Will I look back and copy? Will I write something fresh? What really is genuine? Where does my heart lead today? We live a genuine, authentic life in our own way.



Yesterday, I wrote positive aspects of the most important things. Well, they are not things. All of this came from Abraham (Esther Hicks). Find ten favorite things. Everything. The best thing for me to hear is, that if you don’t like somewhere, move elsewhere. But first find ten favorite things that are now present.


Fall in love with yourself. What's the ten favorite things on you?


How interesting to me is that some books have left a mark. Others, I just read and know, I know in my heart. With all my being, I know that even more I want to realize myself. And it's worth it to listen to my heart. Happiness. Freedom of creation. Joyful growth.


Where is my heart calling me today?


For the holidays, the whole family is gathered. Here, a whole red family was gathered: bright pink, pink, orange, red. All how much they shine! Let the holidays go on!


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Naj se prazniki nadaljujejo!


Hej moje drage, moji dragi!

Moje življenje je zgodba, vsak dan s svežim listom. Bom gledala nazaj in prepisovala? Ali bom napisala kaj svežega? Kaj resnično pristnega? Kam me vodi srce danes? Živimo veselo pristno življenje po svoje.


Včeraj sem pisala pozitivne aspekte najpomembnejših stvari. Pa saj niso stvari. Vse to sem se nalezla od Abrahama (Esther Hicks). Najdi deset najljubših stvari. Vsega. Najlepše pa mi je bil poslušati o tem, da če ti nekje ni všeč, da se premakni drugam. Ampak prej najdi deset najljubših stvari, ki so zdaj prisotne. 

Zaljubi se vase. Kaj je deset najljubših stvari na sebi?



Kako zanimivo mi je to, da nekatere knjige pustijo pečat. Druge pa samo preberem in vem, v srcu vem. Z vsem bitje vem, da si še bolj želim uresničevati sebe. Pa tudi to, da se je vredno podati na srčno pot. Sreče. Svobode ustvarjanja. Radostno rast. 

Kam me danes kliče srce?

Za praznike se zbere cela družina. Tu pa se je zbrala cela rdeča družina: živo roza, pink, oranžna. Vse koliko žive se da! Naj se prazniki nadaljujejo!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!