sobota, 9. maj 2020

A course in miracles - Lesson 130: It is impossible to see two worlds.

A course in miracles - Lesson 129: Beyond this world there is a world I ...

Poslušam svoje srce: Kaj pa če je normalno, da smo srečni preko vseh me...

Poslušam svoje srce: Kaj pa če je normalno, da smo srečni preko vseh me...: Joj! To pa je bilo! Osho se je spet izkazal z resnico! Čakajte, to vam moram naprej povedati. No, napisati! »Ljubezen krepi inte...

Kaj pa če je normalno, da smo srečni preko vseh mej?


Joj!

To pa je bilo! Osho se je spet izkazal z resnico! Čakajte, to vam moram naprej povedati. No, napisati!


»Ljubezen krepi inteligenco, strah jo otopi. Kdo hoče, da bi bili inteligentni? Tisti, ki imajo moč, že ne. Kako naj bi hoteli, da bi bili inteligentni? Če bi bili inteligentni, bi začeli odkrivati celotno strategijo, njihove igre. Hočejo, da ste neumni in povprečni. Vsekakor hočejo, da ste učinkoviti pri delu, ne pa inteligentni; zato človeštvo živi na minimumu svojih zmožnosti.

Zamislite si svet, v katerem bi vsi izkoriščali vse svoje zmožnosti… Zemlja bi postal raj, super-raj.

Če se v človeka nihče ne vtika in ni zastrupljen, je ljubezen preprosta, zelo preprosta. Nobenih težav ni. Je kot voda, ki teče navzdol, ali para, ki se dviguje. Spominja na cvetoča drevesa in pojoče ptice. Vse je naravno in spontano!«

Osho – Pogum: Radost drznega življenja (Osho, Pogum: Radost drznega življenja – vpogledi v nov način življenja, str.: 86, Primus, 2015.)


Kaj če bi na vse gledali bolj sveže? Skozi oči ljubezni? Skozi oči pristnosti? Kaj če bi bili manj naučeni, kaj moramo in bi bolj izhajali iz srca, kaj pa si želimo? Življenje je radostno potovanje!

Kaj pa če je normalno, da smo srečni? Kaj pa če je normalno, da smo srečni preko vseh mej? Kaj pa če je normalno, da zaupamo svoji naravi, poslušamo srce?

Kaj če so nas samo narobe učili? Ker sami niso bili prav naučeni. Kaj če samo niso vedeli?

Danes si dovolimo biti vse, kdo smo! Čudoviti smo točno taki kot smo! Izkoristimo vse svoje zmožnosti! Bodimo kot reka, ki teče navzdol!

Lep sijoč pristen igriv srčkan prisrčen nagajiv zabaven luškan dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Življenje je čarobnost in lepota. Začutite jo s srcem!

petek, 8. maj 2020

Tečaj čudežev - 129. lekcija: Onstran tega sveta je svet, ki ga hočem.

❤️❤️❤️ Fabulous Fashion Friday! Style it! Cropped blouse shirt I...

Poslušam svoje srce: Ljubimo zaradi sebe, ker se ob tem dobro počutimo!...

Poslušam svoje srce: Ljubimo zaradi sebe, ker se ob tem dobro počutimo!...: »Če sem vam zdi, da se je v vas naselil strah, ljubite še bolj. Bodite pogumni v ljubezni, tvegajte. Bodite pustolovski v ljubezni, ljubite ...

Ljubimo zaradi sebe, ker se ob tem dobro počutimo!

»Če sem vam zdi, da se je v vas naselil strah, ljubite še bolj. Bodite pogumni v ljubezni, tvegajte. Bodite pustolovski v ljubezni, ljubite še bolj in ljubite brezpogojno, kajti bolj kot boste ljubili, manj bo strahu.

Ljubite predano, globoko.

Ljubezen je neskončno nebo! Ne morete je spraviti v utesnjene prostore, je pogojevati, omejevati.

In bolj kot ljubite, bolj vredni ljubezni postajate. Manj kot ljubite, bolj ko zahtevate od drugih, naj vas ljubijo, manj ste vredni ljubezni.

Če me dobro razumete, opustite vse strahove in bolj ljubite – ljubite brezpogojno. Ne mislite, da počnete kaj za drugega, ko ljubite; počnete nekaj zase. Ko ljubite, vam to koristi. Zato ne čakajte, ne recite, da boste ljubili, ko bodo ljubili drugi – sploh ne gre za to.

Bodite sebični. Ljubezen je sebična. Ljubite ljudi – to vas bo izpolnjevalo in skozi ljubezen boste dobivali vse več radosti, bolj blagoslovljeni boste.

In ko se ljubezen poglobi, strah izgine; ljubezen je svetloba, strah je tema.«

Osho – Pogum: Radost drznega življenja


Saj ne vem, če je sploh pametno, kaj dodati. Ljubimo zaradi sebe, ker se ob tem dobro počutimo.

Odprimo svoje srce ljubezni. Zdaj. vredni smo je in drugi so vredni naše. Uživajmo ob tem!

Ljubek sijoč pristen iskren poln ljubezni dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Življenje je radost v vseh pogledih! Zdaj! Uživajmo jo! Ljubezen je ljubezen v vseh pogledih! Uživajmo jo!

četrtek, 7. maj 2020

A course in miracles - Lesson 128: The world I see holds nothing that I ...

Tečaj čudežev - 128. lekcija: Svet, ki ga vidim, nima ničesar, kar hočem.

Poslušam svoje srce: Tako bo pa tudi zdaj vse dobro!

Poslušam svoje srce: Tako bo pa tudi zdaj vse dobro!: Ne morem, da ne bi malo Osha dodala. Malo… »Zavarujete se. Nikomur ne dovolite, da bi vas ljubil, in ne ljubite drugih. Potem se pojavi...

Tako bo pa tudi zdaj vse dobro!

Ne morem, da ne bi malo Osha dodala. Malo…

»Zavarujete se. Nikomur ne dovolite, da bi vas ljubil, in ne ljubite drugih. Potem se pojavi strah. Zdi se vam, da ste sami na svetu, popolnoma sami, osamljeni. Ne čutite povezanosti.

Strah je občutek nepovezanosti s stvarstvom. Ostajate sami, ste kot otrok, ki joka v hiši, saj so mati, oče in preostala družina šli v gledališče. Otrok joka in hlipa v zibki. Ostal je sam, brez stika. Nikogar ni, ki bi ga varoval, nihče ga ne potolaži, nihče ga ne ljubi. Osamljen je – in obdaja ga neskončna osamljenost. To je stanje strahu.«

Osho – Pogum: Radost drznega življenja


Torej zaupajmo. Povežimo se s svojim srcem. Povežimo se s svojim notranjim bitjem, z naravo, z vesoljem, z bogom, budo. Zaupajmo, da je vse za nas. Lahko se zanesemo, da je za nas vedno poskrbljeno. Vedno.

Če tako pogledam, mi nikoli ni prav zares nič manjkalo. Še vedno se je vse dobro izteklo. Tako se bo pa tudi zdaj!

Ljubek sijoč pristen nagajivo srčen sočen srečen pristen dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Življenje je ljubezen ali strah. Smo pripravljeni ljubiti? Sebe? Druge? Ves svet? Zdaj je naš čas!

sreda, 6. maj 2020

Vadim Zeland: Transurfing v 78 dneh - 56. dan: Nezadovoljstvo s svetom

Tečaj čudežev - 127. lekcija: Ni druge ljubezni razen Božje.

Poslušam svoje srce: No, zdaj vem. Takrat še nisem!

Poslušam svoje srce: No, zdaj vem. Takrat še nisem!: Saj ne morem, da bi dan šel mimo brez Osha: »Ko segate višje, ko se vse bolj oddaljujete od znanega in udobnega, rutinskega življenja, s...

No, zdaj vem. Takrat še nisem!


Saj ne morem, da bi dan šel mimo brez Osha:
»Ko segate višje, ko se vse bolj oddaljujete od znanega in udobnega, rutinskega življenja, spet postanete bolj divji, spet postanete del živalskega sveta. Speti živite kot tiger ali lev. Ali kot reka. Spet se podajate visoko v nebo kot ptica, vse višje. In vsak trenutek varnost, stanje na bančnem računu, žena, moč, družina, družba, cerkev, ugled – vse bolj bledi in je vase bolj oddaljeno. Postanete sami.

Živeti nevarno pomeni živeti tako, kot da je vsak trenutek namenjen sebi. Vsak trenutek ima svojo vrednost, in vi se ne bojite.

Pogumni nepremišljeno stopajo naprej.

Samo tveganje vam jamči, da boste zares živi.

Ekstaza pomeni, da greste ven – ven iz vseh školjk, se umaknete od vseh egov, vseh udobij, vseh zidov, ki so kot smrt. Biti v ekstazi pomeni iti ven, biti svoboden, biti v gibanju, biti del procesa, biti ranljiv, da lahko pridejo vetrovi in gredo skoz vas.«

   Osho Pogum: Radost drznega življenja


Zdaj komaj vem, kako sem srečna, da sem to knjigo namočila v kopalnici, da je ostala zraven mene. Jaz sem jo res potrebovala in vedela je, da jo bom. Sem jo že mislila podariti sodelavcu, ki me je navdušil, da začnem brati Osha, pa je nisem. Vedela sem, da je zame. No, zdaj vem.

Ljubek sijoč pristen pogumen srečen zabaven ekstatičen radosten zanimiv dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Pustite čarobnosti, da pride do vas. Res je čarobna!

torek, 5. maj 2020

A course in miracles - Lesson 126: All that I give is given to myself.

Poslušam svoje srce: Pa tako lahko je! Tako lahko!

Poslušam svoje srce: Pa tako lahko je! Tako lahko!: Pa kako naj ne bi bili srečni!? Ni mi jasno! Prav potruditi se moraš, da si nesrečen. Usta moraš imeti obrnjena navzdol. Iskati moraš...

Tečaj čudežev - 126. lekcija: Vse, kar dajem, je dano meni.

Pa tako lahko je! Tako lahko!

Pa kako naj ne bi bili srečni!? Ni mi jasno!

Prav potruditi se moraš, da si nesrečen. Usta moraš imeti obrnjena navzdol. Iskati moraš, kaj gre narobe. Skozi se moraš pritoževati. Prav držiš samega sebe v kletki!

Res prav potruditi se moraš.

Lahko pa obrnemo to!

Kako lahko je biti srečen! Tako lahko sem srečna!

Zunaj pojejo ptički. Pijem kavo. Oblekla sem si tako lepo bluzico iz svile, lepo trenerko enake barve in spodaj imam še lepšo spodnjo majčko. Seveda pa ne gre brez rdečih nogavic! Imam čudovito posteljo, kjer sem spala kot angelček. Dolgo sem lahko spala. Slišala sem se na kratko s prijateljico. Rože imam na mizi. Naredila sem si dober zajtrk. Potem me čaka kopel.

Pa kako si sploh lahko slabe volje! Ob vsem tem obilju lepote! Ni možno! Ali pa se res moraš potruditi v obratno smer!!!

Torej, kam gledate danes? Kaj opažate danes?

Ne ustavljajmo več te lepote, ljubezni, ki se želi pretakati skozi nas, je vsepovsod okoli nas. Sprejmimo jo. Gledajmo s srcem.

Ljubek sijoč pristen nagajiv dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Življenje je samo tvoje. Uživaj ga!

ponedeljek, 4. maj 2020

❤️ Poslušaj svoje srce ❤️ Zasij močno! Zdaj!

A course in miracles - Lesson 125: In quiet I receive God’s Word today.

❤️ Listen to your heart! ❤️ Shine bright! Now!

Poslušam svoje srce: Ste čudovit poetičen izraz...

Poslušam svoje srce: Ste čudovit poetičen izraz...: Kaj že kaj živite pristno? Kaj že kaj cvetite? Kaj se že kaj odpirate soncu? Saj ne gre brez Osha! Saj veste, ko resnica postane očitna...

Ste čudovit poetičen izraz...

Kaj že kaj živite pristno? Kaj že kaj cvetite? Kaj se že kaj odpirate soncu?

Saj ne gre brez Osha! Saj veste, ko resnica postane očitna. Za vse nas! in pove jo Osho, neposredno in brez prostora za izgovore.

Vse vam moram napisati! Vse! Ker je fantastično! Vse!

»POIŠČITE SVOJ IZVIRNI OBRAZ

Preprosto bodite, kar ste, s svetom pa si ne belite glave. Takrat boste občutili izjemno sprostitev, v srcu pa globok mir. Temi privrženci zena pravijo »izvirni obraz« - ta je sproščen, brez napetosti, brez zahtev, brez hinavstva, brez tako imenovanih pravil vedenja.

In zapomnite si: izvirni obraz je čudovit poetičen izraz, vendar to ne pomeni, da boste imeli drugačen obraz. Taisti obraz se bo znebil vseh napetosti – sproščen bo, ne bo sodil, drugih pa ne bo imel za manjvredne. Taisti obraz pod vplivom novih vrednot bo vaš izvirni obraz.

Obstaja pa starodavni rek: marsikateri junak je človek, ki ni imel poguma, da bi bil strahopetec.
Kaj je narobe s tem, če ste strahopetec? To je popolnoma v redu. Svet potrebuje tudi strahopetce – od kod pa bi sicer prišli junaki? So njuni, saj ustvarjajo ozadje, ki omogoča pojav junakov.

Preprosto bodite, kar ste – ne glede na to, kaj ste.

Težava je v tem, da vam ni še nihče povedal, da preprosto bodite, kar ste. Vsi se vtikajo v vas in govorijo, da bi morali biti takšni ali drugačni – celo pri vsakdanjih zadevah.«

Potem se zgodba nadaljuje, da so  Oshu kot  majhnemu fantiču v šoli rekli, da če se bo primerno vedel, da bo genij.

Odvrnil jim je: »K vragu z genijem – preprosto hočem biti to, kar sem.«

Osho: Pogum – Drznost radostnega življenja


Mogoče najdete tu kaj zase! Mene pa to tako nagovori! Čisto mi odpira srce. čutim, da je to povedano zame.

Samo želim si biti to, kdo sem, kar sem.

Ljubek sijoč pristen igriv srčen unikatne dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Hvala ti Zemlja za vso lepoto!

nedelja, 3. maj 2020

A course in miracles - Lesson 124: Let me remember I am one with God.

Soul journey: The spring in the city ... colorfulness ... a meditation ...

Tečaj čudežev - 124. lekcija: Naj se spomnim, da sem eno z Bogom.

Poslušam svoje srce: Samo živi po svoje...

Poslušam svoje srce: Samo živi po svoje...: »Ni se vam treba soočiti s človekom – srečajte se z drevesi, rekami, gorami, zvezdami – srečajte se z vsem stvarstvom. In to je naše vesolje...

Samo živi po svoje...

»Ni se vam treba soočiti s človekom – srečajte se z drevesi, rekami, gorami, zvezdami – srečajte se z vsem stvarstvom. In to je naše vesolje, njegove del smo. Ni se vam ga treba bati in pred njim vam ni treba ničesar skrivati.«

Osho: Pogum – Drznost radostnega življenja


To je nadaljevanje, da se bojimo sodb. Ali okolice, družbe, ljudi, da nas ima za nore ali boga. Ampak, kot pravi Osho. On nas je ustvaril. Torej, če je kaj narobe z nami, je on dogovoren.

Torej pri bogu pridemo skozi.

Kaj pa okolica?

Ne glede, ali si misli, da smo nori ali ne, živimo po svoje. Tako kot tulipan ali marjetica ne neha cveteti, ker obstaja vrtnica in samo živi po svoje in cveti po svoje, tako je tudi to naše poslanstvo. Cvetimo po svoje. Sledimo svojemu srcu. Sledimo svojemu sijaju. Joseph Campbell. Sledimo svoji sreči. Cvetimo. Dovolimo si biti to, kdo smo. Točno zaradi tega smo tu. Točno zaradi tega smo bili ustvarjeni, kot to, kdo smo.

Zdaj pa živimo po svoje.

Danes sem odprla knjigo od Osha in malo je zavelo ven po zatohlem. Saj vemo, da sem jo malo namakala v kopalnici. Po pomoti. Ampak, resnica pa je resnica. Vedno bolj glasna je. Kliče me k sebi. Upam, da se zabavate od odkrivanju globin, pristnosti, veselja, ki ga imate v srcu.

Ljubek sijoč unikaten srčkan pristen mavričen samorogast dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Življenje je čarobnost, v vseh pogledih!