sobota, 9. maj 2020

Kaj pa če je normalno, da smo srečni preko vseh mej?


Joj!

To pa je bilo! Osho se je spet izkazal z resnico! Čakajte, to vam moram naprej povedati. No, napisati!


»Ljubezen krepi inteligenco, strah jo otopi. Kdo hoče, da bi bili inteligentni? Tisti, ki imajo moč, že ne. Kako naj bi hoteli, da bi bili inteligentni? Če bi bili inteligentni, bi začeli odkrivati celotno strategijo, njihove igre. Hočejo, da ste neumni in povprečni. Vsekakor hočejo, da ste učinkoviti pri delu, ne pa inteligentni; zato človeštvo živi na minimumu svojih zmožnosti.

Zamislite si svet, v katerem bi vsi izkoriščali vse svoje zmožnosti… Zemlja bi postal raj, super-raj.

Če se v človeka nihče ne vtika in ni zastrupljen, je ljubezen preprosta, zelo preprosta. Nobenih težav ni. Je kot voda, ki teče navzdol, ali para, ki se dviguje. Spominja na cvetoča drevesa in pojoče ptice. Vse je naravno in spontano!«

Osho – Pogum: Radost drznega življenja (Osho, Pogum: Radost drznega življenja – vpogledi v nov način življenja, str.: 86, Primus, 2015.)


Kaj če bi na vse gledali bolj sveže? Skozi oči ljubezni? Skozi oči pristnosti? Kaj če bi bili manj naučeni, kaj moramo in bi bolj izhajali iz srca, kaj pa si želimo? Življenje je radostno potovanje!

Kaj pa če je normalno, da smo srečni? Kaj pa če je normalno, da smo srečni preko vseh mej? Kaj pa če je normalno, da zaupamo svoji naravi, poslušamo srce?

Kaj če so nas samo narobe učili? Ker sami niso bili prav naučeni. Kaj če samo niso vedeli?

Danes si dovolimo biti vse, kdo smo! Čudoviti smo točno taki kot smo! Izkoristimo vse svoje zmožnosti! Bodimo kot reka, ki teče navzdol!

Lep sijoč pristen igriv srčkan prisrčen nagajiv zabaven luškan dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Življenje je čarobnost in lepota. Začutite jo s srcem!

Ni komentarjev:

Objavite komentar