sobota, 28. julij 2018

Zdaj! Srečna!!! Voouuuuuhuuuuu!

Včeraj sem brala knjigo o sreči. Ampak ne sreči tako na splošno. Sreča zdaj! Seveda je knjiga od Roberta Holdena. Zraven se jedla tako dober kompot. Tudi z borovnicami. Tako lepo barvo dodajo.

Pisalo je, da je dal na srečanju nalogo, da si vzamejo cel dan na mesec, ki ga posvetijo samo sreči. Kaj te osrečuje? To delaj cel dan. Bili so navdušeni in polni predlogov. Drugič, ko so se dobili, je bila prav neprijetna tišina v dvorani. Nihče ni našel časa za to.

Sprejel je to in je rekel, potem pa najdite eno uro v celem tednu za srečo. Celo uro se posvetite samo temu, kar vas osrečuje. Spet so se dobili in spet nihče ni našel časa. Sami izgovori.

Potem si je izmislil nov izziv. Potem pa samo šestdeset sekund. Povohaj rožo, uživaj v soncu, komu nameni nasmeh. Spet so bili podobni rezultati kot prejšnjič. Nihče ni našel prav časa za to.

Srečo živim vsak trenutek!

Srečo sprejemam lahkotno, brez naporov in naravno!
Robert Holden

Zdelo se mi je zanimivo, da je pomemben pogled. Lahko sem srečna v vseh trenutkih. Lahko ali uživam ob njih, jih srkam z dobrim občutkom ali pustim, da grejo mimo.

Najbolj pa se mi je zdelo zanimivo, da si pustimo srečo samo do tiste meje, do katere mislimo, da smo je vredni!

Če pa to ni noro.

Grem samo po knjigo, da točno prepišem, kaj piše tam.

Sreče uživaš toliko kot verjameš, da si je vreden!
Robert Holden

Ljubek srečen dan moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!









P.S.: Happiness Now! Robert Holden - knjiga. Dajmo no, danes odprimo naročje sreči! Bon Jovi - It's My Life (https://www.youtube.com/watch?v=vx2u5uUu3DE)

petek, 27. julij 2018

Poetičnost poletja...

Kako rada imam dobro hrano! Poletje je čas, ko ga obožujem. Tudi zaradi dobre naravne hrane. Zelenjave. Paradižnikova solata. Paprika popečena z čebulo in bučkami. Fižol. Same dobre stvari. Včeraj sem si pripravila tako dober krompir iz pečice. Božansko. Pa pečena koruza. Okusno. Saj ne vem, če je koruza bolj črna prej ali jaz potem.

Sadje pa je tako božansko. Prav lahko se je zdravo prehranjevati. Lubenica. Melona. Jagode. Banane so tako klasika. Pa taki dober kompot sem si naredila za sladico. Božansko! Osvežilno.

Všeč pa so mi tudi limone. Za limonado. Z ingverjem. To pa mi je sestra povedala recept. Lahko. Čisto lahko.

Najlepši pa so sončni vzhodi. Čisto pri reki se sliši oglašanje rečnih galebov. Prav presenečena sem bila. To je čisto morsko vzdušje! P še nikamor ne rabim iti! Na dopust. Dopust pride k meni.

Nisem še bila tako srečna! Zdaj se je komaj začelo prav graditi. Ali pa je bilo že vse podtalno pripravljeno, pa zdaj samo ven klije. Tako kot seme. Samo ko je pripravljeno, pogleda iz zemlje zelenje. Pestrost.

Neka poetičnost me je prevzela. Kar nekako se moram skoncentrirati za normalne stavke. Vse se mi nekam rima na veselje. Pa kaj ni življenje lepo? Res je! V polnosti. V nastajanju. Vedno je v nastajanju, ampak zdaj cveti. Popki se odpirajo eden za drugim. Čutim to poletje v srcu. Lahkotnost. Srečo. Poetičnost. Romantičnost. Ljubko je tukaj.

Ljubek poetičen dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Pristnost v vseh pogledih... Sway - Dean Martin (https://www.youtube.com/watch?v=Nx0ekVnQEn8)

K A T E J A : Undefined...


Hi my Beloved!

Life is before you! Of course, it's worthwhile to invest time in realizing your dreams! Of course it is! But today! Now! What are you waiting for?!
  

All I am. Everything. White. Black. It also does not exist. Not right or wrong. Inside are colors and I myself am a mixture of all colors. That's the way I would say that I'm just a joy. I’m not. I have a whole spectrum of emotions. And that's good. I feel. I'm alive. Perfection. Complexity. That's it.


There is always something good, what every experience brings. Also bad. Otherwise, there is no good or bad. It's just is. Everything is. All helps me to sharpen the focus. But I really would like that. This is no longer for me. Now, I really want this. In that sense.


It's summer! Hot! I love it like that. It's pure in my taste. I was on such a beautiful walk along the river. Shoes are sandy colors. The dress is similar in color. With an animal pattern. Undefined any animal. Then I added a hat with a similar pattern. Just red in color! For the shadow! And enrichment.


Life loves you!

Love with all your heart!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!


**

SLO: K A T E J A : Nedefinirano…


Hej moje drage, moji dragi!

Življenje je pred tabo! Seveda se splača vložiti čas v uresničitev svojih sanj! Seveda se! Ampak danes! Zdaj! Kaj še bi čakali?!


Vse sem. Vse. Belo. Črno. To tako ne obstaja. Prav ali narobe tudi ne. Vmes so barve in sama sem mešanica vseh barv. To je tako, kot bi rekla, da sem samo veselje. Nisem. Cel spekter čustev imam. In to je dobro. Čutim. Živa sem. Popolnost. Celovitost. To je to.


Vedno je kaj dobrega, kaj prinese vsaka izkušnja. Tudi slaba. Sicer pa tako ni dobrega in slabega. Samo je. Vse je. Vse mi pomaga, da si izostrim fokus. To bi pa res rada. To pa ni več zame. Zdaj pa si res želim to. V takem smislu.


Poletje je! Vroče! Rada ga imam takega. Čisto po mojem okusu. Bila sem na tako lepem sprehodu ob reki. Čevlji so peščene barve. Obleka je podobne barve. Z živalskim vzorcem. Nedefinirano katera žival. Potem pa sem dodala še klobuk s podobnim vzorcem. Samo rdeče barve! Za senco! In popestritev.


Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

četrtek, 26. julij 2018

Eden, dva... mogoče tri

Samo malo vsem poslušala navdih. En stavek. No mogoče sta bila dva. Zdaj ko pomislim. Saj vem. Jutro še je. To pa je seveda moj največji navdih na svetu. Moja ljuba Oprah.

Najprej si razjasni, kaj bi sploh rada počela.

OK. Imam. (OK je verjetno bolj pogovorno. Dobro. Imam. To bi bilo verjetno boljše. Toplo. Vroče. (Zaenkrat toplo. (V moje noge…)))

Drugič pa.

Kaj je naslednji logični korak?

To je to.

Mogoče so bili trije stavki…

Spomnim se, da naj se ne pustim, da me velikost in vse preobremenita. Pusti vse. Celoto. Vsega naenkrat tako ne morem. Osredotočim se samo na en korak. Danes. Akcija. Pa če to ni dober nasvet, potem pa tako ne vem!

Popolnost.

Zjutraj je bil tako lep sončni vzhod. To pa je popolnost. To pa je izjemnost. To pa je bližina. Srečnost. Notranja lepota. Dragocenost.

Taki trenutki kot zdaj, so mi dragoceni. Tudi praznovanja. Smeh. Drobna darila. Želod samo zame. Taki ljubki. Zeleni. S kapico in majhnim pecljem. Rada imam svoje življenje. V polnosti.

Razveselijo me majhne stvari. Pesem za dušo. Nova spoznanja. Jasnost. Smeh. Sploščenost. Nagajivost.

Ljubek pristen dan...

Cmok! Objem!









P.S.: In spet korak bliže svojim sanjam...

sreda, 25. julij 2018

K A T E J A : That's my style!

Hi my Beloved!

I love my life. Today. Now. In this moment. This is my life. That's how I created it. What's next?


We'll see. It's now. What will it do? Now I accept everything. Now at this moment. It's a charm. It's beauty. It's authentic.


I am pleased that my life has calmed down. Not so, creative. I have full ideas here. So in general. Little things don’t get me so often. Or if they come out of me, I'll first track the path back faster. To myself. To my heart. I smell, where it leads me.


I found a lovely dress by chance. I love it. Made of pure silk! This just encouraged me to be even more mine. But if I think it's asymmetrical yet! That's my style! Perfection! I bought it for a special occasion. Dance. I adore it!!! 


I just want to mention shoes! So in style with a dress and a necklace. Pure kitsch! That's exactly why I like it so much! There is a dragonfly on them. They're cute!


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Čisto moj stil...


Hej moje drage, moji dragi!

Rada imam svoje življenje. Danes. Zdaj. V tem trenutku. To je moje življenje. Tako sem si ga ustvarila. Kaj pa naprej?

Bomo videli. Zdaj je zdaj. Kar bo pa bo. Zdaj vse sprejemam. Zdaj v tem trenutku. To je čar. To je lepota. To je pristnost.



Zadovoljna sem, kako se mi je življenje umirilo. Ne tako, ustvarjalno. Tukaj imam polno idej. Tako na splošno. Malenkosti me ne iztirijo več tako pogosto. Ali pa če me iztirijo, prej izsledim pot nazaj. K sebi. K svojemu srcu. Voham, kam me vodi.


Ljubko oblekco sem našla po naključju. Obožujem jo. Izdelana je iz čiste svile! To še me je samo spodbudilo, da je še bolj moja. Če pa pomislim, da še je asimetrična! To pa je tako moj stil! Popolnost! Kupila sem si jo za posebno priložnost. Ples. Kako jo obožujem!!!


Želim še samo omeniti čevlje! Tako v stilu z obleko in verižico. Čisti kič! Ravno zato mi je tako všeč! Na njih je kačji pastir. Ljubki so!


Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Razstava...

Počutim se tako sveže. Po navadi imam rada hitrost. S kolesom. (Vedno imam čelado na glavi. Zaradi sebe.) Danes pa je bilo tako na lahkotno. Počasi. Čisto počasi. Tako. Lahkoten veter v laseh. Mirno. Samo je letelo po ulicah. Čez most. Ravno je, počasi proti bregovom. Tako, proti zahodu. Sončnemu zahodu. Ljubko je bilo. Je.
Nevenka Miklič Perne

Zdaj pa sedim v senci tega ogromnega razvejanega drevesa. Zdaj je tudi vetrc. Čisto narahlo. Tako. Nežno. Ljubko. Božajoče. Prijazno! Za svežino.

Dogaja se. Umetnost. Nekaj me je vleklo sem. Bi šla malo pogledati? Malo pa že. Grem. Zdaj.

Uh, kako je to bilo dobro. Hej, celo poznam eno umetnico! Nevenka Miklič Perne! Čisto sem navdušena!!! To pa si je vredno pogledati! Vse v pojasnilih spodaj. Kako dobro! Za dušo. Kuža je prišel k meni. Tako mehki. Puhast. Malo sem mu dala roko za povohat! Ljubko. Nisem niti vedela, da je toliko mladih umetnikov. Izjemno. Pestro. Ljubko. Sveže kot zdaj vetrc v laseh. Nebeško. Pa samo malo sem prišla blog sem pisat… pa me je čakalo tako presenečenje. Izjemno. Zadovoljna.

Celo stanovanje sem si sčistila. Zdaj pa malo razvajanja. V senci. Prav magnetno me je vleklo k ustvarjalnosti. Vem. Nekaj znotraj mene me predobro pozna. Kako so mi všeč moji živo roza nohti na nogi. Ljubko. To je tudi na nek način umetnost.

Ljubek pristen ustvarjalne dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Sami si ustvarjamo ta dan! Čisto po svoje...

P.S.: Zdaj pa na razstavo! Samo do petka še je! Vredno jo je ogledati. (https://www.napovednik.com/dogodek488403_razstava_vabljeni_mladi_2018)

torek, 24. julij 2018

Iz mavrice v mavrico...

Rada se pogovarjam. Rada imam globine. Saj imam rada tudi mali droben pogovor. (Pogovro o ničem v resnici.) O vremenu, kako vpliva sonce dobro na naše počutje. (Znanstveno je dokazano, da deset minut na soncu deluje izjemno . . . pozitivno!)

Ljubše pa mi je, ko gremo v notranjost. Vsak pove svoje mnenje, vsak svoj vidik. Saj se ne rabimo razumeti. Nihče ni živel mojega življenja, zato me ne more razumeti. Jaz nisem živela njihovega. Rada imam svoje življenje. Preskoči tista iskrica, ko se besede kar same pojavijo. Dobim mravljince po celem telesu. Čutim živost in vznemirjenje. Čudi se, da smo na isti strani!

(Še enkrat resnično poudarjam, da to sploh ni pomembno. Vsak ima svojo zgodbo. Vsak svoje želje. Vsak svoja upanja. Vsak svojo radostno rast.)

Vseeno pa je čarovnija, ko se to zgodi. To pa je pretok čiste ljubezni! Prasketanje pozitivnih energij! Ksss! Ks! Kssssssss! Ni nevarno! Samo za povečanje srečnosti. Pristnosti. Prijateljstva. Zavedanja.

Zdaj pa iz belega v črno. Saj ni tako. Ali iz ene barve mavrice v drugo. Na primer iz rumene v oranžno! Rada pa imam čas zase. Lahko pišem. Dnevnik. Pijem kavo. Si naredim zajtrk. Uživam v tišini. Miru. Domačnosti. To tudi potrebujem.

Tako sem lahko bolj jaz. Ne vem, kako sem lahko bolj jaz, če pa sem že tako jaz! Bolj se povežem s tistim srčnim delom sebe. Ne premikam se samo iz ene dejavnosti v drugo. Avtomatično. Vmes si dovoljujem premore. Vse teče bolj lahkotno. Zaupam življenju. Sprejemam, da lahko zaupam življenju. Radostno rastem v tem. Tudi tem!

Ljubeks sijoč sončen pristen barvit dan!

Cmok! Objem!








P.S.: Življenje je radost v vseh pogledih!I Like To Move It  (https://www.youtube.com/watch?v=hdcTmpvDO0I)

ponedeljek, 23. julij 2018

K A T E J A : Deep blue...


Hi my Beloved!

I love this atmosphere. Leisureliness. Lightness. Favorites. Luxury. Enjoyment. Sea. Just the sea. And more sea. That's how I like it. My joy. My depths. My sparkles. My sincerity. My achievements.


It's time. It's time for me to stand up for my own life. For my charm. For my ideas. For my inspiration. For my life in fullness. Are you still mine?


I feel it more and more. Just don’t overwhelm it with everyday things.


Now I don’t need to hold on to old good stuff. I'm just stepping forward. Maybe just a mouse step. That's enough. For today!


The dress is so simple. No straps. Dark blue with a lovely little pattern. Almost dots. Still, it's the easiest thing to wear and I'm ready for a walk right now. I only take a jeans jacket because it is fresh in the morning ...


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Temno modra...


Hej moje drage, moji dragi!

Rada imam to vzdušje. Ležernosti. Prijaznosti. Lahkotnosti. Izbranosti. Luksuza. Užitka. Morja. Samo morja. In še morja. To mi je tako všeč. Moje veselje. Moje globine. Moje iskrivosti. Moja iskrenost. Moja uresničevanja.

Čas je. Čas je, da se potem postavim za svoje življenje. Za svoj čar. Za svoje ideje. Za svoje navdihe. Za svoje življenje v polnosti. Si še kaj moje? 
Čutim, da vedno bolj. Samo, da ga vsakdanjost ne preplavi.


Zdaj se ne rabim več oklepati poznanega. Samo malo stopim naprej. Mogoče samo mišji korak. To je dovolj. Za danes!

Obleka je tako enostavna. Brez naramnic. Temno modra z ljubkim malim vzorem. Skoraj pikicami. Pa vseeno najlažja, kaj si lahko oblečem in sem v trenutku pripravljena za sprehod. Samo jeans jakno še vzamem, ker je zjutraj sveže…

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!