petek, 27. julij 2018

Poetičnost poletja...

Kako rada imam dobro hrano! Poletje je čas, ko ga obožujem. Tudi zaradi dobre naravne hrane. Zelenjave. Paradižnikova solata. Paprika popečena z čebulo in bučkami. Fižol. Same dobre stvari. Včeraj sem si pripravila tako dober krompir iz pečice. Božansko. Pa pečena koruza. Okusno. Saj ne vem, če je koruza bolj črna prej ali jaz potem.

Sadje pa je tako božansko. Prav lahko se je zdravo prehranjevati. Lubenica. Melona. Jagode. Banane so tako klasika. Pa taki dober kompot sem si naredila za sladico. Božansko! Osvežilno.

Všeč pa so mi tudi limone. Za limonado. Z ingverjem. To pa mi je sestra povedala recept. Lahko. Čisto lahko.

Najlepši pa so sončni vzhodi. Čisto pri reki se sliši oglašanje rečnih galebov. Prav presenečena sem bila. To je čisto morsko vzdušje! P še nikamor ne rabim iti! Na dopust. Dopust pride k meni.

Nisem še bila tako srečna! Zdaj se je komaj začelo prav graditi. Ali pa je bilo že vse podtalno pripravljeno, pa zdaj samo ven klije. Tako kot seme. Samo ko je pripravljeno, pogleda iz zemlje zelenje. Pestrost.

Neka poetičnost me je prevzela. Kar nekako se moram skoncentrirati za normalne stavke. Vse se mi nekam rima na veselje. Pa kaj ni življenje lepo? Res je! V polnosti. V nastajanju. Vedno je v nastajanju, ampak zdaj cveti. Popki se odpirajo eden za drugim. Čutim to poletje v srcu. Lahkotnost. Srečo. Poetičnost. Romantičnost. Ljubko je tukaj.

Ljubek poetičen dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Pristnost v vseh pogledih... Sway - Dean Martin (https://www.youtube.com/watch?v=Nx0ekVnQEn8)

Ni komentarjev:

Objavite komentar