sreda, 12. junij 2013

Vse ni za vsakogar


Vse in vsi so se z mopedi vozili. Pa do avtobusa, pa do odbojke, pa do diskoteke spodaj v vasi. 

Ja seveda sem si popolnoma predstavljala sebe na mopeku. Brn brn gremo. In seveda ati - moja dobra vila - mi je uresničil željo. Še lažje kot moped – avtomatik. Končno bom mobilna. No tu se pospeši, tu se zaustaviš… 

Brnnnnnnnn in že sem bila pri sosedih. Pa saj ni bilo hudega. Noht na roki so mi dol utrgali, malo sem se res zataknila za ograjo. Tu so me še na blag način učili, da vse ni za vsakogar. 

In potem je v mojem življenju veljal rek, tudi počasi (peš) se daleč pride. In tako me zdaj isto učijo, ko iščem službo. Plača minimalna, nadure niso plačane, moraš pa biti tam; stremimo k temu, da se dopust izkoristi, ampak ni veliko verjetnosti… 

Naučila sem se, da ni vse za vsakogar in definitivno iščem naprej. Počasi se daleč pride – četudi peš. No zdaj vozim kolo.
                                          Lastna fotografija: Maribor, 2013

ponedeljek, 10. junij 2013

Obilje Hvaležnosti

Čutim, da je danes pesem za mojo dušo hvaležnost. 

Spominjanje, da je vse dobro. Spominjanje, da tistemu, ki ima, bo še več dano. Spominjanje, da me obdaja obilje: šumenje listja in prepogibanje vej, kot da se me pozdravljajo, se me želijo dotakniti. Plešejo in tresejo s krošnjo kot nežne orientalske plesalke v ritmu vetra. Sipajo mi listje po tleh, da hodim po mehkem ljubkem plesišču življenja. 

Veter mi šepeta ob dišeči kavici. Toplo mi boža kožo. 

Štetje korakov s sinom. Sedenje v udobnem oranžnem fotelju. Sveži kruh in čebulni krogeci, ki tako pečejo. 

Nasmeh na obrazu. Namigovanja in igrivost prijateljice. Avtek, ki me vozi okoli. Lep zelen pogled z okna… 

Življenje mi trosi toliko obilja, hvaležna sem iz dna srca. Polno malih ljubkih stvari – vsak dan, ki mi neprecenljivo bogatijo življenje. Odpirajo srce še več čudežem in ljubezni.