sobota, 22. september 2018

Oboje?

Včeraj sem si privoščila sprehod po mestu. Kako mi je bilo super. Vem. Iščem nekaj posebnega. Celo našla sem. Res pa je, da sem našla tudi kaj drugega. Potem sem že toliko hodila okoli, da sem si zaželela kavo. Seveda bi mi bilo ljubše, če bi mi bila bliže domu. Ampak vseeno. Tam so kavarnice. So pa tudi daleč. Nič. Kar usedla sem se. Bil je prostor na terasi s čudovitim pogledom na mesto.
Kako super sem se počutila tam. Ljubko je bilo. Imela sem čas za pisanje. Zadnjič, ko sem bila tam, je ena mlada gospodična tudi nekaj pisala. Zanima me, kaj.

Pač razveseli me tako. Užitek ob kavi. Pisanje. Sprehodi. Lepo oblačenje. Slikanje. Vse to in še kaj.
Kaj ni zanimivo, da če bi živeli po svoje, bi točno vedeli kako živeti. Kaj pa to pomeni? Po čigavo pa živimo? Ogromno je naučeno. Ali kar praksa. Šola. Služba. No še prej seveda vrtec. Avto. Potem hiša. Poroka. Pes. Mačka. Ali oboje. Kaj od tega pa si resnično želim? Jaz kot pristna samosvoja oseba.
Želim se počutiti izpolnjeno. Pristno. Srečno. Zadovoljno. Želim se veseliti svojega življenja. Ljubiti. Potovati. Ustvarjati. To je zame pustolovščina. Seveda je nekaj povezano tudi s temi zunanjimi stvarmi. Meni avto omogoča tako svobodo. Prav obožujem ga in sem neizmerno hvaležna, da ga imam, da ga znam voziti.
Kaj si želim, kaj je moje poslanstvo, kako sledim svojemu sijaju?

Ljubek samosvoj srečen dan!

Cmok! Objem! Cmok!









P.S.: Živimo pristno in srečno življenje in poslušajmo svoje srce. Elvis Presley - (You're The) Devil in Disguise (https://www.youtube.com/watch?v=emjLXdsj6xA)

petek, 21. september 2018

K A T E J A : Chita!


Hi my Beloved!

What mostly speeds in my head? Am I stopping this waterfall? I repeat the same flow of thought every day? Probably already. Out of habit. What if I try something new?
  

I love dancing in me. Happiness. Energy. Poetics.

  
But there are other things that I do with my heart. With love. I love it. Expand your heart. Expansion of authenticity. I just want to do more of what I want. I want it even more. This is also good.


I love time for myself. It's as important to me as air. These are my pre-preparations. Then I begin to breathe deeply. It's like setting a compass for good. On the positive. Laughing. Playfulness. Fun. Lightness. Conversations.


Tiger pattern. Leopard. Chita. I do not know exactly what kind of pattern is on, or which animal is in fact. Probably in none because it is combined with pink! But I love animal patterns. Because they are classic. It's still hot weather! And what would I wear if not a dress!


Life loves you!

Love with all your heart!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!


**

SLO: K A T E J A : Čita!!!


Hej moje drage, moji dragi!

Kaj mi večinoma brzi po glavi? Ustavljam ta slap? Ponavljam vsak dan enak tok misli? Verjetno že. Iz navade. Kaj če bi poizkusila kaj novega?


Rada imam ples v meni. Sreče. Energije. Poetičnosti. 

So pa druge stvari, ki jih delam s srcem. Z ljubeznijo. Tako imam rada to. Širitev svojega srca. Širitev pristnosti. Samo še bolj si želim delati več tega, kar si želim.Še bolj si želim. To pa je tudi dobro.


Rada imam čas zase. To mi je tako pomembno kot zrak. To so moje predpriprave. Takrat zadiham s polnimi pljuči. Kot da si naravnam kompas na dobro. Na pozitivno. Na smeh. Igrivost. Zabavnost. Lahkotnost. Pogovore. 

Tigrast vzorec. Leopardji. Čita. Ne vem točno, kakšen vzorec je ali na kateri živali je v resnici. Verjetno na nobeni, ker je kombinirano z roza! Ampak obožujem živalske vzorce. Tako, ker so klasika. Še vedno je vroče vreme! In kaj drugega obleči kot oblekico!

Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Brez obžalovanj!!!

Potem pa je bilo, da sem bila v knjigarni. To je kot svetišče zame v nakupovalnem svetu.

(Nakupovala sem zelenjavo zase. Kako sem zadovoljna z nakupom! Vmes je bila pesem Walking on sunshine. Jaz sem si jo na tiho pela zraven. Nekdo pa je šel mimo in si je kar na glas brundal. Kako lep pogled. To še je mene osrečilo, ne samo njega!!!)
No tukaj smo, pri svetišču…
Knjiga je tako naslovljena 5 najpogostejših obžalovanj pred smrtjo Bronnie Ware. Prebrala sem kar celo poglavje. Seveda me je zanimalo. Naredila pa bom povzetek po kazalu. Tako. Na hitro, ampak vseeno za občutek.

  • 1.        Želim si, da bi bil bolj zvest sebi in ne bi živel samo za druge.
  • 2.       Želim si, da ne bi toliko delal.
  • 3.       Želim si, da bi si upal izraziti svoja čustva.
  • 4.       Želim si, da bi ostal v stiku s prijatelji.
  • 5.       Želim si, da bi si dovolil biti srečnejši.
Kaj tu ni jasno!? Vse bi samo rekla, res je! Čisto res je! Zdaj še bolj cenim ta čas, ki ga imam zase. To svobodo, ta užitek, da sem lahko tukaj in samo uživam.
Kar težko mi je bilo pisati v moškem jeziku. Sem se takoj videla v tem, in sem si želela po svoje napisati. Želim si, da bi bila bolj zvesta sebi in ne živela samo za druge... Kaj če bi si bolj upala biti bolj zvesta sebi v vseh pogledih? Kaj bi to pomenilo? Bolj bi zaupala svojemu stilu. Bolj bi delala stvari, ki me veselijo. Bolj bi se posvetila sebi in uživanju v kopeli, čajčkih, kavi, sprehodih po naravi, smehu, norčijam, zabavnosti, sproščenosti, igri. Bila bi še bolj samosvoja. Zdaj sem tako, da niham. Med ugajanjem in sebičnostjo. Teža se počasi preveša na sebično stran.

(Dobro so me strenirali. Še zdaj si želim biti ubogljiva pridna punčka. To vlogo tako dobro poznam, da bi jo kar igrala in igrala. Zdaj pa je čas še bolj, da stopim v pustolovščino, ki jo sama pišem. Kaj če ne bi več igrali. Ni potrebe. Drugi si znajo srečo ustvarjati zase. Jaz pa tudi.)
Kaj pa delo? Preveč dela?! Seveda. Bolj si želim delati, to kar ljubim. To pa ni delo. To je užitek. To je razvijanje sebe. Igrivost. Lahkotnost. Moje življenje je pristno v vseh pogledih. Je pa res, da delam, kar ljubim in ljubim kar delam.
(Samo to bi še napisala. Če sem sama pristna, je to vabilo drugim, da so tudi. To sem jaz. Vabilo. Pristnost je nalezljiva. Epidemična. Eksponentna.)
S čustvi imam kar razčiščeno. Lahko govorim o njih, samo prej jih moram opredeliti pri sebi. Včasih me preplavi val nelagodja ali nasršenosti. Če si vzamem čas zase, vsaj pet minutk ali pač koliko, vem, kaj se skriva v ozadju. Če ne pa pljuvam zagrenjenost, nemoč, žrtveništvo, tečnost in še kaj verjetno. Čas je pomemben. Ta presledek vmes. Najpomembnejše je, da priznam sebi, kaj čutim. Drugi so potem nekako drugi dejavnik, ki ni tako pomemben. Le da imam pri sebi razčiščeno.
Uh, kaj pa prijateljstva. Tukaj priznam, da sem lena. Vse se lahko pogovorim z meni tako ljubo osebo. Druge pa vzamem kot so. Trenutno. Potem pa se pomaknem naprej. Saj vem. Lahko bi se bolj potrudila. Ampak čemu trud, če je lahko lahkotno in zabavno. In tako tudi pričakujem, da je, navdihujoče, krepilno, spodbudno…
Sreča zdaj! To pa je tako moja tema! Še niste srečni! Kaj!? Kaj še čakamo!? Zdaj je točka moči. In samo zdaj! Saj ni treba, da bleščimo v vseh sijajih sreče. Malo boljše pa se lahko počutimo, kot pred sekundo. Sami odločamo. Sama odločam zase. Danes. Srečna sem. Saj vem.

Ljubek srčen dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!









P.S.: Hvala, ker si na poti srca z mano! Cenim to! Pristnost šteje! Katrina & The Waves - Walking On Sunshine  (https://www.youtube.com/watch?v=iPUmE-tne5U)

četrtek, 20. september 2018

Obožujem sebe!?!

Kako lep dan je! Poln lepih presenečenj. Ljubkih. Najprej kava s penicami. Že dolgo nisem pila tako dobre kave… Štiri dni nazaj!? Pa saj to je dolgo. Predolgo. Malo sem se razvajala s čajem. Metinim. Tako, za boljše spanje. Saj ne, da bi imela probleme. Spim lahko koliko dolgo želim ali še malo več. Tudi zaspim hitro. Tako. Za obred pred spanjem.
Tako, pa da vidim, kako lepo se bo naprej obrnilo. Zaupam, da še samo boljše. Vse se samo nadaljuje še z dobrim kosilom. To je tudi normalno. Ampak ko je kuhano z ljubeznijo, je bolj okusno. Danes pa sem si privoščila kavo z razgledom. Ljubko. Moj stil. to je zame razvajanje. To je zame razkošje.
Najlepše pa je, kot češnja na sadni kupi, da imam čas. Obilico časa. To pa mi je tako pri srcu. Čisto me posrka trenutek. Za vse si vzamem čas. Mogoče celo preveč. Ampak če tako uživam v tem!
Življenje je lepše s tega zornega kota. Mojega. Polnega časa zase. To mi je všeč in to mi je zadovoljstvo. Kaj me navdihuje? Svoboda. Danes. Vse lahko delam, kar si želim. Imam obilico časa.
Prosim za znamenje, da sem na pravi poti.
Uživaj, kjer si zdaj. Bodi srečna, kjer si zdaj.
Sem lahko? Res sem lahko. Kaj mi pa manjka. Vse imam, kar rabim in še mnogo več. Pretok poetičnosti je v meni in se pretaka skozi mene. Ustvarjalnost v meni raste. Jasnost tudi. Kako lepo je videti okoli mene zadovoljne, nasmejane ljudi.
Kdaj pa domači ledeni čaj? Kaj če bi si ga naredila doma? Lahko bi. To bi mi bilo v užitek. Z limono in medom. To bi bilo lepo. Ljubko. Tako lepega septembra pa že dolgo ni bilo.
Kaj pa druga misel, ki me je presenetila danes? Ujela…
Obožuj sebe. (Bilo je v angleščini. Brez opravičevanja. Dobro vem, kaj je bilo mišljeno s tem. Jasno. Obožuj sebe.)
Kot da mi je malo neprijetno to deliti. Vedno koga obožujem. Zakaj pa ne bi bila to jaz zase? Zakaj to ne bi bila (bil) ti zase? Kaj je slabega, če sprejemamo vse, kar smo. Spoštujemo dobre vidike sebe. Se pohvalimo in se imamo radi? Čisto nič. Včasih je čas, da si sami damo, kar nismo dobili. Zdaj pa dovolj tega pisanja v množini.
Obožujem sebe. Rada se imam. Všeč sem si. Spoštujem se in se cenim. Dragocena sem si. In ker sem vse to, si upam poslušati svoje srce.
Druga (tretja, mogoče četrta, naslednja, spet druga…) misel je bila, sem veliko močnejša, kot si mislim. Res?! Zakaj pa ne!? Lahko gledam na stvari tudi tako. Pristno. Kaj pa če je res!? Res je! Vem, da sem močna!
Spet druga…
Živim svoje življenje zdaj! Kdaj pa, če ne zdaj! Ampak poudarek je na svoje. Sebičnost v vseh pogledih. Če nisi sebičen zase, ugajaš sebičnosti nekoga drugega. Ti pa so tako muhasti. Kaj bo torej?! Ni sploh debate.

Ljubek sijoč pristen srečen dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Poslušamo svoje srce in mu sledimo. Vsak dan sproti! Sway - Dean Martin (https://www.youtube.com/watch?v=Nx0ekVnQEn8)


sreda, 19. september 2018

K A T E J A : Shine of gold...

Hi my Beloved!

I feel immense pleasure that I can be what I am. To live my own way. That I can be authentic in every way. This is my privilege, which I sip more and more!


Nonsense is a part of my life and enormously enriching it. I don’t think I'm going to give up on nonsense. Not fast. Probably never. It’s also so that when I outgrow nonsense, I meet a new and fresh. It's a bit unique always. Life is in color and colorful.


I like to create my days poetically. And so it will be today. I love my world. And everything in my world is all right.


I appreciate that it's great for me to be what I am. More and more time. Is not that interesting? Every day we get new twenty-four hours. Not guaranteed. But usually. How do I spend most of my time? Not appreciation? Inspiration? Joy? Developing my talents and passions?


Fashion is also my passion. Not fashion in general. Developing and exploring my style. I have put together three shades of gold. And dark blue. For contrasting. Gold color shine even more… even on shoes.

  
A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Sijaj zlata…


Hej moje drage, moji dragi!

Čutim neizmerno zadovoljstvo, da sem lahko to, kar sem. Da lahko živim po svoje. Da sem lahko pristna v vseh pogledih. To mi je privilegij, ki ga srkam vedno bolj! 


Neumnosti so del življenja in mi ga izjemno bogatijo. Mislim, da se jim ne bom odpovedala. Še hitro ne. Verjetno nikoli. Je pa tudi tako, da ko prerastem ene neumnosti, me vlečejo nove in sveže. Nikoli ni niti malo enolično. Življenje je v barvah in pestro.

Rada si ustvarjam svoje dni poetično. In tako bo tudi danes. Rada sem v svojem svetu. In v mojem svetu je vse dobro.


Cenim, da mi je super, da sem lahko to, kar sem. Vedno več časa. Ni to zanimivo? Vsak dan dobimo novih štiriindvajset ur. Ni garantirano. Ampak ponavadi jih. Čemu namenjam največ časa? Jamranju? Navdihu? Veselju? Razvijanju svojih talentov in strasti?

Moda je tudi moja strast. Ne tako moda na splošno. Bolj razvijanje mojega osebnega stila. Skupaj sem oblekla tri različne zlate odtenke. Z temno modrim. Za kontrast. Tako zlata barva sije še bolj… tudi na čevljih.

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Samo tri...

Rada imam jesen. Ali vsaj približevanje jeseni. Sonce tako nežno sije. Komaj čakam, da grem ven na sprehod in se malo posončim. Namartinčkam. Ali samo uživam blago sijanje. To mi je všeč in veselje. Kako rada imam navdih. Zdaj sem malo listala revije in že imam polno idej. Rada imam osvežitev. Rada imam tako pestrost in barvitost.

Čutim to zbujanje v meni, da si želim izraziti. Še bolj, ko vse zadržujem, bolj se ta reka kopiči v meni. Kaj še čakam? Kaj se še vse mora zgoditi? Kaj si želim zase? Kaj si želim živeti? Kdo sem v resnici?

Samo sama vem odgovore zase. Vem, da si želim ustvarjati poetično življenje zase. Kaj je meni poetično? Kaj v meni vzbuja strast, mi dela življenje sončno, sočno?

Malo pa se že tudi veselim preurejanja omare. Komaj čakam, da potegnem tople puloverje iz omare za shranjevanje. Kako si želim pregledati vse skozi. Kaj mi je še všeč? Komaj čakam? To je kot nakup novega, ker sem veliko pozabila, kar imam. To je še boljše, ker že imam vse doma in sploh mi ni treba nikamor! Kako dobro!

Rada imam lepo oblačenje. Včeraj sem imela tako lepo oblekico oblečeno. Belo z mašeljčkom. Črnim. Kako lep kontrast. Rada imam podrobnosti.

Komaj čakam, da pregledam vse skupaj! Rada imam svoje življenje.

Kako smo kaj s sabo? Smo pomirjeni? Smo na poti svojih sanj? Kaj če bi danes skupaj določili tri stvari, ki so strast? Samo tri določim. Potem pa pot do tja. Saj vem!

Pisanje o sreči in pristnosti

Slikanje

Finance.

Pomembno pa je, da sem lahko to, kar sem. Pristnost šteje.

Ko končno zaupam sebi, vem, kako živeti!

Ljubek sijoč pristen dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Življenje je polno in dragoceno! Povežimo se s svojim srcem. poslušajmo ga. Živimo pristno in srečno. Scorpions - Follow Your Heart  (https://www.youtube.com/watch?v=tMui4IVW0BM)

torek, 18. september 2018

Kaj si želim ustvarjati?

Kako je lepo, ko se že jutro začne čarobno. Samo malo sem ujela sončni zahod, kako kuka skozi oblake. Tako nežno ljubko mistično je "špegal" skozi špranjo. Sonce je bilo čisto nežno rumene barve. žarki so se širili iz centra, potem pa se rahlo razblinili. Kako rada imam jutra in čarobnost le teh.
Sem lahko srečna karkoli se dogaja? Kar tako?! Ker sem. Nekaj me vleče naprej. Vedno močneje. Zanima me, kako dolgo se še bom upirala temu. Zakaj se sploh upiram?! To pa mi tudi ni jasno, ker so samo stvari, ki me veselijo. Slikarska razstava. Pesniški večeri s prijateljicami in dobro glasbo. Kaj se je tukaj za upirati?
Rada imam poetičnost. Tako sem vesela, da so združili fotoaparat v telefon. (Za tiste, ki ne poznate starih ogromnih mobitelov, ki so bili izključno za klicanje, pošiljanje sporočil in bolj moderni za igranje kače, ki je jedla pikice nagradice in rasla. Ponavadi pa je ravno takrat, ko bi res morala kaj nujno poklicati, zmanjkalo baterije na telefonu. Ni bilo niti govora o fotoaparatu.)
Tako cenim, da lahko zdaj kar s telefonom ujamem te čarobne trenutke. Saj rada fotografiram z mojim nikonom, ampak vedno ga pa nimam zraven.
Na morju je bila prav razgledna terasa za fotografiranje. Tako super slike so nastale. Sonce je se počasi potapljalo v morje. Včasih je nebo preletel kakšen galeb čisto od blizu.
Življenje vodim točno toliko, kot si ga želim. Lahko si ga ustvarjam točno toliko srečnega, kot si ga želim. Lahko si ustvarjam toliko nesrečnega, kot si ga želim. Kaj si želim ustvarjati?

Ljubek sijoč dan poln sonca v srcu!

Cmok! Objem!!!









P.S.: Življenje je čarobno. Si ga ustvarjaš po svoje? Sem navdih, da ustvarjamo še bolj pristno in srečno življenje. Poslušajmo svoje srce. Somewhere over the Rainbow - Israel "IZ" Kamakawiwoʻole (https://www.youtube.com/watch?v=V1bFr2SWP1I)

ponedeljek, 17. september 2018

K A T E J A : Dots and transparency!


Hi my Beloved!

We can be anything we feel in ourselves. Nature in us is calling us. It's time to get in touch and respond! We create a genuine full life. Listen to your heart!

  
Nature strengthen connection with me. Really. I love nature, even if it's just from the balcony or through the window, just like now.


What about connection with my nature? How does the sun kiss me and I dance in the wind? Do I let me express trough dance?


All successful people have defined goals. What do you really want? Not as a demonstration of the ego. Well, a little. But so, for the soul.


I'm worth it. I'm precious. I'm whole. I'm love.


Like you. You are worthy. You are precious. You are whole. You are love.


That's right!


Summer was very long - by the end of September! I'm dressed in blue. Everything is in these shades. Flops. It would like to recall the memories of the sea. The dress has dots that are translucent. It's just something special! Blue with gray translucent spots.

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Pikasto prosojno…


Hej moje drage, moji dragi!

Lahko smo karkoli čutimo v sebi. Narava v nas nas kliče. Čas je, da se javimo in odgovorimo! Ustvarjamo si pristno polno življenje. Poslušajmo svoje srce!


Kako me okrepi to povezovanje s sabo. Res. Rada imam naravo, pa če tudi je samo z balkona ali skozi okno, tako kot zdaj.

Kaj pa povezanost z mojo naravo? Kako pa mene kaj poljublja sonce in plešem v vetru? Si dovolim kaj plesati?


Vsi uspešni ljudje imajo definirane cilje. Kaj si v resnici želim? Ne kot dokazovanje ega. No tudi malo. Ampak tako, za dušo. 

Jaz sem vredna. Jaz sem dragocena. Jaz sem cela. Jaz sem ljubezen.
Tako kot ti. Ti si vredna (vreden). Ti si dragocena (dragocen). Ti si cela (cel). Ti si ljubezen.

Tako je!
Poletje se je zavleklo do konca septembra! Vsa sem oblečena v modro. Vse je v teh odtenkih. Natikači. Kot bi še v sebi obujala spomine na morje. Obleka ima pike, ki so prosojne. Čisto nekaj posebnega je! Modra s sivimi prosojnimi pikami.
Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!