sobota, 14. julij 2018

Za igrivost...

Danes je tako lep dan. Kaj če bi danes uživala kot prvič? Kaj če bi uživala še bolj? V tej kavi? V teh lepih sivkah posliakanih na skodelici? V tem ljubem latem robu, ki tako lepo poudari lepoto…

V daljavi slišim petje galebov. Pogled imam na tako polno figo, ki me prav razveseljuje. Moj sveži vitamin dneva. Ljubko je tukaj. Taki mir. Tako razkošje. Zavetje. Domačnost. Ljubkost. Morskost.
Sledim svojim občutkom. Počitek. Sprehod. Hrana. Zaupam svojemu notranjemu vodstvu, ki me vodi.

Skozi krošnjo dreves vidim tako lep čolnič, ki se počasi ziba na morju. Tako lahkotno. Čisto počasi.

Ni preveč vroče, ravno prav. Voda je tako osvežilna. Tako me zmrazi, ko se vržem vanjo. Potem pa ne bi šla ven. Ker sem rada v vodi. To me pa vedno tako poživi. Nekaj čarobnega je v morju. Nekaj čisto prazničnega. Tako. Za dušo. Vse. Tudi lahno zibanje vej oljke. Prav lepo je tukaj. Za nič na svetu ne bi menjala tega čudovitega trenutka. Pogled na moje pinki nohte. Zabavno lepo. Uskaljeno s rožami na obleki. Popolnost. Tako. Za zabavo. Za igrivost.

Smo kaj igrivi danes? Zakaj še ne!? Čas je! Čas je, da se veselim vsega, kot mali mali otrok. Vse je novo. Vse je polno veselega vznemirjenega pričakovanja. Iskric v očeh. To je popolnost. Za zdaj in za vedno. Ljubko je. Z vsem srcem.

Zdaj pa igrati! Takoj!!!

Ljubek pristen dan moje drage, moji dragi!

Cmok! Cmok!








P.S.: Objem!

petek, 13. julij 2018

Lahko sem...

Zanimivo, kako se vse tako lepo uredi. Tako lepo. Počasi. Ali po svoje. Ali s svojim časom. Tako, kot mora biti. S tokom. Ali s tem, kar si resnično želim. To je moje veselje. To je moje upanje. To je moje srečnost. To je moje zadovljstvo. Lahko zaupam. Lahko sem vse, kar sem. Lahko sem ljubzen. Lahko sem pristnost. Lahko sem lahkotnost.

Lahko sem izraznost. Na vse mogoče načine. Danes pa samo tako, da uživam na morju. Samo tako, da uživam ob svoji kavi. Samo tako, da pišem o čem lahkotnem. Listam svojo najljubšo revijo. Tako, za navdih in zabavnost. Opazujem modro morje, čutim vetrc v laseh. Božansko. Dolgo spim.

Praznik je. Že samo zato, ker sem na morju. Praznik je. Že samo zato, ker žvim. Že samo zato, ker je tako lepo čarobno jutro. Samo zato, ker lahko. In ker je prav tako. In čuti se odlično. Točno tako. Samo zato.

Pa še poseje zato, ker sem na morju. To je to. Popolnost.

Ljubek pristen dan!

Kateja❤

P.S.: Pristnost, moje drage, moji dragi...

četrtek, 12. julij 2018

Sem že tu!!!

Tako, pa so moji dnevi na morju!

Nekaj tako lepega je, ko se peljem ob morju. Cesta je čisto blizu. Vidim jadrnice, kako se zibajo tam naokoli. Lepo je. Tako modro morje, čisto temno, pa vseeno sijoče modro. Valovi se tako lepo zibljejo. Ustvarjajo tako lepo neenakomerno gladino polno odsevov.

Ljubko je tukaj. Ljubko je imeti ta raj, tako blizu. Vem. Samo usedem se v avto. Malo in sem že doli. Potem pa samo sem. Brez dolgega seznama vsakodnevnih obveznosti. Nič. Samo "čilanje". Kaj je spet ta beseda v slovenščini. Sprostitev, no to ja. Na polno! In ko misliš, da ne bo šlo več, še malo zraven. Tako. Za zabavo.

Danes mi to pomeni listanje revije. Branje tako zabavne knjige. Pitje kave. Pojedla sem že čisto sveže fige iz drevesa. Lepo je tukaj, veš. Zelo zelo lepo.

Bel oleander je ves v belini cvetov. Vidim na modrino. Srknem kavico. Najlepši pa so mi moji pinki nalakirani nohti. Samo tako. Ker so lahko. To pa mi je v tako veselje. Pa seveda barvno usklajen šal s podobnimi odtenki, tako za kombinacijo.

Sprašujem se, kaj je moj namen v življenju. To tako vem, da sem srečna.

Zanimivo pa se mi zdi, kaj je moje poslanstvo. Samo, da to srečo delim z drugimi. Sem jim na tak način v navdih.

No, pa sem mislial, da ne vem. Vem vem.

Če pa ne bi vedela. Pa bi si rekla, kaj pa bi bil moj odgovor, če bi vedela? Takoj bi odgovorila, kaj naj storim. Če bi vedela, kaj bi naredila? Šla bi k morju, ga poslušala, še več čilala. Tako prijetno toplo je sonce na nogah. To pa je izjemnost. To pa je dopsut. To pa je morje! Božanskost! Popolnost. Čista popolnost!

Ljubek pristen dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!








P.S.: Ljubezen je v nas. Širimo jo okoli! Katrina & The Waves - Walking On Sunshine  (https://www.youtube.com/watch?v=iPUmE-tne5U)

sreda, 11. julij 2018

K A T E J A : Like the sun...

Hi my Beloved!

Previously it was so funny that I fall down to the floor and laugh!!?! What a funny one! I've never laugh so much before!!! Diversity! Laughter to tears! So funny! I was crying out of fun! And then everything got tickled! That was so pleasant!

There is no better than the sun outside! That raises my mood over a hundred percent! That makes me happy.


There is no question at all about whether it will come true. It will. Your dreams. The question is only in what way.


That's motivation. And that's why my heart is singing! Divine!


Gold sun and golden clothes. And shoes. Just because the sun is hiding today! Connection and harmony. Of course we have the sun, only today in hiding.


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Kot sonce


Hej moje drage, moji dragi!

Prej je bilo tako smešno, da dol padeš!!?! Kaj tako smešnega pa že dolgo nisem doživela! Pestrost! Smeh do solz! Kaj tako zabavnega pa še ne! Prav jokala sem se zraven od zabavnosti! Še potem me je vse žgečkalo! To pa je bilo tako prijetno!

Ni lepšega, kot je sonce zunaj! To pa dvigne moje razpoloženje preko sto odstotkov! To me pa tako razveseli.

Sploh ni vprašanje, ali se bo uresničilo. Se bo. Sanje. Vprašanje je samo na kak način.

To pa je motivacija. Ob tem pa mi igra srce! Božansko!

Zlato sonce in zlata oblčila. In čevlji. Samo zato, ker se sonce skriva danes! Povezanost in sozvočje. Saj je sonce, samo za oblaki.

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Nič kaj, samo morje!!!!

Zdaj pa se je končno zgodilo! Moj dupust. Saj sem že prej imela malo dopusta. Tako, za predpriprave na pravi dopust. Ampak zdaj pa je šlo zares.

Tukaj sem!

Na morju!

To valovanje! Ta mir! Ta sproščenost. Lahkotnost. Dnevi brez urnika, v čisto posebnem počasnem ritmu. Vsak trenutek ponuja polno izbir!

Že samo to nežno valovanje morja. Morski zrak. Sprehajanje po pristanišču. Galebi. Peščen pesek pod bosimi nogami.

Sedenje v senci pod drevesi. Olivami. Pitje tako dobre kavice. Tukaj naredijo tako dobre penice. Kava je tako okusna. Ljubko.

Morje!

Srečna sem!

Ljubek pristen dan poln sonca v srcu!

Cmok! Objem!








P.S.: Sledi sovjemu srcu!!! OSTANI JOŠ DAN – Bane Šević (https://www.youtube.com/watch?v=tTDXLk-_DzY)

torek, 10. julij 2018

Živeti! Živeti!

Dovolj baterije še imam, da napišem to. Dovlj, da doknočam ta blog. Bomo videli, kako bo jutri. Nekam bom to morala dati polniti. Tako, za zabavo. Da bom lahko ustvarjala. Pisala.
(Tu mislim baterijo od laptopa. No, lepše rečeno, računalnika. Prenosnega računalnika. Tako sem zadovlna z njim. Lep je. Vijoičen. Z imitiranimi črtami lesa. Majhen. Priročen. HP. Boljšega si ne bi mogla izbrati. Rada pišem na njega. Dovlj je mali, da lahko vse delam na njega in dovolj veliki, da z lahkoti pišem nanj. Tipke so tihe. Rada ga imam. Srečna sem, da sem si kupila ravno tega.)

Zdaj pa sva na morju. Tako je lepo mesto. Zgodovinsko. Polno zgodovinskih znamenistosti. Spoj starega in novega. Lepo poulična glasba. Ljubko. Ozke ulice in čisto moderni krožni. Malo sva bila pozna za tržnico. So že pospravljali… škoda.

Ampak že to vzdušje, ko pišem v senci. Vetrc čisto na rahlo piha. Pojejo škržati. Modrina, ki tako lepo žari. Vse okoli sveti. Metulj, ki je zdaj priletel mimo. Cekinček. Rumene barve. dva sta. Pa še beli je zdaj priletel. Škržati še kar vztrajajo. Fige so zrele. Božansko. Dobra glasba v ozadju.
Z lahkoto bi ostala bolj dolgo. Ali kar še malo bolj dolgo. Ali kar dolgo.

Seveda zraven spada tudi pitje kave. V posebej počasnem stilu. Ali slogu. S tem sploh nimam problemov. Pa še listanje revije. Take, za dušo. Božansko!  Sonce je tako ravno prav. Zdaj pa se je začel moj dopust v polnosti.

Zakaj bi me sploh bilo strah?

Želim si živeti.

Ljubek pristen dan!

Cmok! Objem!








P.S.: Lahkoten veter v laseh...

ponedeljek, 9. julij 2018

K A T E J A : Cute pastels...


Hi my Beloved!

I live such a rich life now!


I love my life!


I get a feeling. Such a small short quick glimpse. What if I would do this? Then I get inspiration just about what I'm thinking! This is unbelievable!


Now I got one again. I'm coming already.


I'm thinking about something. I just turn on the radio and they talk about it! How is this possible! The universe is in us. There is no question of whether it will happen.


Will it happen? It will happen. Just keep getting closer. The only question is how it will happen. Of course I’m talking about the realization of dreams.


The freshness of the summer was revealed. At least a little. This dress is from such a light natural linen material. The colors are just gentle. For a walk. Watching the sunset. Light and cute.


Have the nicest lovely happy pink day!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Ljubki pasteli…


Hej moje drage, moji dragi!

Celo življenje imam bolj bogato prepleteno!

Rada imam svoje življenje!
Ali se bo zgodilo? Zgodilo se bo. Samo vztrajaj. Vprašanje je samo, kako se bo zgodilo. Seveda govorim o uresničevanju sanj.


Dobim občutek. Tako majhen kratek hiter preblisk. Kaj če bi zdaj to? Tam potem dobim navdih ravno o tem, kaj premišljam! To je neverjetno!

Zdaj sem spet dobila enega. Že grem.

Razmišljam o nečem. Ravno vklopim radio in govorijo ravno o tem! Kako je to mogoče. Vesolje je v nas. Ni vprašanje, ali se bo zgodilo.
Svežina poletja se je razkrila. Vsaj malo. Ta obleka je iz tako lahkotnega naravnega lana. Barve so ravno prav nežne. Za sprehod. Opazovanje sončnega zahoda. Lahkotno in ljubko.

Imej najlepši ljubek srečen pink dan!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!


Že vklesano v srce!

Zasledujejo me moje srečne številke. Samo moje. Vem. Samo jaz jih prepoznam. Ampak tri srca? Kaj pa to pomeni? Včeraj sem jih videla dvakrat. Očitno. Iskali smo glasbo za praznovanje. Živo glasbo. Kaj obstaja kak trio Tri srca? Kaj pa vem? Naj se vse pokaže ob pravem času.

Iskala sem nekaj določenega. Saj niso imeli. V prvi trgovini je bila tako lepa glasba. Kar ni še mi bilo za iti drugam. Potem pa sem že res bila predolgo. Stopim v drugo trgovino. Pesem se ne nadaljuje. Škoda. Včasih imajo enako radijsko postajo. Ne! Potem pa sem nekaj časa v trgovini in že slišim spet tisto! Kako me je to razveselilo! To pa je razkošje. Glasba mi sledi! Kako sem uživala! Kar pela sem si na glas zraven! Vse vesolje me želi presenetiti in razveseliti. Očitno vejo, kaj imam rada! Kaj rada! Obožujem!

Danes pa komaj čakam, da grem s kolesom v center. Vetrc v laseh. Vreme je tako vmes. Tako tako! Ravno prav za kolo! Soseda me vedno tako presenečeno gleda, ko pridem dol v obleki in čeladi na glavi. Vse gre skupaj! Vam povem!!!

Razmišljala sem o tem, kaj nas okrepi v tem, da se cenim. (Nikoli ni preveč dobro razmišljati! Potem se skoraj zakopljem v jamo. Ali pa kopljem in kopljem, dna pa ni! Ni bila dobra zamisel. Možgani najdejo milijon podobnih in vedno malo bolj pretiranih stvari. Nič ni res! Samo preteklost je! Na podlagi pretekosti, pa se ne morem odločati. Danes sem nova. Danes sem sveža.)

Tako sem prišla do ideje, kaj pa, če mi je vse dano. Kaj če mi je tako kot zrak, dano cenjenje. Samo vidim še tega ne. Seveda sem vredna. Vredna sem, ker sem tukaj. Vredna sem, ker sem se rodila. Samo srce polsušam. Dovolj je bilo analiziranja možganov. Danes sem pripravljena, da se mi to razodene. Pokaže! (Zdaj pa že tako pišem, kot da bo nekaj to v skalo vsekalo! Ne! Mogoče! Malo oblačno že izgleda! Saj vem! Vredna sem!)

Ljubek pristen dan!

Cmok! Objem!








P.S.: Vsak dan je praznik! 😎

nedelja, 8. julij 2018

Predpriprave za užitek...

Zdaj pa se je končno zgodilo! Moj dupust. Saj sem že prej imela malo dopusta. Tako, za predpriprave na pravi dopust. Ampak zdaj pa je šlo zares.

Kako je super, ko sem enkrat upoštevala pravilo, da je manj več. Pri pakiranju. Seveda sem si še potem vzela rezervo zraven in kaj takega, kar je nepogrešljivo. Ampak saj oblačila niso tako pomembna. Bolj je pomembno, da sem imela zraven knjigo in kaj za pisanje.

Tako debele fige so na drevesu. Zrele. Uh, so dobre. Grem si eno utrgati. Mmmmm, kako so sladke in sočne. Ni boljšega za zajtrk! Ali pred zajtrkom. Zdaj pa že slišim galebe, kako se oglašajo v daljavi. Verjetno so na otoku. In so se prebudili. Že letajo visoko.

Nekaj še mi je razodelo to potovanje. Manj kompiciram bolj sem izpolnjena. Lažje in bolj lahkotno je. Vse gre tekoče. Tudi na cesti.

Škržati že vabijo s svojim zvokom nekje v daljavi. To je morje!

Rada imam sprehode po obali. Samo tako, da si namakam noge. To je pe ravi užitek. To me pa tako razveseli. To mi je pa v tako veselje.

Zadovljna sem! In končno na morju! Jupi!

Ljubek sijoč dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Pljusk z morja! Mate Mišo Kovač-Samo nas nebo rastavit može  (https://www.youtube.com/watch?v=Rf47NkkBzuA)