sreda, 6. maj 2020

No, zdaj vem. Takrat še nisem!


Saj ne morem, da bi dan šel mimo brez Osha:
»Ko segate višje, ko se vse bolj oddaljujete od znanega in udobnega, rutinskega življenja, spet postanete bolj divji, spet postanete del živalskega sveta. Speti živite kot tiger ali lev. Ali kot reka. Spet se podajate visoko v nebo kot ptica, vse višje. In vsak trenutek varnost, stanje na bančnem računu, žena, moč, družina, družba, cerkev, ugled – vse bolj bledi in je vase bolj oddaljeno. Postanete sami.

Živeti nevarno pomeni živeti tako, kot da je vsak trenutek namenjen sebi. Vsak trenutek ima svojo vrednost, in vi se ne bojite.

Pogumni nepremišljeno stopajo naprej.

Samo tveganje vam jamči, da boste zares živi.

Ekstaza pomeni, da greste ven – ven iz vseh školjk, se umaknete od vseh egov, vseh udobij, vseh zidov, ki so kot smrt. Biti v ekstazi pomeni iti ven, biti svoboden, biti v gibanju, biti del procesa, biti ranljiv, da lahko pridejo vetrovi in gredo skoz vas.«

   Osho Pogum: Radost drznega življenja


Zdaj komaj vem, kako sem srečna, da sem to knjigo namočila v kopalnici, da je ostala zraven mene. Jaz sem jo res potrebovala in vedela je, da jo bom. Sem jo že mislila podariti sodelavcu, ki me je navdušil, da začnem brati Osha, pa je nisem. Vedela sem, da je zame. No, zdaj vem.

Ljubek sijoč pristen pogumen srečen zabaven ekstatičen radosten zanimiv dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Pustite čarobnosti, da pride do vas. Res je čarobna!

Ni komentarjev:

Objavite komentar