nedelja, 3. maj 2020

Samo živi po svoje...

»Ni se vam treba soočiti s človekom – srečajte se z drevesi, rekami, gorami, zvezdami – srečajte se z vsem stvarstvom. In to je naše vesolje, njegove del smo. Ni se vam ga treba bati in pred njim vam ni treba ničesar skrivati.«

Osho: Pogum – Drznost radostnega življenja


To je nadaljevanje, da se bojimo sodb. Ali okolice, družbe, ljudi, da nas ima za nore ali boga. Ampak, kot pravi Osho. On nas je ustvaril. Torej, če je kaj narobe z nami, je on dogovoren.

Torej pri bogu pridemo skozi.

Kaj pa okolica?

Ne glede, ali si misli, da smo nori ali ne, živimo po svoje. Tako kot tulipan ali marjetica ne neha cveteti, ker obstaja vrtnica in samo živi po svoje in cveti po svoje, tako je tudi to naše poslanstvo. Cvetimo po svoje. Sledimo svojemu srcu. Sledimo svojemu sijaju. Joseph Campbell. Sledimo svoji sreči. Cvetimo. Dovolimo si biti to, kdo smo. Točno zaradi tega smo tu. Točno zaradi tega smo bili ustvarjeni, kot to, kdo smo.

Zdaj pa živimo po svoje.

Danes sem odprla knjigo od Osha in malo je zavelo ven po zatohlem. Saj vemo, da sem jo malo namakala v kopalnici. Po pomoti. Ampak, resnica pa je resnica. Vedno bolj glasna je. Kliče me k sebi. Upam, da se zabavate od odkrivanju globin, pristnosti, veselja, ki ga imate v srcu.

Ljubek sijoč unikaten srčkan pristen mavričen samorogast dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Življenje je čarobnost, v vseh pogledih!

Ni komentarjev:

Objavite komentar