petek, 1. junij 2018

Zavetje pod drevesom...

Nekaj je v zraku! Čarobnost. Moja duša je tako polna. Tako lepa. Tako se izraža skozi mene. Noče biti več potlačena. Noče biti več skrita. Želi si prostor v moje žviljenju. Vedno bolj!

Govorim, kot bi bili dve ločeni stvari. Jaz. Duša. Ampak ne! Duša je večji del mene. Samo prostor ji dajem, da se pretaka skozi mene.

Tako rada potujem! Sploh, ko si pogledam kakšen grad, jezero, staro mestno jedro, galerijo… Vse to mi tako polepša dan!

Danes pa sem si ga polepšala s tem, da sem se odpravila v knjižnico!

Šla sem tudi malo raziskovati, če imajo kaj novega. Želim si eno pikasto srajčko. Nekaj sem jih našla…

Želela sem najti eno knjigo, pa je ni bilo! Kar se mi je nekam skrila… Knjižničar mi je pomagal iskati, ker nisem imela pojma, kje bi bila! Iskala sem na čisto narobe polici. Potem mi je našel istega avtorja, le drugi naslov. Vmes, ko je šel preveriti, ali imajo točno to, kar iščem, se mi je odprlo na tej strani!

»Prasila zaradi svoje vsemogočnosti in vsevednosti ne pozna ničesar slabega in nezaželenjega, zato se nam – ki smo del nje – slabega in nezaželenega ni treba bati. Torej je vse, kar se zgodi, brez izjeme dobro in zaželeno – tudi to, kar ima naš zelo oemjeni človeški razum za slabo in nezaželeno.«

   Kojc, Martin. Pot k sreči. Vale Novak d.o.o. 2006, str. 119.

Kaj še je lahko lepše povedano? Vse je zaželeno. Vse je tako kot mora biti. Vse je popolno.

Zdaj pa sedim pod drevesom čisto ob Dravi na kavi! Kako mi je tukaj všeč! Dobro, da sem še prej ujela nekaj sonca na kolesu! Tako lepi razgled imam na reko! Prej so mimo plavale male račke za mamo račko. V ravni vrsti. Kako so bile lepe!

Prav uživam! Zdaj pa si želim, da pridem čimprej domov in si skuham kaj dobrega… Čimprej moram pohiteti, ker mislim, da bo začelo deževati. Semena kar letijo dol z drevesa! Prav pravljično je tukaj! Gremo! Dom kliče!!!

Ljubek pristen dan poln užitka! Razvajajte se!

Cmok! Cmok!









P.S.: Življenje je praznik! Danes pa sploh! Oto Pestner - 30 let  (https://www.youtube.com/watch? v=3DOCoLt7RUk&list=PLPZ_AL1yp6Tz3ZrQbEIxZqv2fW5x0ITiN)

Ni komentarjev:

Objavite komentar