sobota, 14. april 2018

Lahkotno... počasi...

Zunaj tako lepo vse cveti! Ali v živo rumenih tonih… ali nežno pastelnih belih. Spodaj pa se dela pikasti tepih belih cvetnih lističev. Ljubko je.
Sem že pripravljena na cvetenje?

Zjutraj sem se zbudila. Videla sem jasno polno majhnih drobcenih modrih cvetov. Polno. Ljubkih. Takoj sem napisala pesem o njih. Besede so kar tekle skozi mene. Po rožah mi diši pomlad. Vse je tako lepo zeleno. Še sončni vzhodi in zahodi, ki so tako neprecenljivo lepi, so še lepši. Magični. Čarobni. Vsa narava me privlači. Še bolj!

Cvetenje…

Cenim že pripravljena odpreti svoje popke? Sem še vedno zaprta pred mrazom, ki stiska ponoči? Saj ne pritiska več kot je… samo malo bolj mrzlo je. Si jih upam počasi odpreti?

Listič za lističem se razprem. Osvobajam svojo lepoto. Notranjost. Postajam vidna v vsej svoji razcvetenosti. Svobodna. Potem pa pustim, da počasi padajo eden za drugim cvetni lističi na tla. Nežno letijo po zraku čisto lahkotno. Pripravljena sem za plodove.

Ampak ne prehitevati časa. Vse sledi kot mora. Vse je v moje najvišje dobro. Vse je točno tako, kot mora biti. Zaupam. Sonce me že vabi, da počasi odpiram popke cvetov…

Danes pa se razcvetite v sovojih najlepših barvah!

Cmok! Objem!









P.S.: Vredna (vreden) si, da se odpreš v vsej svoji lepoti. Čas je! Queen - I Want To Break Free (https://www.youtube.com/watch?v=f4Mc-NYPHaQ)

Ni komentarjev:

Objavite komentar