ponedeljek, 9. april 2018

V toku...

Danes pa sem si privoščila malo sonca! Pusti besedo malo! Kopala sem se v njem. Žarki so me greli skozi nežno priprte oči. Usedla sem se točno tako, da sem bila s celim telesom obrnjena proti soncu. Srkala sem toploto in mehkobo žarkov. To pa je za dušo.

Malo sem bila v mestu. Tu je malo spet bolj relativno, ker čas kar pobegne… Zaželela sem si kave. Kje je lepše v Mariboru, kot kava čisto ob Dravi… Peljala sem se mimo. Stole so imeli že pripravljene. To je dober znak. Parkirišče pa je bilo zabasano. Dobesedno. Veliko. Ob cesti. Ampak vedno najdem parkirni prostor čisto blizu. Tudi zdaj sem ga!

Preiskala sem cel avto. Želela sem si pisati ob kavi. Nič. Niti sledu o pisalu in niti koščka papirja. Razen potrdil za vinjete in verjetno zelena karta. Na to pa ne bi pisala… Nikjer v bližini papirnice, trgovine, česarkoli, kjer bi prodajali zvezke. Samo sedela bom in uživala v soncu. Tudi tako je prav.

Potem pa najbolj sončna miza. Šla sem pisati. Brez papirja. Ampak prijazna natakarica mi je prinesla papir in pisalo prej kot kavo! Kako lepo. Odstranila sem blazino s stola in dala noge gor. Saj sem imela čiste.

Labodi so plavali čisto mirno mimo. Eden po eden. Ampak to v tako počasnem ritmu, kot da so bolj usidrani. Ali kot da je reka čisto pri miru. Počiva...

Kam pa jaz plavam? Pustim, da me nosi tok radosti? Ali uporno in na silo veslam po reki navzgor, ker sem borka? Vztrajna? Dopuščam reki, da mi prinese vse dobro?

Puščam, dopuščam, da me tok sreče nese k vsemu, kar si želim? Veslam z vsemi močmi v nasprotno smer? Se preveč trudim? Sem pristna? Sem povezana s svojim bistvom? Sledim svojemu sijaju? Sem po vsaki izkušnji še bolj prepričana, kaj si želim in kaj si ne? Mi je še bolj jasno? Sem mogoče celo usidrana čisto pri miru?

Reka se je lesketala zlato v vsakem valu. Sploh bolj oddaljenih. Božansko lepo je sedeti v naravi in samo biti. In seveda srkati kavo in pisati.

Ljubek dan poln razvajanja v soncu! In vsem drugem!

Cmok! Cmok!









P.S.: Pusti toplini, da ti ogreje srce... Čarobnost je otipljiva!!! Bruno Mars - Marry You  (https://www.youtube.com/watch?v=9xdyRsGOl6U)

Ni komentarjev:

Objavite komentar