sobota, 7. april 2018

Si želiš?

Včeraj sem brala knjigo Roberta Holdena. O sreči. Moja najljubša tema… (Ne tema, kot temno in brez svetlobe…) Tema za razpravljanje. Tematika.

Sedela sem na tem spomladanskem soncu. Brala knjigo in zraven pila ledeno kavo. Božansko. Kot praznik sredi tedna! Ni bilo tako močno sonce, ker je že rahlo zahajalo! Prav uživala sem. Vetrc je čisto rahlo pihljal… Svežina.

Pisal je o tem, da nas stvari ne osrečijo. Bil je primer, da si vsi želimo dober avto. Vsak ima svojega. Tam je bil primer BMW-ja. (Ali vilo, ali hišo, ali jahto, ali karkoli si zaželiš…) In je napisal, da bi ga morali poskusiti kupiti. Da naj naredimo vse za to, da si ga kupimo. Potem pa bomo ugovorili, da nas stvari res ne osrečujejo.

Ne verjamem, da sreča prihaja od zunaj. Stvari me osrečijo za kratek čas. Zapolnijo neko praznino v meni, ali kaj nerešenega. Verjetno. Ne vem. Vem, pa, da sreča prihaja od znotraj.

Že če si samo rečem, da je danes moj najsrečnejši dan do zdaj, se počutim čisto drugače. Kaj šele, če delam vse stvari s srcem. z užitkom.

Kaj si sploh želim delati?

Ob čem moje srce zaigra?

Kaj me tako veseli, da bi lahko delala neprestano?

Želim si živeti pristno. Od znotraj navzven. Poslušam svoje srce.

Danes si moje srce želi kopeli. Slikanja. Sprehoda. Fotografiranja. Užitke ob kavi.

Včeraj sem videla edino kavarnico v mestu, kjer lahko piješ kavo pod cvetočim drevesom! Čisto sem pozabila na njo! Peljala sem se mimo! Vse je bilo v roza cvetovih. Vse je bilo tako čudovito. Ima pogled na Dravo! Komaj čakam, da bo boljše vreme in se odpravim tja! Kar cvilila sem v avtu od navdušenja.

Popolnost!

Danes cvetite v svojih najljubših barvah srca!

Cmok! Cmok!









P.S.: Čas je, da odpremo popke na široko... ljubezni! Jules Larson - You Know It's True (https://www.youtube.com/watch?v=IYwgGTIsQdo&index=21&list=PLqRONaoiLNdoRvHt3VSWr7WZkvhX1tPw1)

Ni komentarjev:

Objavite komentar