sreda, 4. april 2018

Noge v zrak!

Rada grem na sprehod. Obožujem naravo. Tako lepi ptiček je priletel k meni. Z oranžnim trebuščkom. Tako ljubek je bil. Imel je tako lepe očke. Zdelo se je, kot bi prišel pozdraviti mene. Tako lepo. Potem še jih je priletela cela jata zraven. Ampak samo ta prvi je upal tako blizu. (Tu, ko sem napisala cela jata, sem jih mislila šest. Niso me napadali. Toliko pa jih spet ni bilo. Prav simpatični so bili. Igrivi. Ljubki.)

Vedno srečam kakšno žival. Zadnjič sem imela opravke pri bolnici, pa je tako lepa podgana ob robu stavbe hitela. Mogoče je bila samo velika miš. Ne vem točno razlik. Tako v podrobnosti pa se sploh ne spuščam.

Včeraj pa sem videla, kako je nekdo nametal hrano za golobe. Cela jata se jih je tam zbrala. Frfotali so okoli. Kljuvali koščke, ki so smešno skakljali v zrak. (Tu pa res mislim celo jato. Več kot šest. Bilo jih je nešteto. No, toliko spet ne!)

Labodi pa so mi tako elegantne živali. Všeč mi je njihova belina. Eleganca. Lahkotnost na reki. Najbolj smešno pa je bilo, ko sem jih gledala z mosta. Štirje so stali v ravni vrsti. Čisto pri robu reke. Vsi so imeli glave v vodi, koliko se je dalo. Smešni so tudi, ko se obrnejo čisto na glavo. Samo velike črne plavutaste noge jim ven gledajo. Potem se pa spet obrnejo. Tako so lepi potem, ko imajo polno kapljic na sebi.

Lepo se je sprehajati ob Dravi. Vedno priplava kakšen labod. Ali več. (Ne cela jata.) Sliši se zvok galebov. Nežno valovanje reke.

Včeraj sem videla tako lep sončni zahod. Kot bi se nebo samo odprlo. Ves dan je deževalo. Potem pa je zasijala skozi črto razmaknjenih oblakov tako zlata svetloba. Bilo je čarobno pravljično lepo! Božansko!

Živite pristno moje drage, moji dragi! To je privilegij!

Cmok! Cmok!

Objem!


P.S.: Zalužite si, da živite kot kraljice in kralji danes! Bonnie Tyler & Shakin Stevens - A Rockin Good Way (https://www.youtube.com/watch?v=Hp9D04pcyV0)

Ni komentarjev:

Objavite komentar