ponedeljek, 2. april 2018

Zame... le zame!

Danes je ta dan. Zase. Mislim, zame. Kako si lahko pokažem, da sem dragocena? Nekaj sem že naredila.

Se kdo spomni serije Prijatelji (Friends)? Neverjetno zanimivo ponovno gledanje. Vsako večer pred spanjem. Za polno smeha. Prav na glas se moram smejati, tako je zabavno.
Mogoče bi danes pisala o razmerjih. Ali o tem, kako sem si sama znižala prag. Ali prage. Ali mejo še udobnega, domačega, meni prijaznega.

Vedno sem se počutila, da sem dobra oseba. Tudi poštena. Kot tehtnici mi je to še posebej pomembno. Ne vem, mogoče se izgovarjam na horoskop, kar mi je naravno pač.

Mogoče se je začelo z malo šaljivosti. Tako cinizem. Ali kaj rečeno v smehu. Kaj takega, kar je imelo priokus žaljitve. Pa sem preslišala. Namensko. Saj ne misli tako. Hec pač. Ampak mislim, da se ljudje, ki se resnično ljubijo ne hecajo v takem smislu. Potem to preraste v kako zgodbo. Ti pa vedno… ne vem že kaj. Potem to postane primerjanje. Obsojanje. Mogoče že grdo govorjenje. Jeza. Kletvice. Jeza na promet ali ostale nepomembne stvari. To je vse nespoštljivo do mene.

Želim si živeti v mirnem okolju. Domačem. V takem, ker se počutim cenjeno in spoštovano. Oboževano. V resnici. V polnosti. Videno, kot to, kar sem. Ljubljeno kot to, kar sem in točno zaradi tega kar sem. Imam toplino. Srčnost. Domačnost. Sproščenost. Zavetje. Srčnost.

Niso drugi krivi. Sama sem preslišala (namerno ali nenamerno) sproti stvari, ki so me motile. Ali sem jih pomanjševala. Popolnoma sem jih preslišala, ker sem mislila, da je to normalno. Bili pa so mali moteči znakeci, ki jih nisem upoštevala. Dokler se niso vsi naenkrat zgrudili name. Bilo je preveč.

Vem, da lahko to preprečim samo tako, da sem srečna. Ker potem ne bom dopuščala nič manj kot to. Verjamem, da je partner zame, ki me globoko ceni in ljubi tako kot sem. Tako kot jaz njega. Zaslužim si, da sem cenjena. Zaslužim si, da sem srečna. Zaslužim si, da sem pristna.

Ljubek dan poln pristnosti in izraznosti!

Cmok! Cmok!








P.S.: Življenje je čarobnost. Tukaj in zdaj! Michael Jackson, Justin Timberlake - Love Never Felt So Good (https://www.youtube.com/watch?v=oG08ukJPtR8)

Ni komentarjev:

Objavite komentar