sobota, 31. marec 2018

Opuščanje, sortiranje...

Sonce se je tako čisto nežno kazalo. Obkroženo s tančico oblakov. Skoraj samo pastelno, blago rumeno. Zdaj pa sije v taki veličin in jakosti. Popolno je. Skoraj me je zaslepilo, ko to pišem. Ampak prav prilega se malo sončnih žarkov na koži.

Neka lahkotnost je v zraku. Mogoče celo spomladanska. Malo si preurejam stanovanje. Čistim. Sortiram. Dajem stran, kaj mi ni več všeč.

Lahko bi enako naredila z mislimi. Kar mi ni več všeč in nočem, da se mi ponavlja, dam stran. Razmišljala bom o čem drugem. Sem že mislila napisati, ne bom razmišljala o tem. In boj ko si rečem, da ne bom, bolj se prikradejo podobne misli. In še več in še več. Samo fokus spremenim.

Opuščanje je pomembno. Sortiranje tudi.

Tako kot sonce posvetim na vse temne dele in se raztopijo. Nežna sem s sabo. Če bi znana boljše, bi naredila boljše. Zdaj pa znam boljše!

Spet smo imele temo vračanja v »telo mladostnice«. V dvajseta… Spet bi se nekatere vrnile. Res. Pa bi tako vse isto naredile, ker takrat pač nismo vedele boljše. Vse to nas je pripeljalo do boljšega odločanja zdaj. Zaradi vsega tega, kar se je zgodilo, še samo bolj vem, kar si želim. In tudi kdo sem. Bolj zaupam sebi. Bolj lepo ravnam s sabo. In to je že tudi začetek. Dobro izhodišče.

Nič iz preteklosti pa ni več pomembno. Ni vredno mojega sedanjega časa, da bi mi ga kradlo zaredi premlevanja nečesa, kar je že tako mimo. Nič ne morem spremeniti. Zdaj pa lahko spremenim vse, s tem, da se fokusiram na svojo srečo. Ustvarjalnost. Dom. In to je dovolj. Jaz sem dovolj!

Ljubek pristen dan!

Cmok! Cmok!









P.S.: Življenje je ustvarjanje polnosti sebe! Caro Emerald - A Night Like This (https://www.youtube.com/watch?v=74LXx0wSqMI)

Ni komentarjev:

Objavite komentar