ponedeljek, 30. april 2018

Proti nič...

Vedno je polno navdiha okoli mene. Kot popki se razpirajo. Vedno bolj bogato in razkošno cvetijo v vsej svoji lepoti. Pristnosti.

Našla sem ta citat:

"Največja pustolovščina, ki se je lahko lotiš je, da živiš življenje svojih sanj."
Oprah Winfrey

Kaj ni to lepo? Kaj še me ustavlja?

Priznam. Vedno bolj pristno živim svoje življenje. V polnosti. Vsak dan sproti. Kdaj mi pa ustreza delati nič. Čisto nič. Popolnoma nič. Mislim, da smo tukaj vsi jasno razumeli pomembnost niča. In vse gre tisti dan proti nič.

Ampak nič ni narobe s tem. Tudi nič je vredu. Pravzaprav je super. Prostor je za karkoli! Karkoli si zmislim. Ali ne. Čisto vseeno je. Moja duša obožuje praznino. Takrat se še bolj napolni. Čas je bolj dragocen. Podrobnosti so pomembne. Lahko si vzamem čas.

Berem knjigo. Kako dobre knjige obstajajo. Obožujem branje. To mi vedno širi in odpira pogled na svet. Kar naprej ima nova spoznanja.

Vem, življenje je tukaj in zdaj. Sočno. Sveže. Ne želim skozi brati. Ampak je način, ki mi odpira srce. In je tako kot vitamini. Vsak dan sproti obogatijo moje dneve.

Ali kot kava. Obred. Brez tega ne gre. To sem jaz. Raziskovalka. Čeprav je tudi včasih super, da se odmaknem od vsega. Vseh naprav, knjig, vseh stvari, ki mi od zunaj prinašajo informacije. Me »našopajo« z vsemi mogočimi neumnostmi. Bolj pomembno mi je poslušati notranji svet. Srce.

Zato pa potrebujem dneve ko se v se pomika proti nič. Takrat se slišim. Povežem s sabo. Pletem bolj goste niti z naravo v sebi. Nastaja čudovita barvna tapiserija povezanosti. Pristnosti. Sanje postajajo resničnost. Živim svoje lepo življenje. Vsak dan znova ga ustvarjam po svoje.

Ljubek pristen dan poln srčnosti!

Cmok! Objem!









P.S.: Življenje je prazničnost. Danes. Točno danes, takšen kot je! Kool & The Gang - Celebration (https://www.youtube.com/watch?v=3GwjfUFyY6M)

Ni komentarjev:

Objavite komentar