sreda, 13. maj 2020

Zalivamo kaj? Ali... Kaj zalivamo? Plevel ali rože?

Kaj če ne bi več? Kaj če ne bi več delali tega? Kaj če se ne bi več pretvarjali?

Ti bodi ti, jaz sem jaz. In to je to. Tako lahko živimo v polni harmoniji. Ampak ne z drugimi. No, tudi z drugimi. Ampak predvsem s sabo. Tako smo v harmoniji predvsem s svojim srcem. To pa je nekaj! to šteje! Bolj, kot smo srečni, bolj živimo! Ne samo srečni, da že samo čutimo. Čutimo vse odtenke življenja. To je bogato raznoliko pristno življenje.

Si upaš?

Strah tako vedno bo. Strah je tako prisoten, ampak vseeno naredimo. Prisoten je kot tema in dan. Kot luna in sonce. Lahko uživamo v soncu, lahko pa uživamo v zvezdah.

Malo Osha, za lepši dan!

»Če želite biti pristni, morate biti neustrašni.

Eden od temeljev življenja je: kar skrivate, še naprej raste, kar pa razgalite, izgine, izpari na soncu, če je napačno, če pa je pravo, vzcveti.

Razkrijte se – počasi, počasi – saj ni potrebe, da bi delali skoke, ki jih ne zmorete. Napredujte korak za korakom, postopno.

Če lahko tvegate izgubo lažnega, lahko spoznate resnico. In to se vam splača narediti, saj tvegate samo lažno, pridobite pa resnico. Ne tvegate ničesar, dobite pa vse.«

Osho – Pogum: Radost drznega življenja (Osho, Pogum: Radost drznega življenja – vpogledi v nov način življenja, str.: 146-149, Primus, 2015.)


Kaj hranimo danes? Temu, čemu namenjamo pozornost, to raste. Kaj torej želimo povečati? Česa si želimo več? Temu namenjajmo pozornost. Lahko je. Zares! Zdaj je nas čas. Prepustimo se globinam lepote srca.

Ljubljeni smo!

Ljubek sijoč pristen igriv srčen srečen zabaven harmoničen igriv srčkan dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Življenje je čista radost in igrivost! Začnimo jo čutiti! Začnimo se igrati!

P.P.S.: Malo navdiha... https://youtu.be/Yu7Ip2RG5uE

P.P.P.S.: Malo glasbenega navdiha... Jon Bon Jovi https://www.youtube.com/watch?v=vx2u5uUu3DE

Ni komentarjev:

Objavite komentar