torek, 12. maj 2020

Kaj lahko izgubite? Resnično vedno ostane!

Ne morem, ali saj nisi mislila - mislil, da bo šlo brez Osha!?! Napaka! Tu je! in bil je nežen z mano! Lepo mi je rekel, kaj naj. Na lep način!


»Človek se dolgočasi, ker živi po mrtvih vzorcih, ki smo mu jih vcepil drugi. Odrecite se tem vzorcem, znebite se jih! Zaživite po svoje!

Ne gre za denar, moč in prestiž; gre za to, kar želite početi globoko v sebi. To počnite – ne glede na rezultate – tako boste pregnali dolgčas.

Dolgočasite se, ker niste odkriti do sebe, ne spoštujete svoje biti.

Ko svetujem, da se sprejmete, pravim, da zavrnite vse drugo – razen sebe.

V trenutku, ko se boste brezpogojno sprejeli, boste doživeli izbruh radosti. Vzplamentela bo v vas in življenje bo postalo res vzneseno.

Še je čas – odidite iz zapora, v katerem ste živeli do zdaj! Samo malce poguma potrebujete – poguma kockarja. In zapomnite si: izgubite lahko samo svoje okove, nič drugega. Izgubite lahko svoj dolgčas in nenehen občutek, da vam nekaj manjka. Kaj drugega lahko še izgubite? Prekinite rutino in sprejmite svojo bit – sprejmite sebe, ne pa Mojzesa, Jezusa, Bude, Mahavire, Krišne. Odgovorni niste Budi, Zaratustri, Kabirju in Nanaku: odgovorni ste zgolj sebi.

Ne govorim o dolžnostih, odgovornostih, ampak besedo uporabljam v dobesednem pomenu: odgovorite resničnosti, bodite odgovorni.

Gotovo živite neodgovorno in izpolnjujete najrazličnejše obveznosti, kar od vas pričakujejo drugi. Kaj lahko izgubite?«

Osho – Pogum: Radost drznega življenja (Osho, Pogum: Radost drznega življenja – vpogledi v nov način življenja, str.: 150-153, Primus, 2015.)


Če pa si to zdaj ne vzamem k srcu, potem pa ne vem! Kaj mi res mora kaj kam pasti? Kamenček, skala, opeka, gora? Želim živeti po svoje, to kar čutim globoko v sebi, da želim. Zdaj pa še bolj. Ne rabim slediti nikomur, nikomur ne odgovarjam samo sebi. Živim po svoje? Sem jaz jaz? Na koncu življenja bo samo to pomembno, sem jaz bila jaz? Sem živela pristno? Ne pa, ali sem bila dovolj pridna punčka ali dobra državljanka? Bolj sem srečna, bolj sem pristna, boljše življenje imam. In želim ga imeti!

Želim živeti!

Ljubek sijoč pristen igriv dan!

Cmok!

Objem!
















P.S.: Življenje je čista radost obstoja! Delimo to lepoto, notranjo srečo z drugimi, čudoviti smo, oni pa tudi!

P.P.S.: Sprehod... https://youtu.be/6ZCgiHJuObE

P.P.P.S.: Malo glasbe za dušo...   Mišo Kovač - Od svega te volim više ...  https://www.youtube.com/watch?v=JeEIWatM1_0

Ni komentarjev:

Objavite komentar