četrtek, 14. maj 2020

Drugače...

»Ko se znajdete v položaju, ki ustvarja strah, imate dve možnosti – lahko se bojujete ali pa zbežite. Otrok se lahko samo zapre, se skrije vase in se tako zavaruje. Vi ste se torej naučili zbežati.

Kadar se vam zdi, da bi želeli zbežati, vam ne preostane drugega, kot da vztrajate, ste trmasti in se začnete bojevati po svojih najboljših močeh. Samo en mesec skušajte ravnati drugače kot običajno, pa boste videli.

Oboje morate opustiti, kajti šele takrat človek postane neustrašen – in ker je oboje napačno.

En mesec bodite pravi bojevnik – na vseh področjih. In počutili se boste zelo dobro, odlično. Kajti kadar človek pobegne, se počuti zelo slabo, manjvredno. Strahopetci se zapirajo vase. Postanite pogumni, prav? V tem primeru se boste znebili obojega, kajti kdor je pogumen, je globoko v sebi tudi strahopeten. Ko izgineta tako pogum kot strahopetnost, človek postane neustrašen. Kar poskusite!«

Osho, Pogum


Beg ali napad? Strah ali ljubezen? Vedno se odločam med nečim. Zakaj se ne bi vedno odločila tako, kot je najlažje zame? Kaj če bi vključila ščepec zabavnosti, presenečenja, iskrivosti?

Samo stopam prosti svojim sanjam. Karkoli pride na poti vmes, je samo pot. Samo zanimiva atrakcija. Potem pa pot nadaljujem naprej. Če je srce moj kompas, ne morem zgrešiti.

Mogoče pa je čas, da začnem živeti tako, da je lepota v potovanju. Čarobnost je v potovanju. Cilj pa bo, ko bo božanski pravi čas.

Ljubek sijoč pristen igriv zabaven smešno ljubek jasen mavričen dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Življenje je čista igrivost in vabilo k sreči. Čarobnosti… Recimo da – danes.

P.P.S.: Navdih... https://youtu.be/YA35nvpOhwo

P.P.P.S.: Glasbeni navdih... Sway - Dean Martin  https://www.youtube.com/watch?v=Nx0ekVnQEn8

Ni komentarjev:

Objavite komentar