ponedeljek, 21. maj 2018

Razkošje jutra...

Danes pa je tako ljubek dan dan. čisto po mojem okusu. Čisto po moje. Seveda, če sem si ga organizirala po svoje. Nisem dolgo spala. Potem sem si privoščila razkošje ob katerem vedno uživam. To je moja strast. Barve.

Uh, kako lepo! Imela sem zraven vso opremo. Nikoli ne vem, kjer pride navdih. In včasih me potegne na lepa mesta. Kar tako. Spontano. Rada zavijem po navdihu.

Tako sem pristala v moji ljubi kavarnici čisto ob Dravi. Kljub jutru sonce že tako lepo greje zrak. Dobila sem prostor v priv vrsti. V senci velikega drevesa. Tako dobro se počutim tukaj. Labodi so plavali mimo. Eden je bil še posebej lep. Tako razkošen. Sedela sem v naravni senci. Semena drevesa so letela po zraku. Eno mi je padlo celo za majico. Cel šop jih je počasi spolzelo po ekranu. Ljubko je bilo.

Zdaj pa pišem. Tukaj sem. Samo zato, da bi pisala. Mravljica leze po robu mize. Prej desno. Zdaj levo. Taka lepa mala črna.

Čisto morsko vzdušje. Poletno.

Zaveznice smo. Vse ženske smo zaveznice. Lepo govorimo ena od drugi. Ženska moč. Že tako nas drugi podcenjujejo, ne bomo si še to delale same. Niti sebi, niti drugim. Daj no! Čas je! Cenimo se! Ati je vedno govoril, če nimam kaj pametnega povedati, boljše da sem tiho. (Vedno imam kaj pametnega povedati…) Enako velja za nas. Če nimaš kaj lepoega povedati o drugi ženski, boljše, da si tiho. To je to!

Nekje sem gledala video o potovanju po svetu, kako je bila izbrana, da potuje tri mesece po svetu, dela video vsebine, posnetke… vse. Za to pa je bila plačana deset tisoč dolarjev. Nekje tako. Izbrali pa so jo samo zaradi njene pristnosti. No rekla je za nasvet:
»Če si moški, se tako verjetno preveč ceniš. Misliš, da lahko narediš več kot v resnici.«
Za ženske pa je rekla, da se pomanjšujemo: »Če si misliš, da si vsaj približno prava, se prijavi, ker v resnici si!«

Saj ne gre, da če rodiš z določenim splovilom, da si večvreden. Samo vzgoja je resnično drugačna. Niti se ne zavedamo. Toliko je podtalnega. Bodimo pridne, nemoteče, pokorne, požrtvovalne. Ker je to dobro, ker je to dober karakter. Pa daj no! Koga hecamo! Dobro za koga!? Da se izžamem do pepela. Ko ne ostane nič sočnosti! Ne! Tukaj smo, da smo srečni. Da rastemo, da živimo svojo svobodo. Da živimo svobodo srca. Samo to je res!

Največ pa lahko naredimo, če začnemo pri sebi. Živim svoje sanje? Se pomikam proti svojim sanjam? Stopam vsak dan korak proti njim? Sem pristna? Sem v stiku s sabo? To je vse, kar je pomembno. Kaj me osrečuje? Kaj me veseli?

Danes pa srečen dan moje drage, moji dragi!

Cmok!









P.S.: Danes najprej osreči sebe! Pharrell Williams - Happy (https://www.youtube.com/watch?v=JRMOMjCoR58)

Ni komentarjev:

Objavite komentar