nedelja, 21. januar 2018

Edini kompas...

Rada bi priporočala zanimivo knjigo. Knjigico, ker je precej tanka in sem jo prebrala v hipu. Bila sem na predavanju Matjaža Holca že nekaj časa nazaj. Tam sem spoznala dekleta, ženske. No, bolj ženske. Takoj smo se povezale, čeprav smo zelo raznolike. Klepet je vedno zanimiv in pester. Smo kot barve v mavrici. Spontano smo se dogovorile za čaj. Tako sem dobila idejo, da si sposodim knjigo. Seveda mi jo je nova prijateljica z veseljem posodila.

Zgodbo sem prebrala z zanimanjem. Knjigi je naslov Odloči se zase. Všeč pa mi je bil del (več delov):
»Tukaj si zato, da zaužiješ vso ljubezen vesolja in vso lepoto, ki ti jo ponuja planet.« (str. 57)

Res je! toliko je lepega. Samo zame. Samo zate. Samo zato, da opazim, da občudujem to čarobnosti njo posrkam vase. Samo lepo ostane.

»Življenje je tvoje, poslušaj sebe. Odloči se zase.« (str. 60)

Mislim, da si želim biti kar v veliki meri sebična. Samo zato, ker imajo ljudje okoli mene tako različne predstave, kako bi morala živeti. In če želim vsem ustreči. Ali če želim ustreči vsaj enemu… Ne morem! Ker nikoli ne bi bilo dovolj! Moj edini pravi kompas je moje srce.

»Vedno sem si govoril, ko bom bogat, bom srečen; ko naredim diplomo, bom srečen; ko bom imel popolno punco, bom popoln… Najprej sem ta prepričanja obrnil na glavo. »Srečen sem in bogastvo bo prišlo samo od sebe.« Točno to se dogaja. Odločil sem se, da bom srečen. delati sem začel več tistega, kar me veseli.« (str. 59)

To čakanje na nekaj, kar me bo potem osrečilo, mi je tako znano! Najprej je nekaj, potem nekaj drugega in seznam se nikoli ne konča. Samo še to! In samo še tega ni nikoli konec! To je samo odlašanje sreče. Odlaganje vseh čarobnosti tega trenutka. Zakaj pa že zdaj ne bi bila srečna, kljub vsemu?

Nič več čakat! Sreča zdaj!

Ljubek dan moji dragi! Odločite se zase danes!

Cmok! Cmok!

Pa! Pa!









P.S.: Kaj ni danes čudovito? Čutiš to čarbonsot!!! Pa daj no! Vsepovsod je!!!  Van Morrison - Take It Easy Baby (https://www.youtube.com/watch?v=oekLc2gCBhU)

Ni komentarjev:

Objavite komentar