nedelja, 30. september 2018

Uživam...

Moje življenje je tako spontano. Lahkotno. Pisano. Moje. Ustvarjam si ga kot mi je. Nabiram korake. Vsak dan sproti. Deset tisoč. Vem. Začetek je. seveda mi še meri vse drugo. Aktivne minute. Potem pa hodim v krogu po stanovanju, ko mi manjka nekaj malega korakov. Tudi to je gibanje.

Danes sem slišala tako dobro pesem na parkirišču. Glasba me razveseli. Joj, to sem se včeraj spomnila, ko je bila popularna "lakozone". Ne vem, kaj točno pomeni. Bom jo dodala spodaj, če jo najdem. Ampak to me prav nasmeji. Kaj smo vse poslušali. Pa plesali. Samo da je bilo glasno.

Kar malo nostalgična postanem. Zdaj sem že večkrat šla po mestu in še vedno ni nič kaj mojega harmonikaša, ki je tako lepo igral stare hrvaške pesmi. Dalmatinske. Take, za mojo dušo. O Marijana… in take podobne. Tudi nostalgične.

Saj vem. Preteklost je preteklost. Kaj je zdaj, je zdaj. in samo zdaj imam. Imamo. Lahko polno uživam ta trenutek. Prsti drsijo po tipkovnici, zunaj sije tako lepo sonce, ki ožarja krošnje dreves.

Lepo je. Lep dan je. Seveda čutim ta lep zdaj v tem trenutku. Vem. Pravo razkošje. Zdaj pa je že jesen. Prav rada imam te ljubke bele oblačke na čisto gladko nežno močno modrem nebu. Rada imam krošnje, ki se pozibavajo v vetrcu. Listi se čisto hitro premikajo v vetru in cele vrhove obrača v smeri pihanja. Nežno se nagibajo, kot bi mi kimali.

Hvaležna sem, da sem doma v tako zelenem lepem mestu. Rada imam kavarnice in čajnice. Vse mi je tako pri roki in na dosegu. Rada grem na tržnico po svežo zelenjavo, sadje in jabolka. Zdaj jih je toliko, da jih dobim kar od doma. Še bolj sveže. Tudi za to sem hvaležna, ker so čisto bio.

Res je lepo tukaj.

Kako kaj uživamo ta trenutek? Si ustvarjamo življenje, kot si ga želimo?

Ljubek prisrčen dan, moje drage, moji dragi!

Objem!









P.S.: Poslušajmo svoje srce in hodimo po poti srca. Živimo svoje najboljše življenje. Lady - Kenny Rogers (https://www.youtube.com/watch?v=ZYRfUoR9Q4Y)

Ni komentarjev:

Objavite komentar