četrtek, 29. november 2018

Dodatek k zgodbi...

Počutim se odlično. Kako super mi je, da sem lahko to, kar sem. Rastem. Sem že hkrati vse in sem hkrati proces nastajanja. Novo. Sveže. Kako super mi je, da nisem skala. Nekaj v meni že kdaj teži k temu, da bi vse ostalo nespremenjeno. Še bolj pomemben pa je del, ki me vabi naprej. V globine, v pristnost, v polnost življenja. Raziskovanje srca.

Tako rada berem. Imela sem pikico časa, pa sem hitro prebrala par vrstic. Nič ni treba biti, postati, zrasti do ne vem kake mere. Nič ni treba delati na sebi, da bi lahko bili srečni. To je res. Kaj me zdaj zadržuje od občutka sreče? Samo moja prepričanja, da se še mora ne vem kaj zgoditi, da bom srečna. Ni res! Zdaj v tem trenutku sem lahko srečna. Že slišim, kako čaj vre. Počasi bo pripravljen tudi zajtrk. Pišem. Kaj pa še sploh rabim več za srečo? Nič. Samo pripravljenost in odločitev, da sem srečna zdaj.

Poslušala sem tudi Deepaka Chopro, da vsak dan dodajamo k svoji zgodbi. Je vse po starem? Je kaj svežine? Odraža mene in kaj si želim? Je samo ponovljena navada? Dajmo danes priložnost, da je najlepši dan do zdaj. Vse je le zgodba, ki jo ponavljamo v sebi. Še želim živeti to? Ali želim ustvariti kaj drugega?

Pomembna se mi zdi tudi tema samosprejemanja. Vsi smo drugačnost pisanost barvitost doživetij, čutenj, osebnosti. In kot taki celoviti. V tem je naša lepota. Nič ni manj ali več. Smo, kar smo. Sem, kar sem.

Zdaj pa že diši zajtrk. Kava me kliče. Ljubek srečen dan (brez občutka krivde…)

Ljubek izjemen pocukrano sladek dan!

Cmok! Objem!












P.S.: Živim svoje srčno življenje in želim, da je kompas nam vsem srce.  India Arie "I Am Light" (https://www.youtube.com/watch?v=OL-gxfx2QtY)

Ni komentarjev:

Objavite komentar